Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaksa, tak udało się. Wyniki 89-106-104, więc cukrzycy nie ma a ząb... byłam u dentysty, 2 obejrzało zęba i nic nie widzą, już nie mam pojęcia czemu głowa mnie boli, w morfologii białe krwinki lekko podniesione.
A co do przyczepu pępowiny to nic mi na ten temat nie wiadomo, w ogóle nie wiedziałam, że są różne opcje... -
Justa, piękny poziom cukrów👏 mnie w poprzedniej ciąży okropnie bolał ząb, myślałam już o leczeniu kanałowym, okazało się że pod wpływem zmiany pH śliny zrobiła mi się nadwrażliwość w odsłoniętej szyjce. Po nałożeniu płynnego szkliwa, jak ręką odjął. Kciuki, żeby udało Ci się zwalczyć bóle głowy🤞
Muszę oczyścić umysł... profesorka powiedziała, że na razie jest dobrze, a ja już się doszukuję przyszłych problemów🤦♀️Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Rodzina wrote:Dziewczyny co u Was? Jak samopoczucie?
-
Justa, współczuję i jeszcze remont na głowie uff😟 te podwójne ciąże to jednak dają mocno w kość🤪 ja muszę, więc leżę praktycznie całymi dniami, podbrzusze pobolewa-brzuszek rośnie. Mdłości przeszły, teraz tylko mdli mnie i walczę z odruchem wymiotnym jak mam połknąć tabletki. Odliczam godziny do prenatalnych😉😬
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 16:37
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Justa wspolczuje zapalenia. Szybko zleci ten czas i bedziesz miala swoje szkraby. Justa w ktorym tyg. Poczulas ruchy maluchow?
Mnie strasznie bola ledzwie. Nie wiem juz jak mam lezec i siedziec tak boli. 7 grudnia mam polowkowe, juz nie moge sie doczekac. -
Jaksa ogromne kciuki za prenatalne!!!!
Justa u Ciebie planowane rozwiązanie koło 36tc? ze względu na jednokosmówkowość?
U mnie dziś 29+3. Już sie gubię normalnie 3go grudnia mam badania IIIgo trymestru i już się nie mogę doczekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 18:23
Jaksa lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rodzina wrote:Dziewczyny co u Was? Jak samopoczucie?Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Rucola, będę rozmawiała z lekarzem jak to będzie z terminem, ale z tego co czytałam to tych ciąż dłużej się nie trzyma, a 36 tydzień to ładny wynik
Rodzina, ruchy poczułam jakoś koło 18 tygodnia, a w 20 już tak mocno, a teraz to mam czasami ich dosc :p -
Justa to mi lekarz powiedział, że ciąże bliźniacze (może chodziło o dwukosmówkowe) rozwiązuje się 2 tyg wcześniej czyli w okolicach 38go tygodnia i mój gin lubi ciąze donosić że się tak wyraże Aczkolwiek w ciążach jednokosmówkowych wiem że jednak jest inaczej i chyba faktycznie rozwiązuje się je wczesniej i 36ty tc brzmi rozsądnie a jednoowodniowych nie wiem czy nie rozwiązuje się w okolicach 34tc nawet...
Jeśli chodzi o ruchy to ja od początku wiem kiedy kopie synek a kiedy córeczka na połówkowych lekarz mi pokazał gdzie które lezy i wtedy też zaczęłam czuć ruchy konkretniej, raczej jest to łatwoe do rozróżnienia. Tak samo jak używam detektora tętna to wiem gdzie nasłuchiwac jednego serduszka a gdzie drugiegoWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 22:08
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola dzięki za odpowiedź. Już myślałam że ja sobie wymyśliłam i wiem który chłopiec się rusza. A macie też tak że jedno z dzidziusiow czujecie słabiej?u mnie po prawej stronie synio jest taki mało aktywnyRóżyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
U mnie kopią obie na raz praktycznie zawsze, i ułożone są różnie. Niedawno były w poprzek, później jedna glową w dół, a druga w poprzek... tak więc ciężko przewidzieć, która gdzie siedzi ale pierwsze ruchy chyba były po lewej stronie...
Różyczka32 lubi tę wiadomość
-
Różyczko ja u córki łożysko mam na tylnej ścianie, więc widzę ruchy przez skórę niemalże i bardziej ją czuję tak jakby na zewnątrz. Synek ma łożysko na przedniej ścianie więc bardziej czuję jak mi kopie wnętrzności Mniej Go widać na brzuchu ale jego ruchy dają mi popalić, szczególnie wciskanie stópek pod żebra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 14:15
Różyczka32 lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021