X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia a Ty też się kuruj z Synkiem :) życzę zdrówka i humorku lepszego :)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipomal dla mnie za slaby tzn moze nie tyle za slaby co dlugo efektu nie dawaal, ale wiadomo kazdy maluch jest inny :)

Jeju ja od 5 nie spie, tak mnie plecy bola, brzuch sie stawia i co chwile boli ale plecy to przesada juz. Mala chyba zeszla jeszcze nizej i wypina sie niemilosiernie. O 5.15 wstalam z lozka bo sluszalam takie 4-pukniecie w brzuchu tak jak bym balon przebijala, poszlam siku i nic a jak polozylam sie do lozka to kolderka i rogal wilgotne . Do tej pory susza :/
    Zesikalam sie w lozko??:/

Kasandra lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się w całości choć dzisiaj w nocy 2 godziny regularnych choć mało bolesnych skurczów było :)

Oby do soboty :)

Dziewczyny mam pytanie , z racji że do terminu już niewiele i istnieje możliwość przenoszenia a lekarz mi zalecił po terminie co dwa dni KTG gdzie jej mam wykonać w szpitalu ?? Ja oczywiście gapa i się go nie zapytałam . Chodziłam do lekrza prywatnie ale to chyba nie ma znaczenia chyba mają obowiązek mi w szpitalu zrobić to KTG co ??

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• na_cik Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja chodziłam prywatnie do lekarza a na KTG jeździłam do szpitala i nie było problemu :)
    My chyba pożegnaliśmy gorączkę ale Tymek zaczyna kichać i pokasływać,podejrzewam,że przy osłabieniu go coś złapało bo i mi coś siedzi na zatokach :(
    Karola! Jak tam? Rodzisz?? :D

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola no to moze porod juz tuz tuz...

Dynamiczna mi sie wydaje, ze powinni Ci robic ktg w szpitalu bez zadnego problemu tym bardziej jak bedziesz po terminie.

Na_cik no to jestesmy w podobnej sytuacji tylko moj nie goraczkuje ale dzis jeszcze kaszel doszedl. Syrop malinowy z cytryna dzis idzie w ruch. Ja nos zawalony i do tego gardlo troche pobolewa :/

Dzis musze ciuszki poskladac i pochowac do komody. No i moze zajme sie w koncu ta wyprawka bo mam troche do kupienia jeszcze.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas hop hop gdzie ty jesteś proszę nie rodzić beze mnie :)

Podejrzane że się jeszcze nie zameldowałaś ...

relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie kas nam sie gdzies zapodziala...

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny w szpitalu muszą zrobić ktg!
    mój m robi ganek a jak skończy będzie robił pokoje na strychu dla nas sypialnie i dla maluszka mam nadzieje ze się wyrobi do maja bo inaczej będzie nam bardzo ciasno.
    w piatek wizyta u lekarza mam nadziję ze wkońcu zobzczę co będzie mam nadzieję że chłopak :)

polska_dziewczyna, Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Martaa:)

Mama hani...życzę aby byl chłopak:)

mama hani lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:
    Melduję się w całości choć dzisiaj w nocy 2 godziny regularnych choć mało bolesnych skurczów było :)

Oby do soboty :)

Dziewczyny mam pytanie , z racji że do terminu już niewiele i istnieje możliwość przenoszenia a lekarz mi zalecił po terminie co dwa dni KTG gdzie jej mam wykonać w szpitalu ?? Ja oczywiście gapa i się go nie zapytałam . Chodziłam do lekrza prywatnie ale to chyba nie ma znaczenia chyba mają obowiązek mi w szpitalu zrobić to KTG co ??

mnie na KTG do szpitala przywołał ;) także na pewno do szpitala, w którym chcesz rodzić :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za pamięć o mnie dziewuszki ;)

nie nie urodziłam bez Ciebie dynamiczna nigdzie nie jadę ;) tylko co.Ty to za skurcze beze mnie? ja kompletnie nic, coś się tam stawia czasem, ale bez szału :)

dynamiczna a jak wyniki paciorkowca ? masz już ? ja dzisiaj powinnam mieć, zaraz zadzwonię do labu i zapytam :) martwię tylko czy dobrze go pobrałam, bo ni wsadzałam głęboko tej szpatułki całej, ale chyba chodzi o to, żeby trochę śluzu się na tym zebrało... mam nadzieję, że wyniki będą wiarodajne bez względu czy na plus czy minus....

byliśmy u tych znajomych co mieli takie przeboje przy porodzie, ale Aleksander jest rozkoszny i wyniki wszystkie ma ok, więc byle.do przodu :)

oj oj byle nie urodzić jutro :) tak od piątku jest najlepsza pora ;) my to.wogóle dziwne... na grudniowych tylko cisną, żeby już rodzić, a tutaj od dłuższego czasu tylko byle nie teraz, zaraz, potem ;)

karola może jednak rodzi :) ciekawe ciekawe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 11:33

dorocia2324 lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a może to wody???

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak właśnie też sobie myślę :) także czekam, aż się karola odezwie i zobaczymy ile Oleńka waży ;)

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani to chlopczyka zycze :) Fajnie, ze bedziecie sobie robic wiecej pomieszczen :)

Karola, dynamiczna i kas wy to juz lada bedziecie pedzic na porodowke i przytulac swoje malenstwa :D No chyba, ze karola juz na porodowce?

Mi zostala podloga do umycia i ide ciuszki poskladac :) A pozniej cos jeszcze sie znajdzie na pewno do roboty.

mama hani lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wynik z paciorkowca mam prawidłowy :) mam nadzieję, że dobrze go pobrałam ;) ale pewno byłyby zastrzeżenia ze strony labu gdyby coś było nie tak :)

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wyniku nie mam :-( już przestałam się tym stresować i jak zdążę go odebrać to super jak nie to trudno mój gin jest średnio uchwyty teraz a on ma te wyniki.
    Tak to prawda że na grudniowych wszystkie chciały by już rodzić nawet te w 37 tyg. He mnie się tam nie spieszy byle do świąt być w domu. Ale wiesz kas tam prawie wszystkie pierworódki a my doświadczone uzbrojone w cierpliwość możemy zaczekać.

No to Karola jak się do wieczora nie odezwiesz to będziesz podejrzana o poród hehe

Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam takie pytanko.... czy któraś z Was w donoszonej ciąży próbowała badać sobie szyjkę ?

no karola jesteś pierwsza na liście podejrzanych ;)

dynamiczna masz rację :) wieloródki już inaczej ;) byle do Świąt być w domu, ale to raczej gwarantowane z naszymi terminami ;) ja się tylko boję, że na Święta na żółtaczkę będę w szpitalu :( a co do paciorkowca to najwyżej antybiotyk dostaniesz dożylnie, bo pewno my szybciej urodzimy niż kroplówka zejdzie ;)

coś mnie szyjka boli, idę leżeć, za dwie godzinki muszę po Córcię śmigać, a dzisiaj lepiej, żeby się nie działo....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 14:00

qbxwkvq.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    No szlag mnie trafi :( Tymek zaczął brzydko kasłać i ja też...coś z gardła ale strasznie drapie :( i co ja mam robić? Nie wiem czy na taki mróz teraz to dobry pomysł wyjść. :(

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na_cik no ja dzisiaj nie poszłam z Małym do przedszkola, bo mój em stwierdził, że jest za ślisko, a.poza tym jakiś kaszel miał, bo wczoraj gadał jak najęty w drodze do przedszkola i po Siostrę, a w czwartek mikołaj u niego, więc chcę żeby był wtedy zdrowy :)

ja generalnie nie wychodzę z założenia, że przy każdej pogodzie choćby nie wiem co trzeba z dzieckiem wyjść :)

a i tak musimy iść po Córcię, ale to zawsze jeden spacer a nie trzy :) i mam nadzieję, że nie wywinę orła na chodniku :/ choć butów zimowych u mnie brak, więc muszę być ostrożna....

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas to uważaj na siebie żebyś piruetów nie stawiała na chodniku. Ja szyjkę próbowałam badać ale moje paluchy są niestety za krótkie nie wiem co to znaczy czy dobrze czy nie ale ja jej po prostu nie dosięgam :/

relge6yd7jws6b5o.png

‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ