Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFeliceGatto wrote:
ja mam różnicę między najstarszą a maluszkiem który się urodzi 12 lat a miedzy średnią 6FeliceGatto, MILA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas córka zaproponowała imię (Tymoteusz) i mi bardzo do gustu przypadło, ale mąż się uparł na inne (Julian) i stara się mnie i córkę przekabacić
2,5 letni syn szwagierki mówi wszystkim, że jego brat w brzuszku będzie miał na imię Braciszek. Tylko najgorsze jest to, że rodzice nawet mu imienia nie chcą powiedzieć, bo to wielka tajemnica i bidulka chyba faktycznie myśli, że maluch będzie się nazywał Braciszek
Mi się strasznie spodobało jak właśnie 2-letniego bratanka zapytał mój brat jak ma się nazywać jego kuzyn i powiedział, że Tabaluga albo Arktosanka_a, MILA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUlcio wrote:ja mam różnicę między najstarszą a maluszkiem który się urodzi 12 lat a miedzy średnią 6
Ja bym chciała jeszcze trzecie kiedyś, ale chyba jak córcia będzie mieć 9 lat, a maluch 4, żebym miała czas nacieszyć się jednym bobaskiem na 200%, a nie dwoma po 100%
-
Dołączam,
mój 3,5 latek twierdzi, że w brzuchu siedzi "Dżi" i tak też mówi nie wiem jeszcze, czy będzie synek, czy córcia, podejrzewam, że to drugie, ale czas pokaże
Jak na razie nie widzę, żeby młody jakoś bardzo się przejmował tym, że będzie miał "towarzystwo" koło siebiekark lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Mó Młody wymyślił sobie, że w brzuchu mieszka brat Tadeusz, a jak nie to 2 malutkie dziewczynki:) No ale rozumie, że na tą chwilę czekamy na siostrę, która jakby jeszcze stała się chłopakiem to będzie zaakceptowane w mgnieniu oka:)
RewolucjaSięDzieje, kark, MILA, energytrip lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Eve wrote:Mó Młody wymyślił sobie, że w brzuchu mieszka brat Tadeusz, a jak nie to 2 malutkie dziewczynki:) No ale rozumie, że na tą chwilę czekamy na siostrę, która jakby jeszcze stała się chłopakiem to będzie zaakceptowane w mgnieniu oka:)
Eve, pamiętam, jak mój syn kilka lat temu stwierdził, że jak będzie miał kiedyś brata, to koniecznie Tadeusza. Szczęka mi opadła i do dzisiaj nie wiem, skąd mu się to wzięło
Teraz w ogóle podlamal się, jak dowiedział się o rodzeństwie i dosyć ciężko to przeżył (ale to nie kwestia samego dziecka tylko tego, kto będzie tatą. Długa historia). Potem trochę się oswoil, ale przełomem było wspólne usg, po którym zaczął już dotykać i mówić do brzucha. W każdym razie jakoś koło 16tc zapowiedział, że jak już musi być dziecko, to niech to będzie siostra, bo siostrę będzie kochał a brata nie. Pewnie kochał by to i to, ale jednak bardzo mocno trzymałam kciuki za dziewczynkę. Bo to jest chyba tak, że jak tata dziecka jest inny, niż pierworodnego, to pierworodny czuje się psychicznie bezpieczniej pozostając nadal jedynym synem (mój eks na szczęście też ma drugą córkę).
A jak było u Was? Czy dzieci cieszyły się z rodzeństwa? Czy któraś z Was jest w sytuacji, w której kolejne dziecko będzie miało innego tatę?
Eve, MILA lubią tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
no to ja tez pozwole sie przywitac z ktosiem w brzuszku i 4 letnia Marysia..
u nas Marysia juz dawno dawno prosila ze chcialaby braciszka. i wszystkim rozpowiadala ze mqmusia urodzi w marcu braciszka ( co nie bylo prawda oczywiscie.)
Mania jest super bajkopisarka. a teraz jak juz wie ze mam ktosia w brzuszku to codziennie do niego puka i na dobranoc caluje i przytula. jeszcze nie byla z nami na usg bo uwazam ze to za wczesnie ale na pewno pojdzie z nami jak dzidzia bedzie wiekszaanka_a, MILA lubią tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
nick nieaktualnymoja młodsza jest niezła ja nie mam w ogóle brzuszka mimo iż jestem w 20 tyg. i gdziekolwiek idziemy (sklep, apteka, spotkane osoby na spacerze) mówi, że będzie miała braciszka Stasia :)ludzie patrzą na mnie dziwnie więc za każdym razem muszę się tłumaczyć że jestem w ciąży ale jeszcze nie wiem czy chłopczyk czy dziewczynka
anka_a, MILA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUlcio, mi wyszedł dopiero w poprzednim tygodniu brzuch, ale i tak wygląda bardziej jak tłuszczyk niż ciążowy
Nas córka błagała od dwóch lat o rodzeństwo, teraz jak jej powiedzieliśmy w 11 tygodniu to od razu w przedszkolu wszystkim powiedziała, chwali się każdemu Na początku troszkę była zazdrosna, że nie pozwalałam jej skakać po mnie, że ma uważać na brzuch itd., ale po wspólnym usg kocha braciszka chyba bardziej niż mnie -
Lithe witaj w klubie obaw o poradzenie sobie z dwójką.
Pierwsza ciąża to leżałam i pachniałam. Teraz ciągle na nogach i próbuje nadążyć za A. Łatwo nie jest, a gdzie tu jeszcze... Mała od września niby do przedszkola i boję się jak to będzie. Czy się zaklimatyzuje, czy sobie poradzi. Ona się sama nie ubiera, sama raczej się nie naje. Jak na złość zaczęła popuszczać w majteczki, mimo, że odpieluchowana była w wieku 2 lat i wołała pięknie... -
jestem kobitki. ja tez mam taki czas ze mysle ze nie dam rady, natomiast u mnie chyba jest troszke inny problem bo fizycznie dam sobie rade tym bardziej ze tatus bedzie na poczatku z nami i mama bedzie pomagac ale boje sie o moja psychike ktora jest teraz na granicy i wlasnie obawiam sie ci bedzie pozniejMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm