X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Eve Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Aga:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze pamiętam jak zakładałam wątek Starania o rodzeństwo.... Jak ten czas mija. I jak fajnie, że dużo mamusiek z tamtej strony już zzieleniało :) Czekamy na resztę!

xpatiiix3, Delia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Super temat! :)

Wpisuję się i ja z prawie 14-letnim pierworodnym.
    Podejrzewam też, że będziemy jedynymi weteranami z tak dużą różnicą wieku między dziećmi :/

d914b0493dae0b8fm.jpg

Tym razem będzie dziewczynka. Termin na 18 lipca :)

ja mam różnicę między najstarszą a maluszkiem który się urodzi 12 lat :) a miedzy średnią 6 :)

FeliceGatto, MILA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas córka zaproponowała imię (Tymoteusz) i mi bardzo do gustu przypadło, ale mąż się uparł na inne (Julian) i stara się mnie i córkę przekabacić :)

2,5 letni syn szwagierki mówi wszystkim, że jego brat w brzuszku będzie miał na imię Braciszek. Tylko najgorsze jest to, że rodzice nawet mu imienia nie chcą powiedzieć, bo to wielka tajemnica i bidulka chyba faktycznie myśli, że maluch będzie się nazywał Braciszek :/

Mi się strasznie spodobało jak właśnie 2-letniego bratanka zapytał mój brat jak ma się nazywać jego kuzyn i powiedział, że Tabaluga albo Arktos :P

anka_a, MILA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    ja mam różnicę między najstarszą a maluszkiem który się urodzi 12 lat :) a miedzy średnią 6 :)
    Fajnie, 6 i 6 :D
    Ja bym chciała jeszcze trzecie kiedyś, ale chyba jak córcia będzie mieć 9 lat, a maluch 4, żebym miała czas nacieszyć się jednym bobaskiem na 200%, a nie dwoma po 100% :P

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam,
    mój 3,5 latek twierdzi, że w brzuchu siedzi "Dżi" i tak też mówi :D nie wiem jeszcze, czy będzie synek, czy córcia, podejrzewam, że to drugie, ale czas pokaże :)
    Jak na razie nie widzę, żeby młody jakoś bardzo się przejmował tym, że będzie miał "towarzystwo" koło siebie :)

kark lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Eve Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mó Młody wymyślił sobie, że w brzuchu mieszka brat Tadeusz, a jak nie to 2 malutkie dziewczynki:) No ale rozumie, że na tą chwilę czekamy na siostrę, która jakby jeszcze stała się chłopakiem to będzie zaakceptowane w mgnieniu oka:)

RewolucjaSięDzieje, kark, MILA, energytrip lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Brat Tadeusz", dobre :D

Eve lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:52

MILA lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jeśli Daria okaże się chłopakiem to będzie Aleksandrem. Tadeusz mi się jakoś nieciekawie kojarzy z Rydzykiem :p

RewolucjaSięDzieje, anka_a, MILA lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:03

Eve lubi tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Mó Młody wymyślił sobie, że w brzuchu mieszka brat Tadeusz, a jak nie to 2 malutkie dziewczynki:) No ale rozumie, że na tą chwilę czekamy na siostrę, która jakby jeszcze stała się chłopakiem to będzie zaakceptowane w mgnieniu oka:)

Eve, pamiętam, jak mój syn kilka lat temu stwierdził, że jak będzie miał kiedyś brata, to koniecznie Tadeusza. Szczęka mi opadła i do dzisiaj nie wiem, skąd mu się to wzięło :D
    Teraz w ogóle podlamal się, jak dowiedział się o rodzeństwie i dosyć ciężko to przeżył (ale to nie kwestia samego dziecka tylko tego, kto będzie tatą. Długa historia). Potem trochę się oswoil, ale przełomem było wspólne usg, po którym zaczął już dotykać i mówić do brzucha. W każdym razie jakoś koło 16tc zapowiedział, że jak już musi być dziecko, to niech to będzie siostra, bo siostrę będzie kochał a brata nie. Pewnie kochał by to i to, ale jednak bardzo mocno trzymałam kciuki za dziewczynkę. Bo to jest chyba tak, że jak tata dziecka jest inny, niż pierworodnego, to pierworodny czuje się psychicznie bezpieczniej pozostając nadal jedynym synem (mój eks na szczęście też ma drugą córkę).

A jak było u Was? Czy dzieci cieszyły się z rodzeństwa? Czy któraś z Was jest w sytuacji, w której kolejne dziecko będzie miało innego tatę?

Eve, MILA lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:04

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• anka_a Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:04

• karola88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja tez pozwole sie przywitac z ktosiem w brzuszku i 4 letnia Marysia..

u nas Marysia juz dawno dawno prosila ze chcialaby braciszka. i wszystkim rozpowiadala ze mqmusia urodzi w marcu braciszka ( co nie bylo prawda oczywiscie.)
    Mania jest super bajkopisarka. a teraz jak juz wie ze mam ktosia w brzuszku to codziennie do niego puka i na dobranoc caluje i przytula. jeszcze nie byla z nami na usg bo uwazam ze to za wczesnie ale na pewno pojdzie z nami jak dzidzia bedzie wieksza

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja młodsza jest niezła ja nie mam w ogóle brzuszka mimo iż jestem w 20 tyg. i gdziekolwiek idziemy (sklep, apteka, spotkane osoby na spacerze) mówi, że będzie miała braciszka Stasia :)ludzie patrzą na mnie dziwnie więc za każdym razem muszę się tłumaczyć że jestem w ciąży ale jeszcze nie wiem czy chłopczyk czy dziewczynka

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio, mi wyszedł dopiero w poprzednim tygodniu brzuch, ale i tak wygląda bardziej jak tłuszczyk niż ciążowy :)
    Nas córka błagała od dwóch lat o rodzeństwo, teraz jak jej powiedzieliśmy w 11 tygodniu to od razu w przedszkolu wszystkim powiedziała, chwali się każdemu :) Na początku troszkę była zazdrosna, że nie pozwalałam jej skakać po mnie, że ma uważać na brzuch itd., ale po wspólnym usg kocha braciszka chyba bardziej niż mnie :P

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braciszek lub siostrzyczka mojej Zosi ma 13,4mm i pięknie bijące serduszko :)
    Młoda jest jeszcze za mała zeby coś rozumieć, ale jej pierwszej powiedziałam po pozytywnym teście :)
    Ja mam ostatnio fazę ze nie poradzę sobie sama z dwójka maluchów :(

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe witaj w klubie obaw o poradzenie sobie z dwójką.
    Pierwsza ciąża to leżałam i pachniałam. Teraz ciągle na nogach i próbuje nadążyć za A. Łatwo nie jest, a gdzie tu jeszcze... Mała od września niby do przedszkola i boję się jak to będzie. Czy się zaklimatyzuje, czy sobie poradzi. Ona się sama nie ubiera, sama raczej się nie naje. Jak na złość zaczęła popuszczać w majteczki, mimo, że odpieluchowana była w wieku 2 lat i wołała pięknie... :(

• karola88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem kobitki. ja tez mam taki czas ze mysle ze nie dam rady, natomiast u mnie chyba jest troszke inny problem bo fizycznie dam sobie rade tym bardziej ze tatus bedzie na poczatku z nami i mama bedzie pomagac ale boje sie o moja psychike ktora jest teraz na granicy i wlasnie obawiam sie ci bedzie pozniej

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ