Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel raczkowanie to raczej siła miesni a nie podłoże genetyczne. Ten etap jest bardzo ważny w rozwoju dziecka,są pewne ćwiczenia dzięki którym malucha można stymulować bezpiecznie do raczkowania, może warto byłoby o tym pomyśleć :)

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.just z Nadia probowalam i nie udalo się. Z Ala ćwiczę w dalszym ciągu i robi postępy, wiec może się uda;-) ale szczerze mówiąc, ja nie raczkowałam i nigdy nie mialam żadnych problemów, wiec myślę, ze warto dziecko do tego zachęcać i ćwiczyć z nim, ale nie za wszelka cenę, żeby nie zniechęcić.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj Kubus tez nie raczkowal. Natus za to tak. A jakie moga byc problemy zwiazane z brakiem raczkowania?

Aga ja przez dlugi czas po porodzie Natanka tez nie chcialam na razie dzieci. Cesarka, moj syn baardzo wymagajacy i problemy brzuszkowe to mialam dosc. Ale chce miec jeszcze dzieci a nie chce robic dlugich przerw miedzy dziecmi wiec uwazam ze teraz jest najlepszy moment. Tym bardziej ze dostalam umowe o prace i bede miala wszystkie swiadczenia no i bede mogla byc z chlopcami w domu.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rehabilitujecie się? Ja już się tyle nadluchalam od rehabilitantow ze przewrazliwiona jestem :) raczkowanie dobrze wpływa na współpracę lewej i prawej polkuli, kształtuje zmysł równowagi itp.

Dorota zatem powodzenia żeby się udało szybciutko :) Masz owulacje przy kp?

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was :) Dawno tu nie zaglądałam. Aga jak ja Cię dawno nie widziałam ;)

My jesteśmy w 20 tyg ciąży i będzie .... uwaga uwaga Daria :) Wreszcie doczekałam się córci :)

Ciekawa jestem jak tam Kas odzywała się :)

Dorota czekam na wieści że to już. :) POWODZENIA !!

aga.just, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• aga.just Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna <3
    Tutaj zajrzałam pierwszy raz od XXXX czasu :D częśniej na ovu coś skrobnę :)

proszę proszę,niedawno co razem rodziłyśmy, a tu już kolejne maluszki w brzuszku, Dorota się stara, Ana urodziła :)

Dynamiczna gratuluję <3 zawsze podkreślam, ze córa to skarb :) niech zdrowo rośnie :) też udało Wam się tak szybciutko jak poprzednio?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 22:14

• aga.just Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej jak to miło "zobaczyć" po czasie starych dobrych znajomych :D <3

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy okres dostalam na koniec grudnia czyli po 10miesiacach od porodu. Karmie przed snem, w nocy i rano. Czy owulka jest to tego na pewno nie wiem. Sluz plodny jest i to meega. Tempke zaczelam mierzyc w tym cyklu i wczoraj zgubilam termometr :/ Albo maly mi gdzies wsadzil albo ja go gdzies posialam. Zobaczymy jak dlugo potrwaja starania, oby szybko.

Dynamiczna gratulacje corci!! Super :) Nam tez strasznie marzy sie dziewczynka i mam nadzieje ze uda sie zrobic core.

Oj tak fajnie Was widziec :) Odzywajcie sie czesciej.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po dłuższej przerwie. Nie mialam czasu ostatnio tutaj zagladać chorowalismy na grype prawie wszyscy goraczka prawie 40 stopi a pozniej miałam angine o zapalenie zatok. Ale juz powoli wychodzimy z tych chorób hanka zaczeła chodzic do przedszkola na nastepny rok zapisałam ja do zerówki. Helenka we wtorek bedzie miała rok jak ten czas leci. :) przy czyms zasuwa jak szalona mówi mama tata baba nie daj uwielbia Hanke jak jej nie ma to jest chora i nie wie co ze soba zrobic. Nasz Skarb :)Pozdrawiam serdecznie wszytkich

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo hani duzo zdrowka dla Was!! Ja tez juz mam dosc tych chorob i juz chce ciepelko! Oj tak czas leci baaaardzo szybko az za szybko. Dzieci to takie slodziaki :) :)

U mnie na razie sluz plodny byl a tempka nisko. Ciekawe czy w ogole bedzie owulka.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, znalazłam was dopiero na drugiej stronie.

Dynamiczka gratulacje corci.

Mój dzieć jest zupelnie jak tiago, pochłania cały mój czas i śmiało mogę go zaliczyć do kategorii "high need baby" ale spodziewałam się tego bo tiago tez taki był.
    Więc Dorocia witam w gronie niemajacych czasu i niewyspanych ;)

Między zmiana pieluszki, karmieniem, odbijaniem itp... Zawsze jest coś do zrobienia, a to pranie a to odkurzanie... Obiad robię na raty bo moje dziecko potrzebuje choćby popatrzeć na mnie co jakiś czas ;)

Pije tylko jednego cyca, a co za tym idzie je dość często, karmie na żądanie, w dzień nie ma problemu ale w nocy... No cóż jakoś przetrwam ten czas.

Mały jest bardzo silny, unosi już główkę i oczka ma takie ciekawskie... Uwielbia pozytywki i zaczyna interesować się grzechotkami.

Tiago co chwila zagląda do łóżeczka,

Życzę miłego dnia. Postaram się zaglądać częściej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 14:52

mama hani lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani wszystkiego co najlepsze dla Helenki, Rety jak ten czas szybko leci już roczek.....

mama hani lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Helenki. Duzo zdrowka i szczesliwego dalszego poznawania swiata.

Ana super ze sie odezwalas :) Fajnie ze u Was w porzadku. Wiem co to znaczy miec wymagajace dziecko wiec wspolczuje Ci kochana. Niech Kiano rosnie zdrowo :)

mama hani, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, od 2 dni mamy kryzys, nie wiem co się dzieje ale mam coraz mniej mleka. Do tej pory mały jadł z jednego cyca a na następne karmienie z drugiego, teraz je oba na raz i wciąż jest głodny... Zresztą widzę zmianę w cycach przedtem czułam pokarm a teraz są miękkie i widzę że w nich mało mleczka.
    Pije dużo wody i jem witaminy dla karmiących, mały jest głodny, nie chce spać bo szuka cyca, przy cycach nerwowy bo nic nie leci... On płacze a ja razem z nim....
    Nie wiem co mam robić aby znów pobudzić laktacje.... Eh a było tak pięknie :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana koło 5-6 tygodnia życia dziecka jest pierwszy skok rozwojowy a co za tym idzie często pierwszy kryzys laktacyjny. Najlepiej przystawiaj Małego jak najczęsciej, przytulaj go dużo ciało do ciała, dużo pij. Są też herbatki na laktacje i inne specyfiki typu femaltiker (czy jakoś tak), ale mi różne opinie o tym czytałam. Dorocia tu na forum to chwaliła, ale ja w najbliższych aptekach nie mogłam tego kupić i postawiłam na naturalne metody wspomagania laktacji, które zadziałały. Mi położna mówiła, żeby jak najczęsciej przystawiać Alę do piersi a po zakończonym karmieni, nawet jeśli nic nie leci, to i tak próbować pobudzać piersi laktatorem). Szczególnie karmienie w nocy a najbardziej częste karmienie nad ranem napędza produkcję mleka. Trzymam kciuki, żeby wszystko wróciło do normy!

Mi też coś teraz laktacja przystopowała, bo zwykle Ala najadała się jedną piersią a dzisiaj przed snem obie piersi opróżniła. Zaczęłam rozszerzać dietę, więc może przez to laktacja świruje. No nic zobaczymy co będzie dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 21:14

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.hafija.pl/2011/11/problemy-z-iloscia-pokarmu.html poczytaj sobie jej blog. Bardzo duuzo cennych informacji. Femaltiker polecam bez wachania bo jest suuuper. Jak masz mozliwosc to kup sobie. Przede wszystkim laktacje pobudza ssanie piersi przez dziecko i stymulowanie piersi. Tak jak pisze ewwiel przystawiaj malego czesto, po karmieniu mozesz sprobowac recznie laktatorem pobudzac i przytulajcie sie. Nie dokarmiaj mm bo tylko pogorszysz sytuacje. My mielismy kilka kryzysow i wtedy ciagle wisial na cycu i sie denerwowal. Staram sie byc spokojna i przeczekac gorszy czas. Wiedzialam ze nie ma mowy o dokarmianiu i przechodzilo. Teraz tez nie raz mam mniej mleka ale dajemy rade. Ana duzo wytrwalosci zycze!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana a przede wszystkim to sie nie denerwuj. Na nic zdadzą sie wspomagacze typu apteczne czy herbatki laktacyjne jak glowka role będzie gral stres. Mysl pozytywnie, ze to chwilowe i za kilka dni laktacja powroci do normy a na pewno tak będzie. Przekonalam sie o tym na wlasnej skórze. Czekala mnie wizyta u endo, której sie balam. Tydz wcześniej zaczynalam sciagac mleczko i raz dziennie przyzwyczajać Ale butelki, bo musiala ja w dniu wizyty zostawić w domu z mężem na kilka godzin. Odciagalam przez te dni z jednej piersi 100-110ml a dzien przed wizyta z obu piersi 30ml odciagnelam. Wiec bez stresu z pozytywnym myśleniem rob to co pisalysmy z Dorocia wcześniej. Skoki i kryzysy laktacyjne sa nieuniknione, dzieci zwiększają swoje zapotrzebowanie na jedzenie a nasza laktacja musi za potrzebami dzieci nadążyć.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, właśnie czytam o tym kryzysie laktacyjnym, nawet nie wiedziałam że coś takiego jest.

Nocka była w miarę ok, ale od rana mały wisi na cycu, Staram się nie denerwować i poprostu dawać mu cyca cały czas, mam nadzieję że już niedługo się to unormuje

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak raz jest dobrze z pokarmem, raz sa kryzysy a raz nawaly. Do tego czasem moze zrobic sie zastoj ale to co dajemy przez karmienie piersia jest nie ocenione i najpiekniejsze. Wiec warto sie przemeczyc i czerpac przyjemnosc z tej bliskosci. Ja uwielbiam patrzec na Natusia ssacego piers, jak sie usmiecha do mnie, tak mnie to rozczula. Wiem ze daje mu nie tylko mleczko ale niesamowita milosc i wiez. I to jest tylko nasze. Dlatego Ana wytrwalosci zycze!!

ewwiel lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, mam identycznie :-D

dorocia2324 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ