X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel raczkowanie to raczej siła miesni a nie podłoże genetyczne. Ten etap jest bardzo ważny w rozwoju dziecka,są pewne ćwiczenia dzięki którym malucha można stymulować bezpiecznie do raczkowania, może warto byłoby o tym pomyśleć :)

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.just z Nadia probowalam i nie udalo się. Z Ala ćwiczę w dalszym ciągu i robi postępy, wiec może się uda;-) ale szczerze mówiąc, ja nie raczkowałam i nigdy nie mialam żadnych problemów, wiec myślę, ze warto dziecko do tego zachęcać i ćwiczyć z nim, ale nie za wszelka cenę, żeby nie zniechęcić.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj Kubus tez nie raczkowal. Natus za to tak. A jakie moga byc problemy zwiazane z brakiem raczkowania?

Aga ja przez dlugi czas po porodzie Natanka tez nie chcialam na razie dzieci. Cesarka, moj syn baardzo wymagajacy i problemy brzuszkowe to mialam dosc. Ale chce miec jeszcze dzieci a nie chce robic dlugich przerw miedzy dziecmi wiec uwazam ze teraz jest najlepszy moment. Tym bardziej ze dostalam umowe o prace i bede miala wszystkie swiadczenia no i bede mogla byc z chlopcami w domu.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rehabilitujecie się? Ja już się tyle nadluchalam od rehabilitantow ze przewrazliwiona jestem :) raczkowanie dobrze wpływa na współpracę lewej i prawej polkuli, kształtuje zmysł równowagi itp.

Dorota zatem powodzenia żeby się udało szybciutko :) Masz owulacje przy kp?

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was :) Dawno tu nie zaglądałam. Aga jak ja Cię dawno nie widziałam ;)

My jesteśmy w 20 tyg ciąży i będzie .... uwaga uwaga Daria :) Wreszcie doczekałam się córci :)

Ciekawa jestem jak tam Kas odzywała się :)

Dorota czekam na wieści że to już. :) POWODZENIA !!

aga.just, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• aga.just Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna <3
    Tutaj zajrzałam pierwszy raz od XXXX czasu :D częśniej na ovu coś skrobnę :)

proszę proszę,niedawno co razem rodziłyśmy, a tu już kolejne maluszki w brzuszku, Dorota się stara, Ana urodziła :)

Dynamiczna gratuluję <3 zawsze podkreślam, ze córa to skarb :) niech zdrowo rośnie :) też udało Wam się tak szybciutko jak poprzednio?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 22:14

• aga.just Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej jak to miło "zobaczyć" po czasie starych dobrych znajomych :D <3

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy okres dostalam na koniec grudnia czyli po 10miesiacach od porodu. Karmie przed snem, w nocy i rano. Czy owulka jest to tego na pewno nie wiem. Sluz plodny jest i to meega. Tempke zaczelam mierzyc w tym cyklu i wczoraj zgubilam termometr :/ Albo maly mi gdzies wsadzil albo ja go gdzies posialam. Zobaczymy jak dlugo potrwaja starania, oby szybko.

Dynamiczna gratulacje corci!! Super :) Nam tez strasznie marzy sie dziewczynka i mam nadzieje ze uda sie zrobic core.

Oj tak fajnie Was widziec :) Odzywajcie sie czesciej.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po dłuższej przerwie. Nie mialam czasu ostatnio tutaj zagladać chorowalismy na grype prawie wszyscy goraczka prawie 40 stopi a pozniej miałam angine o zapalenie zatok. Ale juz powoli wychodzimy z tych chorób hanka zaczeła chodzic do przedszkola na nastepny rok zapisałam ja do zerówki. Helenka we wtorek bedzie miała rok jak ten czas leci. :) przy czyms zasuwa jak szalona mówi mama tata baba nie daj uwielbia Hanke jak jej nie ma to jest chora i nie wie co ze soba zrobic. Nasz Skarb :)Pozdrawiam serdecznie wszytkich

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo hani duzo zdrowka dla Was!! Ja tez juz mam dosc tych chorob i juz chce ciepelko! Oj tak czas leci baaaardzo szybko az za szybko. Dzieci to takie slodziaki :) :)

U mnie na razie sluz plodny byl a tempka nisko. Ciekawe czy w ogole bedzie owulka.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, znalazłam was dopiero na drugiej stronie.

Dynamiczka gratulacje corci.

Mój dzieć jest zupelnie jak tiago, pochłania cały mój czas i śmiało mogę go zaliczyć do kategorii "high need baby" ale spodziewałam się tego bo tiago tez taki był.
    Więc Dorocia witam w gronie niemajacych czasu i niewyspanych ;)

Między zmiana pieluszki, karmieniem, odbijaniem itp... Zawsze jest coś do zrobienia, a to pranie a to odkurzanie... Obiad robię na raty bo moje dziecko potrzebuje choćby popatrzeć na mnie co jakiś czas ;)

Pije tylko jednego cyca, a co za tym idzie je dość często, karmie na żądanie, w dzień nie ma problemu ale w nocy... No cóż jakoś przetrwam ten czas.

Mały jest bardzo silny, unosi już główkę i oczka ma takie ciekawskie... Uwielbia pozytywki i zaczyna interesować się grzechotkami.

Tiago co chwila zagląda do łóżeczka,

Życzę miłego dnia. Postaram się zaglądać częściej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 14:52

mama hani lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani wszystkiego co najlepsze dla Helenki, Rety jak ten czas szybko leci już roczek.....

mama hani lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Helenki. Duzo zdrowka i szczesliwego dalszego poznawania swiata.

Ana super ze sie odezwalas :) Fajnie ze u Was w porzadku. Wiem co to znaczy miec wymagajace dziecko wiec wspolczuje Ci kochana. Niech Kiano rosnie zdrowo :)

mama hani, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, od 2 dni mamy kryzys, nie wiem co się dzieje ale mam coraz mniej mleka. Do tej pory mały jadł z jednego cyca a na następne karmienie z drugiego, teraz je oba na raz i wciąż jest głodny... Zresztą widzę zmianę w cycach przedtem czułam pokarm a teraz są miękkie i widzę że w nich mało mleczka.
    Pije dużo wody i jem witaminy dla karmiących, mały jest głodny, nie chce spać bo szuka cyca, przy cycach nerwowy bo nic nie leci... On płacze a ja razem z nim....
    Nie wiem co mam robić aby znów pobudzić laktacje.... Eh a było tak pięknie :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana koło 5-6 tygodnia życia dziecka jest pierwszy skok rozwojowy a co za tym idzie często pierwszy kryzys laktacyjny. Najlepiej przystawiaj Małego jak najczęsciej, przytulaj go dużo ciało do ciała, dużo pij. Są też herbatki na laktacje i inne specyfiki typu femaltiker (czy jakoś tak), ale mi różne opinie o tym czytałam. Dorocia tu na forum to chwaliła, ale ja w najbliższych aptekach nie mogłam tego kupić i postawiłam na naturalne metody wspomagania laktacji, które zadziałały. Mi położna mówiła, żeby jak najczęsciej przystawiać Alę do piersi a po zakończonym karmieni, nawet jeśli nic nie leci, to i tak próbować pobudzać piersi laktatorem). Szczególnie karmienie w nocy a najbardziej częste karmienie nad ranem napędza produkcję mleka. Trzymam kciuki, żeby wszystko wróciło do normy!

Mi też coś teraz laktacja przystopowała, bo zwykle Ala najadała się jedną piersią a dzisiaj przed snem obie piersi opróżniła. Zaczęłam rozszerzać dietę, więc może przez to laktacja świruje. No nic zobaczymy co będzie dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 21:14

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.hafija.pl/2011/11/problemy-z-iloscia-pokarmu.html poczytaj sobie jej blog. Bardzo duuzo cennych informacji. Femaltiker polecam bez wachania bo jest suuuper. Jak masz mozliwosc to kup sobie. Przede wszystkim laktacje pobudza ssanie piersi przez dziecko i stymulowanie piersi. Tak jak pisze ewwiel przystawiaj malego czesto, po karmieniu mozesz sprobowac recznie laktatorem pobudzac i przytulajcie sie. Nie dokarmiaj mm bo tylko pogorszysz sytuacje. My mielismy kilka kryzysow i wtedy ciagle wisial na cycu i sie denerwowal. Staram sie byc spokojna i przeczekac gorszy czas. Wiedzialam ze nie ma mowy o dokarmianiu i przechodzilo. Teraz tez nie raz mam mniej mleka ale dajemy rade. Ana duzo wytrwalosci zycze!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana a przede wszystkim to sie nie denerwuj. Na nic zdadzą sie wspomagacze typu apteczne czy herbatki laktacyjne jak glowka role będzie gral stres. Mysl pozytywnie, ze to chwilowe i za kilka dni laktacja powroci do normy a na pewno tak będzie. Przekonalam sie o tym na wlasnej skórze. Czekala mnie wizyta u endo, której sie balam. Tydz wcześniej zaczynalam sciagac mleczko i raz dziennie przyzwyczajać Ale butelki, bo musiala ja w dniu wizyty zostawić w domu z mężem na kilka godzin. Odciagalam przez te dni z jednej piersi 100-110ml a dzien przed wizyta z obu piersi 30ml odciagnelam. Wiec bez stresu z pozytywnym myśleniem rob to co pisalysmy z Dorocia wcześniej. Skoki i kryzysy laktacyjne sa nieuniknione, dzieci zwiększają swoje zapotrzebowanie na jedzenie a nasza laktacja musi za potrzebami dzieci nadążyć.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, właśnie czytam o tym kryzysie laktacyjnym, nawet nie wiedziałam że coś takiego jest.

Nocka była w miarę ok, ale od rana mały wisi na cycu, Staram się nie denerwować i poprostu dawać mu cyca cały czas, mam nadzieję że już niedługo się to unormuje

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak raz jest dobrze z pokarmem, raz sa kryzysy a raz nawaly. Do tego czasem moze zrobic sie zastoj ale to co dajemy przez karmienie piersia jest nie ocenione i najpiekniejsze. Wiec warto sie przemeczyc i czerpac przyjemnosc z tej bliskosci. Ja uwielbiam patrzec na Natusia ssacego piers, jak sie usmiecha do mnie, tak mnie to rozczula. Wiem ze daje mu nie tylko mleczko ale niesamowita milosc i wiez. I to jest tylko nasze. Dlatego Ana wytrwalosci zycze!!

ewwiel lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, mam identycznie :-D

dorocia2324 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ