X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Dziś wieczorem urodził się mój kochany Kiano.

zgredka, Beata83, dorocia2324, ewwiel, ivi, mama hani, olka30, aga.just, polkosia, Emily83 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana gratulacje kochana!! Jaki porod, jak maluszek i jak Ty sie czujesz? Jak bedziesz miala chwile to napisz. Duzo zdrowka dla Ciebie i maluszka i wypoczywajcie. Buziaki.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Beata83 Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny życzę Wam Wesolych Swiat

Anastazjaaa serdeczne gratulacje dużo zdrówka dla was :)

Beata83
    200902064565.png

201509251765.png[/ur
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dziewczyny z okazji Świat Wielkanocnych!
    Ana, gratulacje!!! Czekamy na relacje :)
    Dorocia, super sobie radzisz. Wytrzymaj jeszcze trochę. Odbijecie się a później postaracie sie o kolejnego malusza i znow będziesz z dziećmi w domu :)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, Nie odzywam się bo mały strasznie absorbujacy ;)

Porod masakra.....

Łożysko nie dało rady, dostałam takiego krwotoku że nie mogłam się ruszyć w 7 minut było u mnie pogotowie, w 15 minut później już byłam na stole operacyjnym. Na szczęście znieczuliki mnie mniejscowo więc uczestniczylam w miarę możliwości w porodzie.
    Kiano mimo wczesniactwa jest silnym i zdrowym chłopcem dostał 9/10/10 pkt w skali appgar.
    Musiał leżeć dwie godziny w inkubatorze i pierwsza noc w podgrzewanym łóżku poniewac nie trzymał właściwej temperatury ciała.

Na szczęście wszystko jest już dobrze.

Nie mam problemów z karmieniem ponieważ mój mądry chłopiec załapał od razu o co chodzi ;)

Urodził się z waga 2720 więc całkiem sporo jak na 37 tc

Co do mnie to przyznam szczerze że mam do siebie żal, że moje ciało takie wybrakowane i niedoskonale że nie dało rady, że narazilam syna na niebezpieczeństwo i choć wiem że niemoglabym nic innego zrobić to czuję do siebie żal :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana na pewno musialas niezle sie przestraszyc tego krwotoku. Najwazniejsze ze Tobie i malemu nic nie jest i mozesz juz tulic swoje malenstwo. Nie czuj do siebie zalu kochana bo to nie Twoja wina ze tak wyszlo, ciesz sie ze masz zdrowego synka. Ale rozumiem Cie bo ja dlugo psychicznie nie moglam do siebie dojsc po cesarce, tez sie obwinialam ale teraz wiem ze nie bylo o co. Kochana trzymaj sie, dochodzcie do siebie i nie zadreczaj sie. Wysylam pozytywne fluidy.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana fantastycznie gratuluje z calego serca. najwazniejsze ze maly zdrowy i tobie nic nie jest. duzo zdrówka. :)

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ale dzis piekna pogoda :) Chlopcy bawia sie na dworze, ja troche pograbilam podworko :)

W piatek dostalam umowe. Miala byc na 2 lata a dostalam na rok, szefowa sobie przygrala ale lepsze to niz nic. Wtorki bede miala wolne ale za to wszystkie pozostale dni musze byc 11-19 w pracy. Przerabane. Postanowilismy ze od przyszlego cyklu staramy sie o dzidziusia :) Musze tylko wybrac sie do gina zeby ocenil moja blizne i ogolnie stan.

Przed swietami zlapala mnie choroba i myslalam ze sie wykoncze, na szczescie zostal mi tylko katar. Chlopcy tez maja troche kataru i czasem zakaszla a tak to w porzadku.

Co tam u Was slychac? Pozdrawiam.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie niedzielnie. u as tezb dzis piekna pogoda bylysmy ponad 3 h na podwórku wczoraj tak samo. ja byłam w pracy powiedziałam ze nie wracam czekam do konca macierzynskiergo i mam odebrac ekwiwalent za nie wykorzytsany urlop. nasza helenka juz smiga przy czyms ale martwi mnie jej brak zębów. ana wyszloas juz ze szpitala jak tam mały w domu?

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! A u nas dzis zero spacerow. Przerabiamy od wczoraj pierwsza gorączkę Alutki. Nie wiem tylko czy jest ona objawem trzydniówki (nic poza goraczka nie dolega małej) czy ząbkowania ( od dluzszego czasu dziasla opuchnięte, od ponad tydodnie kupowy zawrot glowy - zwykle byla 1 dziennie, teraz 3-4). Do tego mega marudzenie i ślinotok od dluzszego czasu.

Mamo hani, brakiem zębów jeszcze bym się nie przejmowala, mojej koleżanki ciska pierwszego zabka miala w wieku 16 czy 18 miesiecy.

Dorocia trzymam kciuki za korzystny rozwoj sytuacji i zielone światełko na starania.

Ana, jesteś wspaniala mama, urodziłaś zdrowego synka i to najważniejsze :)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.

U nas dziś też piękna pogoda, byliśmy pierwszy raz na spacerze.

Kiano przefantastyczny, grzeczny i wogóle... Super

Tiago wcale nie jest zazdrosny i ciągle go całuję, glaszcze....

Ja juz prawie doszłam do siebie po cc, już orawie nie czuje bólu...

Nasza przygoda się rozpoczęła ;)

mama hani, ewwiel lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana to dobrze ze tak szybko dochodzisz do siebie. Taka pogoda to wymarzona na spacery :) Duzo zdrowka dla Was!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Gianna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana! Gratuluję narodzin Kiano :) Żal do siebie itp są dość typowe po cc. Niestety. Często też poczucie, że "to nie ja urodziłam dziecko", albo "nie wypełniłam mojego zadania". Hormony plus niespełnione oczekiwania do samej siebie. Ale prawda jest taka, że jesteś wspaniałą, dzielną mamą, która na czas zadziałała i jej synek urodził się zdrowy. Możesz być z siebie dumna :)
    Pogoda faktycznie spacerowa. Wspaniała na pierwsze spacerki i kolejne :) My dzisiaj korzystaliśmy dość długo. Nawet pozwoliłam sobie na karmienie na dworze, bo szkoda mi było wracać do domu.

A u nas już minęło pół roku. Janek przewraca się i chyba ma chęci pełzać, bo tak fajnie unosi się na rączkach i nóżkach. W ogóle jest cudny, radosny, zaczepia, śmieje się w głos jak nas widzi i nadal jest mega spokojnym dzieckiem. Nasz mały CUD!
    A z dużym Cudem mamy więcej problemów. Wielki Post przeżyłam odkrywając jakie błędy zrobiłam w wychowaniu Córci... no a teraz czas na naprawę... nie jest łatwo!
    A poza tym ostro szydełkuję, bo nagle kilka zamówień się pojawiło... a i dla dzieci coś chciałam zrobić. Janek dostał czapeczkę i komin, a Joasia opaskę... fajnie wyglądają, tylko się gorąco zrobiło ;)

ewwiel, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

"Zamienię pustynię na pojezierze,
    a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
    dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.
    Tydzień temu zrobiłam test no i 2 kreski ,w piątek wizyta u gina.
    Co do terminu to wielka niewiadoma bo skończyłam karmić mojego Leona,żeby dostać okres i zajść no a okresu jako takiego nie dostałam a 2 kreski są wiec w piątek będę wiedziała coś więcej.
    Teraz w domu bryka prawie 9miesieczny Leon.
    Jak Wasze dzieci zareagowały na rodzeństwo?
    Pozdrawiam

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada gratulacje!! Daj znac w piatek po wizycie. Fajna bedzie roznica miedzy dziecmi. Moj sie cieszyl ze bedzie mial rodzenstwo i nie mogl sie doczekac kiedy dzidzius sie urodzi. Tylko mial wtedy prawie 3 i pol roku to byl juz kumaty bo Twoj to jeszcze maluszek.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia no malyszek boje sie ,ze bedzie miał bunt ...no ale zobaczymy .teraz plan ,zeby jak najwiecej spotykać sie z innymi dziećmi ,zeby nie był z ladu.dam znac w piatek.boje sie strasznie bo 13 lutego miałam rentgen brzucha i mam nadzieje ,ze wtedy nie byłam w ciazy :/

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej siostry jest rok roznicy miedzy dziecmi i powiem szczerze ze mimo obaw nie bylo tak zle. Starszy chcial pomagac przy siostrze i dawal jej zabawki itd. Najgorzej bylo jak zaczynala raczkowac bo zaczely sie klotnie o zabawki ;) Kurcze to mam nadzieje ze fasolek pojawil sie po rentgenie. Trzymam kciuki z calych sil!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dorcia,dam jutro znać :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada i jak tam?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest dobrze :( nie wiem co myślec ...
    Powiedziałam o tym rtg i lekarz albo sie tak zasugerował albo rzeczywiście jest cos nie tak.
    Z usg wychodzi 7t 4d czyli po rtg.
    Ale lek powiedział ,ze cos tam jest za bardzo pofałdowane i moze sie cos zle rozwijać po prostu .dal mi nr tel do profesora i mam dzwonić w poniedziałek bo on nie wie ...:/
    Ogolnie serduszko bije 163 na minutę i ma 1,34cm...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ