Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana to super ze masz tam tak dobrze. No wlasnie u nas tak nie ma.
Czyli Helenka zaczyna sie rozkrecac Juz teraz to co chwile bedzie umiala cos nowego.
Natus juz pieknie chodzi po calym domu Coraz rzadziej raczkuje a jak upadnie to wstaje na nozki. Przecudnie to wyglada
Jutro na reszcie wolne. Dzis wszystko posprzatalismy wiec jutro tylko obiad, jakies drobne rzeczy i odpoczynek. -
ana to dobrze. ja hanke rano zawiozlam do przedszkola posprztalam zmienilam posciel nastawiłam pranie a teraz walcze z helenka zeby zasnela w lózeczku ale walczy nie chce caly czas wstaje. a nie mam sil nosic jej na rekach wieczorami zasypia u nas na lózku a pózniej cała noc spi w łozeczku ale w dzien to masakra.
-
Jestem niewdziecznica....Siostra mi wytarla kurze i poodkurzala cała chatę i jestem zadowolona i wdzięczna ale..... Ja to robię lepiej, widzę omijaki nic nie mówię oby się nie wpienila ale już nie mogę się doczekać kiedy sama ogarnę dom, po swojemy czyli dokladnie
-
Ana rozumiem Cie dokladnie bo ja tez lubie miec wszystko po swojemu posprzatane i zrobione. Ale nie ma co sie odzywac bo siostra chciala pomoc a Ty teraz musisz odpoczywac. A jak sie czujesz?
Mamo hani Natus w dzien usypia tylko bujany na rekach lub lezac na naszym brzuchu. Wieczorem zasypia albo przy piersi albo klade sie z nim na lozku i jak usnie to zanosze go do jego lozeczka. W nocy mamy 1-2 pobudki wiec po pierwszym przebudzeniu spi z nami.
Nie wiem czy pisalam Wam ale Natus juz pieknie sam chodzi i coraz mniej raczkuje. Cudnie to wyglada Taki maly szkrab na takich sztywnych i szeroko rozstawionych nogachmama hani lubi tę wiadomość
-
Opowiem Wam co mnie wczoraj spotkało.
Zawiozlam wczoraj małego na kurs plywania, siostra poszła z nim do przebieralni a ja zasiadlam na poczekalni na krzesełku. Siedzę, siedzę a tu spod krzesła woda leci.... Strach i stres, ale nic nie czuje.... Macam się po psioszce sucho.... Jedna myśl, ufff to nie moje rozglądam się a z tyłu baba podlewa kwiata i przelalo jej się.... Ale strachu się najadlam co nie miarą, odejście wód w miejscu publicznym to moja zmora
Dziewczyny za ponad tydzien święta, jakoś nie czuje tego nastroju -
U moich chlopcow w porzadku. Natus juz chodzi na calego, wcina wszystko bez wybrzydzania i duzo a najlepiej smakuje z naszego talerza Daje buziaczki i jest grzeczniejszy, noce ladnie przesypia. Musze powiedziec ze uspokoil sie i teraz jest tak samo za mna jak i za tatusiem. Jak wie ze czegos nie wolno mu robic to wali pieeeeekny usmiech i serce mieknie Kubus w poniedzialek mial goraczke ale juz jest ok. Musialo go przewiac chyba gdzies. Troche sie rozpuscil odkad siedzi u babci i trzeba go namawiac do nauki.
Ana to fajnie macie urodziny
U nas wyglada to tak:
Ja i Natus zima
Moj P lato
Kubus jesienAnastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Mam mega wkurwa.... Wróciłam że sklepu z wózkami, mąż wnerwiony bo pojechaliśmy kupić wózek a wróciliśmy bez miałam już wybrany model ale zobaczyłam inny i nie wiem na który się zdecydować....
Wróciłam do domu a siostra mi oznajmiła że mam jej kupić bilet bo chce wracać do domu szok, i kto zostanie z tiago jak będę rodzic aż płakać mi się chce.... Poznała w necie jakiegoś kolesia i spieszy jej się do polski.... Jestem taka wściekła....
Dzień do dupy -
ana obydwa fajne. to niezły numer z tej twojej siostry
ja dzisiaj bylam na zakupach połazilam po sklepach kupiłam pare rzeczy.
a u nas hanka zimowa helena wiosenna maz letni a ja jesien wszystkie pory roku mamy no juz niedługo swieta. po siwetach jade do pracy poinformowac ze nie wracam.Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny dawno nie pisałam ale regularnie czytałam wasze wpisy.
Anastazjaaa bardzo Ci serdecznie GRATULUJĘ:)wiem jak długo czekałaś na upragnione dwie kreseczki a tu prosze za pare tygodni będziesz tuliła swoją kruszynkę w ramionach. Dorcia gratuluję pracy .W ogóle wszystkim Dziewczyną gratuluję że wasze dzieciaczki rozwijają się prawidłowo bez żadnych problemów itp.Moje Kochane dziewczyny mają się dobrze Emilka bardzo dobrze radzi się w szkole jestem pod wrażeniem jak opanowała cały program ,czyta już bez problemów przynosi mi 6 z testów i zaczeła grać na skrzypcach (na razie efektów brak ).Antośka waży już prawie 8kg i mierzy 75cm zaczeła już mowić mam mam ,rozwija się książkowo przesypia mi nocki chodzi spać o 6.30 a wstaje o 6.30 - 7.00.przestałam karmić piersia już w luty(dokarmiałam ją od listopada).Ogólnie mówiąc macierzyństwo to jedna z najpiękniejszych rzeczy w moim życiu ,przyznam wam się że gdy dowiedziałam się że będę miała córkę byłam niepocieszona, a teraz wiem że kocham ją tak bardzo że nie mogłam bym bez niej żyć ,może nie jest tak wzorowym dzieckiem jak Emilka to tak bardzo ją kocham.Mam wrażenie że bardziej dojrzałam do bycia mamą,dlatego zdecydowałam się z mężem na jeszcze jedno dziecko ,ale dopiero za 2lata (tylko czy nie bede już stara wiecie 35lat). Chcę sobie kupić baby comp co sądzicie o tym komputerku cyklu?, no i najważniejsze ćwiczę tabatę i biegam bo moja nadwyżka wagowa mnie przeraża.Pozdrawiam was serdecznie Beata.Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Ana to nie ladnie siostra sie zachowuje, moze jej sie odmieni.
Obydwa bardzo fajne wozki. W pierwszym bardziej podoba mi sie gondola a w drugim stelaz. Chyba wybralabym ten drugi.
Kolejna dzidzia moze byc wiosenna ale szczerze to wolalabym teraz w lato rodzic.Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Hej Beata zagladaj częściej
Tak dość długo czekakam ale teraz to przeszłość liczy się fakt że już niedługo Kiano będzie z nami
Nie daj sobie nikomu wmówić że będziesz za stara. Tu gdzie mieszkam przeważnie ślub bioro w wieku 30-32 lat rok później dziecko, dwa później drugie i kolejne dwa trzecie, taki model w większości tu jest i nikt nie uważa że późno rodzą dzieci, jeśli ktoś ci powie że będziesz za stara to powiedz mu niech ugryzie się w nos
Ja juz po wizycie.
Kiano waży 2640 (prawie tyle samo co tiago przy urodzeniu się)
Ułożenie główkowe.
Na usg wszystkie pomiary około 50 centyla więc idealnie.
Poinformowano mnie ze wody mogą mi się przebić w każdej chwili bo główka małego jest nisko a do tego blisko tego łożyska i jak mały mocno skacze czy ucisnie czy przesunie się jeszcze niżej mogą peknac, lecz nie jest to wyrok równie dobrze mogę dochodzić do terminu.
Lekarz powiedział że do soboty mam zakaz rodzenia a później niech się dzieje co chce
Szacunkowa waga przy porodzie w terminie 3400 -
Ana czyli dzisiaj dobre wiesci
Do soboty tylko lezenie Oj juz niedlugo bedziesz miala swojego maluszka przy sobie Malutki byl Tiago jak sie urodzil.
Moj Kubus mial 3690, a Natus 3550.
Dzis bylo tak pieknie na dworze ze tak zal bylo mi isc do pracy a co bedzie latem... Kurcze znow wadpliwosci i tesknota mnie dopadaja ze ten czas moglabym z chlopcami spedzic. Mowie do mojego P ze chce juz dzidziusia a on ze jeszcze nie