X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo ze jakbym byla w ciazy to bym sie cieszyla ale lepiej nie w tym momencie. Teraz dostalam prace, chcemy brac kredyt na budowe domu a o dzidziusia moze pod koniec roku sie postaramy. No ale objawy takie ciazowe mam wiec gdyby nie test to bym sie stresowala i zastanawiala.

Mamo hani zdrowka dla Was!! Oj tak w tym roku to pelno chorob wokolo i tylko mam nadzieje ze nas znow cos nie zlapie bo niedawno byli chorzy.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani a chciałabyś czy nie?
    Koniecznie daj znać jak już będziesz wiedzieć.

ewwiel lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis okres :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciała ale nie teraz i chłopca, maż raczej nie. na kolejne dziecko nie mamy miejsca. ale jak bym było to trudno ale zeby był chłopak :)pozatym mam szanse dostac staz w takim osrodku wychowawczym wiec w swoim zawodzie u nas tu na miejscu wiec plany by sie pokrzyzowały.
    hanka dzisiaj zaczela kaszlec ale helenka gila miała tylko rano. u nas pochmurno i zimno nic sie nie chce

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Dorocia no to cie nastraszyla.

Mama hani taki staż fajna sprawa i może udałoby się zostać na dłużej.
    No ale los sam nam pisze scenariusze więc za kilka dni się okaże ;)

Ja dziś poprasowalam i poukladalam ciuszki, koce pościele i kosmetyki. O rety ależ jestem z siebie dumna.

Mąż skręcił box i stoi już w salonie

Pościele już czekają ale na razie wyprane i wyorasowane czekają w pudełkach na boxie :)

Pokrowiec na fotelik oierze się jutro będzie gotowy ;)

Jestem juz gotowa :)

Jeszcze tylko wózek trzeba kupić ale z tym czekam do kwietnia

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to juz anastazja niedługo. moje dziewczyny wkoncu zasneły i maz wkoncu jutro wróci :)

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie ana ze juz prawie wszystko gotowe bo w sumie to duzo czasu juz nie zostalo.

Ja juz naszykowane wszystko na jutro, Natus spi, Kubus w lozku i ja tez uciekam lulu bo od jutra znow pobudki o 5 i do tego ten okres. Mamo hani kciuki za staz. Pozdrawiam i buziaki.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ana, super, ze juz masz wszystko gotowe. Niedlugo przytulisz swoje maleństwo a to najwspanialszy moment.

Dorocia organizm troche Cie postraszyl ;-) cieszę sie, ze udalo Ci się z ta pracą, teraz możecie realizować dalsze plany.

Mamo Hani, brawa dla Helenki.

Kurczę dziewczyny a mojej przyjaciolki syn, 2 miesiące starszy od Ali, z sierpnia jest i tydzientemu w ciągu 2 dni opanowal siadanie, raczkowanie i wstawanie, teraz juz chodzi przy tapczanie, doslownie bym nie uwierzyla jakbym tego nie widziala.

A u nas spokoj. Nadia w koncubzaliczyla na 5 tabliczkę mnożenia a jej przeziębienie (lekki katar i kaszel) trwaly 2 dni. Ala w pt pierwszy raz zaczepila Nadie glosnym śmiechem (podeszlam do Nadii z Ala na ręce jak lekcje odrabiala i Ala zaczela się do Nadii na glos smiac) i tak się chichraly do siebie chyba z 10 min. Istna glupawka je zlapala. Tak milo sie na to patrzyli jak siostry kaczy wiez i ciagna do siebie ;-) w poprzedni weekend a wlasciwie caly tydzień mialam męża w domu. Teraz jest w trasie i wroci w piątek lub w sobotę.
    Ja jeszcze okresu nie mam i wcale za nim nie tesknie. W czwartek byłam u gina. Usg ok, cytologia pobrana:)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel ja na razie takie smiechy i również kłótnie między moimi chłopakami widzę w marzeniach ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pracy super, mam coraz wiecej klientow i powoli mija mi poczucie ze robie zle bo zostawiam chlopcow samych. Oczywiscie tesknota jest ale to jest dla mnie zyciowa szansa zeby sie znow odnalezc w zawodzie a z czasem mam nadzieje otworzyc swoj salonik :) No i inne nasze plany realizowac ktore juz znacie ;)

A moj kochany okres znow nieregularny jak zawsze, po ciazy nic sie nie zmienilo. Niedlugo bede musiala isc do gina zeby sprawdzil czy w koncu mam to PCOS czy nie bo mialam podejrzenie zeby w razie czego znow pol roku albo i dluzej nie starac sie o malenstwo.

Oj moi chlopcy super juz sie bawia, czasem az placze ze smiechu. Oczywiscie spiecia juz sie zaczynaja ale i tak sa slodcy. I prawde mowiac ciesze sie ze mam dwoch chlopcow, beda mieli podobne zainteresowania i tematy :)

Ewwiel czyli bardzo zdolny ten synek Twoich znajomych, zdarzaja sie takie dzieci. To troche mialas chlopa w domu :) Mi do pierwszego okresu po kp tez sie nie spieszylo a teraz wyczekuje ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego z okazji naszego dnia.

Ja dzień kobiet zaczynam nerwowo, poklocilam się z synem :/

Okres brrrrr niech nie przychodzi za szybko bo wcale za nim nie tęsknię :)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego kobietki :) :* :*

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepszegp :)
    moja helena układa w szufladach :) hanka rysuje dlej zagilane

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się znów że szpitala, Rety wizytuje tu co 3,5 tygoenia, mam już dość.... Moja psychika już niewytrzymuje tego stresu, Ryczec mi się chce na to wszystko....
    3,5 tygodnia w łóżku a i tak krwawienie powróciło... Jestem podlamana :/

Wiem że w razie co mały sobie poradzi, ale wciąż jest spore ryzyko powikłań i strasznie się tym martwie :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana kurcze ciagle cos. Rozumiem Cie ze Ci ciezko ale jeszcze troche musisz wytrzymac. Najwazniejsze ze jestes pod dobra opieka a maluch da rade. Musisz postarac sie myslec pozytywnie i nie denerwowac sie bo dzidzius wszystkie Twoje emocje czuje. Trzymam kciuki zeby synus jeszcze posiedzial w brzuszku.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana głowa do góry juz niedlugo. moja helenka ma zapalenie krtani oczywiscie antybiotyk ale od wczoraj duza poprawa jest. ja w docy obudziłam sie z potwornym bolem gardła zaraziłam sie od małej. helena wstaje juz przy czyms i teraz to hanka ma juz przechlapane na maksa wczystko jej sciaga

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka dla Helenki i gratulacje za kolejna umiejetnosc.

Ja jeszcze w pracy, dzis do 19. Dzis spimy u tesciowej to jutro pospie dluzej bo mam dosyc tych pobudek o 5 rano.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze mi to ciezko o 7 wstac a co dopiero 5

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka dla Helenki,

Oj też by mi się szybko znudziło wstawanie o 5 rano.

U nas dziś poprawa, krwawienie ustalo, czekamy na gina aby dowiedzieć się co dalej, mam nadzieję że jutro będę mogła iść do domu.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie muszę się z wami podzielić ta informacja,
    To mój trzeci pobyt w tym szpitalu ale pierwszy raz zostałam na weekend.

Przychodzą do mnie różne babki, począwszy od bibliotekarki po babkę która chce poprostu porozmawiać aby mi nie było nudno, co dwie godziny przychodza pytać się czy chce coś do picia, serwują wysoki wachlarz zimnych i ciepłych napojów, przychodzi babka pyta się czy mam jakieś swoje owoce do umycia.... Normalnie zupełnie inaczej niż w Polsce... Ale wciąż się zadziwiam.
    Przyszła dziś babka z kosciala i pytała się czy chce aby jutro ksiądz do mnie zaszedl z opłatkiem.... No szok, dbają tu o nas nie ma co narzekać ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ