X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia_88 witajcie :)

• KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mogę do Was czasem zaglądać jestem w trzeciej ciąży w niedużym odstępie czasu i jak narazie to czuje strach jak sobie z tym wszystkim poradze..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia_88 wrote:
    Hej! Czy mogę dołączyć? :)
    Mój brzuszek jeszcze się nie powiększa, ale pewnie lada moment zacznie :) A czeka na niego 13 miesięczna Pola :)
    Widzę że u Ciebie będzie również nieduża różnica wieku...

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaZ wrote:
    Magda_lenka pessara w ogóle się nie czuje, samo założenie trwa kilka sekund więc nawet jeśli będziesz musiała mieć tym razem, to się nie stresuj, bo nie ma czym :) Sama idę za tydzień na wizytę i zobaczymy jak się zachowuje moja szyjka ;)

Pianistka jak będziesz miała chwilkę spokoju, to pochwal się fotką Emila :)

candela a co u Ciebie?
    Wiem wiem. Moja siostra juz dwa razy miala. U nas to chyba genetyczna taka niewydolnosc szyjkowa.

Witam nowe mamy!☺

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Witam mogę do Was czasem zaglądać jestem w trzeciej ciąży w niedużym odstępie czasu i jak narazie to czuje strach jak sobie z tym wszystkim poradze..

Dasz radę, co jak co, ale kobiety poradzą sobie z wszystkim ;)

KacperekiOliwka lubi tę wiadomość

• Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacperekioliwka na kiedy masz termin?

5qptx9z.png
    fybd8x1.png

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka wrote:
    Kacperekioliwka na kiedy masz termin?
    Termin mam na 25 stycznia 2018 ale napewno trzecią cesarke też zrobią wcześniej..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaZ wrote:
    Dasz radę, co jak co, ale kobiety poradzą sobie z wszystkim ;)
    Wiem że my kobiety jesteśmy silne ale ja już niemam sił.. my z mężem możemy liczyć tylko na siebie zadnej babci niechce się nawet nachwile pobawić dzieci i do tego trzecia cesarka w krótkim czasiewieć wiadomo że trzeba się ozczedzaćżeby donosić ale jak? drugą ciąże musiałam leżeź dwa miesiące ale i tak nikt nie pomógł nam przy dziecku starszym... ale nic nie smęce może jakos dam rade..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Wiem że my kobiety jesteśmy silne ale ja już niemam sił.. my z mężem możemy liczyć tylko na siebie zadnej babci niechce się nawet nachwile pobawić dzieci i do tego trzecia cesarka w krótkim czasiewieć wiadomo że trzeba się ozczedzaćżeby donosić ale jak? drugą ciąże musiałam leżeź dwa miesiące ale i tak nikt nie pomógł nam przy dziecku starszym... ale nic nie smęce może jakos dam rade..
    Troche Cie rozumiem. My mamy pod reka tesciowa ale tez nam nie bardzo pomaga. A pracuje zdalnie z domu.musze sie oszczedzacale przy malym dziecku to sama wiesz jak to jest. Moi rodzice mieszkaja daleko a chetnie by pomogli tyle, ze nie sa w stanie czesto przyjezdzac bo pracują.
    Teraz na szczescie maz ma tydzien urlopu, potem siostra ma przyjechac na kilka dni a potem mama wiec na jakies 2-3 tygodnie mam "zabezpieczenie" no ale do konca ciazy jeszcze daleko...mpja lekarz mowi zebym chociaz do 34 tyg dotrwala z ta nieszczęsna szyjka...

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)
    Pianistka, gratulacje :) kochane dziecko poczekało na babcię ;)
    Jak drugi poród?
    Magda_lenka, będzie dobrze. Moja bratowa też miała pessar zakładany w 20 tyg i doczekała terminu. Za to poród trwał godzinę ;)

Ja nadal walczę z infekcją. Skurczy na szczęście nie mam ale bardzo doskwiera mi ból dolnej części pleców i twardnienia brzucha.
    Ja chcę już wrzesień..

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka my będziemy Cię wspierać, co prawda na odległość, ale zawsze to coś, nie?

Ja na szczęście nie mogę narzekać, bo moi bliscy chętnie pomagają :)

Mi ściągał doktorek pessar w 36 tyg i donosiłam spokojnie do terminu, nawet szyjka puścić specjalnie nie chciała, ale jak już puściła to porody były ekspresowe ;)

Wysłany: 14 czerwca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka wrote:
    Troche Cie rozumiem. My mamy pod reka tesciowa ale tez nam nie bardzo pomaga. A pracuje zdalnie z domu.musze sie oszczedzacale przy malym dziecku to sama wiesz jak to jest. Moi rodzice mieszkaja daleko a chetnie by pomogli tyle, ze nie sa w stanie czesto przyjezdzac bo pracują.
    Teraz na szczescie maz ma tydzien urlopu, potem siostra ma przyjechac na kilka dni a potem mama wiec na jakies 2-3 tygodnie mam "zabezpieczenie" no ale do konca ciazy jeszcze daleko...mpja lekarz mowi zebym chociaz do 34 tyg dotrwala z ta nieszczęsna szyjka...
    Miałam to w drugiej ciąży i musiałam polezeć do bezpiecznego 36 tygodnia wytrzymałam ale nie było łatwo choć warto dla mojej córeczki.. trzymam kciuki za Ciebie :)
    moja najmłodsza pociecha coś zagorączkowała widzę dwa ząbki na dole dopiero się przebijają i oby od tego... jak na dziewiaty miesiąc to pózno choć synek pierwsze zęby miął w 12 miesiącu

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaZ wrote:
    KacperekiOliwka my będziemy Cię wspierać, co prawda na odległość, ale zawsze to coś, nie?

Ja na szczęście nie mogę narzekać, bo moi bliscy chętnie pomagają :)

Mi ściągał doktorek pessar w 36 tyg i donosiłam spokojnie do terminu, nawet szyjka puścić specjalnie nie chciała, ale jak już puściła to porody były ekspresowe ;)

Dziękuje jesteście kochane dobrze jest móc porozmawiać z innymi mamami i powspierać się nazwajem.. dobrze jak ma kto pomóc... moja mama coś się reflektowała mówi że postara się pomóc mam nadzieje wiem że przcuje ale to mama i zawsze jest milej jak można liczyć na kogoś bliskiego... ja mam wsparcie w mężu ale też musi pracować i wiadomo że niewiadomo ile wolnego nikt mu nieda..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy :*

Drugi poród... inny..
    Z córka trwal ok 17h, teraz 8... teraz zdecydowanie szybciej sie rozkrecilo. O 8 pierwsze skurcze a o 9:30 juz byly co 2-3 min i dzwonilam po meza. O 11 w szpitalu skjrcze co 2 min i 3 cm rozwarcie, synek urodzil sie przed 16 :)
    Byl tez niestety intensywniejszy i bardziej bolesny ale jednoczesnie ja sobie radzilam z bolem lepiej bo wiedzialam czego sie spodziewac.
    Niestety byly komplikacje, Emil owiniety byl wokol szyjki pępowiną i nie oddychal :(
    Gdy urodzila sie sina glowka polozna doslownie wyrwala reszte dziecka ze mnie a ja parlam z calej sily :( trzeba bylo go ratowac. Wyskoczyl, zsczelo sie nacieranie i walka o oddech. Na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo i zaplakal. Jednak moje krocze :/ tragedia... corke urodzilam z 2 malutkimi obtarciami no ale wiadomo ze w tskich chwilach to sie nie liczy..
    Jednak pomijajac niebezpieczenstwo koncowe porod byl wspanialy :)
    Ciesze sie ze Emil urodzil sie akurat wtedy bo juz mial 4130g... Emma miala 4150 ale 1,5 tyg pozniej! Ciekawe do ilu by dobil w takim terminie jak ona :)

Ale jest przekochany i przesliczny :)
    Jutro do domku

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka to dobrze, że wszystko się dobrze skończyło, oby to owinięcie nie miało żadnych skutków w przyszłości. Trzymamy kciuki za Twojego Klopsika ;)

• Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka jak dobrze, ze Wszystko sie pomyslnie skonczylo.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka też mogę potwierdzić że na pewno dasz radę z trójką dzieci. Ja też mam trójkę 2011, 2013 i 2015 więc w jeszcze mniejszym przedziale czasowym. Na początku jest oczywiście czas na dotarcie się i przystosowanie wszystkich do nowej sytuacji. Jednak dla mnie dużo łatwiej poszło przy trzecim dziecku niż gdy pojawiło się drugie. Teraz są już duzi ;-) 2,4 i 6l, i zarówno ja jak i mąż bez problemu sami ogarniamy troje.

Wysłany: 21 czerwca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    KacperekiOliwka też mogę potwierdzić że na pewno dasz radę z trójką dzieci. Ja też mam trójkę 2011, 2013 i 2015 więc w jeszcze mniejszym przedziale czasowym. Na początku jest oczywiście czas na dotarcie się i przystosowanie wszystkich do nowej sytuacji. Jednak dla mnie dużo łatwiej poszło przy trzecim dziecku niż gdy pojawiło się drugie. Teraz są już duzi ;-) 2,4 i 6l, i zarówno ja jak i mąż bez problemu sami ogarniamy troje.[/QUOT
    Napewno masz racje i faktycznie mieliście małą różnice wieku tylko że mąż musiałby zmienić swoja prace bo ja nadodatek musę nieraz vbyć po 10 dni całkiem sama a bywa ze po 1 dniu wolnym następna trasa... ale może jakoś będzie...
    moja córcia gorączkowała jedmak nie od zębów dorwał nas wirus trzydniówki ale juz chyba po...

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka podziwiam za siły i gratuluje drugiego maluszka... dobrze że taki trudny poród dobrze się skończył

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka jak tam w domku? Wszystko ok?

‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ