X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia_88 witajcie :)

• KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mogę do Was czasem zaglądać jestem w trzeciej ciąży w niedużym odstępie czasu i jak narazie to czuje strach jak sobie z tym wszystkim poradze..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia_88 wrote:
    Hej! Czy mogę dołączyć? :)
    Mój brzuszek jeszcze się nie powiększa, ale pewnie lada moment zacznie :) A czeka na niego 13 miesięczna Pola :)
    Widzę że u Ciebie będzie również nieduża różnica wieku...

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaZ wrote:
    Magda_lenka pessara w ogóle się nie czuje, samo założenie trwa kilka sekund więc nawet jeśli będziesz musiała mieć tym razem, to się nie stresuj, bo nie ma czym :) Sama idę za tydzień na wizytę i zobaczymy jak się zachowuje moja szyjka ;)

Pianistka jak będziesz miała chwilkę spokoju, to pochwal się fotką Emila :)

candela a co u Ciebie?
    Wiem wiem. Moja siostra juz dwa razy miala. U nas to chyba genetyczna taka niewydolnosc szyjkowa.

Witam nowe mamy!☺

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Witam mogę do Was czasem zaglądać jestem w trzeciej ciąży w niedużym odstępie czasu i jak narazie to czuje strach jak sobie z tym wszystkim poradze..

Dasz radę, co jak co, ale kobiety poradzą sobie z wszystkim ;)

KacperekiOliwka lubi tę wiadomość

• Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacperekioliwka na kiedy masz termin?

5qptx9z.png
    fybd8x1.png

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka wrote:
    Kacperekioliwka na kiedy masz termin?
    Termin mam na 25 stycznia 2018 ale napewno trzecią cesarke też zrobią wcześniej..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaZ wrote:
    Dasz radę, co jak co, ale kobiety poradzą sobie z wszystkim ;)
    Wiem że my kobiety jesteśmy silne ale ja już niemam sił.. my z mężem możemy liczyć tylko na siebie zadnej babci niechce się nawet nachwile pobawić dzieci i do tego trzecia cesarka w krótkim czasiewieć wiadomo że trzeba się ozczedzaćżeby donosić ale jak? drugą ciąże musiałam leżeź dwa miesiące ale i tak nikt nie pomógł nam przy dziecku starszym... ale nic nie smęce może jakos dam rade..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Wiem że my kobiety jesteśmy silne ale ja już niemam sił.. my z mężem możemy liczyć tylko na siebie zadnej babci niechce się nawet nachwile pobawić dzieci i do tego trzecia cesarka w krótkim czasiewieć wiadomo że trzeba się ozczedzaćżeby donosić ale jak? drugą ciąże musiałam leżeź dwa miesiące ale i tak nikt nie pomógł nam przy dziecku starszym... ale nic nie smęce może jakos dam rade..
    Troche Cie rozumiem. My mamy pod reka tesciowa ale tez nam nie bardzo pomaga. A pracuje zdalnie z domu.musze sie oszczedzacale przy malym dziecku to sama wiesz jak to jest. Moi rodzice mieszkaja daleko a chetnie by pomogli tyle, ze nie sa w stanie czesto przyjezdzac bo pracują.
    Teraz na szczescie maz ma tydzien urlopu, potem siostra ma przyjechac na kilka dni a potem mama wiec na jakies 2-3 tygodnie mam "zabezpieczenie" no ale do konca ciazy jeszcze daleko...mpja lekarz mowi zebym chociaz do 34 tyg dotrwala z ta nieszczęsna szyjka...

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)
    Pianistka, gratulacje :) kochane dziecko poczekało na babcię ;)
    Jak drugi poród?
    Magda_lenka, będzie dobrze. Moja bratowa też miała pessar zakładany w 20 tyg i doczekała terminu. Za to poród trwał godzinę ;)

Ja nadal walczę z infekcją. Skurczy na szczęście nie mam ale bardzo doskwiera mi ból dolnej części pleców i twardnienia brzucha.
    Ja chcę już wrzesień..

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka my będziemy Cię wspierać, co prawda na odległość, ale zawsze to coś, nie?

Ja na szczęście nie mogę narzekać, bo moi bliscy chętnie pomagają :)

Mi ściągał doktorek pessar w 36 tyg i donosiłam spokojnie do terminu, nawet szyjka puścić specjalnie nie chciała, ale jak już puściła to porody były ekspresowe ;)

Wysłany: 14 czerwca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka wrote:
    Troche Cie rozumiem. My mamy pod reka tesciowa ale tez nam nie bardzo pomaga. A pracuje zdalnie z domu.musze sie oszczedzacale przy malym dziecku to sama wiesz jak to jest. Moi rodzice mieszkaja daleko a chetnie by pomogli tyle, ze nie sa w stanie czesto przyjezdzac bo pracują.
    Teraz na szczescie maz ma tydzien urlopu, potem siostra ma przyjechac na kilka dni a potem mama wiec na jakies 2-3 tygodnie mam "zabezpieczenie" no ale do konca ciazy jeszcze daleko...mpja lekarz mowi zebym chociaz do 34 tyg dotrwala z ta nieszczęsna szyjka...
    Miałam to w drugiej ciąży i musiałam polezeć do bezpiecznego 36 tygodnia wytrzymałam ale nie było łatwo choć warto dla mojej córeczki.. trzymam kciuki za Ciebie :)
    moja najmłodsza pociecha coś zagorączkowała widzę dwa ząbki na dole dopiero się przebijają i oby od tego... jak na dziewiaty miesiąc to pózno choć synek pierwsze zęby miął w 12 miesiącu

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaZ wrote:
    KacperekiOliwka my będziemy Cię wspierać, co prawda na odległość, ale zawsze to coś, nie?

Ja na szczęście nie mogę narzekać, bo moi bliscy chętnie pomagają :)

Mi ściągał doktorek pessar w 36 tyg i donosiłam spokojnie do terminu, nawet szyjka puścić specjalnie nie chciała, ale jak już puściła to porody były ekspresowe ;)

Dziękuje jesteście kochane dobrze jest móc porozmawiać z innymi mamami i powspierać się nazwajem.. dobrze jak ma kto pomóc... moja mama coś się reflektowała mówi że postara się pomóc mam nadzieje wiem że przcuje ale to mama i zawsze jest milej jak można liczyć na kogoś bliskiego... ja mam wsparcie w mężu ale też musi pracować i wiadomo że niewiadomo ile wolnego nikt mu nieda..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy :*

Drugi poród... inny..
    Z córka trwal ok 17h, teraz 8... teraz zdecydowanie szybciej sie rozkrecilo. O 8 pierwsze skurcze a o 9:30 juz byly co 2-3 min i dzwonilam po meza. O 11 w szpitalu skjrcze co 2 min i 3 cm rozwarcie, synek urodzil sie przed 16 :)
    Byl tez niestety intensywniejszy i bardziej bolesny ale jednoczesnie ja sobie radzilam z bolem lepiej bo wiedzialam czego sie spodziewac.
    Niestety byly komplikacje, Emil owiniety byl wokol szyjki pępowiną i nie oddychal :(
    Gdy urodzila sie sina glowka polozna doslownie wyrwala reszte dziecka ze mnie a ja parlam z calej sily :( trzeba bylo go ratowac. Wyskoczyl, zsczelo sie nacieranie i walka o oddech. Na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo i zaplakal. Jednak moje krocze :/ tragedia... corke urodzilam z 2 malutkimi obtarciami no ale wiadomo ze w tskich chwilach to sie nie liczy..
    Jednak pomijajac niebezpieczenstwo koncowe porod byl wspanialy :)
    Ciesze sie ze Emil urodzil sie akurat wtedy bo juz mial 4130g... Emma miala 4150 ale 1,5 tyg pozniej! Ciekawe do ilu by dobil w takim terminie jak ona :)

Ale jest przekochany i przesliczny :)
    Jutro do domku

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka to dobrze, że wszystko się dobrze skończyło, oby to owinięcie nie miało żadnych skutków w przyszłości. Trzymamy kciuki za Twojego Klopsika ;)

• Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka jak dobrze, ze Wszystko sie pomyslnie skonczylo.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka też mogę potwierdzić że na pewno dasz radę z trójką dzieci. Ja też mam trójkę 2011, 2013 i 2015 więc w jeszcze mniejszym przedziale czasowym. Na początku jest oczywiście czas na dotarcie się i przystosowanie wszystkich do nowej sytuacji. Jednak dla mnie dużo łatwiej poszło przy trzecim dziecku niż gdy pojawiło się drugie. Teraz są już duzi ;-) 2,4 i 6l, i zarówno ja jak i mąż bez problemu sami ogarniamy troje.

Wysłany: 21 czerwca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    KacperekiOliwka też mogę potwierdzić że na pewno dasz radę z trójką dzieci. Ja też mam trójkę 2011, 2013 i 2015 więc w jeszcze mniejszym przedziale czasowym. Na początku jest oczywiście czas na dotarcie się i przystosowanie wszystkich do nowej sytuacji. Jednak dla mnie dużo łatwiej poszło przy trzecim dziecku niż gdy pojawiło się drugie. Teraz są już duzi ;-) 2,4 i 6l, i zarówno ja jak i mąż bez problemu sami ogarniamy troje.[/QUOT
    Napewno masz racje i faktycznie mieliście małą różnice wieku tylko że mąż musiałby zmienić swoja prace bo ja nadodatek musę nieraz vbyć po 10 dni całkiem sama a bywa ze po 1 dniu wolnym następna trasa... ale może jakoś będzie...
    moja córcia gorączkowała jedmak nie od zębów dorwał nas wirus trzydniówki ale juz chyba po...

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka podziwiam za siły i gratuluje drugiego maluszka... dobrze że taki trudny poród dobrze się skończył

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka jak tam w domku? Wszystko ok?

‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ