X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Avre Debiutantka

Wysłany: 25 czerwca 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski, ja sie witam. Corka ma w lipcu 2lata, a w styczniu/lutym pojawi sie jej rodzenstwo (oby). Wam tez w drugiej ciazy tak szybko wywalilo brzuch? Jestem ledwo w 8tc a juz wole odpinac guzik, bo lekko mnie uciska... Przy mlodej tak nie mialam!

8599yx8dfxitqw4o.png

Ania 7/7/2015
  • candela Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy w Polsce więc czasu na forum mniej. W sumie mi to odpowiada bo to znaczy że mam co robić ;)
    Mały uczy się bycia starszym bratem na 4 miesięcznej kuzynce :)

A brzuch...wywaliło mi też bardzo szybko w 10 tyg to już miałam mała piłeczkę.

Straszna mamy zagwozdkę z imieniem.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avre mi też szybko wywaliło. Co prawda mieściłam się w moje spodnie, ale wyglądałam jak po porządnym obżarstwie. No i wzdęcia na początku mnie męczyły :(

candela ja też mam kupę roboty, ale pracuję w domu i gdybym nie miała choć odskoczni na forum, to chyba bym ogłupiała.
    U nas padło na Tymka. Będzie Tymon.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej, U nas wszystko ok.
    Malutki jest przekochany ale ja ledwo ogarniam by wszystkich zadowolic...
    Emma choruje od 1,5 tygodnia i ledwo daje rade zeby nie płakała, maly był dopieszczony i wszyscy happy :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Heeej, U nas wszystko ok.
    Malutki jest przekochany ale ja ledwo ogarniam by wszystkich zadowolic...
    Emma choruje od 1,5 tygodnia i ledwo daje rade zeby nie płakała, maly był dopieszczony i wszyscy happy :D
    Super, że wszystko ok. Emmie życzę zdrówka. Pochwal się fotką synusia ;)

• candela Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaZ. Też myślałam o Tymonie ale mąż nie jest przekonany.
    A jak ma na imię Twój starszy ?
    Pianistka mama ciągle u was?

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze dzis tu tłoczno☺
    U nas leniwa niedziela, mloda ma drzemke znacznie pozniej niz zawsze, przez to ze rozstawilismy basen i zapomniala o spaniu☺

Co do tematu imion, my dalej niezdecydowalismy. Ale lista sie zawęża☺

Pianistka- oby Emma szubko wyzdrowiala! Maly nie zlapal od niej?

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka czekacie na drugą córeczkę?
    Ja też zaraz małemu basenik wystawię :)

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:
    KasiaZ. Też myślałam o Tymonie ale mąż nie jest przekonany.
    A jak ma na imię Twój starszy ?
    Pianistka mama ciągle u was?
    Michał, ale mówimy na niego też Bogdan ;) Tak mój brat go przezwał i reaguje i na Michał i na Boguś :D

U mnie dzisiaj pada co chwilę. Ciekawa jestem czy wakacje będą w ogóle ciepłe, bo już mąż wspominał, że nie chce mu się basenu rozkładać (a jest co bo ma 4,5 m średnicy)

• Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:
    Magda_lenka czekacie na drugą córeczkę?
    Ja też zaraz małemu basenik wystawię :)

chyba tak. ;) w 13 i 15 tyg był chłopiec, w 18 niby na 100% dziewczyna a potem sie nei chciała pokazać. teraz idę 7 na wizyte to moze potwierdzi sie ta dziewuszka :)
    maż by chciał Gabrysie, a ja Rozalke albo Anielke i nie mozemy sie zdecydowac. Gabrysia tez mi sie podoba ale wolałabym swoje typy :)

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaZ wrote:
    Michał, ale mówimy na niego też Bogdan ;) Tak mój brat go przezwał i reaguje i na Michał i na Boguś :D

U mnie dzisiaj pada co chwilę. Ciekawa jestem czy wakacje będą w ogóle ciepłe, bo już mąż wspominał, że nie chce mu się basenu rozkładać (a jest co bo ma 4,5 m średnicy)

u nas dzis cieplutko i włąsne rozstawilismy małej basen :) tyle,ze nie az tak pokaźny jak Wasz :)

edit. powtarzam sie, dopiero po chwili sobei uswiadomilam,ze juz pisałąm,ze rozstawilismy basen :P ahhh ten mózg ciażowy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 22:32

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka mała ma po prostu afty i zapalenie dziąseł więc to taka choroba nie choroba :/

Mama juz pojechala

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61ef9bfa3d3a.jpg

Magda_lenka, KasiaZ lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka prześliczny!

• candela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaZ, hahahaha nie uwierzysz ale i mój pierowodny miał przez pewien czas ksywę "Boguś" :P
    A to dlatego, że po miesiącu wyłysiał na czubku głowy jak stary profesor i wyglądał jak nasz wujek Bogdan ;)

Pianistka śliczny maluszek :)

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:
    KasiaZ, hahahaha nie uwierzysz ale i mój pierowodny miał przez pewien czas ksywę "Boguś" :P
    A to dlatego, że po miesiącu wyłysiał na czubku głowy jak stary profesor i wyglądał jak nasz wujek Bogdan ;)

Pianistka śliczny maluszek :)

Widzę, że sławne imię ;) Ogólnie ja chciałam jakieś "normalne", ale żeby nie powtarzało się w gronie rodziny albo bliskich znajomych. I niestety wszystkie fajne imiona są już pozajmowane :( Mój mąż to Jacek - też fajne imię

• kajax Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Panie, ja już mam jednego grzdyla Wojciecha, a teraz 3tc wiec jeszcze bardzo wczesnie. Mam zatem do was pytanie, do tych Mam, które już są dalej w drugiej ciąży:
    czy jesli chodzi o diagnostyke i wykrycie ciąży, czy drugie dziecko widać było szybciej na USG, czy szybciej były ruchy odczuwalne? Czy beta na poczatku ciąży rosła tak samo jak w pierwszej?

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    Witam Panie, ja już mam jednego grzdyla Wojciecha, a teraz 3tc wiec jeszcze bardzo wczesnie. Mam zatem do was pytanie, do tych Mam, które już są dalej w drugiej ciąży:
    czy jesli chodzi o diagnostyke i wykrycie ciąży, czy drugie dziecko widać było szybciej na USG, czy szybciej były ruchy odczuwalne? Czy beta na poczatku ciąży rosła tak samo jak w pierwszej?

Witaj :) Jeśli o mnie chodzi to bety nie robiłam w żadnej ciąży, robiłam tylko codziennie testy ciążowe i patrzyłam czy kreska ciemnieje - mi to wystarczyło. Ruchy są odczuwalne dopiero koło 20 tygodnia a na usg już około 6 tyg widać zarodek i bijące serce.

• kajax Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy poczułam w pierwszej ciąży od 15 tyg a podobno w drugiej ciąży czuć je szybciej.
    Chciałam znaleźć jakąś rozpiski gdzie podane jest beta hcg i jego wzrosty w kolejnych dniach od momentu rozpoczęcia wydzielania przez zaimplantowana zygote

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • candela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę podpisać się pod tym co napisała KasiaZ ;)
    A ruchów wcale nie czułam wcześniej za ro brzuch mi wywaliło już w 11 tyg.

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    ja bety nei robiłam ani w jednej ani w drugiej, a co do USG to chyba mniej wiecej w tym samym czasie było widać maluszka i serduszko. ruchy w pierwszej ciazy w 18 tyg a w drugiej podobnie jakos na przelomie 17/18.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ