Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Laski, ja sie witam. Corka ma w lipcu 2lata, a w styczniu/lutym pojawi sie jej rodzenstwo (oby). Wam tez w drugiej ciazy tak szybko wywalilo brzuch? Jestem ledwo w 8tc a juz wole odpinac guzik, bo lekko mnie uciska... Przy mlodej tak nie mialam!
-
My jesteśmy w Polsce więc czasu na forum mniej. W sumie mi to odpowiada bo to znaczy że mam co robić
Mały uczy się bycia starszym bratem na 4 miesięcznej kuzynce
A brzuch...wywaliło mi też bardzo szybko w 10 tyg to już miałam mała piłeczkę.
Straszna mamy zagwozdkę z imieniem. -
Avre mi też szybko wywaliło. Co prawda mieściłam się w moje spodnie, ale wyglądałam jak po porządnym obżarstwie. No i wzdęcia na początku mnie męczyły
candela ja też mam kupę roboty, ale pracuję w domu i gdybym nie miała choć odskoczni na forum, to chyba bym ogłupiała.
U nas padło na Tymka. Będzie Tymon. -
Pianistka wrote:Heeej, U nas wszystko ok.
Malutki jest przekochany ale ja ledwo ogarniam by wszystkich zadowolic...
Emma choruje od 1,5 tygodnia i ledwo daje rade zeby nie płakała, maly był dopieszczony i wszyscy happy
-
Widze, ze dzis tu tłoczno☺
U nas leniwa niedziela, mloda ma drzemke znacznie pozniej niz zawsze, przez to ze rozstawilismy basen i zapomniala o spaniu☺
Co do tematu imion, my dalej niezdecydowalismy. Ale lista sie zawęża☺
Pianistka- oby Emma szubko wyzdrowiala! Maly nie zlapal od niej? -
candela wrote:KasiaZ. Też myślałam o Tymonie ale mąż nie jest przekonany.
A jak ma na imię Twój starszy ?
Pianistka mama ciągle u was?
U mnie dzisiaj pada co chwilę. Ciekawa jestem czy wakacje będą w ogóle ciepłe, bo już mąż wspominał, że nie chce mu się basenu rozkładać (a jest co bo ma 4,5 m średnicy) -
candela wrote:Magda_lenka czekacie na drugą córeczkę?
Ja też zaraz małemu basenik wystawię
chyba tak. w 13 i 15 tyg był chłopiec, w 18 niby na 100% dziewczyna a potem sie nei chciała pokazać. teraz idę 7 na wizyte to moze potwierdzi sie ta dziewuszka
maż by chciał Gabrysie, a ja Rozalke albo Anielke i nie mozemy sie zdecydowac. Gabrysia tez mi sie podoba ale wolałabym swoje typy -
KasiaZ wrote:Michał, ale mówimy na niego też Bogdan Tak mój brat go przezwał i reaguje i na Michał i na Boguś
U mnie dzisiaj pada co chwilę. Ciekawa jestem czy wakacje będą w ogóle ciepłe, bo już mąż wspominał, że nie chce mu się basenu rozkładać (a jest co bo ma 4,5 m średnicy)
u nas dzis cieplutko i włąsne rozstawilismy małej basen tyle,ze nie az tak pokaźny jak Wasz
edit. powtarzam sie, dopiero po chwili sobei uswiadomilam,ze juz pisałąm,ze rozstawilismy basen ahhh ten mózg ciażowyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 22:32
-
KasiaZ, hahahaha nie uwierzysz ale i mój pierowodny miał przez pewien czas ksywę "Boguś"
A to dlatego, że po miesiącu wyłysiał na czubku głowy jak stary profesor i wyglądał jak nasz wujek Bogdan
Pianistka śliczny maluszek -
candela wrote:KasiaZ, hahahaha nie uwierzysz ale i mój pierowodny miał przez pewien czas ksywę "Boguś"
A to dlatego, że po miesiącu wyłysiał na czubku głowy jak stary profesor i wyglądał jak nasz wujek Bogdan
Pianistka śliczny maluszek
Widzę, że sławne imię Ogólnie ja chciałam jakieś "normalne", ale żeby nie powtarzało się w gronie rodziny albo bliskich znajomych. I niestety wszystkie fajne imiona są już pozajmowane Mój mąż to Jacek - też fajne imię -
Witam Panie, ja już mam jednego grzdyla Wojciecha, a teraz 3tc wiec jeszcze bardzo wczesnie. Mam zatem do was pytanie, do tych Mam, które już są dalej w drugiej ciąży:
czy jesli chodzi o diagnostyke i wykrycie ciąży, czy drugie dziecko widać było szybciej na USG, czy szybciej były ruchy odczuwalne? Czy beta na poczatku ciąży rosła tak samo jak w pierwszej?Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
kajax wrote:Witam Panie, ja już mam jednego grzdyla Wojciecha, a teraz 3tc wiec jeszcze bardzo wczesnie. Mam zatem do was pytanie, do tych Mam, które już są dalej w drugiej ciąży:
czy jesli chodzi o diagnostyke i wykrycie ciąży, czy drugie dziecko widać było szybciej na USG, czy szybciej były ruchy odczuwalne? Czy beta na poczatku ciąży rosła tak samo jak w pierwszej?
Witaj Jeśli o mnie chodzi to bety nie robiłam w żadnej ciąży, robiłam tylko codziennie testy ciążowe i patrzyłam czy kreska ciemnieje - mi to wystarczyło. Ruchy są odczuwalne dopiero koło 20 tygodnia a na usg już około 6 tyg widać zarodek i bijące serce. -
Ja ruchy poczułam w pierwszej ciąży od 15 tyg a podobno w drugiej ciąży czuć je szybciej.
Chciałam znaleźć jakąś rozpiski gdzie podane jest beta hcg i jego wzrosty w kolejnych dniach od momentu rozpoczęcia wydzielania przez zaimplantowana zygoteWojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
kajax wrote:Witam Panie, ja już mam jednego grzdyla Wojciecha, a teraz 3tc wiec jeszcze bardzo wczesnie. Mam zatem do was pytanie, do tych Mam, które już są dalej w drugiej ciąży:
czy jesli chodzi o diagnostyke i wykrycie ciąży, czy drugie dziecko widać było szybciej na USG, czy szybciej były ruchy odczuwalne? Czy beta na poczatku ciąży rosła tak samo jak w pierwszej?