ciaza 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
Kahaska, jak sie czujesz?
Mi ten tydzie pokazal, co to sa mdlosci....w sumie przez 4 dni wiec nie jest zle.
wczoraj uratowaly mnie serowe krakersy
Przeko a alamsie,ze nie moge dopuszac do ew.uczucia glodu bo wtedy bardziej nie mam checi najedzenie a mdli.
sluchajcie, czy czujecie makas wydzieline na bie.iznie?
Oje marcowki pisza o duzych,srednich ilksciach...a ja mam sucho. Nic.
od kilkunastu lat zreszta mam takie odczucie, nawet w okresie ovu. Dopiero sluz czulam podczas badania szyjki. Teraz nie badam. Ale skoro nic sie nie dzieje,stanu zapal ego nie czume, nic nie boli i nie swedzi to moze ok. Moze to kwestia poziomu estrogenow...hmm
wizyta u poloz ej 18 skerpnia, moja pierwsza, z zalozeniem karty ciazy i komp,etem badan. Jak nie zapomne to zapytam:) -
Ja na razie po jednej wizycie. Pecherzyk 1,45cm w macicy. Widać zarys zarodka, ale nie do zmierzenia. Dostałam pakiet badań i mam przyjsc 17.08. Karty jeszcze nie mam tzn.dał mi żebym sobie pierwszą stronę wypełniła hehe
Objawów w zasadzie brak, ale w poprzedniej ciąży zaczęły się koło 7 tygodnia, więc pewnie wszystko przede mną.
A pytałam jak badania prenatalne? Robiłaś już usg? -
Usg mialam w Polsce 27.07. Teraz dopiero pierwsza wizyta u poloznej 18.08 z zalozeniem karty ciazy, i calym kompletem badan krwi. Pierwsze usg tutaj mamy dopiero w 12 tc, bede wiedziec jak po wizycie u poloznej dostane list ze szpitala.
-
To witam się i ja 42 lata i 10 miesięcy, 16 tydzień, starszy syn trzynastolatek. USG prenatalne dobre, Pappa takie sobie, bo ryzyko trisomii 21 1:290, więc robię za parę dni amniopunkcję. Poza tym ciąża właściwie bezobjawowa.
Englein, Falon lubią tę wiadomość
-
Ja pracuje, mniej godzin ale pracuje...nie mieszkam w Pl a tu nie ma czegos takiego jak zwolnienia. Choc nie wyobrazam sobie,ze mialabym siedziec w domu, to nie moj charakter...
No, co innego,kiedy z ciaza/dzieckiem cos sie zaczyna dziac, to sila wyzsza. -
kicia 123 wrote:Hej ja młodsza bo "dopiero"39 w listopadzie trzecia ciąża jedną poronilam w zeszłym roku, poza tym dwoje dzieci w wieku 19 i 15 , córka i syn i teraz córka
kicia 123, balonik lubią tę wiadomość
-
No co tam moje Babeczki?
Ja od 2 tyg mam faze na smoothe, owocowe ale z dodatkiem nasion, szpinaku (teraz planuje sprobowac z jarmuzem bo ma zbawiennne wlasciwosci) + woda kokosowa lub mleko migdalowe w ktorym sie zakochałam w zamian za mleko krowie, w planach wykorzystanie mleka kokosowego,ew z dodatkiem wody. Niemniej, mleko migdalowe do moj ostatni hit
Pamietacie o zapotrzebowaniu organizmu (i maluszka) w bialko i wapn?Dobrawa lubi tę wiadomość
-
bergamotka amnio robisz z polecenia lekarza, czy dla swojego spokoju?
Ja odbieram pappe dopiero na wizycie u genetyka 24.08. Osobiscie uwazam, ze nie bylo sensu pappy, bo skoro wskaznik z 1:80 po usg byl 1:391, to w sumie po co? Ale lekarz sie uparl i juz. Takze zobaczymy, co tam bedzie. Amnio z pewnoscia sie nie poddam, chocby nie wiem, jakie przeslanki ku temu byly.
Co do jedzenia, to ja mam caly czas faza arbuz/jablko/seler naciowy/ser. Gdyby nie to, ze obiady, to pewnie bym caly czas zyla na takim zestawie -
Ja po wizycie, 6 fiolek krwi pobranych ale na toxo tu nie robia...no,chyba ze ktos ma jakies baaardzo duze zagrozenie. Wg poloz ej to 11 tc (oni licza tylko skonczone tygodnie) i termin na 10.03 (a pokazywalam polskie usg z termi em na 13.03).
Powiedziala,ze wlasciwy termin wyjdzie na najblizszym (tu pierwszym usg). To usg powinno byc za ok tydzien, dostane list ze szpitala z terminem. To bedzie od razu prenatalne ze wszystkimi pomiarami i pobraniem krwi (chyba na pappa jak dobrze ja zrozumialam). Kolejna wizyta u poloznej 22.09. Wtedy poznam wyniki krwi, ktora pobrala na pierwszej wizycie. Karty ciazy mi nie zalozyla bo wlasnie jej sie skonczyly. Ma wyslac poczta, zreszta razem z probowka na mocz. W razie wyniku usg i krwi wysokiego ryzyka proponuma dwa rodzaje badan inwazyjnych: amniopunkcja lub biopsja kosmowki. W sumie oba podobne, z podobnym zagrozeniem,czyli poronie iem plodu po badaniu. To wszystko jest tu bezplatne. Jesli cos, zamiast tych badan inwazyjnych, mozna zdecydowac sie na badania nieinwazyjne, platne test Nifty lub test Harmony. U nas pobieraja tylko na ten drugi, koszt £500 (ok.2500 zl). Cena tu i w Polsce taka sama jak widac. -
Wczoraj tylko polozna, bez usg. Powiedziala,ze usg powinno byc za jakis tydzien, max dwa. Tutaj wszystko poczta przychodza termi y ze szpitala Poprzednim razem dostalam list ze szpitala z data usg i terminem testu na obciazenie glukoza w szpitalu.
Obztawiam,ze w pon powinno cos poczta przyjsc, bo oni to robia wszystko komputerowo, wszystkie zlecenia na badania krwi, jakies rezonanse, tomokomputery itp od lekarza,od poloznej itp. Trzeba czekac na list ze szpitala. -
Moje Kochane, z ciekawostek
http://oldermum.co.uk/
Posiadanie dziecka w pozniejszym wieku jest darem...to cytat z tej powyzszej strony ide czytac dajejkataloza, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Witam,
Dostałam skierowanie na pappe+usg i zapisałam się na 21 i 23.09. Babka zdziwiona, ze tak wcześnie dostałam skierowanie a ja myślałam, że już terminów nie będzie. Poza tym wczoraj widziałam serduszko i 11,3 mm człowiekakataloza lubi tę wiadomość
-
czesc
u mnie 42 lata
23 tydzień ciąży,czekamy na trzecie dziecko,jedno ma lat prawie 13,drugie 10 miesięcy
kciuki za oczekujące
u nas badania pappa wyszły bardzo dobrze- 1;750
kataloza, kahaśka, Englein, Falon, bloodflower, Tosia80 lubią tę wiadomość
Wszyscy w domu