X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ciaza 40+
Odpowiedz

ciaza 40+

Oceń ten wątek:
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    ja nawet nie zaczelam ani przygotowan pokoiku, ani zadnych zakupow. Mysle, ze zaczne dopiero cos myslec, jak skoncze 6 mc. Moze to nadmierna ostroznosc, ale po poprzednich razach wole jeszcze poczekac.

kataloza lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein,nosisz już swój dzwoneczek? my dzisiaj zamówiliśmy :)
    długo się nie mogłam zdecydować,tyle wzorów,a ja mam problemy z podejmowaniem decyzji,
    ale chciałam na łańcuszku a nie na rzemyku,sporo też wydawało mi się kiczowtych,
    w końcu znalazłam coś z Bali ale okazało się że łańcuszek za krótki.Wiele też z wysyłką z Chin w związku z tym czas oczekiwania zbyt długi,
    no i koniec końców wybrałam ten sam co Ty :D
    w końcu wysyłka z Anglii,dam znać jak przyjdzie :)

Englein lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower,
    a ty juz po połówkowych czy jeszcze nie?

• Englein Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Englein,nosisz już swój dzwoneczek? my dzisiaj zamówiliśmy :)
    długo się nie mogłam zdecydować,tyle wzorów,a ja mam problemy z podejmowaniem decyzji,
    ale chciałam na łańcuszku a nie na rzemyku,sporo też wydawało mi się kiczowtych,
    w końcu znalazłam coś z Bali ale okazało się że łańcuszek za krótki.Wiele też z wysyłką z Chin w związku z tym czas oczekiwania zbyt długi,
    no i koniec końców wybrałam ten sam co Ty :D
    w końcu wysyłka z Anglii,dam znać jak przyjdzie :)
    Oczywiscie, caly dzien jest ze mnq. Przewaznie pod bkuzka ale ja go slysze.
    Przegladakam te inne ale zalezalo mi,zeby byl skromny i srebrny. I jestem zadowolona :)

Dobrawa, kataloza lubią tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej ,własnie ide organizować komodę,a własciwie tylko jedną szufladę dla malutkiej,na razie wypełniam ja ubrankami po synku.
    Pozdrawiam

kataloza, Englein lubią tę wiadomość

• Englein Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w listopaxzie chce podjechac do Ikea poogladac ichne lozeczka, chce zeby mialo szczebelka ze wszystkich stron. Poogladam jak tam ich nakosc. No i chce przewijak na lozeczko

Dobrawa lubi tę wiadomość

5fdazm9.png

• bloodflower Ekspertka

Wysłany: 20 września 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    bloodflower,
    a ty juz po połówkowych czy jeszcze nie?
    mam umowiona wizyte na 13.10 dopiero

• Englein Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do ktorego tyg powinno sie robic usg polowkowe? Ja mam tutaj na 18.10 (w Pl na 14.10) a miedzy nami jest jakies 3 tyg roznicy.

5fdazm9.png

• bergamotka Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam amniopunkcję, bez żadnych problemów, po trzech tygodniach dostałam na piśmie, że będzie chłopczyk z prawidłowym kariotypem :)
    Teraz byłam na połówkowym, zdenerwowali mi dziecko takim długim USG, ale wszystko jest idealnie zdrowe i prawidłowo zbudowane, więc zaczynam powoli rozglądać się za wyprawką.
    Dobrawa, jesteśmy w tym samym wieku i też mam 13-latka w domu. Zachwyconego perspektywą braciszka i bardzo przejętego swoją rolą. U Ciebie też jest taka ekscytacja?
    Gdzie można zamówić taki dzwoneczek? Na razie puszczam synkowi Mozarta, ale dzwoneczek to świetny pomysł. Pozdrawiam Was wszystkie :)

iv092n0akv1jf8zt.png

dqprru1dqew2759v.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmy na ebay, wyzej gdzies podawalam linka

5fdazm9.png

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    A do ktorego tyg powinno sie robic usg polowkowe? Ja mam tutaj na 18.10 (w Pl na 14.10) a miedzy nami jest jakies 3 tyg roznicy.
    Chyba do 22 ,ja ro ilam w ostatnim momencie

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    mam umowiona wizyte na 13.10 dopiero
    No to jeszcze troszke,denerwujesz sie czy oaza spokoju z ciebie?

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie suwak cos zablokowal ,ale jutei swietuje studnowke liczac do konca ciazy.
    Hej Bergamotka!
    Link jest na poprzedniej stronie,choc wszedzie w necie je kupisz,z tym ze ceny sa rozne.
    Ale fajnie sie zlozylo z ttm wiekiem naszym i dzieciakow :D
    No i gratuje zdrowego chlopca :)
    Nie corja nie jest posekscytowana,ale wiesz byla przy bracisZku(teraz to prawie roczniak)

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za bledy ale z telefonu pisze i paluchy jakies niezgeabne mam ;)

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Ja w listopaxzie chce podjechac do Ikea poogladac ichne lozeczka, chce zeby mialo szczebelka ze wszystkich stron. Poogladam jak tam ich nakosc. No i chce przewijak na lozeczko
    Ja tez lubie ikea,w pokoju maluchow stoi ichnia komoda,na niej mial byc przewijak lecz w praktyce zawsze ladowal u nas na lozku.Ja z kolei jestem zwolenniczka litych dwoch scianek lozka.

• bloodflower Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    No to jeszcze troszke,denerwujesz sie czy oaza spokoju z ciebie?
    Oaza spokoju to ja nie jestem, dlatego jutro ide n a9.50 do lekarza bo mam jakis niepokoj wielki w sobie. Potem mam wizyte 30.09 u mojego gina i wlasnie 13.10 w klinice. Jak bylam na prenatalnych to od razu dostalam skierowanie, gdzie lekarz napisal wizyta miedzy 5 a 20.10 wg belly bede wtedy w 22t5dc.
    Jak narazie to dla mnie najwazniejsza jest jutrzejsza( w sumie to juz dzisiejsza) wizyta.

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyte flower :)

• Englein Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    Oaza spokoju to ja nie jestem, dlatego jutro ide n a9.50 do lekarza bo mam jakis niepokoj wielki w sobie. Potem mam wizyte 30.09 u mojego gina i wlasnie 13.10 w klinice. Jak bylam na prenatalnych to od razu dostalam skierowanie, gdzie lekarz napisal wizyta miedzy 5 a 20.10 wg belly bede wtedy w 22t5dc.
    Jak narazie to dla mnie najwazniejsza jest jutrzejsza( w sumie to juz dzisiejsza) wizyta.
    No i nie nakrecaj sie....co ja mam powiedziec jak mnie tutejszy lekarz jeszcze na oczy nie widzial? Wizyta u gin dopiero 7.11....Dobrze,ze w Pl bylam,choc wtedy to byl 7w 2d

5fdazm9.png

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam po wizycie bloodflower?
    ja podobnie englein ,pierwsze usg to było prenatalne i to w ostatnim mozliwym dniu zrobione
    no cóż taki system,ale ja i tak dzieki temu w pełni zrelaksowwana byłam,zresztą czasu brak na martwienie się :)

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś lecę na prenatalne. Trzymajcie kciuki ;)

Dobrawa, Englein lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ