X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka05 wrote:
    Co do ubranek to ja kupuje od rozmiaru 50, tak myślę.
    Też tak kupowałam; a potem okazało się że dziewczyny miały 42cm i 45cm i przez ok 1.5 m-ca jak nie dłużej nosiły rozm 44 ;) Na szczęście w Tesco z serii F&F mają bardzo ładne ubranka i kupiliśmy w dniu wyjścia do domu ;)

Kasia24 lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez rozmiar 50 sie bardzo przydal a jeszcze przez jakis okres czasu byly te ciuszki na nich za duze. Urodzili sie majac po 44 cm. My dostalismy od przyjaciół z Anglii sliczne pajace z Nexta 3x2 i bardzo nam sie przydaly, bo jakos ciezko mi bylo dostac w sklepach takie male rzeczy. A teraz to ciagle widuje takie maciupkie. Te pajace zostawilam sobie na pamiatke,bo chłopcy wyszli w nich ze szpitala :)
    Ponawiam temat ciuszków. Mam od 56 w gore do 80 i 86 za naprawdę grosze. Zajmuje mi tylko miejsce w domu...

Kasia24, MamaNieMama lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wysłałam Ci zaproszenie ;) chętnie zobaczę co masz do sprzedania dla Dzidziaków ;). Najbardziej to mnie właśnie interesują te mniejsze ubranka 56cm. A później przyjdzie mi paczka od koleżanki po jej synku to akurat będę miała dużo ubranek o większych rozmiarach. Mam jedynie problem z tymi malutkimi bo nie chcę przepłacać w sklepach za nowe, bo dziecko i tak zaraz wyrośnie :).

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Kasiu wyslij mi w wiadomości maila do Ciebie i napisz mi co Cie interesuje czy moze chcesz zobaczyc co mam po prostu?
    Dwie dziewczyny z naszego watku kupowaly ode mnie ubranka wiec jestem uczciwa :-) to tak na marginesie :-D

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja często jestem naiwna i wierzę w ludzką uczciwość ;-). Zawsze wierzę że mnie ktoś nie oszuka :-). Zresztą na forum jesteś nie od dziś, także tym bardziej jakoś jestem spokojna ☺.

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wierze ludziom...a dwa razy mnie ktos oszukal na olx. No coz, tego nie unikniemy :(

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Dziewczyny! Jak przygotowania świąteczne? Ja mam za sobą wieczór i ranek q Piernikowo City :-) Wyszły przepyszne i szlag trafił dietę :-(
    Buziole <3

Misty87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszelka75 wrote:
    Hejka Dziewczyny! Jak przygotowania świąteczne? Ja mam za sobą wieczór i ranek q Piernikowo City :-) Wyszły przepyszne i szlag trafił dietę :-(
    Buziole <3

Ja w tym roku mam luzik :) w zasadzie nic sama nie przygotowuje oprocz ryby, kapusty z grochem I bigosu ktory juz zamrozony jest :) Wigilie I swieta spedzamy u najblizszych wiec ominelo mnie szykowanie w tym roku :)

Stanie w kuchni nie wchodzi w gre przy moim obsunietym lozyslu, mezulek nawet po herbate nie kaze mi wstawac :)

Muszelka75, Misty87, Fairuza lubią tę wiadomość

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Ja w tym roku mam luzik :) w zasadzie nic sama nie przygotowuje oprocz ryby, kapusty z grochem I bigosu ktory juz zamrozony jest :) Wigilie I swieta spedzamy u najblizszych wiec ominelo mnie szykowanie w tym roku :)

Stanie w kuchni nie wchodzi w gre przy moim obsunietym lozyslu, mezulek nawet po herbate nie kaze mi wstawac :)
    ja muszę jeszcze ogarnąć mieszkanie i moze jedno pranie zrobić :) wigilia u nas ale nie musze nic do jedzenia przygotowywać bo zapewniamy lokum :)

Muszelka75 lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie też mam luzik, bo w tym roku jesteśmy sami, uff! Niedawno były chrzciny, więc mieliśmy urwanie głowy, no ale też dlatego sami na święta. Wyprowadziliśmy się ponad 200 km z rodzinnego miasta i teraz do nas wszystkim daleko.
    No i do tego mąż postanowił, że należy nam się odpoczynek i większość potraw zamówiliśmy. Za to sylwester u nas. Sąsiedzi z trójką dzieci będą u nas, więc szykuje się niezła domówka hihi a raczej domowe przedszkole ;-)

Kasia24, Magenta, pragnaca dzidziusia, Fairuza lubią tę wiadomość

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sylwestra spędzimy sami z mężem ale w przeddzień sylwestra wpadają do nas znajomi na domówkę-zrobimy sobie swojego alternatywnego sylwestra :)

pragnaca dzidziusia, Muszelka75 lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sylwestra jeszcze nie wiemy co bedziemy robic. To nasze pierwsze od dawna swieta I sylwester w domu, zawsze gdzies sobie wyjezdzalismy :) Czas pokaze co nam przyniesie w tym roku :)

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chciałyśmy w tymi roku wyjechać gdzieś na sylwestra :) plany nie wypala ale to nic :)
    A nowy rok przyniesie napewno duzo dobrego :)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane bliźniacze mamy i przyszłe mamy chciałabym wszystkim z Was życzyć radosnych Świąt Bożego Narodzenia, spędzonych w rodzinnej atmosferze wypełnionej po brzegi miłością :-) Wszystkiego dobrego :-)

pragnaca dzidziusia, Muszelka75, Kasia24, Magenta, Fairuza lubią tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę nam wszystkim tutaj wszystkiego najpiękniejszego. Mamusiom już obecnym pomyślności z Dzieciaków, a przyszłym Mamusiom żebyśmy wytrwały w ciąży jak najdłużej i bez żadnym problemów. No i przede wszystkim dużo radości z okazji tych świąt :-)

pragnaca dzidziusia, Magenta, Fairuza lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane!!!! Najlepszego!!! Dużo zdrówka, mnóstwo szczęścia I miłości oraz samych radosnych chwil spędzonych w gronie najbliższych a przede wszystkim z Waszymi pociechami <3 <3 <3

pragnaca dzidziusia, Kasia24, Magenta, Fairuza lubią tę wiadomość

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane Mamusie, jak po świętach? :) Przejedzone? :)

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Marzyłam o tym żeby sie przejeść ale mdłości wróciły wiec nie dało rady :/

Miałam dziś badanie z usg i naszczescie wszystko dobrze :) dzieci zdrowe i dobrze sie rozwijają :)
    Płeć maluchów bez zmian -w dalszym ciagu dziewczynka i chłopiec :)
    Bardzo udany początek dnia :)

Kasia24, pragnaca dzidziusia, Fairuza lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!!
    Czekamy na kolędę. Eh nie lubię :-D
    Czy objedzeni? Z umiarem chociaż kusiło wiele rzeczy. Od piątku na chałupach do wczoraj. Dziś też jedziemy po południu do bliźniaków od kuzynki mojego męża. Ma parkę 15 mc a mój mąż jest chrzestnym dziewczynki i mamy zaległe prezenty mikołajkowe :)
    Mam mężusia do 10 st więc musimy to wykorzystać. 3 stycznia jedziemy do Warszawy na 3 dni z dziećmi :)

pragnaca dzidziusia, Fairuza lubią tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta Ehh te mdłości, mnie też bardzo długo męczyło :(. Czasem jeszcze mi się zdarza, że coś zjem od któregoś w żołądek dostanę to się robie blada i biegnę do łazienki. Gratuluję Ci również bardzo serdecznie parki ;) to tak jak u mnie ;) więc wyobrażam sobie radość ;). Chociaż płeć - płcią, najważniejsze aby były zdrowe ;).

Misty87 Też nie lubię - u nas biega po nowym roku ksiądz, ale obawiam się, że wyjdę wtedy z domu bo będzie się pluł, że mamy ślub cywilny i w ciąży, że nie zarobił na nas... i nie zarobi, bo kościelny będzie w innym mieście z chrzcinami ;). Ja również 3 stycznia jadę do Warszawy na 3 dni ;).

Magenta, Misty87 lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ