X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie jak to ze mną jest.. przywitała się i uciekłam znowu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 07:24

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie juz do mam blizniakow lub osob ktore cos wiedza. Wyczytalam na internecie ze blizniaki rozwijaja sie szybciej w brzuchu mamy niz dzieci z pojedynczych ciaz. Ile w tym prawdy ?
    Mam miec cc w 36/37 tygodniu ciazy, z nastawieniem ze rozwiazanie nastapi po ukonczeniu 36 tc. Nie mialam podanych sterydow. Czy dzieci urodzone w tym tygodniu radza sobie oddechowo ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    Mam pytanie juz do mam blizniakow lub osob ktore cos wiedza. Wyczytalam na internecie ze blizniaki rozwijaja sie szybciej w brzuchu mamy niz dzieci z pojedynczych ciaz. Ile w tym prawdy ?
    Mam miec cc w 36/37 tygodniu ciazy, z nastawieniem ze rozwiazanie nastapi po ukonczeniu 36 tc. Nie mialam podanych sterydow. Czy dzieci urodzone w tym tygodniu radza sobie oddechowo ?

Z tego co ja sie orientuje to tak wlasnie jest. Dzieci z ciaz mnogich szybciej sie rozwijaja I lekarze nie przytrzymuja ich do konca gdyz z biegiem czasu jest im lepiej na zewnatrz niz w srodku.
    Ja mam miec rozwiazanie w 32 tc.

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego i dużo zdrówka w Nowym Roku :)

pragnaca dzidziusia, Kasia24, Linka05, Fairuza lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja Ci napisalam priv a teraz widze ze tez będziesz w stolicy od dzis, my dotarlismy wczoraj :)
    Szkoda ze nie ogarnelam tych fotek wczesniej to bym Ci jakies ciuszki podrzucila tu i bysmy sie spotkaly :)

Mamaniemama to prawda, dzieci w ciazy mnogiej szybciej sie rozwijaja, bo z reguly takie ciaze zakonczone sa wczesniej. 36 to mysle ze dzieci napewno beda wydolne oddechowo. Moje z 1ow i 1kosm ciazy z 32t5d tylko 5 dni byly na CPAP ale od poczatku niezle sobie radzily tylko czasem zapominaly oddychac w pierwszych dniach. Generalnie nie bylo większych problemów.
    Ty juz jestes na takim etapie, ze nic Wam nie grozi :-*

Zimno tu w tej Warszawie!! Kosmicznie :-D
    Wiem wiem, mrozy w calej Polsce :)

pragnaca dzidziusia, MamaNieMama lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie dzieje :-). Nic pilnego. Od teściowej się dowiedziałam ze wiezie mi jakieś ubranka dla chłopca. Ze pół walizki na dla nas po drugim jej wnuczku :-). Więc może jak będę wiedziała już co mam to Ci nsoidze co potrzebuje żebyś nie musiała tyle zdjęć robić. Bo nie chce żeby się później okazało ze większość będę miała i czas tylko zmarnujesz. Chyba że będziesz gdzieś jeszcze wystawiac dla kogoś innego to inna sprawa wtedy :-) :-)

My właśnie dopieeobw drodze do Warszawy :-). Naubiralam się jak eskimos hehe. Kurta zimowa i na to dwa poncza i szalik i rękawice i czapka wlochata. Wszyscy o mnie drżą że jadę bo tob już 7 miesiąc itd. To chociaż się naubieralam bo jak się orzeziebie to na pewno będzie wina wyjazdu. Rozumiem troskę najbliższych. Ale jadę z mężem, autkiem, wygodnie, bezpiecznie :-). Czuję się naprawdę dobrze. Gdyby bolał mnie brzuch albo bym czuła że nie dam rady to bym nie pojechała bo dobro dzieci przedewszystkim :-).

Ja od dzieci po obiedzie z okazji 29tygodnia rozpoczętego dostałam w prezencie torsje. Tak mnie po żołądku kopaly :-(

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 jak ja Ci zazdroszczę tego że zbliżasz się do 30tc ale super :)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika a ja czym bliżej tym jestem bardziej przerażona :-(.

Sylika lubi tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Helix Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze mamom w Polsce zimy...wiem,ze wam zimno i trudno to zrozumiec,ale jak w sierpniu wrocilam z Polski do Uk bylo 10-15 stopni i lalo.Do dzisiaj pogoda i temperatura sie nie zmianila,nie widzialam slonca od kilku dobrych tygodni...lapie jakas depreche juz na tym macierzynskim i biore wit.D
    Mam nadzieje na powrot jak odchowam troche dzieciaczki.
    Przytylam juz 22 kilo!!!!!!
    Chlopcy maja z usg po 2300 i 2500 wiec male nie sa na 34 tydzien.
    W Uk kaza mi rodzic naturalnie pomimo iz jeden jest ulozony posladkowo......
    nastroj mam zdecydowanie nieporodowy
    Pozdrawiam

jenny88, Misty87, Fairuza lubią tę wiadomość

8p3ovfxmjeo2ns40.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Helix strasznie mi przykro :-(. Moja przyjaciółka miesiac temu urodziła w UK córeczkę. I opowiadała mi właśnie, że tam po każdym względem chcs aby poród zawsze był naturalny i zaraz, kilka godzin po porodzie można iść do domu jeżeli jest wszystko ok. Także rozumiem Twoje obawy. Ale nie martw się Kochana, wszystko będzie dobrze! :-*

My idziemy w czwartek najpierw na usg, a później mamy wizytę :-). Ja już w domu na wagę nie wchodzę ale w czwartek pewnie doznam szoku :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 15:55

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) W poniedzialek sie dowiem czy beda blizniaki. Ostatnio byly dwa pecherzyki po 10mm :) Czas pokaze czy beda z tego dwa serduszka :)

pragnaca dzidziusia, Kasia24, Sylika, Linka05, jenny88, Misty87, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Hej dziewczyny :) W poniedzialek sie dowiem czy beda blizniaki. Ostatnio byly dwa pecherzyki po 10mm :) Czas pokaze czy beda z tego dwa serduszka :)

Trzymam kciuki za dwa serduszka <3 <3

Blair lubi tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair to życze powodzenia :) i trzymam kciuki za dwa serduszka :)

a ja się pochwalę miałam wczoraj połówkowe i moje malce są zdrowe a wiercą się jak szalone że ledwo można było je zmierzyć tak więc synuś został synusiem bo pokazywał co ma w całej okazałości ;) i waży 510g mój kluseczek a córcia tylko chwile dała się tam obejrzeć co ma a później pępowina tam wszystko zasłoniła i waży 460g jest troszkę mniejsza ale jak to dziewczynka :) i pięknie pokazywała buziulkę . a ja już przybrałam 7kg :O

Kasia24, pragnaca dzidziusia, Blair, Linka05, Misty87, Fairuza lubią tę wiadomość

201604075381.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    Blair to życze powodzenia :) i trzymam kciuki za dwa serduszka :)

a ja się pochwalę miałam wczoraj połówkowe i moje malce są zdrowe a wiercą się jak szalone że ledwo można było je zmierzyć tak więc synuś został synusiem bo pokazywał co ma w całej okazałości ;) i waży 510g mój kluseczek a córcia tylko chwile dała się tam obejrzeć co ma a później pępowina tam wszystko zasłoniła i waży 460g jest troszkę mniejsza ale jak to dziewczynka :) i pięknie pokazywała buziulkę . a ja już przybrałam 7kg :O
    Swietnie, ze wszystko dobrze :)
    Ja polowkowe mam w poniedzialek :)
    Ja juz jestem +10 kg takze sie nie martw kochana, po porodzie zrzucimy :)

Sylika lubi tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrzucimy na pewno będziemy w natłoku obowiązków :) że czasami zapomnimy nawet zjeść :) ja myśle że góra z 10kg przybiorę nie więcej .

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

201604075381.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mialyscie takie wysokie wartosci bety przy blizniakach?
    Ja we wtorek 4380
    A wynik z dzisiaj 57650 :O

Kourtney lubi tę wiadomość

• Linka05 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kiedy i czy w ogóle zaczęły sie u Was problemy z brzuchem ? W sensie napinania czy twardnienia ?

zem3wn15az3szllg.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i też mam już +10 ;-) A bety nie robiłam więc nie pomogę.

zem3wn15az3szllg.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bete robiłam zaraz na samym początku ciąży to miałam najpierw 880 a 2dni później 2323 :-)

My dziś po usg :-).
    Dzieci ladnie przybierają na wadze ;-).
    Amelka 1166g
    Krzysio 1138g

Wszystko ładnie, w normie i prawidłowo. Ruszają się ciągle a po usg szaleństwo w brzuszku :-).

I od początku ciąży +9,5kg ;-)

jenny88, Misty87, Fairuza lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka też długa, zamknięta 4.03 ;-) więc się wydluzyla. I teraz kontrola za 3tygodnie ;-)

jenny88, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ