X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie jak to ze mną jest.. przywitała się i uciekłam znowu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 07:24

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie juz do mam blizniakow lub osob ktore cos wiedza. Wyczytalam na internecie ze blizniaki rozwijaja sie szybciej w brzuchu mamy niz dzieci z pojedynczych ciaz. Ile w tym prawdy ?
    Mam miec cc w 36/37 tygodniu ciazy, z nastawieniem ze rozwiazanie nastapi po ukonczeniu 36 tc. Nie mialam podanych sterydow. Czy dzieci urodzone w tym tygodniu radza sobie oddechowo ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    Mam pytanie juz do mam blizniakow lub osob ktore cos wiedza. Wyczytalam na internecie ze blizniaki rozwijaja sie szybciej w brzuchu mamy niz dzieci z pojedynczych ciaz. Ile w tym prawdy ?
    Mam miec cc w 36/37 tygodniu ciazy, z nastawieniem ze rozwiazanie nastapi po ukonczeniu 36 tc. Nie mialam podanych sterydow. Czy dzieci urodzone w tym tygodniu radza sobie oddechowo ?

Z tego co ja sie orientuje to tak wlasnie jest. Dzieci z ciaz mnogich szybciej sie rozwijaja I lekarze nie przytrzymuja ich do konca gdyz z biegiem czasu jest im lepiej na zewnatrz niz w srodku.
    Ja mam miec rozwiazanie w 32 tc.

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego i dużo zdrówka w Nowym Roku :)

pragnaca dzidziusia, Kasia24, Linka05, Fairuza lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja Ci napisalam priv a teraz widze ze tez będziesz w stolicy od dzis, my dotarlismy wczoraj :)
    Szkoda ze nie ogarnelam tych fotek wczesniej to bym Ci jakies ciuszki podrzucila tu i bysmy sie spotkaly :)

Mamaniemama to prawda, dzieci w ciazy mnogiej szybciej sie rozwijaja, bo z reguly takie ciaze zakonczone sa wczesniej. 36 to mysle ze dzieci napewno beda wydolne oddechowo. Moje z 1ow i 1kosm ciazy z 32t5d tylko 5 dni byly na CPAP ale od poczatku niezle sobie radzily tylko czasem zapominaly oddychac w pierwszych dniach. Generalnie nie bylo większych problemów.
    Ty juz jestes na takim etapie, ze nic Wam nie grozi :-*

Zimno tu w tej Warszawie!! Kosmicznie :-D
    Wiem wiem, mrozy w calej Polsce :)

pragnaca dzidziusia, MamaNieMama lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie dzieje :-). Nic pilnego. Od teściowej się dowiedziałam ze wiezie mi jakieś ubranka dla chłopca. Ze pół walizki na dla nas po drugim jej wnuczku :-). Więc może jak będę wiedziała już co mam to Ci nsoidze co potrzebuje żebyś nie musiała tyle zdjęć robić. Bo nie chce żeby się później okazało ze większość będę miała i czas tylko zmarnujesz. Chyba że będziesz gdzieś jeszcze wystawiac dla kogoś innego to inna sprawa wtedy :-) :-)

My właśnie dopieeobw drodze do Warszawy :-). Naubiralam się jak eskimos hehe. Kurta zimowa i na to dwa poncza i szalik i rękawice i czapka wlochata. Wszyscy o mnie drżą że jadę bo tob już 7 miesiąc itd. To chociaż się naubieralam bo jak się orzeziebie to na pewno będzie wina wyjazdu. Rozumiem troskę najbliższych. Ale jadę z mężem, autkiem, wygodnie, bezpiecznie :-). Czuję się naprawdę dobrze. Gdyby bolał mnie brzuch albo bym czuła że nie dam rady to bym nie pojechała bo dobro dzieci przedewszystkim :-).

Ja od dzieci po obiedzie z okazji 29tygodnia rozpoczętego dostałam w prezencie torsje. Tak mnie po żołądku kopaly :-(

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 jak ja Ci zazdroszczę tego że zbliżasz się do 30tc ale super :)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika a ja czym bliżej tym jestem bardziej przerażona :-(.

Sylika lubi tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Helix Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze mamom w Polsce zimy...wiem,ze wam zimno i trudno to zrozumiec,ale jak w sierpniu wrocilam z Polski do Uk bylo 10-15 stopni i lalo.Do dzisiaj pogoda i temperatura sie nie zmianila,nie widzialam slonca od kilku dobrych tygodni...lapie jakas depreche juz na tym macierzynskim i biore wit.D
    Mam nadzieje na powrot jak odchowam troche dzieciaczki.
    Przytylam juz 22 kilo!!!!!!
    Chlopcy maja z usg po 2300 i 2500 wiec male nie sa na 34 tydzien.
    W Uk kaza mi rodzic naturalnie pomimo iz jeden jest ulozony posladkowo......
    nastroj mam zdecydowanie nieporodowy
    Pozdrawiam

jenny88, Misty87, Fairuza lubią tę wiadomość

8p3ovfxmjeo2ns40.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Helix strasznie mi przykro :-(. Moja przyjaciółka miesiac temu urodziła w UK córeczkę. I opowiadała mi właśnie, że tam po każdym względem chcs aby poród zawsze był naturalny i zaraz, kilka godzin po porodzie można iść do domu jeżeli jest wszystko ok. Także rozumiem Twoje obawy. Ale nie martw się Kochana, wszystko będzie dobrze! :-*

My idziemy w czwartek najpierw na usg, a później mamy wizytę :-). Ja już w domu na wagę nie wchodzę ale w czwartek pewnie doznam szoku :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 15:55

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) W poniedzialek sie dowiem czy beda blizniaki. Ostatnio byly dwa pecherzyki po 10mm :) Czas pokaze czy beda z tego dwa serduszka :)

pragnaca dzidziusia, Kasia24, Sylika, Linka05, jenny88, Misty87, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Hej dziewczyny :) W poniedzialek sie dowiem czy beda blizniaki. Ostatnio byly dwa pecherzyki po 10mm :) Czas pokaze czy beda z tego dwa serduszka :)

Trzymam kciuki za dwa serduszka <3 <3

Blair lubi tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair to życze powodzenia :) i trzymam kciuki za dwa serduszka :)

a ja się pochwalę miałam wczoraj połówkowe i moje malce są zdrowe a wiercą się jak szalone że ledwo można było je zmierzyć tak więc synuś został synusiem bo pokazywał co ma w całej okazałości ;) i waży 510g mój kluseczek a córcia tylko chwile dała się tam obejrzeć co ma a później pępowina tam wszystko zasłoniła i waży 460g jest troszkę mniejsza ale jak to dziewczynka :) i pięknie pokazywała buziulkę . a ja już przybrałam 7kg :O

Kasia24, pragnaca dzidziusia, Blair, Linka05, Misty87, Fairuza lubią tę wiadomość

201604075381.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    Blair to życze powodzenia :) i trzymam kciuki za dwa serduszka :)

a ja się pochwalę miałam wczoraj połówkowe i moje malce są zdrowe a wiercą się jak szalone że ledwo można było je zmierzyć tak więc synuś został synusiem bo pokazywał co ma w całej okazałości ;) i waży 510g mój kluseczek a córcia tylko chwile dała się tam obejrzeć co ma a później pępowina tam wszystko zasłoniła i waży 460g jest troszkę mniejsza ale jak to dziewczynka :) i pięknie pokazywała buziulkę . a ja już przybrałam 7kg :O
    Swietnie, ze wszystko dobrze :)
    Ja polowkowe mam w poniedzialek :)
    Ja juz jestem +10 kg takze sie nie martw kochana, po porodzie zrzucimy :)

Sylika lubi tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrzucimy na pewno będziemy w natłoku obowiązków :) że czasami zapomnimy nawet zjeść :) ja myśle że góra z 10kg przybiorę nie więcej .

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

201604075381.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mialyscie takie wysokie wartosci bety przy blizniakach?
    Ja we wtorek 4380
    A wynik z dzisiaj 57650 :O

Kourtney lubi tę wiadomość

• Linka05 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kiedy i czy w ogóle zaczęły sie u Was problemy z brzuchem ? W sensie napinania czy twardnienia ?

zem3wn15az3szllg.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i też mam już +10 ;-) A bety nie robiłam więc nie pomogę.

zem3wn15az3szllg.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bete robiłam zaraz na samym początku ciąży to miałam najpierw 880 a 2dni później 2323 :-)

My dziś po usg :-).
    Dzieci ladnie przybierają na wadze ;-).
    Amelka 1166g
    Krzysio 1138g

Wszystko ładnie, w normie i prawidłowo. Ruszają się ciągle a po usg szaleństwo w brzuszku :-).

I od początku ciąży +9,5kg ;-)

jenny88, Misty87, Fairuza lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka też długa, zamknięta 4.03 ;-) więc się wydluzyla. I teraz kontrola za 3tygodnie ;-)

jenny88, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ