X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszelka, dzięki :) wizytę mam jutro, to już wytrzymam jakoś, od lekarza dzieli mnie godzina jazdy, więc tak od ręki mnie nie przyjmie.
    Nelus, Misty dobrze pisze, nie ma tego złego :)
    Cieszę się, że mogę tu z Wami być i możemy się wspierać. M nie zawsze ogarnia, ile to baba potrzebuje gadania - on tak w sobie przeżywa, choć wspiera jak umie :)

pragnaca dzidziusia, Muszelka75 lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus bardzo mi przykro okropne jest to Cie spotkalo a teraz brzuch Ci sie robi twardy bo macica probuje sie pozbyc niedoroslego zarodka to normalne mojej bratowej siostra tez miala miec blizniaki i jeden obumarl i sie wchlonal nie bylo po nim sladu a zdrowy synek dobrze sie rozwijal rosl i zyje ma juz 9 lat . ale wspolczuje bo to tragedia trzymaj sie dzielnie wazne ze jedwn maluszek zyje i ma sie dobrze :)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oba serduszka przestały bić..
    Życzę Wam spokojnych i zdrowych ciąż

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:

współczuję baaardzo, nawet nie wiem co napisać

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:

Jejkus kochana az brakuje mi slow zeby cokolwiek napisac :(
    Tule CIE bardzo mocno I mam nadzieje, ze aniolki do Ciebie wroca wkrotce <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 20:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Nanatasza. .. tak mi przykro. ..

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki tak długo sie nie dzywałam ale same wiecie jak było u mnie cłą ciązę krawaieni spitale leżenie z dupą do góry , urodziłąm miesiac wczesniej niz termin w 36 tyg
    a pametacie jak juz rodziłam w 25 , jednak ten pessar to cud miód , nie mam zbytnio czasu na neta bo jestm sama z dzieciakami , ale eraz cpa wiec coś naskrobie ,
    dziwczyny urodziły sie 2950 i 2550 , zdrowe ,
    teraz mamyjuz 3 miesiace a tu moje rybki

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/85e34bd25028.jpg

pragnaca dzidziusia, Linka05, Pocahontas, rosax3, Misty87, Kasia24, Ewelcia, Fairuza lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na zdjęciu miały 3 tygodnie

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    czesc dziewczynki tak długo sie nie dzywałam ale same wiecie jak było u mnie cłą ciązę krawaieni spitale leżenie z dupą do góry , urodziłąm miesiac wczesniej niz termin w 36 tyg
    a pametacie jak juz rodziłam w 25 , jednak ten pessar to cud miód , nie mam zbytnio czasu na neta bo jestm sama z dzieciakami , ale eraz cpa wiec coś naskrobie ,

Sliczne, duze dziewczynki :)

• Sylika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:

Jejku jakie piękne królewny gratuluje :)

201604075381.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka ojej jak mi przykro :( to okropne bardzo ale to bardzo Ci wspolczuje rozumiem twoj bol . Trzymaj sie dzielnie w tych trudnych chwilach :(

201604075381.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczynki Angela! Jednojajowe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie... W ktorym tc poznalyscie plec? Wiem ,ze od tego zalezy wiele czynnikow ale tak sie zastanawiam czy jest realne zebym na wizycie w 16 tc juz ja poznala? Za tydzien mam wlasnie wizyte I tak bardzo chcialabym juz znac plec naszych babelkow <3

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak muszelka jednojajowe są moje dziewczyny , a co do płci to my wiedzieliśmy w 15 tygodniu

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnącadzidziusia, u nas z płcią to były niezłe przeboje, bo Lilka namiętnie się ukrywała. Max pokazywał się przez 3 kolejne wizyty już tak ok.18-19 tyg.a Lilka dopiero tak ok. 30 i to jeszcze ginka nie była pewna. Taki mały wstydliwusek ; -)

• Linka05 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnąca dzidziusia my poznaliśmy płeć w 12 tc na usg genetycznym więc takiej lepszej jakości sprzęt, wczoraj byliśmy na połówkowym i potwierdziło się, że to będzie dwóch chłopców :)

zem3wn15az3szllg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, juz nie moge sie doczekac wizyty :) mam nadzieje, ze poznamy plec :)

• Karo Em Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo nieśmiało dołączam. Wczoraj na USG widziałam 2 pęcherzyki. Wiem że wszystko się może zdarzyć, ale próbuję być dobrej myśli :)
    Trzymam za Was kciuki! :)

Linka05, pragnaca dzidziusia, Magenta, Muszelka75, Kasia24, Ewela87, Fairuza lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Em wrote:
    Dziewczyny, bardzo nieśmiało dołączam. Wczoraj na USG widziałam 2 pęcherzyki. Wiem że wszystko się może zdarzyć, ale próbuję być dobrej myśli :)
    Trzymam za Was kciuki! :)

Witamy :)

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w 16 tygodniu lekarz określił płeć,ale wiem ze na tym etapie może być zbyt wcześnie :) generalnie nie obrazę sie jeżeli okaże sie pózniej,ze dzieci są innej płci :P

Witamy Karo Em :)

5bd5222f11.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ