X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszelka, dzięki :) wizytę mam jutro, to już wytrzymam jakoś, od lekarza dzieli mnie godzina jazdy, więc tak od ręki mnie nie przyjmie.
    Nelus, Misty dobrze pisze, nie ma tego złego :)
    Cieszę się, że mogę tu z Wami być i możemy się wspierać. M nie zawsze ogarnia, ile to baba potrzebuje gadania - on tak w sobie przeżywa, choć wspiera jak umie :)

pragnaca dzidziusia, Muszelka75 lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus bardzo mi przykro okropne jest to Cie spotkalo a teraz brzuch Ci sie robi twardy bo macica probuje sie pozbyc niedoroslego zarodka to normalne mojej bratowej siostra tez miala miec blizniaki i jeden obumarl i sie wchlonal nie bylo po nim sladu a zdrowy synek dobrze sie rozwijal rosl i zyje ma juz 9 lat . ale wspolczuje bo to tragedia trzymaj sie dzielnie wazne ze jedwn maluszek zyje i ma sie dobrze :)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oba serduszka przestały bić..
    Życzę Wam spokojnych i zdrowych ciąż

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:

współczuję baaardzo, nawet nie wiem co napisać

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:

Jejkus kochana az brakuje mi slow zeby cokolwiek napisac :(
    Tule CIE bardzo mocno I mam nadzieje, ze aniolki do Ciebie wroca wkrotce <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 20:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Nanatasza. .. tak mi przykro. ..

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki tak długo sie nie dzywałam ale same wiecie jak było u mnie cłą ciązę krawaieni spitale leżenie z dupą do góry , urodziłąm miesiac wczesniej niz termin w 36 tyg
    a pametacie jak juz rodziłam w 25 , jednak ten pessar to cud miód , nie mam zbytnio czasu na neta bo jestm sama z dzieciakami , ale eraz cpa wiec coś naskrobie ,
    dziwczyny urodziły sie 2950 i 2550 , zdrowe ,
    teraz mamyjuz 3 miesiace a tu moje rybki

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/85e34bd25028.jpg

pragnaca dzidziusia, Linka05, Pocahontas, rosax3, Misty87, Kasia24, Ewelcia, Fairuza lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na zdjęciu miały 3 tygodnie

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    czesc dziewczynki tak długo sie nie dzywałam ale same wiecie jak było u mnie cłą ciązę krawaieni spitale leżenie z dupą do góry , urodziłąm miesiac wczesniej niz termin w 36 tyg
    a pametacie jak juz rodziłam w 25 , jednak ten pessar to cud miód , nie mam zbytnio czasu na neta bo jestm sama z dzieciakami , ale eraz cpa wiec coś naskrobie ,

Sliczne, duze dziewczynki :)

• Sylika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:

Jejku jakie piękne królewny gratuluje :)

201604075381.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka ojej jak mi przykro :( to okropne bardzo ale to bardzo Ci wspolczuje rozumiem twoj bol . Trzymaj sie dzielnie w tych trudnych chwilach :(

201604075381.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczynki Angela! Jednojajowe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie... W ktorym tc poznalyscie plec? Wiem ,ze od tego zalezy wiele czynnikow ale tak sie zastanawiam czy jest realne zebym na wizycie w 16 tc juz ja poznala? Za tydzien mam wlasnie wizyte I tak bardzo chcialabym juz znac plec naszych babelkow <3

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak muszelka jednojajowe są moje dziewczyny , a co do płci to my wiedzieliśmy w 15 tygodniu

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnącadzidziusia, u nas z płcią to były niezłe przeboje, bo Lilka namiętnie się ukrywała. Max pokazywał się przez 3 kolejne wizyty już tak ok.18-19 tyg.a Lilka dopiero tak ok. 30 i to jeszcze ginka nie była pewna. Taki mały wstydliwusek ; -)

• Linka05 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnąca dzidziusia my poznaliśmy płeć w 12 tc na usg genetycznym więc takiej lepszej jakości sprzęt, wczoraj byliśmy na połówkowym i potwierdziło się, że to będzie dwóch chłopców :)

zem3wn15az3szllg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, juz nie moge sie doczekac wizyty :) mam nadzieje, ze poznamy plec :)

• Karo Em Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo nieśmiało dołączam. Wczoraj na USG widziałam 2 pęcherzyki. Wiem że wszystko się może zdarzyć, ale próbuję być dobrej myśli :)
    Trzymam za Was kciuki! :)

Linka05, pragnaca dzidziusia, Magenta, Muszelka75, Kasia24, Ewela87, Fairuza lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Em wrote:
    Dziewczyny, bardzo nieśmiało dołączam. Wczoraj na USG widziałam 2 pęcherzyki. Wiem że wszystko się może zdarzyć, ale próbuję być dobrej myśli :)
    Trzymam za Was kciuki! :)

Witamy :)

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w 16 tygodniu lekarz określił płeć,ale wiem ze na tym etapie może być zbyt wcześnie :) generalnie nie obrazę sie jeżeli okaże sie pózniej,ze dzieci są innej płci :P

Witamy Karo Em :)

5bd5222f11.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ