X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,a co z Magentą??

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    dziewczyny,a co z Magentą??
    Ona to chyba już w szpitalu, a może już ma dzieciaczki ze sobą :) nic nie odpisała mi od kilku dni..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay wrote:
    Dziewczyny czy wymiotowanie moze w jakiś sposób być "niebezpieczne" dla ciąży? Chodzi mi konkretnie o takie szarpanie, które sie pojawia przy tym? Ja dziś znów od rana sie mecze i za każdym razem jest coraz gorzej. Czuje podczas wymiotowanie jak rwie cały brzuch, a potem na bieliźnie widać śluz. Martwię sie czy takie szarpanie, rwanie, spazmy czy jak to tam zwać nie zaszkodzą bablom
    Myślę, że nie ma się czym martwić, przecież każda w ciąży przez to przechodzi, niektóre wymiotują przez całą ciążę. No może poza mną :P ale ja jestem jakaś inna jak się okazało :D

Ja natomiast przy chorobie miałam okropny kaszel chyba z 2-3 tygodnie, też mnie "darło" i "szarpało" tak, że brzuch mnie bolał i się napinał. Każdy pisał, żeby uważać z kaszlem bo może powodować skurcze itd. Ale moja lekarka mówiła, że spokojnie.. nic się takiego nie działo.

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez tak podejrzewam...Mam nadzieję ze wktótce tu zajrzy i opowie nam jak poród i bobaski

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę. Ja mam męczarnie straszna. Nawet mowię mojemu mężowi juz, ze całe szczęście, ze to od razu dwójka bo drugi ta bym sie na to nie zdecydowała :P

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay u mnie tez najgorsze wymioty pojawiły się mniej więcej w tym czasie,ale w końcu wszystko przeszło,łącznie z mdłościam.Potem będziesz czuc się tak dobrze i mieć taki apetyt,że będziesz się zastanawiać czy wszystko z dziecmi jest dobrze,jeśli już nie wymiotujesz...

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak ja się ciesze, że poza małymi mdłościami muleniem ominęły mnie wymioty, bo nie wiem jakby to zniosła. Apetyt wielki też jakoś mi nie doskwiera, zachcianek specjalnych nie mam więc ja naprawdę jestem poza stereotypem :D
    Oczywiście, że nie wszystko jest różowe i drugiej ciąży chyba bym nie chciała, nawet gdyby była pojedyncza.

A My chyba wstępnie imiona wybraliśmy : Emilia i Marcelina :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 21:11

ewa84, Dea28 lubią tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia,dobry wybór,tak ma na imie moja 1-sza córa :)
    a u nas będzie Oliver i Paola...Jeśli kolejne usg potwierdzą płeć.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo Emilek widzę jest na forum :) a na Marcelę cały czas mówię Michalina więc nie wiem jak to będzie. Haha :)

Olivier mi się podoba, aczkolwiek ja wzięłabym przez "w" :) ale to już kwestia upodobań :)

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy ktoras z Was miala w moczu krew, leukocyty i bialko? Wyszlo mi to badziewie wczoraj :( Wizyte u ginekologa mam w poniedzialek rano, ale myslec bede caly weekend... Sprobuje sie przeplukac, bo to pewnie jakies zakazenie, ale pocieszcie mnie, jesli ktoras z Was to miala i wszystko potem bylo OK :)

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Dużo Emilek widzę jest na forum :) a na Marcelę cały czas mówię Michalina więc nie wiem jak to będzie. Haha :)

Olivier mi się podoba, aczkolwiek ja wzięłabym przez "w" :) ale to już kwestia upodobań :)

Mój I.jest Słowakiem i chce Olivera przez v..w czyms musze mu ustąpić..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zezet nie pomogę :/ ja kiedyś miałam coś takiego przy zapaleniu pęcherza :(

My pi polowkowych wszystko ok oprócz... Przepływu w tętnicy mózgu u mniejszej, jest zwiększony - do obserwacji za tydzień.
    Taps to nie jest bo druga ma wzorowy przeplyw.

Jeszcze brzuch mi stwardnial i lekarka wysłała mnie na ip. Czekałam tam 3,5 h i nic mi nie dali nawet rozkurczowego. Dziś już dobrze jest, po prostu przy każdym wysiłku brzuch twardnieje :( ale jak lezakujemy jest dobrze.
    Jeszcze lekarka mi zasadzila tekstem ze No ona nie wie jak z tą ciąża będzie bo wody mogą odejść i lipa... Bosz jeden szpital ale tacy różni lekarze w nim pracują :/

Dziś skończony 20 tc i z tej okazji moja mleczarnia ruszyła z produkcją :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:
    Hej dziewczyny, czy ktoras z Was miala w moczu krew, leukocyty i bialko? Wyszlo mi to badziewie wczoraj :( Wizyte u ginekologa mam w poniedzialek rano, ale myslec bede caly weekend... Sprobuje sie przeplukac, bo to pewnie jakies zakazenie, ale pocieszcie mnie, jesli ktoras z Was to miala i wszystko potem bylo OK :)
    Ja miałam tylko leukocyty, krwi i biała nie... ale moja lekarka nic mi na to nie dała, bo mówiła, że to wina dużej ilości śluzu w moczu. Ja staram się od tego czasu dużo pić wody żeby wypłukać, wcinam czasami suszoną żurawinkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Mój I.jest Słowakiem i chce Olivera przez v..w czyms musze mu ustąpić..
    A to zmienia postać rzeczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Zezet nie pomogę :/ ja kiedyś miałam coś takiego przy zapaleniu pęcherza :(

My pi polowkowych wszystko ok oprócz... Przepływu w tętnicy mózgu u mniejszej, jest zwiększony - do obserwacji za tydzień.
    Taps to nie jest bo druga ma wzorowy przeplyw.

Jeszcze brzuch mi stwardnial i lekarka wysłała mnie na ip. Czekałam tam 3,5 h i nic mi nie dali nawet rozkurczowego. Dziś już dobrze jest, po prostu przy każdym wysiłku brzuch twardnieje :( ale jak lezakujemy jest dobrze.
    Jeszcze lekarka mi zasadzila tekstem ze No ona nie wie jak z tą ciąża będzie bo wody mogą odejść i lipa... Bosz jeden szpital ale tacy różni lekarze w nim pracują :/

Dziś skończony 20 tc i z tej okazji moja mleczarnia ruszyła z produkcją :p
    O bosze to jeszcze Cię nastraszyła ta lekarka. Kochana leż i odpoczywaj, mało choć i nie przemęczaj się !

My byliśmy dzisiaj na długim spacerze, chyba za długim bo jeszcze łażenie po sklepach, że aż nogi mi się uginają :/
    Oprzeć się za to ciuszkom nie mogłam, znalazłam na wyprzedażówkach :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5bab5bdb35d8.jpg

ewa84, Fairuza lubią tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no super ciuszki Pirelka :)

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet nie martw się będzie dobrze :) ciekawe jak mi teraz mocz wyjdzie, mam za tydzień zrobić. a szkoda gadać bo mam strasznie dużo śluzu normalnie z wkładkami latam bo sie nie da inaczej.

Emilia piękne imie <3 mam tak z bierzmowania :)

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja Was zaskoczę,bo jeszcze nie urodziłam :)
    twixy starają sie ze wszystkich sil by urodzic sie w terminie :)

Dea28 lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:

no Magenta a my ty już czekałyśmy na wieści poporodowe...

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    Ojej Kochana, a ja właśnie dzisiaj miałam pisać, że pewnie już masz maluszki na świecie bo tyle czasu milczysz :)

‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ