WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie miałam czasu ostatnio pisać :)
    ciekawe kiedy w końcu zobaczę moje maluchy :) nie spieszy im sie ale maja jeszcze czas wiec pozostało cierpliwie czekać :)

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba im tam dobrze więc niech siedzą :) im dłużej, tym lepiej. A Ty czujesz się już bardzo zmęczona?
    Badania kontrolne ok ?

Magenta lubi tę wiadomość

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jestem w ciężkim szoku!!!!!!!!!!!!!!
    Byłam dzisiaj na wizycie oczywiście, spanikowana czy nadal są 2 dzieciaczki, a tu niespodzianka.
    Będą TROJACZKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    1 zarodek jeszcze się podzielił.

Fairuza, ewa84, Karo Em, gigsa, Dea28, Linka05, Zetzet, Misty87, pragnaca dzidziusia, vella, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

zem3tv7317jpvd05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Byłam dzisiaj na wizycie oczywiście, spanikowana czy nadal są 2 dzieciaczki, a tu niespodzianka.
    WOW!!! ALE SZOK... ja na drugim usg się bałam, żeby trzeciego mi nie wypatrzyli :P ale gratuluję :D
    A dzisiaj to lekarze u Ciebie przyjmują w Święto pracy? :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 17:10

Magenta lubi tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:

No gratulacje! Ja tez się bałam czy na dalszych usg lekarz jeszcze nie wypatrzy 3-ego(bo o bliźniakach dowiedziałam się dopiero w 13 tyg) ,chyba wtedy z wrazenia spadlabym z fotela..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:

Kochana gratulacje :) trzymajcie się ciepło :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • justa183 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    WOW!!! ALE SZOK... ja na drugim usg się bałam, żeby trzeciego mi nie wypatrzyli :P ale gratuluję :D
    A dzisiaj to lekarze u Ciebie przyjmują w Święto pracy? :O

Mój obecny jeszcze lekarz przyjmuje nawet w święta i to do ostatniej pacjentki :)

zem3tv7317jpvd05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Mój obecny jeszcze lekarz przyjmuje nawet w święta i to do ostatniej pacjentki :)
    Kurcze no i jak wrażenia i emocje?? :)

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Kurcze no i jak wrażenia i emocje?? :)

Szczerze to jestem przerażona :( Muszę się oswoić z tą myślą. Tak na prawdę to wielkie szczęście, bo tak długo staraliśmy się o dziecko, a tu proszę 3 na raz :)

zem3tv7317jpvd05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Szczerze to jestem przerażona :( Muszę się oswoić z tą myślą. Tak na prawdę to wielkie szczęście, bo tak długo staraliśmy się o dziecko, a tu proszę 3 na raz :)
    Oj wierze, ale dojdziecie do siebie :) mi moje niespodziewane bliźniaki też zajęły sporo czasu, by się oswoić :)

• gigsa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Gratuluję :) cudowna wiadomość
    Nie dziwię Ci się, że jesteś w szoku. Mi zajęło ponad miesiąc żeby oswoić się z myślą, że będę miała 2 dzieci na raz. Dodam, że oboje chcieliśmy pozostać przy jednym dziecku

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Gratuluję :) cudowna wiadomość
    Nie dziwię Ci się, że jesteś w szoku. Mi zajęło ponad miesiąc żeby oswoić się z myślą, że będę miała 2 dzieci na raz. Dodam, że oboje chcieliśmy pozostać przy jednym dziecku
    Podobnie jak u Nas :) ale teraz oswojona z tą myślą nie umiem myśleć tylko o jednym :)

Dostaliśmy podgrzewacz do butelek i słoiczków Avent. Używany, ale sprawnie działa :) myślałam o nim, choć pewnie na zakup tego gadżetu bym się nie decydowała to jednak jak dostaliśmy to się cieszę :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93ae28eceed3.jpg

Dea28 lubi tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje trojaczków! Moim marzeniem były bliźniaki ale nie myślałam,że to marzenie kiedykolwiek sie spełni.

My dostaliśmy 2 butelki aventu i 1 tommy tipe. Wiadomo,że jeszcze dokupimy.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim marzeniem nigdy nie były :P nigdy też się bliźniaków nie spodziewaliśmy, nawet przez myśl Nam, by nie przeszło ;) czekaliśmy tylko na jedno <3, a tu od razu niespodzianka i 2x <3 !
    A znam ludzi, którzy mają genetycznie bliźniaki.. i mimo to sami są w ciąży pojedynczej więc nie ma reguły :D

Ja planuję kupić chyba butelki Lovi, na początek tylko dwie 0+, a potem się zobaczy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 08:37

Dea28 lubi tę wiadomość

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Chyba im tam dobrze więc niech siedzą :) im dłużej, tym lepiej. A Ty czujesz się już bardzo zmęczona?
    Badania kontrolne ok ?
    Sa jakies niewielkie problemy ale ogolnie jest ok i nie narzekam :)
    Stopka belly zle pokazuje termin porodu bo w tej chwili leci mi 38 tydzień. Szczerze mówiąc nie sądziłam ze na takim etapie będę jeszcze w ciąży :)

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    Sa jakies niewielkie problemy ale ogolnie jest ok i nie narzekam :)
    Stopka belly zle pokazuje termin porodu bo w tej chwili leci mi 38 tydzień. Szczerze mówiąc nie sądziłam ze na takim etapie będę jeszcze w ciąży :)
    No widzisz jak życie Nas zaskakuje :) A który masz tydzień teraz w rzeczywistości ?

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No widzisz jak życie Nas zaskakuje :) A który masz tydzień teraz w rzeczywistości ?
    37t6d wiec jest dobrze :) ciąża donoszona :)
    Butelki Lovi kupiłam ostatnio na promocji na Allegro 2za1 :)

Drugie trojaczki na belly :) trzymam kciuki :)

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dobrze wiedzieć, bo w sklepach coś nie ma na nie promocji..

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa - gratulacje!! Wyobrazam sobie, jaki to musial byc szok :) Ale to teraz bedzie potrojne szczescie :D

Dzis rano bylam u lekarza i w moczu nie wyszlo nic :) Fakt, ze duzo pilam caly weekend, ale kamien z serca. Ponoc to sie zdarza, ze wychodzi bialko i leukocyty, ale jesli nie ma zadnych innych objawow zakazenia to nie ma sie czym martwic.

Chlopcy maja po 170g, pieknie sie rozwijaja i pokazywali swoje klejnoty ;) wiec raczej sie w dziewczynki juz nie zamienia :) Sa ulozeni pionowo, jeden glowa do gory, a drugi do dolu.

Ciesze sie bardzo :D

ewa84, Fairuza, Dea28 lubią tę wiadomość

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet faktycznie chyba takie wyniki się zdarzają, bo u mnie też bakterie i leukocyty, ale dolegliwości zero, lekarka pobadała ręcznie, zajrzała i żadnej infekcji nie ma. Mam nadzieję, że kolejne badanie moczu wyjdzie lepsze :)

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ