X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie miałam czasu ostatnio pisać :)
    ciekawe kiedy w końcu zobaczę moje maluchy :) nie spieszy im sie ale maja jeszcze czas wiec pozostało cierpliwie czekać :)

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba im tam dobrze więc niech siedzą :) im dłużej, tym lepiej. A Ty czujesz się już bardzo zmęczona?
    Badania kontrolne ok ?

Magenta lubi tę wiadomość

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jestem w ciężkim szoku!!!!!!!!!!!!!!
    Byłam dzisiaj na wizycie oczywiście, spanikowana czy nadal są 2 dzieciaczki, a tu niespodzianka.
    Będą TROJACZKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    1 zarodek jeszcze się podzielił.

Fairuza, ewa84, Karo Em, gigsa, Dea28, Linka05, Zetzet, Misty87, pragnaca dzidziusia, vella, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

zem3tv7317jpvd05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Byłam dzisiaj na wizycie oczywiście, spanikowana czy nadal są 2 dzieciaczki, a tu niespodzianka.
    WOW!!! ALE SZOK... ja na drugim usg się bałam, żeby trzeciego mi nie wypatrzyli :P ale gratuluję :D
    A dzisiaj to lekarze u Ciebie przyjmują w Święto pracy? :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 17:10

Magenta lubi tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:

No gratulacje! Ja tez się bałam czy na dalszych usg lekarz jeszcze nie wypatrzy 3-ego(bo o bliźniakach dowiedziałam się dopiero w 13 tyg) ,chyba wtedy z wrazenia spadlabym z fotela..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:

Kochana gratulacje :) trzymajcie się ciepło :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • justa183 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    WOW!!! ALE SZOK... ja na drugim usg się bałam, żeby trzeciego mi nie wypatrzyli :P ale gratuluję :D
    A dzisiaj to lekarze u Ciebie przyjmują w Święto pracy? :O

Mój obecny jeszcze lekarz przyjmuje nawet w święta i to do ostatniej pacjentki :)

zem3tv7317jpvd05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Mój obecny jeszcze lekarz przyjmuje nawet w święta i to do ostatniej pacjentki :)
    Kurcze no i jak wrażenia i emocje?? :)

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Kurcze no i jak wrażenia i emocje?? :)

Szczerze to jestem przerażona :( Muszę się oswoić z tą myślą. Tak na prawdę to wielkie szczęście, bo tak długo staraliśmy się o dziecko, a tu proszę 3 na raz :)

zem3tv7317jpvd05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Szczerze to jestem przerażona :( Muszę się oswoić z tą myślą. Tak na prawdę to wielkie szczęście, bo tak długo staraliśmy się o dziecko, a tu proszę 3 na raz :)
    Oj wierze, ale dojdziecie do siebie :) mi moje niespodziewane bliźniaki też zajęły sporo czasu, by się oswoić :)

• gigsa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Gratuluję :) cudowna wiadomość
    Nie dziwię Ci się, że jesteś w szoku. Mi zajęło ponad miesiąc żeby oswoić się z myślą, że będę miała 2 dzieci na raz. Dodam, że oboje chcieliśmy pozostać przy jednym dziecku

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Gratuluję :) cudowna wiadomość
    Nie dziwię Ci się, że jesteś w szoku. Mi zajęło ponad miesiąc żeby oswoić się z myślą, że będę miała 2 dzieci na raz. Dodam, że oboje chcieliśmy pozostać przy jednym dziecku
    Podobnie jak u Nas :) ale teraz oswojona z tą myślą nie umiem myśleć tylko o jednym :)

Dostaliśmy podgrzewacz do butelek i słoiczków Avent. Używany, ale sprawnie działa :) myślałam o nim, choć pewnie na zakup tego gadżetu bym się nie decydowała to jednak jak dostaliśmy to się cieszę :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93ae28eceed3.jpg

Dea28 lubi tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje trojaczków! Moim marzeniem były bliźniaki ale nie myślałam,że to marzenie kiedykolwiek sie spełni.

My dostaliśmy 2 butelki aventu i 1 tommy tipe. Wiadomo,że jeszcze dokupimy.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim marzeniem nigdy nie były :P nigdy też się bliźniaków nie spodziewaliśmy, nawet przez myśl Nam, by nie przeszło ;) czekaliśmy tylko na jedno <3, a tu od razu niespodzianka i 2x <3 !
    A znam ludzi, którzy mają genetycznie bliźniaki.. i mimo to sami są w ciąży pojedynczej więc nie ma reguły :D

Ja planuję kupić chyba butelki Lovi, na początek tylko dwie 0+, a potem się zobaczy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 08:37

Dea28 lubi tę wiadomość

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Chyba im tam dobrze więc niech siedzą :) im dłużej, tym lepiej. A Ty czujesz się już bardzo zmęczona?
    Badania kontrolne ok ?
    Sa jakies niewielkie problemy ale ogolnie jest ok i nie narzekam :)
    Stopka belly zle pokazuje termin porodu bo w tej chwili leci mi 38 tydzień. Szczerze mówiąc nie sądziłam ze na takim etapie będę jeszcze w ciąży :)

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    Sa jakies niewielkie problemy ale ogolnie jest ok i nie narzekam :)
    Stopka belly zle pokazuje termin porodu bo w tej chwili leci mi 38 tydzień. Szczerze mówiąc nie sądziłam ze na takim etapie będę jeszcze w ciąży :)
    No widzisz jak życie Nas zaskakuje :) A który masz tydzień teraz w rzeczywistości ?

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No widzisz jak życie Nas zaskakuje :) A który masz tydzień teraz w rzeczywistości ?
    37t6d wiec jest dobrze :) ciąża donoszona :)
    Butelki Lovi kupiłam ostatnio na promocji na Allegro 2za1 :)

Drugie trojaczki na belly :) trzymam kciuki :)

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dobrze wiedzieć, bo w sklepach coś nie ma na nie promocji..

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa - gratulacje!! Wyobrazam sobie, jaki to musial byc szok :) Ale to teraz bedzie potrojne szczescie :D

Dzis rano bylam u lekarza i w moczu nie wyszlo nic :) Fakt, ze duzo pilam caly weekend, ale kamien z serca. Ponoc to sie zdarza, ze wychodzi bialko i leukocyty, ale jesli nie ma zadnych innych objawow zakazenia to nie ma sie czym martwic.

Chlopcy maja po 170g, pieknie sie rozwijaja i pokazywali swoje klejnoty ;) wiec raczej sie w dziewczynki juz nie zamienia :) Sa ulozeni pionowo, jeden glowa do gory, a drugi do dolu.

Ciesze sie bardzo :D

ewa84, Fairuza, Dea28 lubią tę wiadomość

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet faktycznie chyba takie wyniki się zdarzają, bo u mnie też bakterie i leukocyty, ale dolegliwości zero, lekarka pobadała ręcznie, zajrzała i żadnej infekcji nie ma. Mam nadzieję, że kolejne badanie moczu wyjdzie lepsze :)

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ