X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet i Pirelka,to fajnie że badania wyszły dobre,i tak trzymać!Zetzet gratuluję zdrowych chłopców.
    A ja jutro mam połówkowe i już się stresuję,wiec trzymajcie za mnie kciuki..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki oczywiście :)

Fairuza lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja trzymam :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia jutro Fairuza i daj znac, co i jak :) Na pewno wszystko bedzie dobrze!

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny,jesteście kochane.Jasne,ze dam znac!

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również trzymam kciuki :*

Zetzet gratulacje dużych chłopców masz :) ja byłam w 15t4d i dzieciaki miały po 120g :) mówił gin że ok, kolejne usg mam 12 maja już nie moge sie doczekać czy poznam płeć moich dzieciaków już na 100%.

A takie pytanie- macie uczucie wilgotności? takie schizy jakby cały czas coś z was leciało? ja często muszę chodzić z wkładką :/ lekarz mówi że to normalne ale jednak się tym stresuje :/

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea to normalna ta wilgoć od 2 trym. Polecam poczytać na parentig.pl przebieg ciąży tydzień po tygodniu, piszą jakie są normalne objawy, dużo się można dowiedzieć.

Dea28 lubi tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dea
    Tak,wilgotność jest objawem naturalnym,dopoki nie leje się strumieniami i nie jest podbarwiona czy brzydko pachnąca,wtedy należy to szybko skonsultować z lekarzem.
    Trzymamy kciuki za usg 12 maja :) .Myśle ze już dzieciaczki powinny dac się ładnie pokazac..

Dea28 lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje urwiski dziś wyjątkowo harcują.jedno z nich tak mnie kopnęło przy pępku,ze az się wzdrygęlam..Kopniaki mogę obserwować już przez brzuch ,bo są taki silne.Jak ja lubię kiedy są takie aktywne i wesołe :)

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje jak mają dzień, przyjemne smyranie też już zamieniły na kopniaki i czasami nawet się wystraszyc potrafię co bardzo dziwi mojego męża :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) raczej zwykła wilgotność albo nietrzymanie moczu :/ gin mi mówi że to norma ale strasznie to krępujące jest. ech... ale my kobiety mamy przechlapane...

nietupska poczytam dzięki :)

fajnie macie ja jeszcze nie czuje żadnych ruchów. też jestem puszysta i lekarz mówił że poczuje ruchy później. już nie moge sie doczekać będzie człowiek troche spokojniejszy...

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, ja non stop nosze wkładkę, bez niej ani rusz. Raz mam więcej, raz mniej..ale tragedii nie ma u mnie.
    Ja też jestem bardziej puszysta niż szczupła i poszułam ok. 17+3 tc takie lekkie pukanie w jednym miejscu :)
    Moje małe to jeszcze delikatnie smyrają, rzadko.. takie lekkie uderzenia sporadyczne i tyle na razie :) czasami w ogóle ich nie czuję, albo nie odróżniam czy to jelita, czy dzieci :P

A mi znowu dokuczają zęby i chyba szlag mnie trafi niedługo :/ na dodatek to te robione, a dziąsła mi podpuchły pod teoretycznie zębami, które nie są do robienia. Koszmar.. znowu muszę jutro dzwonić i prosić, by mnie lekarka przyjęła zobaczyć co tam się dzieje.
    Cholera mnie bierze z nimi już, po zrobieniu powinno być dobrze, a tu wciąż te same mi dokuczają, nie wiem czy to wina ciąży i tego, że tak odczuwam, ale aż boję robić się kolejne. Dodam, że nie chodzę do byle kogo, właśnie po to, by mieć pewność, że zęby są zrobione dobrze.

Dea28 lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka: wspolczuje z tymi zebami, to okropny ból ;/ kiedys swoje tez przeszlam, zrobilam wszystkie ale one i tak sie sypia, przed ciaza znowu mialam robione... ehhh nie dosc ze droga impreza to malo przyjemna ;/

ja tez do szczuplych nie naleze od czasu staran przytylam 10kg i w ciazy kolejne 8kg ;/ mam juz 70kg przy 164cm wzrostu. To smyranie maluchow lubie a do kopniakow pomalu tez sie przyzwyczajam. A jak masz polozone lozysko bo to tez ma duze znaczenie?

ja tez chodze non stop we wkladkach choc posiewy sa ok - taka uroda w ciazy chyba, choc teraz przy pessarze zamiast miec wiecej wydzieliny nie mam jej prawie wcale, boje sie ze zalega gdzies bo podczas badania gin na Ip w pt byla niezla masakra :P przynajmniej mnie oczyscily z tego swinstwa ;/

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Dziewczynki jestem w ciężkim szoku!!!!!!!!!!!!!!
    Byłam dzisiaj na wizycie oczywiście, spanikowana czy nadal są 2 dzieciaczki, a tu niespodzianka.
    Będą TROJACZKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    1 zarodek jeszcze się podzielił.

Gratuluje. I witam kolejna trojaczkowa mame :)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca: co tam u ciebie??? dopytywalyscmy o ciebie kilka razy:D

iv094x39ir3hgbzx.png
  • justa183 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Gratuluje. I witam kolejna trojaczkowa mame :)

Witaj kochana i dziękuję :D No a co u Ciebie, bo dawno się nie odzywałaś?
    Pamiętam Ciebie jeszcze z różowej strony i cały czas gdzieś tam mi siedziałaś w głowie, a teraz podzieliłam jeszcze Twój los :)

zem3tv7317jpvd05.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,dzięki za trzymanie kciuków,połówkowe poszło dobrze i jestem happy!Dzieciaczki ładnie rosną ,wszystkie wyniki prawidłowe,serduszka bija mocno.Tak jak czułam synek zmienił pozycję i teraz leży poprzecznie,a tuż nad nim córa,z tym ze ona ma główke tam gdzie on pupe i odwrotnie.Synek trochę większy,waży już 440g,a córa 410 ale doktor mówił ,ze to często się zdarza,iż chłopcy są więksi i nie ma się czym przejmować.W niecały miesiąc podwoili z nawiązką swoją wagę!
    A u mnie szyjka mocna i 4cm :)
    A co nowego u was?

gigsa, ewa84, asiuś, pirelka, Dea28 lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super, że wszystko w porządku :)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza: duże już Twoje dzieci :) na kiedy masz dokładnie termin?
    Super że wszystko dobrze :)

Muszę podkarmic moje kruszyny bo 19t6d miały 277g i 306g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 09:39

iv094x39ir3hgbzx.png
  • asiuś Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tylko takie wieści tu przynosić. Super

ewa84, Fairuza lubią tę wiadomość

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ