X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet i Pirelka,to fajnie że badania wyszły dobre,i tak trzymać!Zetzet gratuluję zdrowych chłopców.
    A ja jutro mam połówkowe i już się stresuję,wiec trzymajcie za mnie kciuki..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki oczywiście :)

Fairuza lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja trzymam :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia jutro Fairuza i daj znac, co i jak :) Na pewno wszystko bedzie dobrze!

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny,jesteście kochane.Jasne,ze dam znac!

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również trzymam kciuki :*

Zetzet gratulacje dużych chłopców masz :) ja byłam w 15t4d i dzieciaki miały po 120g :) mówił gin że ok, kolejne usg mam 12 maja już nie moge sie doczekać czy poznam płeć moich dzieciaków już na 100%.

A takie pytanie- macie uczucie wilgotności? takie schizy jakby cały czas coś z was leciało? ja często muszę chodzić z wkładką :/ lekarz mówi że to normalne ale jednak się tym stresuje :/

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea to normalna ta wilgoć od 2 trym. Polecam poczytać na parentig.pl przebieg ciąży tydzień po tygodniu, piszą jakie są normalne objawy, dużo się można dowiedzieć.

Dea28 lubi tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dea
    Tak,wilgotność jest objawem naturalnym,dopoki nie leje się strumieniami i nie jest podbarwiona czy brzydko pachnąca,wtedy należy to szybko skonsultować z lekarzem.
    Trzymamy kciuki za usg 12 maja :) .Myśle ze już dzieciaczki powinny dac się ładnie pokazac..

Dea28 lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje urwiski dziś wyjątkowo harcują.jedno z nich tak mnie kopnęło przy pępku,ze az się wzdrygęlam..Kopniaki mogę obserwować już przez brzuch ,bo są taki silne.Jak ja lubię kiedy są takie aktywne i wesołe :)

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje jak mają dzień, przyjemne smyranie też już zamieniły na kopniaki i czasami nawet się wystraszyc potrafię co bardzo dziwi mojego męża :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) raczej zwykła wilgotność albo nietrzymanie moczu :/ gin mi mówi że to norma ale strasznie to krępujące jest. ech... ale my kobiety mamy przechlapane...

nietupska poczytam dzięki :)

fajnie macie ja jeszcze nie czuje żadnych ruchów. też jestem puszysta i lekarz mówił że poczuje ruchy później. już nie moge sie doczekać będzie człowiek troche spokojniejszy...

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, ja non stop nosze wkładkę, bez niej ani rusz. Raz mam więcej, raz mniej..ale tragedii nie ma u mnie.
    Ja też jestem bardziej puszysta niż szczupła i poszułam ok. 17+3 tc takie lekkie pukanie w jednym miejscu :)
    Moje małe to jeszcze delikatnie smyrają, rzadko.. takie lekkie uderzenia sporadyczne i tyle na razie :) czasami w ogóle ich nie czuję, albo nie odróżniam czy to jelita, czy dzieci :P

A mi znowu dokuczają zęby i chyba szlag mnie trafi niedługo :/ na dodatek to te robione, a dziąsła mi podpuchły pod teoretycznie zębami, które nie są do robienia. Koszmar.. znowu muszę jutro dzwonić i prosić, by mnie lekarka przyjęła zobaczyć co tam się dzieje.
    Cholera mnie bierze z nimi już, po zrobieniu powinno być dobrze, a tu wciąż te same mi dokuczają, nie wiem czy to wina ciąży i tego, że tak odczuwam, ale aż boję robić się kolejne. Dodam, że nie chodzę do byle kogo, właśnie po to, by mieć pewność, że zęby są zrobione dobrze.

Dea28 lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka: wspolczuje z tymi zebami, to okropny ból ;/ kiedys swoje tez przeszlam, zrobilam wszystkie ale one i tak sie sypia, przed ciaza znowu mialam robione... ehhh nie dosc ze droga impreza to malo przyjemna ;/

ja tez do szczuplych nie naleze od czasu staran przytylam 10kg i w ciazy kolejne 8kg ;/ mam juz 70kg przy 164cm wzrostu. To smyranie maluchow lubie a do kopniakow pomalu tez sie przyzwyczajam. A jak masz polozone lozysko bo to tez ma duze znaczenie?

ja tez chodze non stop we wkladkach choc posiewy sa ok - taka uroda w ciazy chyba, choc teraz przy pessarze zamiast miec wiecej wydzieliny nie mam jej prawie wcale, boje sie ze zalega gdzies bo podczas badania gin na Ip w pt byla niezla masakra :P przynajmniej mnie oczyscily z tego swinstwa ;/

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Dziewczynki jestem w ciężkim szoku!!!!!!!!!!!!!!
    Byłam dzisiaj na wizycie oczywiście, spanikowana czy nadal są 2 dzieciaczki, a tu niespodzianka.
    Będą TROJACZKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    1 zarodek jeszcze się podzielił.

Gratuluje. I witam kolejna trojaczkowa mame :)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca: co tam u ciebie??? dopytywalyscmy o ciebie kilka razy:D

iv094x39ir3hgbzx.png
  • justa183 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Gratuluje. I witam kolejna trojaczkowa mame :)

Witaj kochana i dziękuję :D No a co u Ciebie, bo dawno się nie odzywałaś?
    Pamiętam Ciebie jeszcze z różowej strony i cały czas gdzieś tam mi siedziałaś w głowie, a teraz podzieliłam jeszcze Twój los :)

zem3tv7317jpvd05.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,dzięki za trzymanie kciuków,połówkowe poszło dobrze i jestem happy!Dzieciaczki ładnie rosną ,wszystkie wyniki prawidłowe,serduszka bija mocno.Tak jak czułam synek zmienił pozycję i teraz leży poprzecznie,a tuż nad nim córa,z tym ze ona ma główke tam gdzie on pupe i odwrotnie.Synek trochę większy,waży już 440g,a córa 410 ale doktor mówił ,ze to często się zdarza,iż chłopcy są więksi i nie ma się czym przejmować.W niecały miesiąc podwoili z nawiązką swoją wagę!
    A u mnie szyjka mocna i 4cm :)
    A co nowego u was?

gigsa, ewa84, asiuś, pirelka, Dea28 lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super, że wszystko w porządku :)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza: duże już Twoje dzieci :) na kiedy masz dokładnie termin?
    Super że wszystko dobrze :)

Muszę podkarmic moje kruszyny bo 19t6d miały 277g i 306g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 09:39

iv094x39ir3hgbzx.png
  • asiuś Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tylko takie wieści tu przynosić. Super

ewa84, Fairuza lubią tę wiadomość

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ