X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Oby się udało :) bo jak pojadę tam i inna osoba z obsługi powie, że nie można to zabiję..

:D

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa,dzięki za zrozumienie.
    Trzymam za was kciuki,abyście zostały w trójpaku jak najdłużej.Może nie będzie ci się tak bardzo nudzic,w szpitalu tez maja telewizję(tyle ze w większości płatną :/ ) No i mają też internet,więc mam nadzieję ,że będziesz tu do nas zaglądać jak najczęściej i pisać jak z dziećmi i jak ty się czujesz.Poki co ciesz się jeszcze tymi dniami w domu,będzie dobrze,zobaczysz!Myślami jesteśmy z tobą

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa mocz i morfologia, krzywa to niewielkie koszta..
    toxo miałam i cytomegalię też, ale nawet w karcie ciąży mam dwa terminy do tego badania w ciąży, także powtarzać muszę. Ponoć Hiv też sie powtarza i inne..

A za Ciebie trzymam kciuki, żebyście w szpitalu wytrzymały jak najdłużej..
    A kiedy dokładnie masz się stawić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 15:46

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek mam usg i po badaniu mam dzwonić do mojego gin on dopulnuje żeby mnie przyjęli odrazu :)

Hiv i resztę też? Omg to też drogie badania :/

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wyczytałam, że tak... nie wiem czy każdy lekarz zleca, ale moja słynie z tego, że daje dużo badań. Może choć część uda się zrobić na skierowanie za darmo..

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu tak dużo nie każą robic...trochę mnie to martwi,bo krew np.miałam pobieraną tylko raz od początku ciąży,teraz będzie drugi na glukozę :/

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to faktycznie malutko.. to ja na początku miałam całą listę badań, potem druga lekarka dopisała jeszcze co nieco.. i tak co 3 tyg. krew i mocz, glukozę raz już miałam i teraz znowu te parametry.
    Co kraj to obyczaj..nic się nie poradzi.

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek dziewczyny,wyspane? Wstawajcie,szkoda dnia :)

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od 7,30 nie śpię ;) niby wyspana, ale humorek nie dopisuje..niby ok, ale wszystko mnie tak wkurza, że wybuchnę chyba! Do tego denerwuje się już całym tygodniem i zębami.. doprowadza mnie to do szału!!!

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię od 4.30 :)
    Nie denerwuj się,opowiem ci dowcip.A więc :jaki jest szcyt prędkośći?Latac wokoło słupa aż z przodu pokaże się d...a! :)

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo : wchodzi Murzyn do kopalni...i tyle go widzieli!

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 10:35

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ja do rannych ptaszków nie należę :/
    Nie spałam znowu od 3 do 4.30 a później obudziłam się przed 10! To nawet dla mnie późno :)
    Spakowałam trochę rzeczy już na wtorek. Nie wiem jak często mężu będzie mógł mnie odwiedzać więc najchętniej bym wzięła mega walizkę hehe :p mam nadzieję że chociaż do sklepiku będę mogła zejść od czasu do czasu bo na szpitalnym wikcie dzieci nie wykarmie :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa zawsze mąż może Ci coś donieść, coś zabrać i dokupić np. do jedzenia :)

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa,w takim razie będziemy cie nazywać ranny śpioszek :) sympatycznie co?
    Nie martw się ,na pewno w szpitalu będziesz miała możliwość wstania od czasu do czasu,aby przejść do kiosku,a jeśli nie-może poprosisz jakąś pielęgiarkę gdybyś pilnie czegos potrzebowała.
    Mąż pracuje normalnie po 8h?Daleko macie do szpitala?Myślę,że będzie cię odwiedzał w każdej wolnej chwili.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe super Fairuza :)

Będziemy kombinować bo jak mam tam być te 1,5 miesiąca czy 2 jak zakładam to nie da rady się zabrać :)
    Mamy jakieś 25 KM wiec mam nadzieję że ze 1, 2 razy w tyg będzie :) i jeszcze zawsze koleżankę mogę wykorzystac trochę :)
    Mężu ma zadanie odmalowac trochę i przygotowac kacik dla dzieci :p

Dziewczyny puchna wam nogi może? Bo zauważyłam że mi ostatnio zaczęły, nie jakos bardzo ale jednak :/

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,25km to nie tak blizko..I faktycznie nie możesz ze sobą zabrać wszystkiego co bys potrzebowała na 2m-ce.Ale tak jak mówisz,raz mąż,raz koleżanka,czasem może ty skoczysz do kiosku i jakoś to będzie.Pewnie już się stresujesz co?Ja sobie nie wyobrażam ,że miałabym przeleżeć w szpitalu tyle czasu,choć kiedy moja córka była mała,szpital nie był mi obcy..

Mi na szczęście na razie nogi nie puchną.Za to dziś zachciało mi się napoju gazowanego,chyba mam już dość pić od 6m-cy tylko wodę niegazowaną lub mleko ,na zmianę z herbatką dla kobiet w ciąży(z dodatkiem cytryny i miodu).
    Dziś też dzieci strasznie szalały mi w brzuchu,jakby się tam bili czy już nie wiem co.
    I właśnie zamówiłam piękne łóżeczko dla bobasków,na razie jedno,potem dokupimy jeszcze drugie :)

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa mi na razie póki co specjalnie nogi nie puchną, wiadomo że mam ciut podpuchnięte jak upały, tak samo dłonie, ale nie szczególnie i podobnie miałam przed ciążą.

Szkoda, że ten szpital tak daleko :O faktycznie nie może mąż codziennie tyle jechać, ale na pewno wpadać będzie !

My byliśmy u znajomych, było fajnie i dobre jedzonko :) dostaliśmy też trochę rzeczy dla dziewczynek, to miłe z ich strony ;)

A od jutra zabiegany tydzień :/

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) może będziecie w stanie mi coś doradzić :).

Rozglądam się aktualnie za wózkami dla rodzeństwa rok po roku i planuję kupić wózek jeden za drugim.
    Nie wiem natomiast jaki wózek wybrać. Zastanawiam się nad Bebetto 42 lub Baby Jogger City Select. Ten pierwszy jest sporo tańszy no i chyba trochę większy (dłuższy), a może macie wózek jeszcze innej firmy jeden za drugim i jesteście zadowolone? Będę wdzięczna za pomoc :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Cześć Dziewczyny :) może będziecie w stanie mi coś doradzić :).

Rozglądam się aktualnie za wózkami dla rodzeństwa rok po roku i planuję kupić wózek jeden za drugim.
    Nie wiem natomiast jaki wózek wybrać. Zastanawiam się nad Bebetto 42 lub Baby Jogger City Select. Ten pierwszy jest sporo tańszy no i chyba trochę większy (dłuższy), a może macie wózek jeszcze innej firmy jeden za drugim i jesteście zadowolone? Będę wdzięczna za pomoc :).
    Ja brałam jeszcze pod uwagę Mima, Joolz i iCandy, ale ceny są spore.

ola.321 lubi tę wiadomość

‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ