X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa, ja nie pytałam o majtki jednorazowe, ale dzięki na pewno sie przyda :D
    wolałabym jednak mieć swoje, bo boję się właśnie, że tamte będą za luźne i nie będą trzymać tych podpasek ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:

Nietupska super, że mogłaś wziąć na ręce chłopców ☺ cudowne uczucie nie?
    Cudowne ukojenie po ostatnich stresujących jakby nie patrzeć przeżyciach.

Jak długo twoi chłopcy byli w szpitalu?

gigsa lubi tę wiadomość

• gigsa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    gigsa, ja nie pytałam o majtki jednorazowe, ale dzięki na pewno sie przyda :D
    wolałabym jednak mieć swoje, bo boję się właśnie, że tamte będą za luźne i nie będą trzymać tych podpasek ;/
    To coś mi się pomieszało, bo myślałam, że to Ty ☺

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    Cudowne ukojenie po ostatnich stresujących jakby nie patrzeć przeżyciach.

Jak długo twoi chłopcy byli w szpitalu?
    Michał 36 dni, a Dominik 42. To pierwsze w historii tego szpitala bliźniaki wcześniaki, które wpisali oddzielnie.
    Na sali z Waszymi chłopcami leży malutka Anastazja, ktors5 urodziła się 2 dni temu w 27tc

nietupska lubi tę wiadomość

6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak z moimi będzie, Adrian już sam dziś z butelki ssał. Kojarzę dziewczynkę, kruszynka, napisane, że 800 gram miała w momencie urodzenia.
    A mam jeszcze pytanie, czy w późniejszym etapie można uczestniczyć w przewijaniu, kąpieli itp?

gigsa, Dea28 lubią tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Michał 36 dni, a Dominik 42. To pierwsze w historii tego szpitala bliźniaki wcześniaki, które wpisali oddzielnie.
    Na sali z Waszymi chłopcami leży malutka Anastazja, ktors5 urodziła się 2 dni temu w 27tc
    Strasznie długo tam musieli być,podziwiam cie za cierpliwość.
    Kurcze,w 27 tyg...ja właśnie zaczęłam 27,mam nadzieję ,że moje nie będą się tak spieszyć..

Nietupska,jeśli synek ssie już z butelki,to tylko się cieszyc! To ten mniejszy czy większy?A co z drugim?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie ze podnioslam Was na duchu :)
    Cesarka byla przeprowadzona ze wzgledu na zatrucie ciazowe. Bylam nastawiona na porod sn ale czulam,ze moze sie tak skonczyc... Sama operacje wspominam pozytywnie-wszystko przebieglo bardzo szybko i bez komplikacji a obecny personel (na sali operacyjnej bylo bardzo duzo osob :O ) byl bardzo uprzejmy. Sam bol po operacji nie byl tez tak straszny. Nastepnego,dnia bylam juz w stanie zajmowac sie dziecmi i dobrze sie zlozylo bo polozne na oddziale poporodowym nie byly chetne do pomocy :D

Jesli chodzi o bielizne po cesarce to mialam ze soba majtki jednorazowe z babyono i nie polecam-mialy gumke ktora mi uwierala rane po operacji :/ maz kupil mi majtki poporodowe wielorazowe wykonane z siateczki ale niestety nie pamietam jakiej byly firmy :/
    jesli chodzi o,torbe do szpitala to pakujac sie warto popakowac wszystko w osobne woreczki-oddzielnie ubranka,odzielnie reczniki itp i kazda z toreb podpisac. Bardzo ulatwi to sprawe poloznym ktore nie beda musialy szukac wszystkoego godzinami :P
    Ja w swojej torbie mialam zdecydowanie za malo pajacykow dla dzieci. Jak sie okazalo pozniej byl to najbardziej praktyczne ubranko zwlaszcza ze trzeba bylo kilka razy dziennie ubierac i rozbierac np do badan dwojke dzieci :)
    Ja kupilam laktator medela mini electric i jestem zadowolona mimo tego ze jest dosc glosny :/ kupujac laktator zwroccie uwage czy dziala,rowniez na baterie :) medela tak :)
    z butelek polecam DrBrown natural flow ze smoczkiem dla wczesniakow-zdecydowanie jeden z moich hitow wyprawkowych zwlaszcza ze mam porownanie pomiedzy butelkami Lovi i Avent :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 21:03

Fairuza, pirelka lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Ania imbir Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    nietupska: mam pytanko po cieciu uzywalas tych majtek jednorazowych? czy lepiej kupic bawelniane tanie i wyrzucic?

ja używałam wielorazowych hartmanna dla mnie były wygodniejsze od tych jednorazowych, polecam

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magenta za cenne informacje.Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego,dużo zdrówka i cudownych chwil z maluszkami.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Imbir ,piszesz o tych MoliPants z dłuższymi nogawkami?Bo ja właśnie takie kupiłąm,mam nadzieję że się sprawdzą..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Nietupska,jeśli synek ssie już z butelki,to tylko się cieszyc! To ten mniejszy czy większy?A co z drugim?
    Ten większy, Fajnie, że robi postępy bo jest mniej żywszy. Mały ma rurkę nadal.

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi nogi spuchły....

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Ania imbir Debiutantka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Ania Imbir ,piszesz o tych MoliPants z dłuższymi nogawkami?Bo ja właśnie takie kupiłąm,mam nadzieję że się sprawdzą..

tak, ja miałam cesarkę, w nie się później spokojnie mieściłam i były gdzieś do pępka, więc nie podrażniały rany po cc, dla mnie okazały się najlepsze, spośród tych które kupiłam

Fairuza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta dziękujemy za cenne informacje :D strasznie pozytywnie się wypowiadasz i to mocno podnosi mnie na duchu :)

Czyli jednak to, że położne na poporodowym nie chcą pomagać to nie mit :D

• gigsa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    Ciekawe jak z moimi będzie, Adrian już sam dziś z butelki ssał. Kojarzę dziewczynkę, kruszynka, napisane, że 800 gram miała w momencie urodzenia.
    A mam jeszcze pytanie, czy w późniejszym etapie można uczestniczyć w przewijaniu, kąpieli itp?
    Przy przewijaniu tak przy kąpieli chyba nie, bo to wieczorem kiedy jest toaletka i wtedy kazali nam już wychodzić

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Kurcze,w 27 tyg...ja właśnie zaczęłam 27,mam nadzieję ,że moje nie będą się tak spieszyć..

U niej od początku były mega komplikacje. Od 15 tc musiała leżeć plackiem w szpitalu, a i tak ciągle było coś nie tak i nowe złe wiadomości dochodziły. Tak walczyła o każdy dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 09:33

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Przy przewijaniu tak przy kąpieli chyba nie, bo to wieczorem kiedy jest toaletka i wtedy kazali nam już wychodzić
    dobre i to :)

Dziewczyny co już miały cesarkę, kiedy można się wykapać tak w wannie, a nie pod prysznicem?

• gigsa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    dobre i to :)

Dziewczyny co już miały cesarkę, kiedy można się wykapać tak w wannie, a nie pod prysznicem?
    Ja kąpałam się po 3 tygodniach tylko lałam mniej wody żeby blizny nie moczyło cały czas i nie taką gorącą jak zawsze. Było gorąco to nawet nie chciałam się kąpać w takiej cieplej jak zawsze.

nietupska lubi tę wiadomość

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    Ten większy, Fajnie, że robi postępy bo jest mniej żywszy. Mały ma rurkę nadal.

Nietupska,cierpliwości,jest malutki i potrzebuje jeszcze troszkę czasu,ale zobaczysz,nim się obejrzysz będzie ssał z butelki jak większy brat a wtedy obydwoje zaczną szybko przybierać i będą mogli wreszcie zostać wypisani do domu.Życzę ci ,aby stało się to jak najprędzej!

Dea,może spuchly ci tak od tego gorąca?Albo miałas coś obcisłego?Na internecie piszą,zeby często odpoczywać z nogami ułożonymi wyżej i nie zapominać o wypijaniu odpowiedniej ilości wody,a wiadomo w gorące dni potrzeba jeszcze więcej.Daj znac jak dziś z tym spuchnięciem.

Pirelka,ranny ptaszku,a co u ciebie?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z biblioteki i lidla, kupiłam też truskawki..u Nas nawet po 3,99 zł kg ;)
    Upał niemiłosierny, jako tako w cieniu bo powiewa wiatr, ale do słońca koszmar, w sklepach duchota aż cała mokra jestem. Ledwo doszłam z siatką.. aż strach myśleć co będzie później. Brzuszek się napina,wypycha i twardnieje jak idę. Dzisiaj zapytaj o to ginki.. i w nocy przy przewracaniu się tak mnie łapie ból jajników..
    A to ja :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/392a1becbf75.jpg

Dea28 lubi tę wiadomość

‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ