X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa, ja nie pytałam o majtki jednorazowe, ale dzięki na pewno sie przyda :D
    wolałabym jednak mieć swoje, bo boję się właśnie, że tamte będą za luźne i nie będą trzymać tych podpasek ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:

Nietupska super, że mogłaś wziąć na ręce chłopców ☺ cudowne uczucie nie?
    Cudowne ukojenie po ostatnich stresujących jakby nie patrzeć przeżyciach.

Jak długo twoi chłopcy byli w szpitalu?

gigsa lubi tę wiadomość

• gigsa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    gigsa, ja nie pytałam o majtki jednorazowe, ale dzięki na pewno sie przyda :D
    wolałabym jednak mieć swoje, bo boję się właśnie, że tamte będą za luźne i nie będą trzymać tych podpasek ;/
    To coś mi się pomieszało, bo myślałam, że to Ty ☺

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    Cudowne ukojenie po ostatnich stresujących jakby nie patrzeć przeżyciach.

Jak długo twoi chłopcy byli w szpitalu?
    Michał 36 dni, a Dominik 42. To pierwsze w historii tego szpitala bliźniaki wcześniaki, które wpisali oddzielnie.
    Na sali z Waszymi chłopcami leży malutka Anastazja, ktors5 urodziła się 2 dni temu w 27tc

nietupska lubi tę wiadomość

6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak z moimi będzie, Adrian już sam dziś z butelki ssał. Kojarzę dziewczynkę, kruszynka, napisane, że 800 gram miała w momencie urodzenia.
    A mam jeszcze pytanie, czy w późniejszym etapie można uczestniczyć w przewijaniu, kąpieli itp?

gigsa, Dea28 lubią tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Michał 36 dni, a Dominik 42. To pierwsze w historii tego szpitala bliźniaki wcześniaki, które wpisali oddzielnie.
    Na sali z Waszymi chłopcami leży malutka Anastazja, ktors5 urodziła się 2 dni temu w 27tc
    Strasznie długo tam musieli być,podziwiam cie za cierpliwość.
    Kurcze,w 27 tyg...ja właśnie zaczęłam 27,mam nadzieję ,że moje nie będą się tak spieszyć..

Nietupska,jeśli synek ssie już z butelki,to tylko się cieszyc! To ten mniejszy czy większy?A co z drugim?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie ze podnioslam Was na duchu :)
    Cesarka byla przeprowadzona ze wzgledu na zatrucie ciazowe. Bylam nastawiona na porod sn ale czulam,ze moze sie tak skonczyc... Sama operacje wspominam pozytywnie-wszystko przebieglo bardzo szybko i bez komplikacji a obecny personel (na sali operacyjnej bylo bardzo duzo osob :O ) byl bardzo uprzejmy. Sam bol po operacji nie byl tez tak straszny. Nastepnego,dnia bylam juz w stanie zajmowac sie dziecmi i dobrze sie zlozylo bo polozne na oddziale poporodowym nie byly chetne do pomocy :D

Jesli chodzi o bielizne po cesarce to mialam ze soba majtki jednorazowe z babyono i nie polecam-mialy gumke ktora mi uwierala rane po operacji :/ maz kupil mi majtki poporodowe wielorazowe wykonane z siateczki ale niestety nie pamietam jakiej byly firmy :/
    jesli chodzi o,torbe do szpitala to pakujac sie warto popakowac wszystko w osobne woreczki-oddzielnie ubranka,odzielnie reczniki itp i kazda z toreb podpisac. Bardzo ulatwi to sprawe poloznym ktore nie beda musialy szukac wszystkoego godzinami :P
    Ja w swojej torbie mialam zdecydowanie za malo pajacykow dla dzieci. Jak sie okazalo pozniej byl to najbardziej praktyczne ubranko zwlaszcza ze trzeba bylo kilka razy dziennie ubierac i rozbierac np do badan dwojke dzieci :)
    Ja kupilam laktator medela mini electric i jestem zadowolona mimo tego ze jest dosc glosny :/ kupujac laktator zwroccie uwage czy dziala,rowniez na baterie :) medela tak :)
    z butelek polecam DrBrown natural flow ze smoczkiem dla wczesniakow-zdecydowanie jeden z moich hitow wyprawkowych zwlaszcza ze mam porownanie pomiedzy butelkami Lovi i Avent :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 21:03

Fairuza, pirelka lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Ania imbir Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    nietupska: mam pytanko po cieciu uzywalas tych majtek jednorazowych? czy lepiej kupic bawelniane tanie i wyrzucic?

ja używałam wielorazowych hartmanna dla mnie były wygodniejsze od tych jednorazowych, polecam

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magenta za cenne informacje.Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego,dużo zdrówka i cudownych chwil z maluszkami.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Imbir ,piszesz o tych MoliPants z dłuższymi nogawkami?Bo ja właśnie takie kupiłąm,mam nadzieję że się sprawdzą..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Nietupska,jeśli synek ssie już z butelki,to tylko się cieszyc! To ten mniejszy czy większy?A co z drugim?
    Ten większy, Fajnie, że robi postępy bo jest mniej żywszy. Mały ma rurkę nadal.

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi nogi spuchły....

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Ania imbir Debiutantka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Ania Imbir ,piszesz o tych MoliPants z dłuższymi nogawkami?Bo ja właśnie takie kupiłąm,mam nadzieję że się sprawdzą..

tak, ja miałam cesarkę, w nie się później spokojnie mieściłam i były gdzieś do pępka, więc nie podrażniały rany po cc, dla mnie okazały się najlepsze, spośród tych które kupiłam

Fairuza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta dziękujemy za cenne informacje :D strasznie pozytywnie się wypowiadasz i to mocno podnosi mnie na duchu :)

Czyli jednak to, że położne na poporodowym nie chcą pomagać to nie mit :D

• gigsa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    Ciekawe jak z moimi będzie, Adrian już sam dziś z butelki ssał. Kojarzę dziewczynkę, kruszynka, napisane, że 800 gram miała w momencie urodzenia.
    A mam jeszcze pytanie, czy w późniejszym etapie można uczestniczyć w przewijaniu, kąpieli itp?
    Przy przewijaniu tak przy kąpieli chyba nie, bo to wieczorem kiedy jest toaletka i wtedy kazali nam już wychodzić

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Kurcze,w 27 tyg...ja właśnie zaczęłam 27,mam nadzieję ,że moje nie będą się tak spieszyć..

U niej od początku były mega komplikacje. Od 15 tc musiała leżeć plackiem w szpitalu, a i tak ciągle było coś nie tak i nowe złe wiadomości dochodziły. Tak walczyła o każdy dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 09:33

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Przy przewijaniu tak przy kąpieli chyba nie, bo to wieczorem kiedy jest toaletka i wtedy kazali nam już wychodzić
    dobre i to :)

Dziewczyny co już miały cesarkę, kiedy można się wykapać tak w wannie, a nie pod prysznicem?

• gigsa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    dobre i to :)

Dziewczyny co już miały cesarkę, kiedy można się wykapać tak w wannie, a nie pod prysznicem?
    Ja kąpałam się po 3 tygodniach tylko lałam mniej wody żeby blizny nie moczyło cały czas i nie taką gorącą jak zawsze. Było gorąco to nawet nie chciałam się kąpać w takiej cieplej jak zawsze.

nietupska lubi tę wiadomość

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    Ten większy, Fajnie, że robi postępy bo jest mniej żywszy. Mały ma rurkę nadal.

Nietupska,cierpliwości,jest malutki i potrzebuje jeszcze troszkę czasu,ale zobaczysz,nim się obejrzysz będzie ssał z butelki jak większy brat a wtedy obydwoje zaczną szybko przybierać i będą mogli wreszcie zostać wypisani do domu.Życzę ci ,aby stało się to jak najprędzej!

Dea,może spuchly ci tak od tego gorąca?Albo miałas coś obcisłego?Na internecie piszą,zeby często odpoczywać z nogami ułożonymi wyżej i nie zapominać o wypijaniu odpowiedniej ilości wody,a wiadomo w gorące dni potrzeba jeszcze więcej.Daj znac jak dziś z tym spuchnięciem.

Pirelka,ranny ptaszku,a co u ciebie?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z biblioteki i lidla, kupiłam też truskawki..u Nas nawet po 3,99 zł kg ;)
    Upał niemiłosierny, jako tako w cieniu bo powiewa wiatr, ale do słońca koszmar, w sklepach duchota aż cała mokra jestem. Ledwo doszłam z siatką.. aż strach myśleć co będzie później. Brzuszek się napina,wypycha i twardnieje jak idę. Dzisiaj zapytaj o to ginki.. i w nocy przy przewracaniu się tak mnie łapie ból jajników..
    A to ja :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/392a1becbf75.jpg

Dea28 lubi tę wiadomość

‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ