Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
42 szt pampers 1 ok 23 zł
30szt pampers 0 ok 19zł Te białe
Gdzieś czytałam że białe są gorsze ale 0 nie ma tych zielonych
To ceny allegro czy aptek internetowych więc koszty wysyłki dojdą
happy nie znam ale dużo zależy od dziecka podobno. Mojej znajomej córcia używała tylko dady z biedry i dziecku służyły najbardziej a tanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 17:12
-
nick nieaktualny
-
pirelka nie no normalne umowy mamy o prace ale tak głupia firma że za każde L4, opieke, itp itd. zabiera premie i z nimi nie wygrasz bo premia to ich wewnętrzne przepisy- jak pracownik dyspozycyjny dostaje premie a jak nie to nie. Więc wole by sobie wziął pare dni normalnego urlopu wypoczynkowego i wrócił do pracy jakoś dam rade. Ewentualnie jeśli będzie mi w którymś momencie bardzo potrzebny wtedy będzie musiał iść na to tacierzyńskie.
-
Witam po krotkiej nieobecnosci
moje twixy sa na swiecie juz prawie miesiac porod odbyl sie w 39 tygodniu przez cc coreczka miala 2890g syn 2995g i kazde z nich mierzylo 53 cm dostali po 10 pkt
Dzieci sa zdrowe,dobrze sie czuja,bardzo szybko rosna i przybieraja na wadze - juz jeden spory karton za malych ubranek wyladowal w piwnicy szok
Ja czuje sie dobrze i mysle ze daje rade mimo sporej ilosci nowych obowiazkow braku dodatkowej osoby do pomocy (oprocz męża )
Nie dajcie sie dziewczyny wystraszyc ze macierzynstwo a szczegolnie podwojne macierzystwo to koniec zycia i na nic juz nie bedzie czasu ja mam czas upiec czasem ciasto,jadam posilki,sprzatam od czasu do czasu i sypiam w nocy wiem,istne szalenstwo ale tak na powaznie - nie jest zle
Podczytywalam ostatnie wpisy i juz jako mama moge doradzic cos odnosnie pieluszek biale pampersy- pampers premium care sa zdecydowanie na tak:) mega udogodnieniem jest pasek z przodu pieluszki ktory zmienia barwe pod wplywem wilgoci-wiadomo ze pielucha jest do wymiany nie korzystalam z pieluszek bella z otworem na kikut pepowinowy ale kolezanka z sali poporodowej nie byla zadowolona bo pieluszka i otwor przesuwaly sie i podraznialy kikut ostatnio z ciekawosci kupilam biedronkowe pieluchy dada i jestem bardzo pozytywnie zaskoczonaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 23:11
pirelka, Fairuza, nietupska, Zetzet, gigsa, Ania imbir, Dea28, Dzierzba, Linka05 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagenta, ale się cieszę że się odezwałaś Gratuluję dzieciaczków zdrowych i wzorowych :* Super optymistyczne są Twoje słowa !
Trzymajcie się dzielnie i czekamy na wieści, a także zdjęcia maluszków
Ps. Jak to się stało, że jednak zakończyło się cc, a nie sn, na który się wstępnie decydowałaś? No i jak oceniasz szpital? Jeśli znajdziesz chwilkę napisz mi privWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 08:38
-
No Magenta alleluja wreszcie się odezwałaś! Gratuluję zdrowych dużych i grzecznych dzieciaczków i tak jak pisze Pirelka,twój post jest bardzo optymistyczny,a my zestresowane czekającym nas porodem-właśnie na takie słowa czekamy!
Napisz coś więcej odnośnie porodu,czy ciężka jest ta cesarka,bo ja się jej strasznie boję,wolałabym rodzic naturalnie.A jak u ciebie z karmieniem?Zastanawiałyśmy się tutaj nad laktatorami,ty używasz?
Pisz kiedy tylko będziesz mogła,czekamy na twoje rady i fotki bobasków!pirelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Margenta: gratuluję!
Duże bobasy
Wszelkie wskazówki mile widziane
Powiem wam że do ostatniej wizyty u gin myślałam że jeszcze tyle czasu jest a teraz stresa złapałam że tak na prawdę nicnie wiem :p
Wyprawka też nie ogarnięta ale to akurat mniejszy problem bo wszystko można kupić z dnia na dzień. -
nick nieaktualnyewa to ja po Waszych wpisach z tymi szyjkami też trochę nabrałam zapału, bo gdybym tak na cotygodniowej wizycie dowiedziała się, że muszę leżeć albo do szpitala to pokoik nie gotowy, mąż zostałby ze wszystkim sam. Wyprawki nie mam, torby do szpitala też nie.
Dlatego w czerwcu już się zabieramy i na spokojnie czekamy. Jak tylko ostatni goście pojadą -
ja bede zamawiac w szpitalu on line a maz odbiera w domu
w tym czasie ogarnie kacik dla maluchow.
najgorsze ze nie wiem jak sie do szpitala szykowac czy tylko siebie...
no bo bez sensu jechac z pampersami itp musze pogadac jutro z lekarzem co on o tym mysli:P
-
nick nieaktualnyDziewczyny słyszałyście o akcji "ośmiorniczki dla wcześniaków"? Może dziergacie same albo znacie kogoś kto zechciałby pomóc w jakiś sposób
W moim szpitalu pewnie nie doczekam się tej fajnej akcji, ale mogę chociaż włóczkę wysłać.
https://www.facebook.com/osmiorniczkidlawczesniakow/ -
nick nieaktualnyewa84 wrote:ja bede zamawiac w szpitalu on line a maz odbiera w domu
w tym czasie ogarnie kacik dla maluchow.
najgorsze ze nie wiem jak sie do szpitala szykowac czy tylko siebie...
no bo bez sensu jechac z pampersami itp musze pogadac jutro z lekarzem co on o tym mysli:P -
nick nieaktualnyewa myślę, że gdyby urodziły się niespodziewanie to zapewnią dzieciom najpotrzebniejsze rzeczy dopóki ktoś nie dowiezie tak mi się zdaje.
Fairuza ja też mam taką listę i właśnie w czerwcu muszę odhaczać, prać i pakować wszystko.. dokupić jakieś higieniczne rzeczy.
A co do walizek to chyba czytałam gdzieś, że nie można ale może zależy od szpitala?! -
Fairuza wrote:No ja też biore się za pakowanie torby do szpitala,choć nie wiem do końca czego w tutejszych szpitalach wymagają.Ściągnęłam sobie listy ze stronek i wg nich będę pakowac torbę..czy może walizkę?
heheh moze dwie walizki
ja to jak na wakacje:P bo nie wiem ile tam zostane - oby jak najdluzej:P -
nick nieaktualnyewa84 wrote:nietupska: mam pytanko po cieciu uzywalas tych majtek jednorazowych? czy lepiej kupic bawelniane tanie i wyrzucic?
ewa84 lubi tę wiadomość
-
Miałam ten sam laktator co Nietupska. Też kupiony w gemini. Polecam zarówno laktator jak u aptekę. W aptece kompletowałam "wyprawkę" dla siebie i dzieci. Ceny są naprawdę bardzo konkurencyjne.
Co do pieluch. Pampersy białe jak dla mnie najlepsze. Dady z Biedronki i Toujours z Lidla też są bardzo dobre i dużo tańsze. Aktualnie używamy tych z Lidla na przemian z Dadą
Pirelka pytałaś I majtki jednorazowe. Ja w szpitalu używałam. Te z baby ono moim zdaniem najlepsze.
Nietupska super, że mogłaś wziąć na ręce chłopców ☺ cudowne uczucie nie?