X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa co u Magenty, jak sobie radzi itd. ;)

ewa, ja chcę kupić laktator, bo jedno będzie piersią, drugie butelką i tak na zmianę.. wcześniej chciałabym ściągać :) ostatnio z forum dostałam listę od dziewczyny z rankingiem laktatorów i ten co chciałam wcale nie jest wysoko, więc kupię chyba ten co jest najwyżej jako ręczny. Mogę na maila Wam podesłać listę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ciekawe jak tam Dzierzba...
    Wywolujemy do tablicy :p

Nietupska: jeśli mogę zapytać co potrzebowałas dla maluszków do szpitala teraz na początek?

Dziewczyny kupujecie laktatory? Jeśli tak to co polecacie?
    Tylko pampersy i chusteczki, ale dużo tego nie zużywają.

Co do laktatora polecam elektryczny canpol.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:

Co do laktatora polecam elektryczny canpol.

Używasz go aktualnie?

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja jestem ciekawa co u Magenty, jak sobie radzi itd. ;)

ewa, ja chcę kupić laktator, bo jedno będzie piersią, drugie butelką i tak na zmianę.. wcześniej chciałabym ściągać :) ostatnio z forum dostałam listę od dziewczyny z rankingiem laktatorów i ten co chciałam wcale nie jest wysoko, więc kupię chyba ten co jest najwyżej jako ręczny. Mogę na maila Wam podesłać listę.

Poproszę i napisz który wybrałas ok?

Dzięki nietupska :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa tylko napisz mi na priv swojego maila to wyślę plik ,ok ? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Używasz go aktualnie?
    Tak, ja dowożę mleko dzieciaczkom do szpitala,więc odciągam mleko co 3 godziny i ten laktator jest ok. W szpitalu miałam wypożyczony jakiś no name i ta cześć, którą się przykłada do piersi to sam plastik bez żadnej osłony, chyba nie muszę mówić, że przy takiej częstotliwości odciągania to cholernie boli :( teraz nie mam tego problemu

dziś pozwolili mi potrzymać chłopaków :D do tej pory płakać mi się chce ze szczęścia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 11:13

ewa84, Dea28, gigsa, Misty87 lubią tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja kupiłam już laktator,nie wiem jak się spisze w praktyce i czy w ogole będzie potrzebny-lansinoh elektr.na 2 piersi.Slyszalyscie cos na jego temat?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska, a możesz napisać mi dokładną nazwę swojego albo podać jakiś link?
    Ale super, że dali Ci chłopców potrzymać !!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.aptekagemini.pl/canpol-laktator-elektryczny-12-201.html

kupowałam dokładnie na tej stronie, to chyba jedna z tańszych ofert

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, pomyślę nad nim :)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno ta apteka ogolnie ma najlepsze oferty

nietupska pieluszki 1 kupowalas czy 0 ?
    bo widzilam ze pampers takie ma
    musze byc przygotowana choc nadal zyje nadzieja ze daja rade posiedziec dluzej

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka dzieki za liste :) ten canpol tez jest wysoko i cena w aptece bardzo przyzwoita, chyba kupie go po wyplacie :)

Fairuza ten twoj zaraz za tym z canpol na liscie widze ;) pewnie przez cene jest nizej :P

Nietupska: super ze juz pozwolili potrzymac chlopcow :) to musi byc przezycie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 11:50

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    podobno ta apteka ogolnie ma najlepsze oferty

nietupska pieluszki 1 kupowalas czy 0 ?
    bo widzilam ze pampers takie ma
    musze byc przygotowana choc nadal zyje nadzieja ze daja rade posiedziec dluzej
    Rozmiar 0 z pampersa właśnie. Nie wiem czy jeszcze jakaś firma robi takie małe. W rossmanie w każym razie chyba tylko te Pampersa są.

Oby jak najdłużej twoje maluchy poczekały :)

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza miałam jakieś dziwne skurcze w pochwie aż mi promieniowały do pachwiny :/ ale gin stwierdził że dobrze że sie skończyły no i były spowodowane rozciąganiem sie macicy. Tak moje dzieciaczki są dwuowodniowe i dwukosmókowe. każde ma swoją pepowinke trójnaczyniową.

pirelka a ja nie moge zasnąć. ciesze sie, że ostatnio wstaje tylko raz max 2 razy do wc. a mój nie bierze tacierzyńskiego bo pracujemy w tak debilnej firmie ze urlop tacierzyński liczą jak chorobowe i gdyby go wziął obcięli by mu 600zł premii a nie stać nas na taki luksus :(

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    Rozmiar 0 z pampersa właśnie. Nie wiem czy jeszcze jakaś firma robi takie małe. W rossmanie w każym razie chyba tylko te Pampersa są.

Oby jak najdłużej twoje maluchy poczekały :)

dzieki :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, ja też wstaję ostatnio od 1-3 razy, ale co z tego jak non stop się budzę i zasnąć nie mogę, ani się ułożyć :/ to chyba jakaś dziwna umowa w tej firmie, co? Bo normalnie na umowę o pracę nikt nie może sobie zmyślić takich wytycznych. Są odgórne i jest to święte prawo rodzica!

Co do Pampersów to fakt są w Rossmannie, ja kupuję 1, a gdyby coś się wydarzyło wcześniej mąż skoczy po 0 :)

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietupska,teraz pewnie będą coraz częściej dawac ci dzieci do potrzymania.Cieszymy się razem z tobą!

Dea,ja na szczęście lekko przechodzę rozciąganie się macicy,trzymam kciuki aby tobie już się te bóle nie powtorzyly.

A co do spania,to u mnie tez podobnie jak u was,czasem ciężko mi zasnąc,a czasem jak wstane do wc ok 5 ,to potem już nie mogę zasnąć.Może dlatego ostatnio zasypiam w dzień,gdy tylko na chwile sie poloże ,aby odpocząć.No i ta pogoda taka smętna ,wręcz na spanie..

Ja kupiłam na początek ze 2 duże paczki z Happy bo mają wycięcia na pępuszek,aby się ładnie zagoił,poleciła mi je koleżanka.Mam jeszcze takie z DM,też ponoc dobre,ale zamierzam dokupić jeszcze te z Pampersa.Acha,rozmiar 1-bo jest od 2-5kg i prawie nie różni się od tego 0,porównywałam.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, a gdzie kupiłaś te Happy ? Ja słyszała, że te białe Pampersa też właśnie mają wycięcie na pępuszek.. wiecie coś o tym? Bo właśnie chciałam z tym wycięciem.

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka,happy kupisz właściwie w każdym sklepie kosmetyczno-chemicznym,są tez w tesco czy kauflandzie

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Pirelka,happy kupisz właściwie w każdym sklepie kosmetyczno-chemicznym,są tez w tesco czy kauflandzie
    To zerknę sobie w Kauflandzie w weekend :) znalazłam je online jak wyglądają :) dwa opakowania na początek starczą do szpitala?? :)
    I jak kształtują się cenowo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 14:44

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ