X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa co u Magenty, jak sobie radzi itd. ;)

ewa, ja chcę kupić laktator, bo jedno będzie piersią, drugie butelką i tak na zmianę.. wcześniej chciałabym ściągać :) ostatnio z forum dostałam listę od dziewczyny z rankingiem laktatorów i ten co chciałam wcale nie jest wysoko, więc kupię chyba ten co jest najwyżej jako ręczny. Mogę na maila Wam podesłać listę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Ciekawe jak tam Dzierzba...
    Wywolujemy do tablicy :p

Nietupska: jeśli mogę zapytać co potrzebowałas dla maluszków do szpitala teraz na początek?

Dziewczyny kupujecie laktatory? Jeśli tak to co polecacie?
    Tylko pampersy i chusteczki, ale dużo tego nie zużywają.

Co do laktatora polecam elektryczny canpol.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:

Co do laktatora polecam elektryczny canpol.

Używasz go aktualnie?

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja jestem ciekawa co u Magenty, jak sobie radzi itd. ;)

ewa, ja chcę kupić laktator, bo jedno będzie piersią, drugie butelką i tak na zmianę.. wcześniej chciałabym ściągać :) ostatnio z forum dostałam listę od dziewczyny z rankingiem laktatorów i ten co chciałam wcale nie jest wysoko, więc kupię chyba ten co jest najwyżej jako ręczny. Mogę na maila Wam podesłać listę.

Poproszę i napisz który wybrałas ok?

Dzięki nietupska :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa tylko napisz mi na priv swojego maila to wyślę plik ,ok ? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Używasz go aktualnie?
    Tak, ja dowożę mleko dzieciaczkom do szpitala,więc odciągam mleko co 3 godziny i ten laktator jest ok. W szpitalu miałam wypożyczony jakiś no name i ta cześć, którą się przykłada do piersi to sam plastik bez żadnej osłony, chyba nie muszę mówić, że przy takiej częstotliwości odciągania to cholernie boli :( teraz nie mam tego problemu

dziś pozwolili mi potrzymać chłopaków :D do tej pory płakać mi się chce ze szczęścia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 11:13

ewa84, Dea28, gigsa, Misty87 lubią tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja kupiłam już laktator,nie wiem jak się spisze w praktyce i czy w ogole będzie potrzebny-lansinoh elektr.na 2 piersi.Slyszalyscie cos na jego temat?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska, a możesz napisać mi dokładną nazwę swojego albo podać jakiś link?
    Ale super, że dali Ci chłopców potrzymać !!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.aptekagemini.pl/canpol-laktator-elektryczny-12-201.html

kupowałam dokładnie na tej stronie, to chyba jedna z tańszych ofert

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, pomyślę nad nim :)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno ta apteka ogolnie ma najlepsze oferty

nietupska pieluszki 1 kupowalas czy 0 ?
    bo widzilam ze pampers takie ma
    musze byc przygotowana choc nadal zyje nadzieja ze daja rade posiedziec dluzej

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka dzieki za liste :) ten canpol tez jest wysoko i cena w aptece bardzo przyzwoita, chyba kupie go po wyplacie :)

Fairuza ten twoj zaraz za tym z canpol na liscie widze ;) pewnie przez cene jest nizej :P

Nietupska: super ze juz pozwolili potrzymac chlopcow :) to musi byc przezycie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 11:50

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    podobno ta apteka ogolnie ma najlepsze oferty

nietupska pieluszki 1 kupowalas czy 0 ?
    bo widzilam ze pampers takie ma
    musze byc przygotowana choc nadal zyje nadzieja ze daja rade posiedziec dluzej
    Rozmiar 0 z pampersa właśnie. Nie wiem czy jeszcze jakaś firma robi takie małe. W rossmanie w każym razie chyba tylko te Pampersa są.

Oby jak najdłużej twoje maluchy poczekały :)

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza miałam jakieś dziwne skurcze w pochwie aż mi promieniowały do pachwiny :/ ale gin stwierdził że dobrze że sie skończyły no i były spowodowane rozciąganiem sie macicy. Tak moje dzieciaczki są dwuowodniowe i dwukosmókowe. każde ma swoją pepowinke trójnaczyniową.

pirelka a ja nie moge zasnąć. ciesze sie, że ostatnio wstaje tylko raz max 2 razy do wc. a mój nie bierze tacierzyńskiego bo pracujemy w tak debilnej firmie ze urlop tacierzyński liczą jak chorobowe i gdyby go wziął obcięli by mu 600zł premii a nie stać nas na taki luksus :(

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    Rozmiar 0 z pampersa właśnie. Nie wiem czy jeszcze jakaś firma robi takie małe. W rossmanie w każym razie chyba tylko te Pampersa są.

Oby jak najdłużej twoje maluchy poczekały :)

dzieki :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, ja też wstaję ostatnio od 1-3 razy, ale co z tego jak non stop się budzę i zasnąć nie mogę, ani się ułożyć :/ to chyba jakaś dziwna umowa w tej firmie, co? Bo normalnie na umowę o pracę nikt nie może sobie zmyślić takich wytycznych. Są odgórne i jest to święte prawo rodzica!

Co do Pampersów to fakt są w Rossmannie, ja kupuję 1, a gdyby coś się wydarzyło wcześniej mąż skoczy po 0 :)

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietupska,teraz pewnie będą coraz częściej dawac ci dzieci do potrzymania.Cieszymy się razem z tobą!

Dea,ja na szczęście lekko przechodzę rozciąganie się macicy,trzymam kciuki aby tobie już się te bóle nie powtorzyly.

A co do spania,to u mnie tez podobnie jak u was,czasem ciężko mi zasnąc,a czasem jak wstane do wc ok 5 ,to potem już nie mogę zasnąć.Może dlatego ostatnio zasypiam w dzień,gdy tylko na chwile sie poloże ,aby odpocząć.No i ta pogoda taka smętna ,wręcz na spanie..

Ja kupiłam na początek ze 2 duże paczki z Happy bo mają wycięcia na pępuszek,aby się ładnie zagoił,poleciła mi je koleżanka.Mam jeszcze takie z DM,też ponoc dobre,ale zamierzam dokupić jeszcze te z Pampersa.Acha,rozmiar 1-bo jest od 2-5kg i prawie nie różni się od tego 0,porównywałam.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, a gdzie kupiłaś te Happy ? Ja słyszała, że te białe Pampersa też właśnie mają wycięcie na pępuszek.. wiecie coś o tym? Bo właśnie chciałam z tym wycięciem.

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka,happy kupisz właściwie w każdym sklepie kosmetyczno-chemicznym,są tez w tesco czy kauflandzie

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Pirelka,happy kupisz właściwie w każdym sklepie kosmetyczno-chemicznym,są tez w tesco czy kauflandzie
    To zerknę sobie w Kauflandzie w weekend :) znalazłam je online jak wyglądają :) dwa opakowania na początek starczą do szpitala?? :)
    I jak kształtują się cenowo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 14:44

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ