X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa ja na szczęście w ogóle nie wymiotowałam, bo nie wiem co by było z zębami.. Mojej winy w tym trochę jest bo kilka lat nie byłam u dobrego dentysty i teraz zaczął mi doskwierać jeden (ten kanałowy) i okazało się, że połowa szczęki do roboty :/ mam nauczkę jak nigdy. Najgorsze jest to, że psychicznie mnie to okropnie męczy, siedzi we mnie ta obawa o zęby i dolegliwości cały czas..

Ja na razie stosuję Sensodyne, bo zawsze pomagała mi na nadwrażliwość,ale w zapasie mam Elmex, ponoć lepszy w dolegliwościach z zębami. Płucze też Meridolem na dziąsła i nitkuję jak szalona :P chyba stanę się zębomaniaczką na stare lata :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 09:51

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myję zieloną elmex, do tego raz w tygodniu tym żelem. A nitka też cały czas w ruchu ;) Aha i co do pasty, to jak zadzwoniłam do mojej dentystki powiedzieć, że mnie boli, to od razu zapytała jakiej pasty używam a wtedy była to blanx mocno wybielająca :/

zem3tv7317jpvd05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa183 wrote:
    Ja myję zieloną elmex, do tego raz w tygodniu tym żelem. A nitka też cały czas w ruchu ;) Aha i co do pasty, to jak zadzwoniłam do mojej dentystki powiedzieć, że mnie boli, to od razu zapytała jakiej pasty używam a wtedy była to blanx mocno wybielająca :/
    Ja z wybielających się wyleczyłam dawno, jak zrobiła mi się taka nadwrażliwość, że zjeść nic nie mogłam. Pomogła Sensodyne.
    Ja też mam właśnie zieloną Elmex, mojej Mamie dentystka mówiła mniej więcej to samo co piszesz ;) więc chyba coś w tym jest.

Właśnie wróciłam z galerii, nienawidzę ludzi i komunikacji :/ siedzą średnio stare baby i facet na ławce na przystanku i ani drgną, ale gapi się na brzuch każdy jak stoję obok, jakby to było zjawisko nadprzyrodzone, a moja skóra byłaby zielona. Mam nadzieję, że kiedyś ich pokarze los za taką nieuprzejmość.

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka,nie denerwuj się.Ja ostatnio miałam jeszcze bardziej nieprzyjemne zdarzenie.Siedziałam na przystanku,a stali jacyś 2 faceci i palili papierosy a wszystko leciało na mnie.Więc wstałąm i odeszłam 5m aby tego nie czuć.Gdy wreszcie się doczekałam aż skończą,okazało się,że dla mnie nie ma już miejsca,bo...usiedli tam oni! I też patrzyli na brzuch,ale zero reakcji.Myślałam,że ich wzrokiem zabiję..Nienawidzę papierosów !

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nienawidzę papierosów i zawsze odchodzę jak ktoś na mnie dymi :/

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po usg...dzieci rosną równo,i w sumie podwoili wagę,mają po ok 820g.Wyniki tez ok,jedyne zmartwienie to skrócenie szyjki macicy do 3,1cm i powrót do utrogestanu(2x2 dz.)z nadzieją ,że może trochę powstrzyma skracanie.Nastepna wizyta za niecały miesiąc.

nietupska, gigsa lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Ja po usg...dzieci rosną równo,i w sumie podwoili wagę,mają po ok 820g.Wyniki tez ok,jedyne zmartwienie to skrócenie szyjki macicy do 3,1cm i powrót do utrogestanu(2x2 dz.)z nadzieją ,że może trochę powstrzyma skracanie.Nastepna wizyta za niecały miesiąc.
    O jakie ładne maluszki już masz :)
    Trzymam kciuki za szyjkę, by się nie skracała..bądź dobrej myśli!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 15:29

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pirelka! :)

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym jesteś dokładnie tc?

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25+5

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza super informacje. U mnie dziewczyny mają 560g i 727g więc podrosly trochę. Niestety małej popsuł się przepływ pepowinowy. Lekarka od usg mówi ze pewnie za 2 tyg szpital, później byłam z wynikiem u lekarki od bliźniąt i mam przyjść po usg za tydzień i odrazu raczej da mi skierowanie bo już dziś się zastanawiała...
    Obyśmy do tego30 tyg dotrwaly w trojpaku

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szpital to nic przyjemnego,ale przynajmniej zajmą się wami.Trzymam kciuki aby u córci się poprawiło i abyście wytrzymały w trójpaku jak najdłużej.

Ja bym chciała donosić ciążę do tego 36tyg,ale chyba nie będzie to proste,skoro szyjka mi się szybko skraca.Dziś lekarz powiedział mi,że mam małe szanse na sn,no chyba że oboje będą w położeniu główkowym,a jak na razie tylko synuś tak jest, a córa pupą na dole.No i oczywiście muszę donosić jak najdłużej.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dziewczyny.. musi być wszystko dobrze, ale faktycznie to stresujące jak coś się dzieje. Mam nadzieję, że ja nie będę musiała leżeć w szpitalu.
    Trzymam za Was kciuki i za Wasze maleństwa.

Mi moja ginekolog mówiła, że sn może być jak pierwsze dziecko wystarczy, że jest główką, a drugie nie jest dużo większe od pierwszego.. i wtedy nie m znaczenia jak leży drugie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 16:59

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy jak to będzie,moze córa posłucha i się przekręci ;)
    A ja chyba muszę trochę odpuścić z aktywnością,lekarz kazał mi odpoczywać i być w spokoju

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza: duże Twoje skarby już :)

Z szyjka lepiej uważac bo ona się skracac momentalnie potrafi, ale pessar pomaga też - może pogadaj o tym lekarzem gdyby bardziej się skrócila ale 3,1 to jeszcze w normie.
    Odpoczywaj wiecej, poleguj itp.

Edit: moje dziewczyny obie fiknely w ciągu tych 2 tyg i terazpierwsza jest glowkowo a druga miednicowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 21:07

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa,na następnej wizycie na pewno poruszę temat pessara,a jednocześnie mam nadzieję,że nie pogorszy się na tyle,aby był niezbędny.
    A dzieci dopóki mają jeszcze trochę miejsca,to jeszcze pewnie nie raz zmienią pozycję.
    A co nowego u pozostałych dziewczyn?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka to fajnie masz, mój tacierzyńskiego nie bierze. jakoś dam rade. :)

Fairuza to nie tak całkiem źle z ta szyjką- moja wewnętrzna ma 4cm a na zewnątrz 2 cm.

Melduje, że wczoraj byłam u lekarza bo nie wytrzymałam do 9 czerwca bo dwa dni źle sie czułam. Od razu zrobił połówkowe. Mają 348 i 405g. Jeden na pewno jest chłopcem a drugi chyba...

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea,a co się działo?
    Ale fajnie,że masz już za sobą połówkowe i wiesz jak z bobasami.U ciebie to 2kosm2ow?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea a czemu Twój nie bierze tacierzyńskiego ? Ma czas na wykorzystanie bodajże 1 rok.

Nie sypiam ostatnio dobrze, nad ranem nie mogę się ułożyć, wstaję dość wcześnie z mężem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 09:05

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Dzierzba...
    Wywolujemy do tablicy :p

Nietupska: jeśli mogę zapytać co potrzebowałas dla maluszków do szpitala teraz na początek?

Dziewczyny kupujecie laktatory? Jeśli tak to co polecacie?

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ