X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie gin przepisał żelazo profilaktycznie,bo przecież nie mam aktualnych wyników krwi.Tak samo i z magnezem,ale wolę brac i się nie martwić potem.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, jak tak rzadko robisz badania to lepiej brać profilaktycznie, ja badam się średnio co 3 tyg. więc wszystko na bieżąco można wdrożyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 18:07

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka,śpicie jeszcze?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Siemka,śpicie jeszcze?
    Hej,a co Ty taki ranny ptaszek? :-) ja juz nie spałam kilka minut przed 6,bo o tej porze biorę leki. :-)

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jeszcze poleżałabym,ale miałam iść na badanie glukozy,więc trzeba było wstać.Tyle że muszzę badanie powtórzyć,bo już przed podaniem glukozy poziom cukru mam trochę podwyższony :/ przygnębiło mnie to.
    A ty jakie musisz brac leki tak wcześnie?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nuner z tym cukrem. Może na kolację zjadlas coś co cukier podnosi?
    Ja biore najpierw tabl od tarczycy przed 6 a o 6 biore magnez,duphaston,nospe musze tak wcześnie bo biore 3xdziennie :-)
    Fairuza wrote:
    Może jeszcze poleżałabym,ale miałam iść na badanie glukozy,więc trzeba było wstać.Tyle że muszzę badanie powtórzyć,bo już przed podaniem glukozy poziom cukru mam trochę podwyższony :/ przygnębiło mnie to.
    A ty jakie musisz brac leki tak wcześnie?

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie starałam się aby nic takiego nie zjeść.Teraz mi kazali przez parę dni dietę i przyjść znowu.Zobaczymy,może pójdzie lepiej.

Ja tez biore magnez,ale tylko raz dziennie,za to utrogestan 2razy i nie muszę tak bardzo pilnować dokładnej godziny.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazali tak średnio co 8godz brać ze względu na te inne leki. No i zeby ta nospa i duphaston mniej więcej regularnie i dlatego biore ok 6,bo wtedy biore jeszcze o 14 i 22 a tak musiałabym brac ostatnią dawkę w nocy. :-)

Następnym razem uda sie zbadać na pewno :-) chociaż tak to już mialabys to za soba,a tak dodatkowy stres

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza nawet lepiej że tak pozwolili bo może to jednorazowa akcja i dieta wystarczy. Tu pewnie niektórzy lekarze odrazu insulinę by dali. A ile miałaś?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Mi kazali tak średnio co 8godz brać ze względu na te inne leki. No i zeby ta nospa i duphaston mniej więcej regularnie i dlatego biore ok 6,bo wtedy biore jeszcze o 14 i 22 a tak musiałabym brac ostatnią dawkę w nocy. :-)

Następnym razem uda sie zbadać na pewno :-) chociaż tak to już mialabys to za soba,a tak dodatkowy stres

To trochę uciążliwe z tymi lekami co?Dość ze 3 razy to jeszcze kilka różnych
    No właśnie,miałabym to już za sobą,ale trudno,może teraz się uda

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Fairuza nawet lepiej że tak pozwolili bo może to jednorazowa akcja i dieta wystarczy. Tu pewnie niektórzy lekarze odrazu insulinę by dali. A ile miałaś?

No,z jednej strony to dobrze,ale teraz zastanawiam się co jeść,aby ten cukier się obniżył.Pielęgniarka powiedziała,aby nie jeść owoców,nie pić słodkich soków i w ogóle niczego słodkiego,więc tak sobie myślę,że przecież nawet jogurt owocowy odpada i kasza owsianka,bo ma dodatki owoców,a to są produkty które lubię i jem codziennie.Moze wytrzymam te parę dni do następnego badania.
    Wynik miałam 5.2 a norma to do 5.0

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    To trochę uciążliwe z tymi lekami co?Dość ze 3 razy to jeszcze kilka różnych
    No właśnie,miałabym to już za sobą,ale trudno,może teraz się uda
    BardO uciazliwe,ale jak mus to mus :-) najbardziej sie denerwuje jak zazwyczaj przysypiam w dzieb a tu prsypomnienie gra,ze leki trzeba :-)

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    No,z jednej strony to dobrze,ale teraz zastanawiam się co jeść,aby ten cukier się obniżył.Pielęgniarka powiedziała,aby nie jeść owoców,nie pić słodkich soków i w ogóle niczego słodkiego,więc tak sobie myślę,że przecież nawet jogurt owocowy odpada i kasza owsianka,bo ma dodatki owoców,a to są produkty które lubię i jem codziennie.Moze wytrzymam te parę dni do następnego badania.
    Wynik miałam 5.2 a norma to do 5.0
    To w sumie niewiele mialas podwyższony ale zawsze cos. Wychodzi na to ze same warZywa :-)

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Dziewczyny!

Ja znowu budziłam się od 4-5.. potem koło 8 chciałam zasnąć i tak średnio szło :/ no ale poleżałam troszkę.

Fairuza ojej...szkoda, że się nie udało, ale może to i lepiej, że nie zrobili w ciemno bo różnie mogło być. Ciekawa jestem czy mi zbadają wcześniej bo idę teraz w inne miejsce.. Zobaczymy jutro.

Ja dzisiaj do dentysty, znowu będę przeżywać.. te zęby mnie naprawdę wykańczają :/ psychicznie! Nie wiem co bym zrobiła jakbym w szpitalu leżeć musiała :O

A dziewczynki od wczoraj bardziej aktywne i mocniejsze ruchy czuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 10:01

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza: chyba dieta to na dłuŻej nie do badania? Przy diecie cukrzycowej można trochę owoców np truskawki, arbuz, wiśnie a na pewno należy odstawić winogrona czy banany. Musisz przecież karmić maluchy jak najlepiej :) I regularnosc posiłków jest ważna Ok 4-5 dziennie

Izabela: podziwiam że dajesz radę tak punktualnie brać leki :) ja też mam 3 razy dziennie ale często zdarza mi się pół godziny rozbieżności w jedna czy drugą

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,Pirelka właśnie myslalam o tobie.Na którą masz do dentysty?
    Moje 2dni temu były hiperaktywne,dziś już trochę spokojniejsze.Ech,to nasze spanie...Kiedy dzieci się urodzą,to pewnie nie będzie z tym problemu,tyle że dzieci nam nie pozwola na spanie :/

Izabela,u mnie oprócz leków(magnez,żelazo ,utrogestan) i witamin dochodzą jeszcze półgodzinne okłady na twarz specjalnym roztworem ,a potem leczniczy krem,2razy dziennie.Cerę podniszczyła mi praca,więc postanowiłam teraz to podleczyć,zważywszy że siedze w domu.No i jeszcze zalecenia dentystki,specjalne szorowanie zębów,łącznie z użyciem szczoteczki międzyzębowej.A już sama od siebie,robię sobie napar z siemienia lnianego aby nie mieć problemów z wypróżnianiem po żelazie,a rano herbatkę dla kobiet w ciązy z dodatkiem cytryny.I jeszcze niby taka drobnostka-smarowanie brzucha i biustu oliwkami czy balsamami,aby nie mieć rozstępów,ale wszystko to łącznie powoli doprowadza mnie do szału.A teraz jeszcze ten cukier.wrr

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, idę dopiero na 15-stą.. chciałabym odbębnić rano i z głowy, ale cóż.. jutro znowu badanie cukru i moczu.. w czwartek ma spotkanie z koleżankami, a wieczorem ginekolog, w piątek przyjeżdża teściowa na weekend, więc ciągle coś :/

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa,no na razie mam zrobić sobie dietę niskocukrową taką na pare dni,aby moc powtórzyć to badanie,a jeśli znowu wyjdzie zle ,to już niestety będzie trzeba to konsultować z lekarzem i pewnie leczyc .

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffa Pirelka,no to faktycznie stresowo,bo ciągle pilnowanie terminów i zamieszanie.Może w przyszłym tygodniu będziesz mieć więcej luzu i odpoczniesz od tego wszystkiego.
    A ja jutro dentysta,dobrze ze już o 10.00 bo też chodziłabym nerwowa przez większość dnia.
    Chyba zaraz wyjdę sobie na spacer,pobyt na łonie natury zawsze mnie odstresowuje.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszłym tyg. mam dwie wizyty u dentysty, by poprawiać tego kanałowego pod mikroskopem :/ pogadam dzisiaj z lekarką i zobaczymy..
    Oczywiście w przyszłym tyg. też ginekolog i chcę spotkać się z koleżanką, kupić jakieś bluzki nowe.. więc u mnie spokojniej chyba nie będzie ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 10:34

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ