X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie gin przepisał żelazo profilaktycznie,bo przecież nie mam aktualnych wyników krwi.Tak samo i z magnezem,ale wolę brac i się nie martwić potem.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, jak tak rzadko robisz badania to lepiej brać profilaktycznie, ja badam się średnio co 3 tyg. więc wszystko na bieżąco można wdrożyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 18:07

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka,śpicie jeszcze?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    Siemka,śpicie jeszcze?
    Hej,a co Ty taki ranny ptaszek? :-) ja juz nie spałam kilka minut przed 6,bo o tej porze biorę leki. :-)

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jeszcze poleżałabym,ale miałam iść na badanie glukozy,więc trzeba było wstać.Tyle że muszzę badanie powtórzyć,bo już przed podaniem glukozy poziom cukru mam trochę podwyższony :/ przygnębiło mnie to.
    A ty jakie musisz brac leki tak wcześnie?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nuner z tym cukrem. Może na kolację zjadlas coś co cukier podnosi?
    Ja biore najpierw tabl od tarczycy przed 6 a o 6 biore magnez,duphaston,nospe musze tak wcześnie bo biore 3xdziennie :-)
    Fairuza wrote:
    Może jeszcze poleżałabym,ale miałam iść na badanie glukozy,więc trzeba było wstać.Tyle że muszzę badanie powtórzyć,bo już przed podaniem glukozy poziom cukru mam trochę podwyższony :/ przygnębiło mnie to.
    A ty jakie musisz brac leki tak wcześnie?

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie starałam się aby nic takiego nie zjeść.Teraz mi kazali przez parę dni dietę i przyjść znowu.Zobaczymy,może pójdzie lepiej.

Ja tez biore magnez,ale tylko raz dziennie,za to utrogestan 2razy i nie muszę tak bardzo pilnować dokładnej godziny.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazali tak średnio co 8godz brać ze względu na te inne leki. No i zeby ta nospa i duphaston mniej więcej regularnie i dlatego biore ok 6,bo wtedy biore jeszcze o 14 i 22 a tak musiałabym brac ostatnią dawkę w nocy. :-)

Następnym razem uda sie zbadać na pewno :-) chociaż tak to już mialabys to za soba,a tak dodatkowy stres

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza nawet lepiej że tak pozwolili bo może to jednorazowa akcja i dieta wystarczy. Tu pewnie niektórzy lekarze odrazu insulinę by dali. A ile miałaś?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Mi kazali tak średnio co 8godz brać ze względu na te inne leki. No i zeby ta nospa i duphaston mniej więcej regularnie i dlatego biore ok 6,bo wtedy biore jeszcze o 14 i 22 a tak musiałabym brac ostatnią dawkę w nocy. :-)

Następnym razem uda sie zbadać na pewno :-) chociaż tak to już mialabys to za soba,a tak dodatkowy stres

To trochę uciążliwe z tymi lekami co?Dość ze 3 razy to jeszcze kilka różnych
    No właśnie,miałabym to już za sobą,ale trudno,może teraz się uda

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Fairuza nawet lepiej że tak pozwolili bo może to jednorazowa akcja i dieta wystarczy. Tu pewnie niektórzy lekarze odrazu insulinę by dali. A ile miałaś?

No,z jednej strony to dobrze,ale teraz zastanawiam się co jeść,aby ten cukier się obniżył.Pielęgniarka powiedziała,aby nie jeść owoców,nie pić słodkich soków i w ogóle niczego słodkiego,więc tak sobie myślę,że przecież nawet jogurt owocowy odpada i kasza owsianka,bo ma dodatki owoców,a to są produkty które lubię i jem codziennie.Moze wytrzymam te parę dni do następnego badania.
    Wynik miałam 5.2 a norma to do 5.0

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    To trochę uciążliwe z tymi lekami co?Dość ze 3 razy to jeszcze kilka różnych
    No właśnie,miałabym to już za sobą,ale trudno,może teraz się uda
    BardO uciazliwe,ale jak mus to mus :-) najbardziej sie denerwuje jak zazwyczaj przysypiam w dzieb a tu prsypomnienie gra,ze leki trzeba :-)

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    No,z jednej strony to dobrze,ale teraz zastanawiam się co jeść,aby ten cukier się obniżył.Pielęgniarka powiedziała,aby nie jeść owoców,nie pić słodkich soków i w ogóle niczego słodkiego,więc tak sobie myślę,że przecież nawet jogurt owocowy odpada i kasza owsianka,bo ma dodatki owoców,a to są produkty które lubię i jem codziennie.Moze wytrzymam te parę dni do następnego badania.
    Wynik miałam 5.2 a norma to do 5.0
    To w sumie niewiele mialas podwyższony ale zawsze cos. Wychodzi na to ze same warZywa :-)

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Dziewczyny!

Ja znowu budziłam się od 4-5.. potem koło 8 chciałam zasnąć i tak średnio szło :/ no ale poleżałam troszkę.

Fairuza ojej...szkoda, że się nie udało, ale może to i lepiej, że nie zrobili w ciemno bo różnie mogło być. Ciekawa jestem czy mi zbadają wcześniej bo idę teraz w inne miejsce.. Zobaczymy jutro.

Ja dzisiaj do dentysty, znowu będę przeżywać.. te zęby mnie naprawdę wykańczają :/ psychicznie! Nie wiem co bym zrobiła jakbym w szpitalu leżeć musiała :O

A dziewczynki od wczoraj bardziej aktywne i mocniejsze ruchy czuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 10:01

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza: chyba dieta to na dłuŻej nie do badania? Przy diecie cukrzycowej można trochę owoców np truskawki, arbuz, wiśnie a na pewno należy odstawić winogrona czy banany. Musisz przecież karmić maluchy jak najlepiej :) I regularnosc posiłków jest ważna Ok 4-5 dziennie

Izabela: podziwiam że dajesz radę tak punktualnie brać leki :) ja też mam 3 razy dziennie ale często zdarza mi się pół godziny rozbieżności w jedna czy drugą

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,Pirelka właśnie myslalam o tobie.Na którą masz do dentysty?
    Moje 2dni temu były hiperaktywne,dziś już trochę spokojniejsze.Ech,to nasze spanie...Kiedy dzieci się urodzą,to pewnie nie będzie z tym problemu,tyle że dzieci nam nie pozwola na spanie :/

Izabela,u mnie oprócz leków(magnez,żelazo ,utrogestan) i witamin dochodzą jeszcze półgodzinne okłady na twarz specjalnym roztworem ,a potem leczniczy krem,2razy dziennie.Cerę podniszczyła mi praca,więc postanowiłam teraz to podleczyć,zważywszy że siedze w domu.No i jeszcze zalecenia dentystki,specjalne szorowanie zębów,łącznie z użyciem szczoteczki międzyzębowej.A już sama od siebie,robię sobie napar z siemienia lnianego aby nie mieć problemów z wypróżnianiem po żelazie,a rano herbatkę dla kobiet w ciązy z dodatkiem cytryny.I jeszcze niby taka drobnostka-smarowanie brzucha i biustu oliwkami czy balsamami,aby nie mieć rozstępów,ale wszystko to łącznie powoli doprowadza mnie do szału.A teraz jeszcze ten cukier.wrr

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, idę dopiero na 15-stą.. chciałabym odbębnić rano i z głowy, ale cóż.. jutro znowu badanie cukru i moczu.. w czwartek ma spotkanie z koleżankami, a wieczorem ginekolog, w piątek przyjeżdża teściowa na weekend, więc ciągle coś :/

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa,no na razie mam zrobić sobie dietę niskocukrową taką na pare dni,aby moc powtórzyć to badanie,a jeśli znowu wyjdzie zle ,to już niestety będzie trzeba to konsultować z lekarzem i pewnie leczyc .

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffa Pirelka,no to faktycznie stresowo,bo ciągle pilnowanie terminów i zamieszanie.Może w przyszłym tygodniu będziesz mieć więcej luzu i odpoczniesz od tego wszystkiego.
    A ja jutro dentysta,dobrze ze już o 10.00 bo też chodziłabym nerwowa przez większość dnia.
    Chyba zaraz wyjdę sobie na spacer,pobyt na łonie natury zawsze mnie odstresowuje.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszłym tyg. mam dwie wizyty u dentysty, by poprawiać tego kanałowego pod mikroskopem :/ pogadam dzisiaj z lekarką i zobaczymy..
    Oczywiście w przyszłym tyg. też ginekolog i chcę spotkać się z koleżanką, kupić jakieś bluzki nowe.. więc u mnie spokojniej chyba nie będzie ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 10:34

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ