X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka,gdzie wszyscy?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się szykuję i zaraz jadę do Luxmedu. Mam nadzieję, że uda mi się zrobić te dwa badania :/ Trzymajcie kciuki!

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam i ja :) otworzyłam balkon i zawialo chłodem nareszcie :)

Pirelka: powodzenia!

pirelka lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, jasne że będziemy trzymać kciuki!

Ewa,no u nas tez jakoś tak strasznie pochmurno.Jak popada,to wreszcie powietrze będzie świeższe.A ty jak samopoczucie?

pirelka lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie dzisiaj dużo chłodniej, u mnie w mieszkaniu po południu to tak wieje i w cieniu, że spada temp. do 15 st :P musiałam się cieplej ubrać wczoraj!
    Dzisiaj z rana też sweterek nie zawadził, zwłaszcza w cieniu ;)

Wróciłam i udało się zrobić toxo i cytomegalię + morfologię. Co prawda nie byłam na czczo, ale było za free więc jak wyjdą złe to powtórzę sobie u siebie prywatnie w środę razem z krzywą :D
    Facet w luxmedzie coś nie mógł tych badań zaznaczyć bez skierowania, ale udało mu się coś powpisywać i mi zrobili :D Cieszę się, bo one były najdroższe i zaoszczędziłam trochę kasy przed środowymi badania i jutrzejszym dentystą :P

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ewa wspolczuje pobytu w szpitalu,ale to dla waszego dobra :-* nagroda będzie wielka :-)

A ja mam pytanko odnośnie ruchów maluchów,bo ostatnio czułam dzieci przez 2/3 dni a teraz już 3 dzien u jednego i drugiego kompletna cisza, czy ti powód do niepokoju na tym etapie?

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Cześć. Ewa wspolczuje pobytu w szpitalu,ale to dla waszego dobra :-* nagroda będzie wielka :-)

A ja mam pytanko odnośnie ruchów maluchów,bo ostatnio czułam dzieci przez 2/3 dni a teraz już 3 dzien u jednego i drugiego kompletna cisza, czy ti powód do niepokoju na tym etapie?
    Nie martwiłabym się tym na tak wczesnym etapie :) ja wtedy jeszcze nie wiedziałam jak ruchy czuć :P
    Dzieci są jeszcze tak malutkie i tak delikatnie się ruszają, że moim zdaniem nie ma powodu do niepokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 10:04

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Nie martwiłabym się tym na tak wczesnym etapie :) ja wtedy jeszcze nie wiedziałam jak ruchy czuć :P
    Dzieci są jeszcze tak malutkie i tak delikatnie się ruszają, że moim zdaniem nie ma powodu do niepokoju.

Dziękuję... no tak jakoś martwic się zaczęłam, że trochę czułam,a teraz nic, ale pocieszam się że przeciez w poprzedniej ciąży na tym etapie nic nie czułam. Szkoda, że to się nie da wyłączyć głowy na re kilka miesięcy :-/

Super,że udało Ci się zrobić te badania. Długo na wyniki musisz czekać?

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdopodobnie będą dzisiaj, zawsze są tego samego dnia online, ale zobaczymy.

Właśnie się dowiedziałam, że swoją glukozę muszę kupić do badania na środę.

Dzisiaj w laboratorium nikt mnie nie puścił, a brzuch już widoczny, ale inna dziewczyna też siedziała i czekała przede mną więc też nikt jej nie puścił.
    Potem w autobusie nikt miejsca nie ustąpił tylko każdy się gapi! Faceci muszą siedzieć, a stara kurwa mało mnie nie staranowała żeby wsiąść pierwsza do autobusu :/

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka,cieszę się ze tak dobrze poszło ci z tymi badaniami,oby teraz jeszcze wyniki były dobre.
    Nie czekaj zbytnio że ludzie będą ci ustępywac miejsca,czasy się pozmieniały,każdy myśli tylko o sobie,a dopóki nie widzą,że bezsilna upadasz,nie zareagują.

Izabela,to dopiero początki,kiedy zaczyna czuć się ruchy dzieci,więc raz możesz je czuc a raz nie.Dlatego się nie stresuj,ja też tak miałam.

Izabela23 lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, akurat byłam świadkiem kilka razy właśnie w labo, że często puszczali w ciąży dziewczyny sami z siebie.. no ale ja zawsze trafiam na jakiś ludzi bez serca i mózgu.
    A wyniki pewnie będą ok, jestem dobrej myśli :D bardziej boję się glukozy :D

Idę do aptek w poszukiwaniu glukozy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 10:54

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka: teraz można kupić glukoze cytrynowa trochę lepsza jest :p
    W każdej aptece powinni mieć.

Mi w autobusie dwa razy miejsca ustąpiły starsze panie Ok 70 tki trochę nawet głupio mi było ale zaraz wysiadały a gorące 50tki zbyt schorowane były :p o młodzieży nie wspominając...
    Jeszcze młodzi faceci często ustępują.
    Jakoś tak zauważyłam.

Izabela: na tym etapie możesz raz czuć a raz nie, nawet lekarz mi mówił że to normalne i żebym się nie martwila bo większość kobiet nie czuje jeszcze ruchów, w szpitalu jak zakładałam pessar w 19 tyg to też pytaly czy czuję ruchy i coś o liczeniu zaczęły, ale później jak ogarnęły że to 19 tydzień( mój brzuch wskazywał na starszą ciąże) to stwierdziły że dobrze że w ogóle czuję :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 11:15

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza kupiona, była tylko zwykła ale trudno ;)
    U Nas coś chłodniej się robi, ale dla mnie to lepiej :)

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka - dziękuję, sprawdzę :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,mnie też się zdarzyły przypadki,że to właśnie te starsze babcie (ok.70-ki) mnie przepuszczały i raz jakiś młodawy facet na poczcie,ale poza tym ogólna znieczulica.
    Pirelka,ja jutro tez idę na glukozę,miałam dzisiaj,ale po wczorajszym dniu czułam się jakaś zmęczona i nie chciało mi się wstawac na tyle wcześnie,aby w szpitalu być już na 6.30

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza ja idę we środę.. jutro mam dentystę i nie chcę się tak męczyć, że rano w labo kilka godzin i stres, a potem jeszcze dentysta i znieczulenie :/

Mam wyniki:
    CMV IgG 213
    CMV IgM 0,200
    Toxo IgG 0,1
    Toxo IgM 0,100

Morfologia : hemoglobina mam 10,5
    reszta zbliżona do poprzedniego badania z początku maja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 15:17

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,rozumiem,ja tez bym nie chciała wszystkiego na jeden dzień.Ps.ja mam na odwrót-jutro glukoza,w środe dentystka :)
    A z wynikami to musisz powiedzieć czy dobre,bo nie wiem jakie sa normy :/

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie idziemy niemal łeb w łeb z wizytami i badaniami :D Ja we czwartek mam ginekologa.
    Wyniki są ok, tylko ta hemoglobina spadła troszkę, ale zobaczymy co powie ginekolog :)

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe,no faktycznie mamy podobnie
    A bierzesz dodatkowo żelazo?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, na razie poza witaminami nie biorę nic więcej, bo nie było takiej potrzeby do tej pory ;) mam nadzieję, że tak zostanie jak najdłużej.

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ