Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFaktycznie dzisiaj dużo chłodniej, u mnie w mieszkaniu po południu to tak wieje i w cieniu, że spada temp. do 15 st musiałam się cieplej ubrać wczoraj!
Dzisiaj z rana też sweterek nie zawadził, zwłaszcza w cieniu
Wróciłam i udało się zrobić toxo i cytomegalię + morfologię. Co prawda nie byłam na czczo, ale było za free więc jak wyjdą złe to powtórzę sobie u siebie prywatnie w środę razem z krzywą
Facet w luxmedzie coś nie mógł tych badań zaznaczyć bez skierowania, ale udało mu się coś powpisywać i mi zrobili Cieszę się, bo one były najdroższe i zaoszczędziłam trochę kasy przed środowymi badania i jutrzejszym dentystą -
Cześć. Ewa wspolczuje pobytu w szpitalu,ale to dla waszego dobra :-* nagroda będzie wielka
A ja mam pytanko odnośnie ruchów maluchów,bo ostatnio czułam dzieci przez 2/3 dni a teraz już 3 dzien u jednego i drugiego kompletna cisza, czy ti powód do niepokoju na tym etapie? -
nick nieaktualnyIzabela23 wrote:Cześć. Ewa wspolczuje pobytu w szpitalu,ale to dla waszego dobra :-* nagroda będzie wielka
A ja mam pytanko odnośnie ruchów maluchów,bo ostatnio czułam dzieci przez 2/3 dni a teraz już 3 dzien u jednego i drugiego kompletna cisza, czy ti powód do niepokoju na tym etapie?
Dzieci są jeszcze tak malutkie i tak delikatnie się ruszają, że moim zdaniem nie ma powodu do niepokoju.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 10:04
-
pirelka wrote:Nie martwiłabym się tym na tak wczesnym etapie ja wtedy jeszcze nie wiedziałam jak ruchy czuć
Dzieci są jeszcze tak malutkie i tak delikatnie się ruszają, że moim zdaniem nie ma powodu do niepokoju.
Dziękuję... no tak jakoś martwic się zaczęłam, że trochę czułam,a teraz nic, ale pocieszam się że przeciez w poprzedniej ciąży na tym etapie nic nie czułam. Szkoda, że to się nie da wyłączyć głowy na re kilka miesięcy
Super,że udało Ci się zrobić te badania. Długo na wyniki musisz czekać?
-
nick nieaktualnyPrawdopodobnie będą dzisiaj, zawsze są tego samego dnia online, ale zobaczymy.
Właśnie się dowiedziałam, że swoją glukozę muszę kupić do badania na środę.
Dzisiaj w laboratorium nikt mnie nie puścił, a brzuch już widoczny, ale inna dziewczyna też siedziała i czekała przede mną więc też nikt jej nie puścił.
Potem w autobusie nikt miejsca nie ustąpił tylko każdy się gapi! Faceci muszą siedzieć, a stara kurwa mało mnie nie staranowała żeby wsiąść pierwsza do autobusu -
Pirelka,cieszę się ze tak dobrze poszło ci z tymi badaniami,oby teraz jeszcze wyniki były dobre.
Nie czekaj zbytnio że ludzie będą ci ustępywac miejsca,czasy się pozmieniały,każdy myśli tylko o sobie,a dopóki nie widzą,że bezsilna upadasz,nie zareagują.
Izabela,to dopiero początki,kiedy zaczyna czuć się ruchy dzieci,więc raz możesz je czuc a raz nie.Dlatego się nie stresuj,ja też tak miałam.Izabela23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFairuza, akurat byłam świadkiem kilka razy właśnie w labo, że często puszczali w ciąży dziewczyny sami z siebie.. no ale ja zawsze trafiam na jakiś ludzi bez serca i mózgu.
A wyniki pewnie będą ok, jestem dobrej myśli bardziej boję się glukozy
Idę do aptek w poszukiwaniu glukozyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 10:54
-
Pirelka: teraz można kupić glukoze cytrynowa trochę lepsza jest :p
W każdej aptece powinni mieć.
Mi w autobusie dwa razy miejsca ustąpiły starsze panie Ok 70 tki trochę nawet głupio mi było ale zaraz wysiadały a gorące 50tki zbyt schorowane były :p o młodzieży nie wspominając...
Jeszcze młodzi faceci często ustępują.
Jakoś tak zauważyłam.
Izabela: na tym etapie możesz raz czuć a raz nie, nawet lekarz mi mówił że to normalne i żebym się nie martwila bo większość kobiet nie czuje jeszcze ruchów, w szpitalu jak zakładałam pessar w 19 tyg to też pytaly czy czuję ruchy i coś o liczeniu zaczęły, ale później jak ogarnęły że to 19 tydzień( mój brzuch wskazywał na starszą ciąże) to stwierdziły że dobrze że w ogóle czuję :pWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 11:15
-
nick nieaktualny
-
No,mnie też się zdarzyły przypadki,że to właśnie te starsze babcie (ok.70-ki) mnie przepuszczały i raz jakiś młodawy facet na poczcie,ale poza tym ogólna znieczulica.
Pirelka,ja jutro tez idę na glukozę,miałam dzisiaj,ale po wczorajszym dniu czułam się jakaś zmęczona i nie chciało mi się wstawac na tyle wcześnie,aby w szpitalu być już na 6.30 -
nick nieaktualnyFairuza ja idę we środę.. jutro mam dentystę i nie chcę się tak męczyć, że rano w labo kilka godzin i stres, a potem jeszcze dentysta i znieczulenie
Mam wyniki:
CMV IgG 213
CMV IgM 0,200
Toxo IgG 0,1
Toxo IgM 0,100
Morfologia : hemoglobina mam 10,5
reszta zbliżona do poprzedniego badania z początku maja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 15:17
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny