X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka,gdzie wszyscy?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się szykuję i zaraz jadę do Luxmedu. Mam nadzieję, że uda mi się zrobić te dwa badania :/ Trzymajcie kciuki!

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam i ja :) otworzyłam balkon i zawialo chłodem nareszcie :)

Pirelka: powodzenia!

pirelka lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, jasne że będziemy trzymać kciuki!

Ewa,no u nas tez jakoś tak strasznie pochmurno.Jak popada,to wreszcie powietrze będzie świeższe.A ty jak samopoczucie?

pirelka lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie dzisiaj dużo chłodniej, u mnie w mieszkaniu po południu to tak wieje i w cieniu, że spada temp. do 15 st :P musiałam się cieplej ubrać wczoraj!
    Dzisiaj z rana też sweterek nie zawadził, zwłaszcza w cieniu ;)

Wróciłam i udało się zrobić toxo i cytomegalię + morfologię. Co prawda nie byłam na czczo, ale było za free więc jak wyjdą złe to powtórzę sobie u siebie prywatnie w środę razem z krzywą :D
    Facet w luxmedzie coś nie mógł tych badań zaznaczyć bez skierowania, ale udało mu się coś powpisywać i mi zrobili :D Cieszę się, bo one były najdroższe i zaoszczędziłam trochę kasy przed środowymi badania i jutrzejszym dentystą :P

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ewa wspolczuje pobytu w szpitalu,ale to dla waszego dobra :-* nagroda będzie wielka :-)

A ja mam pytanko odnośnie ruchów maluchów,bo ostatnio czułam dzieci przez 2/3 dni a teraz już 3 dzien u jednego i drugiego kompletna cisza, czy ti powód do niepokoju na tym etapie?

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Cześć. Ewa wspolczuje pobytu w szpitalu,ale to dla waszego dobra :-* nagroda będzie wielka :-)

A ja mam pytanko odnośnie ruchów maluchów,bo ostatnio czułam dzieci przez 2/3 dni a teraz już 3 dzien u jednego i drugiego kompletna cisza, czy ti powód do niepokoju na tym etapie?
    Nie martwiłabym się tym na tak wczesnym etapie :) ja wtedy jeszcze nie wiedziałam jak ruchy czuć :P
    Dzieci są jeszcze tak malutkie i tak delikatnie się ruszają, że moim zdaniem nie ma powodu do niepokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 10:04

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Nie martwiłabym się tym na tak wczesnym etapie :) ja wtedy jeszcze nie wiedziałam jak ruchy czuć :P
    Dzieci są jeszcze tak malutkie i tak delikatnie się ruszają, że moim zdaniem nie ma powodu do niepokoju.

Dziękuję... no tak jakoś martwic się zaczęłam, że trochę czułam,a teraz nic, ale pocieszam się że przeciez w poprzedniej ciąży na tym etapie nic nie czułam. Szkoda, że to się nie da wyłączyć głowy na re kilka miesięcy :-/

Super,że udało Ci się zrobić te badania. Długo na wyniki musisz czekać?

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdopodobnie będą dzisiaj, zawsze są tego samego dnia online, ale zobaczymy.

Właśnie się dowiedziałam, że swoją glukozę muszę kupić do badania na środę.

Dzisiaj w laboratorium nikt mnie nie puścił, a brzuch już widoczny, ale inna dziewczyna też siedziała i czekała przede mną więc też nikt jej nie puścił.
    Potem w autobusie nikt miejsca nie ustąpił tylko każdy się gapi! Faceci muszą siedzieć, a stara kurwa mało mnie nie staranowała żeby wsiąść pierwsza do autobusu :/

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka,cieszę się ze tak dobrze poszło ci z tymi badaniami,oby teraz jeszcze wyniki były dobre.
    Nie czekaj zbytnio że ludzie będą ci ustępywac miejsca,czasy się pozmieniały,każdy myśli tylko o sobie,a dopóki nie widzą,że bezsilna upadasz,nie zareagują.

Izabela,to dopiero początki,kiedy zaczyna czuć się ruchy dzieci,więc raz możesz je czuc a raz nie.Dlatego się nie stresuj,ja też tak miałam.

Izabela23 lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, akurat byłam świadkiem kilka razy właśnie w labo, że często puszczali w ciąży dziewczyny sami z siebie.. no ale ja zawsze trafiam na jakiś ludzi bez serca i mózgu.
    A wyniki pewnie będą ok, jestem dobrej myśli :D bardziej boję się glukozy :D

Idę do aptek w poszukiwaniu glukozy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 10:54

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka: teraz można kupić glukoze cytrynowa trochę lepsza jest :p
    W każdej aptece powinni mieć.

Mi w autobusie dwa razy miejsca ustąpiły starsze panie Ok 70 tki trochę nawet głupio mi było ale zaraz wysiadały a gorące 50tki zbyt schorowane były :p o młodzieży nie wspominając...
    Jeszcze młodzi faceci często ustępują.
    Jakoś tak zauważyłam.

Izabela: na tym etapie możesz raz czuć a raz nie, nawet lekarz mi mówił że to normalne i żebym się nie martwila bo większość kobiet nie czuje jeszcze ruchów, w szpitalu jak zakładałam pessar w 19 tyg to też pytaly czy czuję ruchy i coś o liczeniu zaczęły, ale później jak ogarnęły że to 19 tydzień( mój brzuch wskazywał na starszą ciąże) to stwierdziły że dobrze że w ogóle czuję :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 11:15

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza kupiona, była tylko zwykła ale trudno ;)
    U Nas coś chłodniej się robi, ale dla mnie to lepiej :)

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka - dziękuję, sprawdzę :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,mnie też się zdarzyły przypadki,że to właśnie te starsze babcie (ok.70-ki) mnie przepuszczały i raz jakiś młodawy facet na poczcie,ale poza tym ogólna znieczulica.
    Pirelka,ja jutro tez idę na glukozę,miałam dzisiaj,ale po wczorajszym dniu czułam się jakaś zmęczona i nie chciało mi się wstawac na tyle wcześnie,aby w szpitalu być już na 6.30

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza ja idę we środę.. jutro mam dentystę i nie chcę się tak męczyć, że rano w labo kilka godzin i stres, a potem jeszcze dentysta i znieczulenie :/

Mam wyniki:
    CMV IgG 213
    CMV IgM 0,200
    Toxo IgG 0,1
    Toxo IgM 0,100

Morfologia : hemoglobina mam 10,5
    reszta zbliżona do poprzedniego badania z początku maja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 15:17

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,rozumiem,ja tez bym nie chciała wszystkiego na jeden dzień.Ps.ja mam na odwrót-jutro glukoza,w środe dentystka :)
    A z wynikami to musisz powiedzieć czy dobre,bo nie wiem jakie sa normy :/

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie idziemy niemal łeb w łeb z wizytami i badaniami :D Ja we czwartek mam ginekologa.
    Wyniki są ok, tylko ta hemoglobina spadła troszkę, ale zobaczymy co powie ginekolog :)

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe,no faktycznie mamy podobnie
    A bierzesz dodatkowo żelazo?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, na razie poza witaminami nie biorę nic więcej, bo nie było takiej potrzeby do tej pory ;) mam nadzieję, że tak zostanie jak najdłużej.

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ