X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha,Ewa a ty na którą dzisiaj masz wizytę?Pewnie jesteś już megazestresowana

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Pirelka,no to faktycznie ciągle w ruchu..Jak już trafi ci się dzień bez wychodnego,to leń się ile wlezie ;)

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, ja po dentyście.. tak długo na fotelu to jeszcze nie siedziałam :O plus jest taki, że dzisiaj nie płaciłam, bo ponownie weszła mi do kanałowego, który ciągle czułam i znowu wszystko wyczyściła, do każdego kanału dała mi lekarstwo i zobaczymy.. Potem zerknie w mikroskopie jak on wygląda i trzeba go wypełnić i zamknąć jak wtedy lub tymczasowo na pół roku :/ Niby w środku wszystko wygląda dobrze, czysto i nie widać stanów zapalnych. Więc może taka moja uroda po kanałowym??!
    Ponoć dzisiaj może mnie boleć, więc zobaczymy..
    Zapisałam się na piątek, by zrobić ten z którego zamiarem dzisiaj szłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 16:40

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my jednak wróciliśmy do domu :)
    Mała ma lepszy przepływ w pepowinie, wody też rosną równomiernie u decyzja z doktorem uzgodnione ze wracamy. Za tydzień to samo mam być torba :p
    Jedna dziewczyna z bluznuaczkami też mówiła mi dziś ze 4 tydzień tak jeździ :p i dziś znowu wróciła, tyle że u niej tylko ta hipotrofia grozi mniejszej a u nas dodatkowo przepływ w pepowinie i moje nadciśnienie.
    Ale tydzień to i tak już coś Bo w szpitalu bym leżała pod ciągłym ktg :/

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa super wieści ;) widzę, że teraz będziesz odwiedzać lekarza co tydzień jak my..ale lepsze to niż szpital :D trzymam kciuki, byś za tydzień znowu wróciła do domku ;) a przepływy i wszystkie parametry się polepszały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 17:06

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

Pirelka ja podziwiam jak Ty dajesz radę być tak aktywna :)
    Pozazdrościć!

Fairuza: a jak tam Twoja forma?

Byliśmy w biedronce po drodze i skusiłam się na chusteczki dady 5x72szt za 20zł
    Trochę miałam wątpliwości żeby brać taką ilość ale cena mnie przekonała :p
    Chciałam też wziąść opakowanie pieluch żeby sprawdzic na początek ale nie było już 1, zostało jedno zmasakrowane opakowanie :p

Moje dziewczyny znowu postanowiły zmienić pozycję i leżą sobie w poprzek :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa co to za aktywność :) badania i lekarze to mus.. nie ma wyjścia i tyle :/ nie przepadam za taką aktywnością :P

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ewa,jakie dobre wieści! Może wystarczy,że będziesz jeździła na te kontrole,jeśli już teraz u dziewczynek się polepszyło.Trzymam mocno kciuki !

Pirelka,nie do pozazdroszczenia te cotygodniowe wizyty u lekarzy,że już nie wspomnę o dentyście.Pzynajmniej nie kazali ci już płacic 2raz za kanałowe,w końcu sami to schrzanili.A co masz do zrobienia przy zębie,z którym idziesz w piątek?

Ja trochę przygnębiona po tej glukozie.Znalazłam sobie na necie spis produktów,które można jeść,niby jest tego trochę,ale i tak czuje się jak dziecko,któremu bez powodu zabrano lizaka.Może faktycznie wczoraj zjadłam cos,co podniosło mi cukier,może po tych paru dniach diety jakoś to się wyrówna.Trzymajcie za mnie kciuki,aby nic mnie nie skusiło,bo jak na złość mam ochote na to,czego mi nie wolno.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza ja mam wszędzie próchnicę :/ do tego te robione czuję i nie wiem czy to nie wina ciąży i tego, że tak wszystko odczuwam, podobno ciężarne są problematyczne w leczeniu :P
    Kanałowy schrzaniony/nieschrzaniony bo generalnie wygląda dobrze.. więc to ja jestem jakimś dziwnym przypadkiem :/

Jutro glukoza, jedyny plus że mam blisko domu 2 min. i jestem.. ale już mam stres jak ja to wypiję :/ Mam nadzieję, że wynik wyjdzie ok.

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siemka
    Pirelka i jak poszło z glukozą?Byłas już?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Tak ja już po glukozie, poszło dobrze jak poprzednio :) tylko zgaga mnie męczyła i odbijanie się tą ohydą !
    Teraz tylko czekam na wyniki i liczę, że będą dobre. Fajna ta przychodnia, nie ma tłoku, chłodno, przyjemnie.. babka miła. Ludzie zagadują :) najtaniej do tego i jeszcze rabat dostałam :D

Teraz już jem śniadanko i muszę iść na jakieś zakupy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 10:02

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka no to super! Oby wynik był dobry!
    Dla mnie ta glukoza to masakra.

Fairuza: już po dentyscie?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Fairuza jak po dentyście? Mi jeszcze trochę doskwiera, zobaczymy jak będzie później.

Byłam na zakupach, zrobiłam trochę i musiałam wrócić bo coś kręciło mi się w głowie i jakoś dziwnie mi było.. odpocznę i zejdę ponownie..

U Nas taka duchota od rana.

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka,a kiedy ten wynik będziesz mieć?Bardzo słodka była ta glukoza?Moze trzeba było wziąć ze sobą cytrynę..

U dentysty poszło bardzo dobrze,niepotrzebnie tak się stresowałam.Dali mi znieczulenie i nic nie bolało,mogli ze mna robic co chcieli.Niestety,mam do zrobienia przy zębach więcej niż myślalałam,ujawniły się małe dziurki,których wcześniej nie było..Mimo to zamierzam wszystko zaplombowac jeszcze przed porodem,choc kasy mi na to pójdzie niemało.

Ewa,a ty jak samopoczucie?

U nas tez dziś strasznie gorącooo.Zamierzam potem jeszcze przejść do sklepu,i może ogarnę dom,bo dziś mam jakoś więcej energii.

A gdzie reszta dziewczyn?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza no słodka, ale bardziej taka sztuczna i proszkowa :/ ale nie jest tak tragicznie :D Miałam wodę z cytrynką więc kilka łyków potem i jakoś poszło.
    Wyniki online będą po południu więc czekam. A mi nie zrobili badania glukometrem najpierw :/ dziwne.. może nie wszędzie robią?!

Za to teraz jakaś słaba jestem i musiałam wrócić ze sklepu wcześniej, może zaraz zrobię drugie podejście na ryneczek bo potrzebuję kilka rzeczy.

Ja u dentysty też biorę znieczulenie, góra ok nie boli, ale dół różnie :/ nie cierpię znieczulenia na dolną szczękę. Też jednak zrobię te zęby przed porodem mimo, że w cholerę kasy pójdzie, ale te dziurki się powiększają.. i zęby czuję czasami to nie będę ryzykować bo jeszcze kilkanaście tyg. przede mną jak dobrze pójdzie. Tylko, że ze mnie taki dziwny przypadek, że po robocie niby powinno być ok, a ja mam dziwne uczucia to w zębach, to w dziąsłach i non stop czuję jakiś dyskomfort.

Fairuza, a dentysta robi Ci zęby w pozycji leżącej ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 14:07

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka,mi nie robili badania glukometrem,normalnie pobrali mi krew jeszcze przed podaniem glukozy.Najpierw sprawdzają jaki jest jej poziom,jeśli przewyższa te 5.0 ,to nie podają już glukozy.
    Ty może masz to dziwne uczucie w zębach ,bo masz ich sporo do leczenia,a do tego jak poruszyli kanałowe,to wiadomo z czym to się wiąże.Najważniejsze,aby ci je wyleczyli,no i żeby tobie starczyło cierpliwości i kasy..

Mnie dentystka robiła w pozycji leżącej,to może zależy od tego czy robią zęby na górze czy na dole.Jedyny dyskomfort,że wszystko może leciec do gardła,ale u mnie akurat używali takiej rurki,która wysysała to co tam było zbędne,a przy okazji dodatkowo spryskiwała,aby w buzi za bardzo nie zasychało.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to u mnie też na leżąco, ale wiem że nie wszystko gabinety to stosują :)
    A dziąsła to mam dziwne nawet tak gdzie nie ma kanałowego :P mówię, jestem dziwna, ale mam nadzieję, że po urodzeniu te dolegliwości mi miną.

To mi dzisiaj nie badali krwi pod kątem sprawdzenia glukozy. Od razu pobrali mi zerówkę, glukoza i po 60 min i 120 min. Czekam na wynik..

Badanie moczu już mam, nie wygląda źle, są liczne bakterie i nieliczne nabłonki płaskie, ale poza tym ok ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf... moja glukoza tez ładna :) 82-131-129 :)

ewa84, Dea28 lubią tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super Pirelka !
    Teraz trzymaj kciuki za mnie ;)

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana trzymam !!! Kiedy masz w planie drugie podejście?

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ