Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa chyba kupię od razu elektryczny Canpol, ale poczekam aż cena znowu spadnie na taką jak poprzednio, ale do szpitala nie planuję zabierać laktatora.
Dopiero korzystać będę w domu.
Ja mam bardzo duży biust, ale wielkość niestety nie przekłada się na pokarm. Teraz rzadko cokolwiek mi leci.. sporadycznie jakaś mokra kropeczka na pidżamie i tyle.. no ale zobaczymy jak będzie po porodzie.
A kupujecie mleko modyfikowane na zaś do domu ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 11:33
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynietupska wrote:Ilość mleka nie zależy od wagi, wielkości piersi czy tego co jemy. A laktację po cc warto rozkręcać jak najszybciej jeśli chcecie karmić. Mi położna laktacyjna wszystko wytłumaczyła i laktacja ruszyła.
-
a mi dalej Fairuza nie wyświetla Twoich fotek. spróbuj może pokazywarka.pl ja zawsze z tej stronki korzystam.
laktator mam dostać od sąsiadki elektryczny ale nie wiem z jakiej firmy
martwie sie o te moje dzieciaki bo od poniedziałku praktycznie cisza. chciałabym już kopniaki... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDea28 wrote:
martwie sie o te moje dzieciaki bo od poniedziałku praktycznie cisza. chciałabym już kopniaki...
Kurczę ja właśnie też się martwie. Dziś zaczynam 20 tydzień, ale nie czuje jeszcze żadnych ruchów.
Czasami mam wrażenie, że "coś" się w brzuchu dzieje, ale nawet nie mam pewności czy to dziewczyny czy po prostu jelita
Leże teraz i myślę. Pomyślałam, że zapytam Was jak Wy miałyście? Kiedy poczułyście pierwsze ruchy? Takie, że nie miałyście wątpliwości, że to Wasze dzidzie?
Kiedyś pytałam o to lekarza to powiedział, że spokojnie przy pierwszej ciąży nie poczuje wcześniej niż w 20 tygodniu. Mówił,że co prawda przy bliźniakach może być tydzień ewentualnie dwa wcześniej, ale że mam się nie nastawiać bo to moja pierwsza ciąża więc spokojnie. Ale dziś zaczynam 20 tydzień a tu dalej nic... -
nick nieaktualnyLanay spokojnie, jeśli czujesz coś w brzuchu i masz wrażenie, że to jelita, to jest to
miałam na początku tak samo, długo czułam tylko takie "pukanie" w jelitach i jakby ruchy jelit
Ja na 100% poczułam chyba grubo skończonym 20 tc, do dzisiaj nie są to jakieś mega wariacje jak mają inne dziewczyny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 14:52
-
Hej
Fairuza: fajnie,że w końcu przespalas noc.
Zgagi współczuję,mnie czasami dopada wieczorami.
Kurcze a u mnie jakas wielka burza idzie... zrobiło się ciemno a tak wieje,że strach w okno spojrzeć.
LANEY,DEA ja niby czuję ruchy,ale z tego co mi sie wydaje to mam wrażenie,że czuję tylko synka,a córka niezbyt aktywna. Tzn na usg ostatnio lekarz az zaskoczony był bo ona takie piruety robiła,ze zaskoczony byl ze ani on ani ja tego ruchu nie czuliśmy.
Dea to w ogóle nie czujesz ruchów? Pamietam,ze w poprzedniej ciazy tez mialam kilka dni takich (chyba ok 22tc) że nie czulam ruchow i sie denerwowalam tym -
nick nieaktualny
-
Ja kupiłam laktator elektryczny Lansinoh na 2 piersi,zobaczymy czy się przyda.Jak na razie nic mi nie leci
Dea,od poniedziałku to już w zasadzie trochę długo jeśli chodzi o brak ruchów,moze spróbuj sprowokować dzieci jakimiś słodkimi przekąskami.ps.nastepnym razem skorzystam z tej stronki co napisałaś,moze będzie lepiej.
Lanay,no przy 1 ciązy ponoc później czuje się ruchy.Ja w tej ciązy poczułam 1-sze ruchy tak ok 16tyg,a w 1-ej to już nie pamiętam.
Ewa,mnie się nie zdarza jesc w nocyA możesz zrobić glukozę jutro lub w pon?
Pirelka,jasne ze się zmęczyłaś bo ciągle gdzies biegasz,nie usiedzisz na miejscu.Miałby cie ten twój mąż trochę przypilnować.A jak dalej potoczyła się sprawa zmiany pracy?
U mnie dziś dzieci są wyjątkowo aktywne,rozpychaja się na wszystkie możliwe strony,w wyniku czego brzuch przyjmuje różne dziwne kształty.Przez to rozpychanie,łapały mnie też i skurcze a w tym jeden taki dłuższy i boleśniejszy niż inne.Mam nadzieję,że to nic takiego.. -
nick nieaktualnyFairuza, zmęczona to ja byłam nawet 15 minutowymi zakupami więc zaczyna się
I znowu zgaga się zaczyna, a jeszcze nic nie jadłam od 12-13dopiero zaraz jem obiadek..
Pracę będzie zmieniać, zaczyna od lipca.. zobaczymy.
Mnie brzuch taki też rozepchnięty u góry, że mam wrażenie iż zaraz pęknie ! -
pirelka wrote:Fairuza, zmęczona to ja byłam nawet 15 minutowymi zakupami więc zaczyna się
I znowu zgaga się zaczyna, a jeszcze nic nie jadłam od 12-13dopiero zaraz jem obiadek..
Ostatnio miałam przeokropna zgage i pani w aptece dala mi tabletki gaviston lepsze niż rennie,może sprobuj?
Mnie brzuch taki też rozepchnięty u góry, że mam wrażenie iż zaraz pęknie ! -
pirelka wrote:Fairuza, zmęczona to ja byłam nawet 15 minutowymi zakupami więc zaczyna się
Mnie brzuch taki też rozepchnięty u góry, że mam wrażenie iż zaraz pęknie !
Ostatnio miałam przeokropna zgage i pani w aptece dala mi tabletki gaviston lepsze niż rennie,może sprobuj? -
nick nieaktualnyIzabela23 wrote:Ostatnio miałam przeokropna zgage i pani w aptece dala mi tabletki gaviston lepsze niż rennie,może sprobuj?
Ja po obiadku, miałam gulasz z kurczaka z papryką, kaszą gryczana i ogórkiem kiszonym -
nick nieaktualnypirelka wrote:Lanay spokojnie, jeśli czujesz coś w brzuchu i masz wrażenie, że to jelita, to jest to
miałam na początku tak samo, długo czułam tylko takie "pukanie" w jelitach i jakby ruchy jelit
Muszę chyba uzbroić się w cierpliwość. Niby z jednej strony wiem, że wszystko ok, że dziewczyny rosną bo brzuszek też coraz większy, ale już bym chciała żeby zasadziły mamie kopniaka
Zgagi Ci współczuje. Wiem co to znaczy. Ja przed ciążą nieraz miewałam zgagę, ale dopiero w ciąży poczułam co to "prawdziwa" zgaga. Raz jak mnie złapała to nawet wody się nie dało napić. Koszmar. A jak potem zaczną dzieci na żołądek naciskać to chyba w ogóle przestane jeść.
A ja dziś z obiadem poszłam na łatwizne. Kurczak, ziemniaczki i marchewka. Wszystko wrzuciłam do parowaru i zrobiło sie prawie samo
-
nick nieaktualnyDziewczyny a co myślicie o detektorach tętna? Czy któraś z Was używała?
Ja kiedyś byłam zdecydowanie na nie, ale ostatnio zaczynam się poważnie zastanawiać nad zakupem takiego detektora. Widziałam na allegro za 120 zł i to taki, który daje możliwość nagrania dźwieku. Tylko boje się, że nie będę umiała z tego korzystać, a bardziej będę miała problemy ze znalezieniem tętna i potem będę panikować...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fairuza u mnie podobnie, cały dzień się wierca, kopia...
Za to ja czuję się fatalnie u mnie pogoda kosmiczna upał, duchota, za chwilę deszcz z burzą a po godzinie znowu słońce... Teraz znowu burza idzie :p
Ja ruchy czułam szybko ale nieregularnie, jak byłam pessar zakładać 18t6d to położne mówiły że dobrze że w ogóle cokolwiek czuję bo to bardzo wcześnie.
Edit: detektor-Też o Tym myślałam ale właśnie zakładając pessar położne badaly mi tętno 2 razy dziennie i czasami męczyły się pół godziny żeby obie złapać bo uciekaly i było słychać szum wód :p
Czasami przynosiły takie małe detektory i próbowały złapać różnymi. A co dopiero jakbym ja się za to zabrała jakimś podręcznym detektorem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 18:38
-
nick nieaktualny