X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • justa183 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też bardzo byłam na tak z detektorem ale przy trójce to już w ogóle nie ma sensu ;) chociaż w momencie, kiedy oficjalnie miały być jeszcze bliźniaki to byłam za :)

Dziewczynki, a ja jutro mam wizytę i dr obiecał mi, że już się dowiem kto tam mieszka ;) chodzi oczywiście o jednojajowe, bo ten oddzielny to będzie Kacperek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 18:48

pirelka, ewa84, Dea28, gigsa, Fairuza lubią tę wiadomość

zem3tv7317jpvd05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa jak się czujesz z trójeczką w brzuszku ? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 18:53

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    justa jak się czujesz z trójeczką w brzuszku ? :D

Pirelka, na razie jest ok. Mdłości minęły także zaczynam żyć :D Tylko nadczynność tarczycy trochę mnie męczy, zwłaszcza, że ie dostałam żadnych leków, bo to ma minąć za kilka tygodni. Natomiast zaczynają się bóle pod żebrami i tutaj nie wiem czy to efekt ciąży, bo wg mnie to jeszcze za wcześnie :/ W sumie brzuszek już widać ale nie na tyle, żeby uciskać żebra.
    Mam nadzieję, że moja trójca ma u mnie wygodnie i posiedzi tam jeszcze długo :D

pirelka lubi tę wiadomość

zem3tv7317jpvd05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno im wygodnie :)

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest tak, że nic nie czuje. Czuje coś czasem ale to nie są takie typowe kopniaki jakich bym sie spodziewała :/ też jestem przy kości i jedno łożysko mam na ścianie przedniej więc mówił gin że poczuje znacznie później solidne kopniaki choć i tak mnie to martwi a z drugiej strony mam nadzieje, że jak sie urodzą też będą takie spokojne :) a jeśli chodzi o coś słodkiego - na nich to nie działa :D właśnie zjadłam kilogram truskawek, 2 kanapki z kiełbasą, 1 z pasztetem i przegryzłam połową tabliczki krówkowej czekolady haha nieźle nie? Dodam że od początku mam +10kg.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie dea :) jak czujesz to wystarczy za wczesnie na kopniaki :0
    moje dzis fisiowaly caly dzien i uspokoily sie po tym jak zjadlam nalesnik z tarogiem i sosem malinowym:P

Dea28 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może za dużo jem i przez to są osowiałe?

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa podziwiam twój pozytywizm przy trojaczkach.Zyczę aby bobaski zdrowo i równo rosły. I jakos mi na myśl tak przyszło ze te jednojajowe to może będą dzieczynki.A ty jak czujesz?

Dea,jeśli czujesz jakiekolwiek ruchy,to faktycznie nie masz się czym przejmować.Kopniaki na pewno jeszcze poczujesz.Widzę,że u ciebie apetyt tez dopisuje :)

Ewa,moje się nie uspokajają po jedzeniu,raczej po delikatnym masażu brzucha.Ale to i tak cudaki z tych naszych dzieci co?Jak widzę kształt brzucha po ich wierceniu,to az nie mogę uwierzyć jak tam się przepychają .
    I wiecie co,już nie mogłabym sobie wyobrazić,gdyby w brzuchu był tylko jeden bobasek.
    A co do detektorów,to ja też uważam ,że to zbędny wydatek.
    ps.poza tymi smakołykami ,o których piszecie,macie jakieś szczególne zachcianki?

Dea28 lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zachcianek nie mam jem wszystko, czasem mam mniejszy apetyt to wtedy chyba mi któreś żoładek uciska. a macie tak jak siusiacie że macie wrażenie że macie głowke w pochwie? nie wiem jak to dokładniej opisać czasem tak mam, takie hmmmm parcie na pęcherz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea na moje dzieci też jedzenie nie działa :D
    Dzisiaj od popołudnia są spokojniejsze, a wczoraj i rano wariowały.

A na mocne kopniaki przyjdzie czas, moje też nie są mocne :D

Co do siusiana, to tak mam czasem... tak mi na dole uciska, że mam wrażenie, że zaraz wypadnie :)

Fairuza, u mnie od początku zero zachcianek :D tylko chce mi się od początku soków, owoców i soczystych rzeczy.

Dea28 lubi tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    zachcianek nie mam jem wszystko, czasem mam mniejszy apetyt to wtedy chyba mi któreś żoładek uciska. a macie tak jak siusiacie że macie wrażenie że macie głowke w pochwie? nie wiem jak to dokładniej opisać czasem tak mam, takie hmmmm parcie na pęcherz?

No,ja tez czasami mam takie dziwne parcie

Pirelka,to w sumie dobrze,masz ochote na zdrowe rzeczy.A może tak potrzebujesz tych soczystych,bo pijesz mało wody?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza owoce kocham :) zawsze lubiłam także chyba mi się nasiliło ;) wodę staram się w siebie wlewać więc to typowo w ciąży tak mam :D zwłaszcza, że przed też zajadałam się owocami. W końcu jakieś zachcianki muszą być :D Haha!

Ale źle sypiam ostatnio, budzę się co 2 godziny :/ jeszcze koszmary miałam.

Zamówiliśmy z allegro od jednego sprzedające trochę rzeczy :) m.in. pościele z wypełnieniem, pościele na zmianę, prześcieradła, przewijak usztywniany, wkładki laktacyjne na noc, beciki i matę pod prześcieradło.
    Nie mogę doczekać się aż dojdzie :D choć jeszcze łóżeczka nie stoją i materacy nie ma :D

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka.Ja trochę odrabiam nieprzespane noce,ale koszmary tez mam i na dodatek dzisiaj miałam jakieś takie dziwne parcie dosłownie jak jedno z tych do porodu,tyle że nie było to bolesne.Kurcze,mój organizm chyba na całego się do tego przygotowuje,a ja za chwile będę miałą schizy z tego powodu.

Ja owoce też lubię,choc nie wszystkie,a przed porodem jadłam ich mało,teraz mam większą ochotę,tak samo jak i na jogurty owocowe.

Fajne takie zakupy,choc człowiek potem z niecierpliwością czeka co?Ja zamówiłam łóżeczko z całym kpl,wiec chyba nic nie będę do tego potrzebować,tak naprawdę to brakuje mi jeszcze tylko pare rzeczy,o których pisały tu dziewcszyny,typu sól morska,gruszka do nosa itp.No i 2 łóżeczko :)
    Już się nie mogę doczekać na maluszki.

Ewa,Izabela,Dea i inne dziewczyny,wstawac śpioszki! :)

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam jeszcze sporo brakuje :) ale w lipcu myślę, że trzeba ogarnąć.. i nie zostawiać na koniec. Nigdy nie wiadomo co po drodze się wydarzy :)

Co do jogurtów to ja tez je kocham, jem często i wcześniej też jadłam ;) to wszystko chyba nabyłam sobie podczas diet i zdrowego odżywiania. Tak mi zostało, że bez jogurtów i owoców ani rusz :D

My chyba znaleźliśmy drugi fotelik, ale musimy umówić się na jego oglądanie, na szczęście w tym samym mieście to może akurat się uda :)

Jakie plany na weekend macie ? :)

Ps. Znalazłam grupę bliźniaczych Mam na Fb, jeśli któraś by chciała :) https://www.facebook.com/groups/blizniakinapiersi/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 10:09

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejja :-) kurcze ale u nas okropna pogoda ciagle wieje. Mi rece troche puchna nie wien czemu niby duzo pije wody ale to moze od pogody...

Ja chyba niebawem zaczne robic liste rzeczy co maluszkom trzeba,bo jak maz wr

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janiedlugo chyba zacznę robić listę dla maluszków,bo jak mąż wróci za 5 tygodni to bedziemy kompletowac wyprawke,bo potem to sama nie dam rade jak za duzo chodzoc nie mogę. :-) :-)

Telefon mi swiruje dlatego pisze w dwóch postach.

Milego weekendu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)

Napisałam wam wcześniej długiego posta i wcięło go :p
    Tak więc rozumiem Izabela pisanie na telefonie :)
    Też zacznę chyba rozbijać bo później nerw i nie chce się od nowa pisać.

Izabela: ja wszystko kupuję on line zw względu na to że muszę leżeć dużo a o bieganiu po sklepach nie ma mowy. Raz w tyg krótka wyprawa do Lidla samochodem to największa rozrywka.

Fairuza: moje też zazwyczaj budzi słodkie jedzenie ale wczoraj właśnie mało jadłam bo kiepsko się czułam przez tą pogodę. I dopiero ten mega naleśnik na słodko je uspokoił. Może je przyglodziłam trochę i dlatego, ale masz rację cudaki są niewiadomo czego się spodziewać. Niby powinny mieć jakis swój rytm czuwania a u mnie jakoś tego nie zauważam ostatnio.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza : napisz czy ból ustąpił na dobre?

Pirelka: super że znalazłaś drugi fotelik, też szukam w okolicy może ktoś będzie miał zadbane. Podaz jest spora więc ceny dobre a foteliki nie muszą być takie same.
    U kogo zamawialas na allegro? Ja zamówiłam ostatnio w świat_dziecka firma z Rzeszowa dam znać jak przyjdzie paczka to napiszę jak z jakością bo ceny dobre. Niestety poszła poczta polska nadana wpn i nadal jej nie ma :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa to u mnie to samo tez pewnie bede musiala online kupowac :(

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa: jakie masz tsh?
    Ja miałam 1,13-1,36 przed ciaza i spadło do 0,23 i też nikt się tym nie przejął a wynik 3 lekarzy widziało, niby to normalne w ciąży tymbardziej wieloplodowej. Później Ok 20 tyg miałam 0,48

Izabela: ja i taj pewnie sporo bym zamawiala bo ceny konkurencyjne i wybór większy. Nie lubie chodzić po centrach handlowych, męczy mnie to strasznie. Jedynie żałuję że do Ikea nie mogę pojechać. Jedyny sklep w którym byłam to pepco bo mam jakieś 200 m od domu:p

My dziś zaczynamy 3 trymestr

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ