X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie tez po jednym mam i najwyzej dokupie

Dea28 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Witam dziewczyny :)
    Widze że udana noc za wami :)

Mnie wieczorem głowa rozbolala, w nocy brałam apap bo myślałam że mi oko wyskoczy, później niby spałam, ale obudziłam się nadal z lekkim bólem :/
    Cisnienie trochę wyższe ale bez szału no zobaczymy, tabletkę wzięłam.

Pirelka masz rację niby drobiazgi a się uzbiera.

Kupujecie smoczki? Ja mojej bratanicy że smoczkiem nigdy nie widziałam, ale ona na cycu w 100% chowana, nie wie co to mleko modyfikowane :p

Ewa to pewnie przez to podwyższone ciśnienie bolała cie głowa.A jak się czujesz teraz?jakie masz to ciśnienie?

Ja dzisiaj mam w planach się lenic,bo we wtorek znowu do dentysty a w środe do dermatologa i może na ta sesję ,jeśli dam rade.Potem znowu umówiłabym się do dentysty na piatek.Chciałabym zrobić sobie zęby jak najszybciej,bo potem to niczym mnie tam nie dopchają ;) Pirelka,a jak u ciebie?Czujesz te kanałowe?

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa, ja po smoczku też jednym na razie kupiłam, zobaczymy czy się spiszą.

Fairuza, tak czuję kanałowy ale nie do tego stopnia co wtedy. Zobaczymy co znowu będzie po wypełnieniu. Ja też mam dentystę w środę i robimy 2 kolejne na jednym znieczuleniu, żeby było z głowy. Potem tylko kończymy znowu kanałowy tzn. zamykamy go i to by było na tyle.. chyba, że coś się wydarzy..oby nie.

Kupiliśmy ten fotelik, nie zachwyca stanem jak pierwszy, ale jest ok, dodatkowo ma jeszcze gwarancję. Także z głowy :)
    Byliśmy też na krótkim spacerze nad morzem.

I znowu męczy mnie zgaga od śniadania :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 13:27

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie,że udało ci się kupic fotelik z gwarancją.
    Szczęsciara z ciebie ,że możesz tak sobie spacerować nad morzem...
    A zgagę wczoraj miałam po truskawkach :/
    Co do dentysty to tez zapytam czy mogę 2 naraz,iostatnio nic niebolało wiec mogłabym to wykorzystać..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię na jednej wizycie tylko te, które nie są takie mocno zepsute, bo nie wysiedzę dłużej niż godzinę na fotelu. Ale szkoda mi ładować w siebie dwa razy znieczulenie, wolę za jednym znieczuleniem zrobić.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej już ok, ból głowy ustąpił na szczęście.
    Ciśnienie spadło 115/58 w nocy miałam140/78 i wcześniej z takim normalnie funkcjonowałam i dobrze się czułam nawet :p

Pirelka: czyli najpoważniejsze zakupy za Tobą :)

Cisza tu dzis...
    Ja znowu ledwo żywa przez tą pogodę i moje dziewczyny też śpią cały dzień, co je obudze to zaraz cisza, pewnie w nocy sobie odbija :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa świetnie,że ciśnienie spadło. :-) :-)

U mnie cieplutko a pozwoliłam sobie dzisiaj na krotki spacer,ależ sie tym moim mazurskim powietrzem. Nie pomyslalabyn,że tak mnie ucieszy taki maly spacerek :-)

ewa84 lubi tę wiadomość

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze,że ciśnienie już w normie,a powiedz jaka pogoda tak zle na ciebie działą?

Izabela,widze że i ty mieszkasz w pięknej okolicy..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa, czy najpoważniejsze to nie wiem :) chyba wózek był dla mnie najpoważniejszy! ;) już się go doczekać nie moge.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza: upał i duchota prawie 30 stopni dziś :) a teraz burza idzie chyba. Już ze 4 prysznice brałam a stopy mi nadal płoną.
    W pt też tak było upał- burza-upał-burza
    Nie obraze się jakby kilka dni było lżejszych :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to u mnie niby ładnie, ale było tak świeżo z wiatrem.. chwilami chłodno w cieniu czy parku. Wieczory to w ogóle tu są chłodne ok. 15-18st.

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a tu tak zmiennie,zachmurzenie miesza się ze słoncem i deszczem,temperatura dość wysoka kiedy świeci słonce,a kiedy deszcz to zimno.Nie wiadomo jak się ubrać..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    FAIRUZA: tak mieszkam w pieknych rejonach :-)
    U mnie dzisiaj pochmurno,ale deszczu by sie przydalo. Od polowy tyg ma byc juz 30st.

A ja sie zastanawiam gdzie jest jedne moje dziecko ;) jedne czuje aktywne po lewej str brzucha a corka to nie wiem gdzie sie kryje,bo synka czuje pod reka z lewej str a prawa strona brzucha jakby "pusta"

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takze corka w howanego sie bawi chyba ;) ;)
    Sorki,ze w dwoch postach ale telefon jak zwykle mi rozerwal wiadomość.

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dziś zaczynam ja :) dzień dobry wstajemy!!!

własnie też przymierzam sie do wózka tylko jaki wybrać?

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!Dea,ubiegła cie już Izabela :) za to Pirelka dziś zaspała chyba :)

Izabela,u mnie podobnie z tymi dziecmi,córe po prawej czuję ciągle jak się przeciąga itd. a syn jest schowany bardziej za nia i po lewej,więc tylko kiedy mi okopuje jelita,to go czuję,no i czasem przy pępku ale wtedy nie wiem czy to on czy ona..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza bo praktycznie o jednej godzinie napisałyśmy :D no nic zaraz mykam pod prysznic i ide do fryzjera a potem jade zapłacić za szafe bo mają nam przywieźć na dniach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    Wstałam już o 7, ale umyłam włosy, zrobiłam mężowi kanapki, sobie śniadanie i jem. Skoczę sobie po truskawki z rana :) potem z mężem skoczę na rozmowę o pracę, to będzie mu raźniej, a że autem to luzik :D

Śniły mi się znowu zęby, okazało się że dół ma dwa rzędy i wszystkie z tyłu mam do roboty bo czarne. Ale mi ulżyło jak się obudziłam :)
    Potem śniły mi się dzieci, ale nie widziałam ich buzi..

Dea najlepiej przejdź się po sklepach i pooglądajcie, choć mało bliźniaczych jest na żywo :/
    My jak zobaczyliśmy Nasz nie chcieliśmy innego :D Na forum bliźniaczych Mam pytałam o wózki, dziewczyny piszą jakie mają, dają zdjęcia i odpowiadają jak się sprawują. Jak chcesz link to podeślę to grupy. Zresztą chyba dawałam go kilka str. wcześniej :)

Moje dzieci ostatnio takie spokojne.. czuję je, ale są takie delikatne, że ciężko wyczuć kopniaki :D
    Jedną i tak od początku mocniej czuję, więcej się rusza pewnie jak Mama :) a druga skryta i spokojna jak Tatuś :D

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka u mnie w mieście znaleźliśmy aż jeden bliźniaczy wózek ale jakoś mnie nie przekonał. jeśli nie wybierzemy sie gdzieś dalej to pewnie zdecydujemy sie zamówić na allegro któryś :) już jestem na tym forum co podawałaś :) czytałam troche o wózkach ale praktycznie nic w moim typie, albo mega drogie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    pirelka u mnie w mieście znaleźliśmy aż jeden bliźniaczy wózek ale jakoś mnie nie przekonał. jeśli nie wybierzemy sie gdzieś dalej to pewnie zdecydujemy sie zamówić na allegro któryś :) już jestem na tym forum co podawałaś :) czytałam troche o wózkach ale praktycznie nic w moim typie, albo mega drogie :(
    No niestety one zawsze będą droższe niżeli pojedyncze, choć zależy jaki model, bo i pojedyncze bywają po 10 tys. :D
    A jaki jest z Twoim typie? Za jakim typem się rozglądasz?
    Ja też początkowo miałam inne na oku, ale odpadły w przedbiegach, jak popatrzyłam na żywo. Online ja bałabym się zamawiać bez wcześniejszego spróbowania, bo wiele z tych, które próbowałam nie dało się prowadzić swobodnie i tylko bym się męczyła i wkurzała :/

‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ