X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety mieszkam w takim zad... że daleko wszędzie by pojechać coś zobaczyć a jeszcze z moim nakazem leżenia w ogóle :/

Zastanawiam sie nad adbor duo stars, freestyle twins (ten miała koleżanka i chwaliła), mikado, clamaro twins, dorjan... a Ty jaki masz?

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No znam to, ja mieszkam w Trójmieście, a wózków podwójnych w sklepach jak na lekarstwo :/ chciałam zamówić jednak stacjonarnie, choć gdyby innej opcji nie było musielibyśmy coś kupić.

My zamówiliśmy Baby Jogger City Mini Double GT. Zachwycił mnie na prezentacji i nie chciałam już szukać innego, choć tego typu nie brałam początkowo w ogóle pod uwagę ;)

Z tych Twoich wizualnie najbardziej podoba mi się clamaro twins albo dorjan, ale generalnie wszystkie nie są do końca w moim typie. Najważniejsze jednak jakie są w praktyce, bo bliźniacze wózki w ogóle nie grzeszą urodą :P

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie cięzko sie zdecydować ale mysle końcem lipca lub początkiem sierpnia coś kupić ech... tylko raczej wersje 2w1 bo 2 foteliki mamy od sąsiadki co prawda każdy inny ale zawsze można troche grosza zaoszczędzić ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam używane foteliki, każdy inny model :) ale nie planuję montować ich na wózek, tylko doraźnie do auta, którym i tak rzadko jeździmy.
    Dopiero kolejne foteliki kupię nowe, porządne, takie jak mi się marzą i będą na lata :)

Pamiętaj tylko, że sam zakup wózka czasem to nie wszystko, bo okazuje się że na zamówienie danego modelu trzeba czekać.. dowiedz się najpierw, bo ja kupiłam w maju, a odbieram w lipcu dopiero. Cieszę się, że nie czekałam do ostatniej chwili jak inni gadali, że za wcześnie :/

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też te pierwsze foteliki które i tak posłużą tylko kilka miesięcy zostawie te a potem dokupie jeden bo sukcesywnie po jednym bede dostawać od sąsiadki jak jej malec będzie wyrastał :)

na allegro są przeważnie dostępne od ręki, ewentualnie piszą sprzedający jak nie ma jakiegoś koloru np. to może zamówie początkiem lipca wtedy jak bede zamawiać reszte rzeczy dla siebie i dzieci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak są dostępne od ręki to spoko ;) chodziło mi tylko, by wcześniej właśnie doczytać, byście bez wózka nie zostali :D a termin porodu może spłatać figla.

Mi wciąż Mama mówi, że za wcześnie to wszystko, że meble za wcześnie wynosimy, że pokoik można w sierpniu zrobić, bo do września tyle czasu. Nie słucham, bo chcę teraz na chodzę zadbać o wszystko póki mogę, nie wiadomo co i jak będzie za miesiąc, a roboty jest sporo wbrew pozorom osób, które siedzą od tego z daleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 09:12

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my też już pokoik mamy prawie przygotowany, jak przyjedzie szafa zaczynam pranie ubranek, pościeli itp. zostało mi do kupienia troche rzeczy dla mnie i maluchów no i wózek i też nie słucham ludzi ze za wcześnie, gin mi każe wytrzymać choć do początku września a to wcale niedaleko....

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin każe zaczekać do początku września z przygotowaniami? :O Oszalał czy co..

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba z porodem :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem czy dotyczy to porodu czy przygotowań :D

ewa84 lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam post na telefonie i mi go wcielo znowu:P
    Musze pogodzic sie z laptopem :) ale na telefonie wygodniej na lezaco :p

Pirelka: mysle ze wcale nie za wczesnie ze wszystkim bo zazwyczaj ciaze jednokosmowkowe trwaja ok 36 tyg wiec na koniec sierpnia warto byc gotowa, a jak pokazuja doswiadczenia dziewczyn bywa różnie.

Pranie i prasowanie ubranek w temperaturze 30 stopni z wielkim brzuchem tez nie idzie tak latwo jak zawsze :)

Co do fotelikow, to tez kupie pierwsze uzywki jak sie trafia zobaczymy, na szczescie z tym produktem nie ma problemow wiekszych. Niby w wiekszosci sa 0-13 ale jakos nie widze w takim 2 latka:P

Dea: widze ze tez masz problem z wozkiem:P

edit: ten adbor duo stars wizualnie fajny :) i cena bardzo korzystna nowy za 1500zl - zobaczylam na all piekny jasny kolor :D ehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 10:24

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa, dla mnie to też nie za wcześniej i w lipcu chcę mieć pokoik w miarę gotowy, zacząć pranie, prasowanie, układanie.. i czekać :) ewentualnie dokupić jakieś drobnostki dla mnie czy dzieci do szpitala.

Co do fotelików, to u Nas ciężko znaleźć taki chcieliśmy, w dobrej cenie i stanie, ale udało się i do 13 kg starczy :D na nich pisze, że są 0-12m.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 10:23

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea u mnie też zadu**e,ze nie ma gdzie wozka obejrzeć. Otworzyli 30km ode mnie sklep wózków pojedynczych poprostu full (wiem od przyjaciolki) jaki sie chce,ale mówiła że na te dziesiatki wózków pojedynczych chuba tylko ze 3 były bliźniacze. :-/

My wyprawkę mamy zamiar ogarnąć jak mąż przyjedzie na koniec lipca i jak bedzie w pl do konca sierpnia to musimy wtedy ogarnąć,bo ja to też tykajaca bąba ;) to trzeba mieć ogarniete w razie w jak mąż wyjedzie

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa,Ty już 28tc zaczelas ale leci :-) no na tym to juz co nieco trzeba mieć ogarniete :-)

ewa84 lubi tę wiadomość

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Ewa,Ty już 28tc zaczelas ale leci :-) no na tym to juz co nieco trzeba mieć ogarniete :-)

no wlasnie wlasnie
    tymbardziej ze moje dziewczyny szykuja sie do wczesniejszego wylotu:P

ale moj maz mowi ze spokojnie :P
    jestem ciekawa co bedzie jak sie urodza za 1,5 miesiaca :P

w sumie brakuje mi materacyka,poscieli, wozka i fotelikow

podstawowe rzeczy w ilosci minimalnej juz mam lub ida do mnie wlasnie :)
    nie szlaleje z ilosciami bo bratowala mowila ze ma cos jescze po malej - przywiezie jak sie dziewczyny urodza, siostra naszykowala mi mega pake i cos tam jeszcze dokupuje caly czas, nie wiem tylko ile paczka pojdzie z Anglii?

dziecwzyny materacyk : kokos, pianka gryka bedzie dobry ?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dylemat z materacem, ale chyba skuszę się na kokos-pianka-kokos. Coś do tej gryki nie jestem przekonana, choć są najpopularniejsze.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też tak wg popularności szukałam :) jeszcze piankowe były na all chetnie kupowane, ale to może dla większych dzieci?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mam już i wózek i jedno z łóżeczek,ubranka uprane,poprasowane i poukładane w szafie,brakuje mi tylko drobiazgów.U mnie pomału dobiega końca 29tydz wiec też już musze być na wszystko przygotowana.Chciałabym aby dzieci urodziły się po 36tyg i żeby miały przynajmniej po 2,5kg a przede wszystkim żeby były zdrowe.Resztę jakoś muszę dac radę,choc na początku pewnie będzie ciężko z organizacją .

pirelka lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza: Ty pierwsza w kolejce teoretycznie :)

I w pełni gotowa :) Super i zazdroszczę trochę.

Ja dziś mam chyba dobry dzień i mogłabym robić - spadł deszcz i temp.
    Ale nie wolno mi zabardzo :( chociaż tak myślę że nikt przecież nie zrobi tego za mnie więc warto po malu się brać za robotę :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,chyba ja będę pierwsza,zależy jeszcze co te nasze dzieci wykombinują...

A ty nie przesadzaj za bardzo z pracą,bo w tej chwili czujesz się dobrze,ale szybko możesz się zmęczyć,a przecież powinnaś jak najwięcej leżec.

Ja ostatnio wykorzystuję coraz częściej mojego do różnych prac,choc denerwuje mnie taka niemoc,zawsze byłam w ruchu,w pracy bardzo aktywna(robiłam nawet po 16 godzin,a praca fizyczna),częste długie spacery itd.,a teraz większość czasu leżę.Dla mnie to jak kara :/

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ