Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
niestety mieszkam w takim zad... że daleko wszędzie by pojechać coś zobaczyć a jeszcze z moim nakazem leżenia w ogóle
Zastanawiam sie nad adbor duo stars, freestyle twins (ten miała koleżanka i chwaliła), mikado, clamaro twins, dorjan... a Ty jaki masz? -
nick nieaktualnyNo znam to, ja mieszkam w Trójmieście, a wózków podwójnych w sklepach jak na lekarstwo chciałam zamówić jednak stacjonarnie, choć gdyby innej opcji nie było musielibyśmy coś kupić.
My zamówiliśmy Baby Jogger City Mini Double GT. Zachwycił mnie na prezentacji i nie chciałam już szukać innego, choć tego typu nie brałam początkowo w ogóle pod uwagę
Z tych Twoich wizualnie najbardziej podoba mi się clamaro twins albo dorjan, ale generalnie wszystkie nie są do końca w moim typie. Najważniejsze jednak jakie są w praktyce, bo bliźniacze wózki w ogóle nie grzeszą urodą -
nick nieaktualnyTeż mam używane foteliki, każdy inny model ale nie planuję montować ich na wózek, tylko doraźnie do auta, którym i tak rzadko jeździmy.
Dopiero kolejne foteliki kupię nowe, porządne, takie jak mi się marzą i będą na lata
Pamiętaj tylko, że sam zakup wózka czasem to nie wszystko, bo okazuje się że na zamówienie danego modelu trzeba czekać.. dowiedz się najpierw, bo ja kupiłam w maju, a odbieram w lipcu dopiero. Cieszę się, że nie czekałam do ostatniej chwili jak inni gadali, że za wcześnie -
no ja też te pierwsze foteliki które i tak posłużą tylko kilka miesięcy zostawie te a potem dokupie jeden bo sukcesywnie po jednym bede dostawać od sąsiadki jak jej malec będzie wyrastał
na allegro są przeważnie dostępne od ręki, ewentualnie piszą sprzedający jak nie ma jakiegoś koloru np. to może zamówie początkiem lipca wtedy jak bede zamawiać reszte rzeczy dla siebie i dzieci -
nick nieaktualnyJak są dostępne od ręki to spoko chodziło mi tylko, by wcześniej właśnie doczytać, byście bez wózka nie zostali a termin porodu może spłatać figla.
Mi wciąż Mama mówi, że za wcześnie to wszystko, że meble za wcześnie wynosimy, że pokoik można w sierpniu zrobić, bo do września tyle czasu. Nie słucham, bo chcę teraz na chodzę zadbać o wszystko póki mogę, nie wiadomo co i jak będzie za miesiąc, a roboty jest sporo wbrew pozorom osób, które siedzą od tego z daleka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 09:12
-
no my też już pokoik mamy prawie przygotowany, jak przyjedzie szafa zaczynam pranie ubranek, pościeli itp. zostało mi do kupienia troche rzeczy dla mnie i maluchów no i wózek i też nie słucham ludzi ze za wcześnie, gin mi każe wytrzymać choć do początku września a to wcale niedaleko....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Napisalam post na telefonie i mi go wcielo znowu:P
Musze pogodzic sie z laptopem ale na telefonie wygodniej na lezaco :p
Pirelka: mysle ze wcale nie za wczesnie ze wszystkim bo zazwyczaj ciaze jednokosmowkowe trwaja ok 36 tyg wiec na koniec sierpnia warto byc gotowa, a jak pokazuja doswiadczenia dziewczyn bywa różnie.
Pranie i prasowanie ubranek w temperaturze 30 stopni z wielkim brzuchem tez nie idzie tak latwo jak zawsze
Co do fotelikow, to tez kupie pierwsze uzywki jak sie trafia zobaczymy, na szczescie z tym produktem nie ma problemow wiekszych. Niby w wiekszosci sa 0-13 ale jakos nie widze w takim 2 latka:P
Dea: widze ze tez masz problem z wozkiem:P
edit: ten adbor duo stars wizualnie fajny i cena bardzo korzystna nowy za 1500zl - zobaczylam na all piekny jasny kolor ehhh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 10:24
-
nick nieaktualnyewa, dla mnie to też nie za wcześniej i w lipcu chcę mieć pokoik w miarę gotowy, zacząć pranie, prasowanie, układanie.. i czekać ewentualnie dokupić jakieś drobnostki dla mnie czy dzieci do szpitala.
Co do fotelików, to u Nas ciężko znaleźć taki chcieliśmy, w dobrej cenie i stanie, ale udało się i do 13 kg starczy na nich pisze, że są 0-12m.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 10:23
-
Dea u mnie też zadu**e,ze nie ma gdzie wozka obejrzeć. Otworzyli 30km ode mnie sklep wózków pojedynczych poprostu full (wiem od przyjaciolki) jaki sie chce,ale mówiła że na te dziesiatki wózków pojedynczych chuba tylko ze 3 były bliźniacze.
My wyprawkę mamy zamiar ogarnąć jak mąż przyjedzie na koniec lipca i jak bedzie w pl do konca sierpnia to musimy wtedy ogarnąć,bo ja to też tykajaca bąba to trzeba mieć ogarniete w razie w jak mąż wyjedzie -
Izabela23 wrote:Ewa,Ty już 28tc zaczelas ale leci no na tym to juz co nieco trzeba mieć ogarniete
no wlasnie wlasnie
tymbardziej ze moje dziewczyny szykuja sie do wczesniejszego wylotu:P
ale moj maz mowi ze spokojnie
jestem ciekawa co bedzie jak sie urodza za 1,5 miesiaca
w sumie brakuje mi materacyka,poscieli, wozka i fotelikow
podstawowe rzeczy w ilosci minimalnej juz mam lub ida do mnie wlasnie
nie szlaleje z ilosciami bo bratowala mowila ze ma cos jescze po malej - przywiezie jak sie dziewczyny urodza, siostra naszykowala mi mega pake i cos tam jeszcze dokupuje caly czas, nie wiem tylko ile paczka pojdzie z Anglii?
dziecwzyny materacyk : kokos, pianka gryka bedzie dobry ?
-
nick nieaktualny
-
Ja na szczęście mam już i wózek i jedno z łóżeczek,ubranka uprane,poprasowane i poukładane w szafie,brakuje mi tylko drobiazgów.U mnie pomału dobiega końca 29tydz wiec też już musze być na wszystko przygotowana.Chciałabym aby dzieci urodziły się po 36tyg i żeby miały przynajmniej po 2,5kg a przede wszystkim żeby były zdrowe.Resztę jakoś muszę dac radę,choc na początku pewnie będzie ciężko z organizacją .
pirelka lubi tę wiadomość
-
Fairuza: Ty pierwsza w kolejce teoretycznie
I w pełni gotowa Super i zazdroszczę trochę.
Ja dziś mam chyba dobry dzień i mogłabym robić - spadł deszcz i temp.
Ale nie wolno mi zabardzo chociaż tak myślę że nikt przecież nie zrobi tego za mnie więc warto po malu się brać za robotę :p -
No,chyba ja będę pierwsza,zależy jeszcze co te nasze dzieci wykombinują...
A ty nie przesadzaj za bardzo z pracą,bo w tej chwili czujesz się dobrze,ale szybko możesz się zmęczyć,a przecież powinnaś jak najwięcej leżec.
Ja ostatnio wykorzystuję coraz częściej mojego do różnych prac,choc denerwuje mnie taka niemoc,zawsze byłam w ruchu,w pracy bardzo aktywna(robiłam nawet po 16 godzin,a praca fizyczna),częste długie spacery itd.,a teraz większość czasu leżę.Dla mnie to jak kara