Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFairuza, no to miałaś niezłą przygodę.. ;/ współczuję.. ja chyba bym nie wytrzymała tyle, dentystka pewnie by mnie posadziła na chwilę bym odpoczęła i by zrobiło mi się lepiej.
Mam nadzieję, że ja jutro jakoś to zniosę..
Co do zgagi, to dziwnym trafem mam tylko po płynie, a w ciągu dnia nawet jak leżę to nic nie podchodzi, tak samo jak zasnę przy filmie jest ok, a jak już zrobię sobie płukanie i mycie zębów, to momentalnie nie idzie się położyć, bo wraca wszystko, im więcej połykam śliny tym mocniej się cofa, więc jednak na razie sądzę, że to jego wina. Dziś płukałam rano, wieczór sobie daruję i zobaczymy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 13:24
-
No,może ta zmiana pomoże,jesli nie to może kup inny płyn?
W sumie ja też mam najczęściej zgagę wieczorem,choc ostanio mam ją też po truskawkach i owsiance.
A co do dentystki,to i tak jestem zadowolona,bo widzę ,że mam wreszcie do czynienia z kimś, kto zna się na rzeczy.W Polsce tylko same rozczarowania i cierpienia(kiedyś przez jakies pół godziny rwali mi pniaka na pół żywo bo znieczulenie nie zadziałalo.Jak stamtąd wyszłam to byłam tak roztrzęsiona,że nerwy czułam w każdym cm ciala).Teraz jak oglądam te zęby co mi już zrobiła,to wyglądają jak oryginały,ładne białe zęby bez znaku ingerencji. -
nick nieaktualnyJuż w zapasie mam inny kupiony, także zobaczymy czy to to, czy to zbieg okoliczności.
Fajnie znaleźć kogoś godnego zaufania. Ja z mojej też jestem zadowolona, po zębach też nic nie widać, a pamiętam jak dawniej, te plomby wyglądały, że widać iż ząb był zaklejony. Teraz są inne materiały, a i cena robi swoje jednak.
Fairuza, ile wizyt jeszcze przed Tobą w planach? -
nick nieaktualnyJa planuję iść maksymalnie na 3 wizyty.. i oby na tym był koniec i reszta mogła zaczekać, oby nic by się nie zadziało do czasu porodu.
To jesteśmy na podobnym etapie
Ja po porodzie zobaczę jak moje dolegliwości zębowo-dziąsłowe się mają, chcę też zrobić panoramę zębów i zdjąć kamień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 14:29
-
Faktycznie,mamy podobnie.Ja mam o tyle lepiej,że jak na razie u mnie nie wchodzi w grę kanałowe i ogólnie zęby mnie nie bolą,po prostu chcę je sobie doprowadzić do bardzo dobrego stanu.Kamienia już nie mam,a te zęby do wstawienia to dopiero po porodzie( bo to i większy wydatek będzie),przy okazji mi zrobią usg szczęki i zobaczymy co się jeszcze odkryje.Mam nadzieję,że już będzie ok.
-
nick nieaktualnyNo to faktycznie masz lepszą sytuację, ja generalnie miałam duże ubytki i to w środku, które nie były zbytnio widoczne, ale kanałowy na razie tylko jeden musiałam robić i mam nadzieję, że tak zostanie bo w ciąży chyba nie dam sobie zrobić drugiego, jak znowu miałby mi dokuczać jak ten
-
nick nieaktualny
-
Pirelka nie pisałam jeszczemyślałam że wczoraj przyjdzie. Później sprawdzę status i napiszę- u mnie to kwestia poczty polskiej
My zostaliśmy w szpitalu bo przepływ się pogorszyl. W sumie mogłabym wracać do domu ale przez złe samopoczucie ostatnimi czasy wolałam zostać.
Cały czas pod ktg leżę jestem już strasznie głodna. -
nick nieaktualnyewa trzymam za Was kciuki! Wyjdziecie dzisiaj, czy zostajecie dłużej??
U mnie plany wzięły w łeb, bo jak się okazało po skręceniu łóżeczek nie zmieści się przewijak. Strasznie dużo miejsca te łóżeczka zajmują, a pokoik malusi. Chyba będę musiała mieć przewijak na łóżeczku. Strasznie mnie to zniesmaczyło i zniweczyło moje plany. Jak to wszystko na sucho wydaje sie inaczej podczas mierzenia
Jedno łóżeczko ok, drugie ma taki sobie stan.. szczebelek wyjmowany jest ułamany, zakrętek do śrub brakuje, porysowane i pozdzierane trochę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej !
Moja zgaga odpuściła na tą noc, mogłabym spać gdybym nie budziła się co chwilę, nie stresowała się dentystą i nie miała podpuchniętych dziąseł dodatkowo rano złapał mnie skurcz łydki i do teraz mnie boli!
Zdałam sobie sprawę, że kupiłam w Superpharm przeterminowaną nitkę do zębów i nie wiem czy to nie wina moich podrażnionych dziąseł od wczoraj. Muszę ją zwrócić..
U Nas dzisiaj zapowiada się upał !
Fairuza a do Ciebie doszło już to zamówione łóżeczko? Mam nadzieję, że będzie ok z Twoim zamówieniem.
Ja czekam na swoje z pościelami, przewijakiem itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 08:07
-
siema.Myślę że przeterminowana nitka nie mogłaby jakos szczególnie zaszkodzić,może za mocno jej używałaś?
Czyli jednak kwestia płynu z ta zgagą co?Lepiej używaj go rano,a zgaga nie będie ci dokuczać.
O której masz wizytę u dentysty?
Tu też w te dni mają być upały,słońce już dość mocno grzeje,więc pewnie będą.
A co do łóżeczka,to przecież już wstawiałam link do fotki,czekałam tydzień ale wszystko ok.W lipcu zamówimy drugie.
Ciekawe jak nasza Ewa daje sobie radę i czy od wczoraj przepływy się poprawiły. -
nick nieaktualnyZwalam winę na nitkę, tak jak wieczorem na płyn poza tym nitka jest do dupy, kompletnie... więc oddam ją, jak nie to w kosz i muszę kupić sprawdzoną.
Ze zgagą poobserwuję i zobaczymy, następny płyn mam inny.
Wizytę mam o 10, więc zaraz jem śniadanko i lecę, dzisiaj chcę ten kanałowy dalej robić, bo nie mam kasy na te co mi zostały
Faktycznie, zapomniałam o łóżeczku moje też już stoją, gołe i wesołe
Może ewa będzie mogła dzisiaj się odezwać, mam nadzieję że u niej i u maluszków ok :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 08:22
-
nick nieaktualnyZnieczulenie będzie więc pewnie nic wiele czuć nie będę, ale każda wizyta to dla mnie stres..
Szczoteczki u mnie w grę nie wchodzą, bo mam tak wąskie przestrzenie, że nie raz nie mogę nawet najcieńszej nitki wsadzić i wyjąć. Także u mnie wyłącznie nić i to tylko taka specjalna -
Dzień dobry.
Wracam do świata żywych. Byłam dziś na krzywej. Do wypicia jest to całkiem spoko jak lemoniadka tylko słodko-kwaśna kupiłam glukoze cytrynową i jeszcze wcisnęłam pół cytryny. Ale pierwsza godzina była kosmiczna ze 2 razy mi się słabo robiło do tego stopnia że pielęgniarka wyniosła mi krzesełko na taki tarasik i tam sobie siedziałam a potem przedarło mnie na kibelku ale 2 godzina już ok. Teraz odpoczywam w domku przed komputerem a potem zbiore sie za obiad.
ewa trzymam kciuki by było ok, ile będziecie w szpitalu?
pirelka no tak to już jest, my też mamy malutką sypialnie ale przewijak odkupiłam od dziewczyny za 20zł taki na łóżeczko bo od razu brałam pod uwage, że inny sie nie zmieści :/ciekawe w ogóle w jakim stanie jest drugie łóżeczko bo go nawet na oczy nie widziałam.