Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Pirelka,ciesze się ze z córkami i szyjką ok.Ja mam teraz wizyte we wtorek i jak zwykle z jednej strony nie mogę się doczekać,a z drugiej się boję czy wszystko jest ok.Tym razem powiem ginowi o tym pieczeniu skóry pod biustem.Moze coś zaradzi.
U nas też upał niemiłosierny.Byłam na poczcie(facet przepuścił mnie w kolejce! ),a potem spotkałyśmy się z koleżanką i poszły do mnie na pogaduchy i tak zleciało parę godzin nawet nie wiem kiedy.
Najbliższy tydzień ma być taki upalny,chyba usmaże się sama we własnym pocie -
nick nieaktualnyHej !
U Nas znowu niemiłosierny upał, mieliśmy rano jechać nad otwarte morze, ale nie spaliśmy w nocy dobrze więc pojedziemy późnym popołudniem jak minie południe i największy skwar.
Dodatkowo męczy mnie niestety alergia, kicham, smarkam cały dzień i nawet w nocy się zdarza koszmar..i tak niemal do końca lipca..a może i dłużej.
Swędzi mnie w uszach i gardle, chyba od tego jeszcze
Fairuza na pewno na wizycie będzie wszystko dobrze, bądź dobrej myśli :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 08:31
-
nick nieaktualnyTak co roku, na wszystko, ale zwłaszcza męczy mnie i odczuwam na pyłki traw, właśnie w tym okresie. Zawsze brałam krople na receptę, ale one są na sterydach to wolę ich teraz nie psikać
Od dziecka to mam niestety, tutaj nad morzem i tak mam łagodniej niż miałam na podkarpaciu skąd pochodzę.
Nad to morze nie wiem jeszcze jak z dzisiaj, zobaczymy po meczu.. mam nadzieję, że tam będzie chłodniej, bo w mieście to sauna i nad zatoką.. tylko otwarte morze ratuje! -
Niestety badania mi kiepsko wyszły choć gin twierdzi, że przy bliźniakach i tak nieźle. Mam podwyższony poziom cukru jeszcze nie cukrzyca ale mam uważać na to co jem i 4 razy dziennie robić pomiar cukru. po 2 godzinach miałam 9,79 mówił że stan nietolerancji glukozy jest do 10. a potem już cukrzyca W poniedziałek usg już sie nie moge doczekać aż zobacze dzieci. Zapowiadają troche chłodniej to dobrze bo mam troche załatwień które miałam załatwić w tym tygodniu ale poczekam jak już wyjde z domu do lekarza to załatwie wszystko za jednym razem. Ja mojemu też piwa już nie kupuje a lubi tak 1 dziennie wypić więc wpadł na patent idzie i kupuje całą skrzynke i ma na jakiś czas a czasem jak ktoś wpadnie typu sąsiad nam pokój malował i wczoraj skręcał szafe dla dzieci a nic nigdy za to nie chce to choć zimne pifko wypije Ja od wczoraj piore ciuszki pomału bo jak dowali mi cukier to szpital a nie chce by mój ze wszystkim sam został. jeszcze sporo rzeczy trzeba dokupić. Za jakieś 2 tyg planuje kupić wszystko dzieciom i sobie i zostanie tylko wózek i oczekiwanie na komode jak doślą.
Lanay fajnie że wszystko w porządku. A co do ruchów to dużo zależy od lokalizacji łożyska i od Twojej budowy. Ja do tej pory średnio te ruchy czuje. Przed wczoraj dzieciaki wariowały jak sie położyłam w wannie z chłodną wodą to brzuch mi podskakiwał
Fairuza glukoza do wypicia bez problemu ale tak od 20 minuty po wypiciu do godziny czułam sie fatalnie. Aż pielęgniarka wyniosła mi krzesełko na taki taras i tam sobie siedziałam. Druga godzina już spoko. Piękne zdjęcia z sesji. Ja mam nadzieje, że po niedzieli dostane fotki ze ślubu więc też wam coś wrzuce
pirelka co zamawiałaś? i u kogo? wrzuć link. gratuluje zdrowych córeczek zazdroszcze morza
Izabela23 lubi tę wiadomość
-
Dea,przykro mi,że wynik wyszedł nienajlepszy,ale dobrze,że to jeszcze nie cukrzyca,wtedy nie byłoby za wesoło.Musisz teraz bardzo uważac na to co jesz.Głowa do góry,będzie dobrze.
Ja jeszcze nie wiem jak z moimi wynikami,mam wizyte we wtorek,to się dowiem.
Czekamy na fotki ze ślubu! -
Ja zrobiłam sobie mrożoną kawke ale pewnie niedługo wskocze do zimnej wody do wanny
Fairuza no musze uważać i tyle ech ale czego się ne zrobi dla swoich wyczekanych dzieci ja mam wizyte w poniedziałek już sie nie moge doczekac bo prawie miesiąc ich nie widziałam -
nick nieaktualnyDea, nie ciekawie z tym cukrem, ale jak lekarz mówi, że przy bliźniakach wyniki nie są złe to nie martw się na zapas tylko tak jak zaleca stosuj lekką dietę i mierz cukier.
Trzymam kciuki!
Ja zamawiałam od tego sprzedającego: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=37609074
Ja zamawiałam komplet pościeli do łóżeczka, poszewki zamienne na pościele, przewijak, wkładki laktacyjne, podkłady pod materace, rożki i prześcieradła. W sumie jestem zadowolona, ale zobaczymy jak po praniu.
Izabela u mnie w cieniu 33 st w mieszkaniu od okna 30!
Na klatce chłodniej
Fairuza, z alergią mam co roku tą samą jazdę, trwa zazwyczaj do końca sierpnia, ale od końca lipca już w mniejszy stopniu jest natężenie pyłków. Choć cichą nadzieję miałam, że przy ciąży coś mi się zmieni z tą alergią ale nie można mieć wszystkiego.
-
nick nieaktualnyJa wróciłam z Rossmanna, kupiliśmy proszek Bobini, to już mogę robić pranie, choć jeszcze poczekam jest teraz w promocji, jeszcze z kartą rossnę rabacik
Na ryneczku mega kolejki, ale stanęłam tam gdzie najmniej ludzi po truskawki i czereśnie, już są po 9 zł truskawki!!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBądź dobrej myśli, dobre myśli się przyciągają i na pewno będzie ok.
A ile miałaś ostatnio szyjki?
Ja nigdy nie wiedziałam, ale w karcie u lekarza wczoraj zobaczyła, że jak robiła mi początkiem czerwca usg to było 36mm. Mówiła, że jak na ciążę bliźniaczą to dość długa nawet. -
nick nieaktualnyA u Nas duchota, byłam w Lidlu po lody.. i wzięłam ostatnie pudełko, a jeszcze przedwczoraj była cała lodówka nawet smaku wybrać nie można było!
Ludzie biorą po kilkanaście lodów w kartony jakby wojna miała być, zakupy za 400 zł !!!! Koszmar jakiś..
I co z tego, że ludzi nie było podczas meczu jak jedna kasa otwarta i jedna babka stała 10 min przy kasie, ostałam się jak zawsze
Skwar niemiłosierny u Nas, nad morze nie jedziemy bo coś grzmi, ale pewnie jak zwykle bokiem przejdzie po innych dzielnicach oby się ochłodziło bo w mieszkaniu 30 st!