X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka,ciesze się ze z córkami i szyjką ok.Ja mam teraz wizyte we wtorek i jak zwykle z jednej strony nie mogę się doczekać,a z drugiej się boję czy wszystko jest ok.Tym razem powiem ginowi o tym pieczeniu skóry pod biustem.Moze coś zaradzi.

U nas też upał niemiłosierny.Byłam na poczcie(facet przepuścił mnie w kolejce! ),a potem spotkałyśmy się z koleżanką i poszły do mnie na pogaduchy i tak zleciało parę godzin nawet nie wiem kiedy.
    Najbliższy tydzień ma być taki upalny,chyba usmaże się sama we własnym pocie :/

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    U Nas znowu niemiłosierny upał, mieliśmy rano jechać nad otwarte morze, ale nie spaliśmy w nocy dobrze więc pojedziemy późnym popołudniem jak minie południe i największy skwar.

Dodatkowo męczy mnie niestety alergia, kicham, smarkam cały dzień i nawet w nocy się zdarza :/ koszmar..i tak niemal do końca lipca..a może i dłużej.
    Swędzi mnie w uszach i gardle, chyba od tego jeszcze :/

Fairuza na pewno na wizycie będzie wszystko dobrze, bądź dobrej myśli :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 08:31

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pirelka :) A co to za alergia?Masz tak co roku?Współczuję,jeszcze i tego ci brakowało..

Ty msz dobrze,że możecie skoczyć chociaż nad morze i się ochłodzić,mnie zostaje wanna :/

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak co roku, na wszystko, ale zwłaszcza męczy mnie i odczuwam na pyłki traw, właśnie w tym okresie. Zawsze brałam krople na receptę, ale one są na sterydach to wolę ich teraz nie psikać :/
    Od dziecka to mam niestety, tutaj nad morzem i tak mam łagodniej niż miałam na podkarpaciu skąd pochodzę.

Nad to morze nie wiem jeszcze jak z dzisiaj, zobaczymy po meczu.. mam nadzieję, że tam będzie chłodniej, bo w mieście to sauna i nad zatoką.. tylko otwarte morze ratuje!

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety badania mi kiepsko wyszły choć gin twierdzi, że przy bliźniakach i tak nieźle. Mam podwyższony poziom cukru jeszcze nie cukrzyca ale mam uważać na to co jem i 4 razy dziennie robić pomiar cukru. po 2 godzinach miałam 9,79 mówił że stan nietolerancji glukozy jest do 10. a potem już cukrzyca :( W poniedziałek usg już sie nie moge doczekać aż zobacze dzieci. Zapowiadają troche chłodniej to dobrze bo mam troche załatwień które miałam załatwić w tym tygodniu ale poczekam jak już wyjde z domu do lekarza to załatwie wszystko za jednym razem. Ja mojemu też piwa już nie kupuje a lubi tak 1 dziennie wypić więc wpadł na patent idzie i kupuje całą skrzynke i ma na jakiś czas a czasem jak ktoś wpadnie typu sąsiad nam pokój malował i wczoraj skręcał szafe dla dzieci a nic nigdy za to nie chce to choć zimne pifko wypije :) Ja od wczoraj piore ciuszki pomału bo jak dowali mi cukier to szpital :/ a nie chce by mój ze wszystkim sam został. jeszcze sporo rzeczy trzeba dokupić. Za jakieś 2 tyg planuje kupić wszystko dzieciom i sobie i zostanie tylko wózek i oczekiwanie na komode jak doślą.

Lanay fajnie że wszystko w porządku. A co do ruchów to dużo zależy od lokalizacji łożyska i od Twojej budowy. Ja do tej pory średnio te ruchy czuje. Przed wczoraj dzieciaki wariowały jak sie położyłam w wannie z chłodną wodą to brzuch mi podskakiwał ;)

Fairuza glukoza do wypicia bez problemu ale tak od 20 minuty po wypiciu do godziny czułam sie fatalnie. Aż pielęgniarka wyniosła mi krzesełko na taki taras i tam sobie siedziałam. Druga godzina już spoko. Piękne zdjęcia z sesji. Ja mam nadzieje, że po niedzieli dostane fotki ze ślubu więc też wam coś wrzuce :)

pirelka co zamawiałaś? i u kogo? wrzuć link. gratuluje zdrowych córeczek :) zazdroszcze morza :)

Izabela23 lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mozna sie wykonczyc w te upały sa straszne u mnie w tej chwili 27/28 w cieniu rano musialam wskoczyc pod letni prysznic bo zagotowac sie mozna.

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka kurcze,ale ty się umęczysz,dość ze takie gorąca to jeszcze uczulenie i nie możesz nic z tym zrobić.Obys nie musiała już do końca ciąży to znosic!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 10:00

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea,przykro mi,że wynik wyszedł nienajlepszy,ale dobrze,że to jeszcze nie cukrzyca,wtedy nie byłoby za wesoło.Musisz teraz bardzo uważac na to co jesz.Głowa do góry,będzie dobrze.
    Ja jeszcze nie wiem jak z moimi wynikami,mam wizyte we wtorek,to się dowiem.
    Czekamy na fotki ze ślubu!

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam sobie mrożoną kawke ale pewnie niedługo wskocze do zimnej wody do wanny :)

Fairuza no musze uważać i tyle ech :/ ale czego się ne zrobi dla swoich wyczekanych dzieci :) ja mam wizyte w poniedziałek już sie nie moge doczekac bo prawie miesiąc ich nie widziałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, nie ciekawie z tym cukrem, ale jak lekarz mówi, że przy bliźniakach wyniki nie są złe to nie martw się na zapas tylko tak jak zaleca stosuj lekką dietę i mierz cukier.
    Trzymam kciuki!
    Ja zamawiałam od tego sprzedającego: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=37609074
    Ja zamawiałam komplet pościeli do łóżeczka, poszewki zamienne na pościele, przewijak, wkładki laktacyjne, podkłady pod materace, rożki i prześcieradła. W sumie jestem zadowolona, ale zobaczymy jak po praniu.

Izabela u mnie w cieniu 33 st :) w mieszkaniu od okna 30!
    Na klatce chłodniej :P

Fairuza, z alergią mam co roku tą samą jazdę, trwa zazwyczaj do końca sierpnia, ale od końca lipca już w mniejszy stopniu jest natężenie pyłków. Choć cichą nadzieję miałam, że przy ciąży coś mi się zmieni z tą alergią ;) ale nie można mieć wszystkiego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z Rossmanna, kupiliśmy proszek Bobini, to już mogę robić pranie, choć jeszcze poczekam ;) jest teraz w promocji, jeszcze z kartą rossnę rabacik :P

Na ryneczku mega kolejki, ale stanęłam tam gdzie najmniej ludzi po truskawki i czereśnie, już są po 9 zł truskawki!!!

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka z tego co piszesz to nie mam tylko podkładów pod materacyk :)

ja kupiłam butle płynu do prania Dzidziuś 1,5l za 12zł i już wczoraj poszło pierwsze pranie a dziś drugie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea to sporo już masz, my dopiero powoli zaczynamy kompletować te ważniejsze rzeczy ;)

Kiedy pierzecie pościele, poszwy żeby się nie kurzyły na łóżeczkach za dużo ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 12:03

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka poszwy myśle wyprać jak łóżeczka poskręcamy a to pewnie będzie dopiero jak mąż będzie miał urlop czyli koniec lipca/początek sierpnia :) a ciuszki piore pomału teraz

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie w lipcu chyba pozaczynam i najwyżej poskładam w szafie a rozłożę na łóżeczko bliżej terminu ;)

Cameline lubi tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko wyjdzie w trakcie, ciekawe jak tam moja szyjka no i co będzie z cukrem mam nadzieje że nie będę leżeć w szpitalu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bądź dobrej myśli, dobre myśli się przyciągają i na pewno będzie ok.
    A ile miałaś ostatnio szyjki?
    Ja nigdy nie wiedziałam, ale w karcie u lekarza wczoraj zobaczyła, że jak robiła mi początkiem czerwca usg to było 36mm. Mówiła, że jak na ciążę bliźniaczą to dość długa nawet.

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u nas zaczęła się burza i padaaaaaa.jak super,wreszcie można normalnie oddychać!

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Nas duchota, byłam w Lidlu po lody.. i wzięłam ostatnie pudełko, a jeszcze przedwczoraj była cała lodówka :O nawet smaku wybrać nie można było!
    Ludzie biorą po kilkanaście lodów w kartony :O jakby wojna miała być, zakupy za 400 zł !!!! Koszmar jakiś..

I co z tego, że ludzi nie było podczas meczu jak jedna kasa otwarta i jedna babka stała 10 min przy kasie, ostałam się jak zawsze :/

Skwar niemiłosierny u Nas, nad morze nie jedziemy bo coś grzmi, ale pewnie jak zwykle bokiem przejdzie po innych dzielnicach :/ oby się ochłodziło bo w mieszkaniu 30 st!

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio 30 maja miałam 40mm szyjke

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ