X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka,ciesze się ze z córkami i szyjką ok.Ja mam teraz wizyte we wtorek i jak zwykle z jednej strony nie mogę się doczekać,a z drugiej się boję czy wszystko jest ok.Tym razem powiem ginowi o tym pieczeniu skóry pod biustem.Moze coś zaradzi.

U nas też upał niemiłosierny.Byłam na poczcie(facet przepuścił mnie w kolejce! ),a potem spotkałyśmy się z koleżanką i poszły do mnie na pogaduchy i tak zleciało parę godzin nawet nie wiem kiedy.
    Najbliższy tydzień ma być taki upalny,chyba usmaże się sama we własnym pocie :/

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    U Nas znowu niemiłosierny upał, mieliśmy rano jechać nad otwarte morze, ale nie spaliśmy w nocy dobrze więc pojedziemy późnym popołudniem jak minie południe i największy skwar.

Dodatkowo męczy mnie niestety alergia, kicham, smarkam cały dzień i nawet w nocy się zdarza :/ koszmar..i tak niemal do końca lipca..a może i dłużej.
    Swędzi mnie w uszach i gardle, chyba od tego jeszcze :/

Fairuza na pewno na wizycie będzie wszystko dobrze, bądź dobrej myśli :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 08:31

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pirelka :) A co to za alergia?Masz tak co roku?Współczuję,jeszcze i tego ci brakowało..

Ty msz dobrze,że możecie skoczyć chociaż nad morze i się ochłodzić,mnie zostaje wanna :/

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak co roku, na wszystko, ale zwłaszcza męczy mnie i odczuwam na pyłki traw, właśnie w tym okresie. Zawsze brałam krople na receptę, ale one są na sterydach to wolę ich teraz nie psikać :/
    Od dziecka to mam niestety, tutaj nad morzem i tak mam łagodniej niż miałam na podkarpaciu skąd pochodzę.

Nad to morze nie wiem jeszcze jak z dzisiaj, zobaczymy po meczu.. mam nadzieję, że tam będzie chłodniej, bo w mieście to sauna i nad zatoką.. tylko otwarte morze ratuje!

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety badania mi kiepsko wyszły choć gin twierdzi, że przy bliźniakach i tak nieźle. Mam podwyższony poziom cukru jeszcze nie cukrzyca ale mam uważać na to co jem i 4 razy dziennie robić pomiar cukru. po 2 godzinach miałam 9,79 mówił że stan nietolerancji glukozy jest do 10. a potem już cukrzyca :( W poniedziałek usg już sie nie moge doczekać aż zobacze dzieci. Zapowiadają troche chłodniej to dobrze bo mam troche załatwień które miałam załatwić w tym tygodniu ale poczekam jak już wyjde z domu do lekarza to załatwie wszystko za jednym razem. Ja mojemu też piwa już nie kupuje a lubi tak 1 dziennie wypić więc wpadł na patent idzie i kupuje całą skrzynke i ma na jakiś czas a czasem jak ktoś wpadnie typu sąsiad nam pokój malował i wczoraj skręcał szafe dla dzieci a nic nigdy za to nie chce to choć zimne pifko wypije :) Ja od wczoraj piore ciuszki pomału bo jak dowali mi cukier to szpital :/ a nie chce by mój ze wszystkim sam został. jeszcze sporo rzeczy trzeba dokupić. Za jakieś 2 tyg planuje kupić wszystko dzieciom i sobie i zostanie tylko wózek i oczekiwanie na komode jak doślą.

Lanay fajnie że wszystko w porządku. A co do ruchów to dużo zależy od lokalizacji łożyska i od Twojej budowy. Ja do tej pory średnio te ruchy czuje. Przed wczoraj dzieciaki wariowały jak sie położyłam w wannie z chłodną wodą to brzuch mi podskakiwał ;)

Fairuza glukoza do wypicia bez problemu ale tak od 20 minuty po wypiciu do godziny czułam sie fatalnie. Aż pielęgniarka wyniosła mi krzesełko na taki taras i tam sobie siedziałam. Druga godzina już spoko. Piękne zdjęcia z sesji. Ja mam nadzieje, że po niedzieli dostane fotki ze ślubu więc też wam coś wrzuce :)

pirelka co zamawiałaś? i u kogo? wrzuć link. gratuluje zdrowych córeczek :) zazdroszcze morza :)

Izabela23 lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mozna sie wykonczyc w te upały sa straszne u mnie w tej chwili 27/28 w cieniu rano musialam wskoczyc pod letni prysznic bo zagotowac sie mozna.

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka kurcze,ale ty się umęczysz,dość ze takie gorąca to jeszcze uczulenie i nie możesz nic z tym zrobić.Obys nie musiała już do końca ciąży to znosic!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 10:00

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea,przykro mi,że wynik wyszedł nienajlepszy,ale dobrze,że to jeszcze nie cukrzyca,wtedy nie byłoby za wesoło.Musisz teraz bardzo uważac na to co jesz.Głowa do góry,będzie dobrze.
    Ja jeszcze nie wiem jak z moimi wynikami,mam wizyte we wtorek,to się dowiem.
    Czekamy na fotki ze ślubu!

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam sobie mrożoną kawke ale pewnie niedługo wskocze do zimnej wody do wanny :)

Fairuza no musze uważać i tyle ech :/ ale czego się ne zrobi dla swoich wyczekanych dzieci :) ja mam wizyte w poniedziałek już sie nie moge doczekac bo prawie miesiąc ich nie widziałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, nie ciekawie z tym cukrem, ale jak lekarz mówi, że przy bliźniakach wyniki nie są złe to nie martw się na zapas tylko tak jak zaleca stosuj lekką dietę i mierz cukier.
    Trzymam kciuki!
    Ja zamawiałam od tego sprzedającego: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=37609074
    Ja zamawiałam komplet pościeli do łóżeczka, poszewki zamienne na pościele, przewijak, wkładki laktacyjne, podkłady pod materace, rożki i prześcieradła. W sumie jestem zadowolona, ale zobaczymy jak po praniu.

Izabela u mnie w cieniu 33 st :) w mieszkaniu od okna 30!
    Na klatce chłodniej :P

Fairuza, z alergią mam co roku tą samą jazdę, trwa zazwyczaj do końca sierpnia, ale od końca lipca już w mniejszy stopniu jest natężenie pyłków. Choć cichą nadzieję miałam, że przy ciąży coś mi się zmieni z tą alergią ;) ale nie można mieć wszystkiego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z Rossmanna, kupiliśmy proszek Bobini, to już mogę robić pranie, choć jeszcze poczekam ;) jest teraz w promocji, jeszcze z kartą rossnę rabacik :P

Na ryneczku mega kolejki, ale stanęłam tam gdzie najmniej ludzi po truskawki i czereśnie, już są po 9 zł truskawki!!!

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka z tego co piszesz to nie mam tylko podkładów pod materacyk :)

ja kupiłam butle płynu do prania Dzidziuś 1,5l za 12zł i już wczoraj poszło pierwsze pranie a dziś drugie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea to sporo już masz, my dopiero powoli zaczynamy kompletować te ważniejsze rzeczy ;)

Kiedy pierzecie pościele, poszwy żeby się nie kurzyły na łóżeczkach za dużo ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 12:03

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka poszwy myśle wyprać jak łóżeczka poskręcamy a to pewnie będzie dopiero jak mąż będzie miał urlop czyli koniec lipca/początek sierpnia :) a ciuszki piore pomału teraz

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie w lipcu chyba pozaczynam i najwyżej poskładam w szafie a rozłożę na łóżeczko bliżej terminu ;)

Cameline lubi tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko wyjdzie w trakcie, ciekawe jak tam moja szyjka no i co będzie z cukrem mam nadzieje że nie będę leżeć w szpitalu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bądź dobrej myśli, dobre myśli się przyciągają i na pewno będzie ok.
    A ile miałaś ostatnio szyjki?
    Ja nigdy nie wiedziałam, ale w karcie u lekarza wczoraj zobaczyła, że jak robiła mi początkiem czerwca usg to było 36mm. Mówiła, że jak na ciążę bliźniaczą to dość długa nawet.

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u nas zaczęła się burza i padaaaaaa.jak super,wreszcie można normalnie oddychać!

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Nas duchota, byłam w Lidlu po lody.. i wzięłam ostatnie pudełko, a jeszcze przedwczoraj była cała lodówka :O nawet smaku wybrać nie można było!
    Ludzie biorą po kilkanaście lodów w kartony :O jakby wojna miała być, zakupy za 400 zł !!!! Koszmar jakiś..

I co z tego, że ludzi nie było podczas meczu jak jedna kasa otwarta i jedna babka stała 10 min przy kasie, ostałam się jak zawsze :/

Skwar niemiłosierny u Nas, nad morze nie jedziemy bo coś grzmi, ale pewnie jak zwykle bokiem przejdzie po innych dzielnicach :/ oby się ochłodziło bo w mieszkaniu 30 st!

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio 30 maja miałam 40mm szyjke

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ