X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea no to piękna ta Twoja szyjka, czemu masz obawy??

Ja wstałam, bo spać już nie mogę choć noc jako tako przespałam, nie licząc wstawania co chwilę do wc :/

U Nas znowu robi się gorąc, do słońca już 45st!

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też wyleżeć nie mogłam..
    U nas na szczęście jeszcze raz w nocy padało i była burza,więc powietrze dziś super.Długo takie nie będzie bo znowu ma nadejść fala gorąca,ale poki co delektuję się tym.
    Wczoraj kiedy wracałam ze sklepu złapał mnie jakiś silny ból na dole po prawej,normalnie iść się nie dało.Dopiero jak posiedziałam tak z pól godziny,to przeszło.tak to już chyba będzie do porodu,że co chwilę jakiś ból albo dyskomfort.
    A jak u ciebie Pirelka z alergią?Pewnie kichasz już od rana..

A u pozostałych bliźniaczych mam?Mam nadzieje że Ewa wkrótce się odezwie i ze u niej ok.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) kurde u mnie przed 7 było 24° a w dzień ma być 33 cieniu :-/ Jutro podobno ma byc 24/25. Do wieczora było okropnie duszno ledwo zipalam,ale otworzyła mama okno na oścież na noc+wentylator to było znosnie.

Dziwne,że w nocy nie biegalam do wc bo do wieczora wchlonelam 3 i pół litra wody, chyba wyparowala :-)

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas niby też w nocy padało, o 7 było gorąco ale nie tak parno.. a teraz znowu upał. Ale zaraz jedziemy nad otwarte morze, tam chłodniej! A po południu znowu mogą być burze..

Izabela może byłaś odwodniona i organizm potrzebował tyle wody ;)

Fairuza, oczywiście że kicham i smarkam od rana :D i do tego dziąsła mi dokuczają, zwłaszcza koło zębów, które mam jeszcze do zrobienia :/

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ogół dużo piję,ale może organizmowi rzeczywiście było mało,bo ostatnio ciagle ciepło :-)

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dużo pije. Z siuśkami różnie :D pewnie bym sie dziś wyspała gdyby nie to że mąż był na imprezie firmowej i obudził mnie o 3.30 jak przyszedł bym mu drzwi otworzyła bo nie miał kluczy. No ale sama kazałam mu nie brać bo on ma tendencje do gubienia wszystkiego.

Pirelka ostatnio mi gin powiedział że za krótka ta szyjka :/ i jeszcze miałam stan zapalny i antybiotyk.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea to jestem w szoku :O bo moja na 36mm mówiła, że dość długa zwłaszcza w bliźniaczej ciąży. Teraz nie mierzyła na usg, ale mierzyła na fotelu i mówiła, że z szyjką wszystko ok.

My byliśmy nad otwartym morzem, początkowo było chłodno, a ja wyletniona ale wyszło słonko i troszkę mi złapało dekolt ;) mężowi nogi :D a wcale upału czuć nie było!
    U mnie za to pochmurno i można oddychać, choć kropi deszcz.. ale już się nigdzie nie wybieram.

Byłam zobaczyć w H&M Mama na wyprzedaż, ale same małe rozmiary, za to kupiłam w normalnej cenie spodenki krótki jeansowe, by te nogi w upał mi się nie obcierały ;) jeszcze bym drugie upolowała dłuższe, ale strasznie małe rozmiary wszędzie.

Pokażę Wam jak się prezentujemy z dzisiaj ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a886be89c0e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 16:12

Fairuza, Dea28, ewa84 lubią tę wiadomość

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pirelka,świetna focia! Brzusio oczywiście nieduży...to zrób jeszcze fotkę w nowych spodenkach ;)

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kiedyś przy okazji może zrobię :P

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka super wyglądasz. Widzisz co lekarz to opinia. 30maja miałam równo 40mm i kazał leżeć jak najwięcej :/ może woli dmuchać na zimne. Dziś wizytujemy popołudniu mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze.

pirelka lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea trzymam kciuki za wizytę :) A co do lekarza to fakt ile lekarzy tyle opinii.. moja to nawet pozwoliła mi ćwiczyć w szkole rodzenia jakbym się zapisała, a nawet powiedziała że wyjdzie mi to na dobre :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 10:25

Dea28 lubi tę wiadomość

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    Pirelka swietnie wygladasz :-)
    Dea mi tez sie wydaje,ze szyjka ładna,ale moze lekarz ma jakies powody zeby kazac leżeć. Co lekarz to opinia mi w Warszawie jak zalozyli szew to mowili,ze mam oszczedny tryb Życia prowadzic ale lezec nie muszę,a juz tu moj prowadzacy woli abym lezala,bo dmucha na zimne. Ta

pirelka lubi tę wiadomość

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takze trzeba sluchac lekarza swojego :-)

U mnie w koncu troszke chlodniej i jest czym oddychać. Mnie pali taka zgaga,ze aż mnie gardło boli,wrr...

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za komplementy :)

U mnie też dzisiaj chłodniej mimo, że słonko świeci, ale wieje i jest rześko. Do mieszkania też wpada chłodne powietrze, a na balkonie leżę pod kocem :)

Izabela kup migdały, kilka sztuk i przechodzi ;) mi się ostatnio uspokoiła, ale to zależy też od diety u mnie, zauważyłam..woda gazowana też pomaga czasem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 15:27

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka najgorsze ze migdaly przestaly na mnie dzialac,wcześniej pomagały.

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea czekamy na wiadomości po wizycie,na pewno wszystko będzie ok.
    A ja wizyta jutro.Jeśli co dla niektórych lekarzy szyjka 4cm jest krótka,to ja pewnie już powinnam się martwic.M-c temu miała 3,1cm,a teraz czuję ze będzie jeszcze gorzej,brzuch jakoś tak dziwnie mi się obniżył...

Tu też fajnie się ochłodziło,padało i w ,i po południu.I wcale nie tęsknię za gorącem.

Byłam na kontrolnej wizycie u dentystki po wcześniejszym usuwaniu kamienia.Pochwaliła mnie,że szoruję zęby jak specjalistka :) Teraz mam się tam zgłosić dopiero za jakies pół roku.

Izabela,co do zgagi to tez mogę doradzić jedynie odpowiednie odżywianie się,jeśc powoli,często ale w małych dawkach i nie kłaść się po jedzeniu.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza w końcu dobre wieści od dentysty :D Ja kolejną wizytę mam w środę :/

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka,ale to ad dentystki higienistki,a w piątek idę normalnie na plombowanie..Znowu będę chciała zrobić sobie 2 naraz,tak aby jak najmniej zostawić do leczenia po porodzie.
    Trzymam kciuki za twoją środową wizytę.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Co próbuje dodać post to mi coś kasuje itp ehh tak to jest jak na telefonie się funkcjonuje.
    Swietne fotki :) pięknie wyglądacie! Fairuza świetnie ze udało się sesję zrobic. Super pamiątka.

My w szpitalu od wtorku bo przepływ w pepowinie się pogorszyl i kiepsko się czułam.
    Po 2 h trafiłam na porodówke że skurczami- stawianie macicy regularnie co ok 4 minuty :(
    1,5 doby pod wlewami wyciszajacymi skurcze mimo że te minęły po ok 2/3h
    Po lekach jak na haju, ręce się trzęsły mimo że daja do tego leki na serce wyciszajace.
    Do tego sterydy na plucka i antybiotyk bo leukocyty poszły w górę. Wyjście do
    kibelka to przywilej do soboty był. Kąpiel raz dziennie jeśli tętno dzieci było na prawdę dobre.
    Od wczoraj jestem na patologii już nadal 24/24 pod ktg ale wstaje do kąpieli 2 razy dziennie i do wc jak potrzebuje ale za zgodą położnych :p
    Jak mówi lekarz sytuacja nie wymaga interwencji i czekamy aż podrosna. Dziś mają 1000g i 1180g
    Brzuch mam miękki jak nigdy chyba, czasem się stawia jak dzieci dużo się ruszaja ale to podobno normalne i tym nie należy się stresować.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ewa czekałam na jakies wieści od ciebie,matrwiłam się bo cos długo nie pisałaś.
    Ciesze się ,że udało się wyciszyć skurcze i mam nadzieję,że uda się pociągnąć tę ciążę jak najdłużej.Masz tam rygory,w sumie możesz tylko leżeć.
    Bądź dzielna i trzymaj się,wierzę że lekarze zrobią co w ich mocy,aby dla dzieci było jak najlepiej.Myślami jestem z tobą,pisz kiedy tylko będziesz mogła.

ewa84 lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ