Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
pirelka nie! każe wytrzymać z ciążą tyle. jeśli dotrwamy do 36/37 tydzień będziemy sie umawiać na cesarke.
ewa no bije sie z myślami z wózkiem, adbor mi się zawsze podobał, freestyle polecała koleżanka, za to przymierzałam sie na początku do dorjana ale na kilku forach wyczytałam że porażka...ja materacyk mam jeden od koleżanki kokos chyba z jakąś pianką a drugi leży u siostry, musze po niego pojechać a jutro jadę do siostry mojego męża ma 3 chłopców najmłodszy ma 6 lat ale mówi że ma 3 wory maleńkich ciuszków chyba bede co godzine przebierac ale ciesze sie że mam wsparcie pod tym względem od koleżanek, rodziny i dostaje lub odkupuje za grosze no i jeszcze moje kochane szmateksy lubicie łazić?
Fairuza widzę że takim samym typem jesteśmy. Ja nie umiem leżeć.
-
pirelka wrote:Ja też mam dylemat z materacem, ale chyba skuszę się na kokos-pianka-kokos. Coś do tej gryki nie jestem przekonana, choć są najpopularniejsze.
ewa84, gigsa lubią tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Dea: ja miałam nadzieje pochodzić po szmateksach jak będę w ciąży, ale jak tylko cieplej się zrobiło kazali leżeć przed ciążą miałam mało czasu bo dużo pracowałam a i dojazdy sporo zajmują. No i nigdy nie miałam cierpliwości, a moje znajome takie perełki potrafiły znaleźć...
Raz weszłam wracając od lekarza i kupiłam dwa body po 2,5 każde w tym jedno z metkami i to tyle. Kupiłam też 2 paczki ubrań jedną od dziewczyny na bazarku i jedną od mamy bliźniaczek na olx i jestem zadowolona.
Też się strasznie cieszę że brat z bratowa oddali nam trochę rzeczy no i z paczki którą siostra szykuje. Nawet mi trochę głupio że tak się rozszalala, ale bardzo miło mi z tego powodu.
A wózek bardzo mi się podoba gdybym miała możliwość trzymac go w mieszkaniu to bym brała chyba :p
Ten co Fairuza link z aukcja wklejala też był ładny bardzo, ale nie można było zwrócić ani jak obejrzeć nie miałam bo daleko
Pirelka sorry za perełkę heh mój słownik szalonyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 21:44
-
nick nieaktualny
-
Cześć. Ależ miałam dzisiaj noc wrr. Tak mnie kulo i bolalo w prawym boku tak cisnelo jakby ze az sie balam,ale to cos od jelita chyba cos mi zaleglo... mam nadzieję że sie nie powtorzy juz ale to chyba efekt ze ostatnio wszystko jadlam
Mi sie podoba wozek bebetto 42 ale musialabym na zywo zobaczym. Wczoraj kolezanka zamawiala wozek sobie i akurat byl ten model w sklepie,ale kobietka ze sklepu powiedziala ze gdybym upatrzyla jakies modele i chciala na zywo zobaczyc to oni mogliby je dla mnie sprowadzic,a jak kolezanka zapytala co jesli nie chcialabym kupic danego modelu to pani twierdzila ze to nic bo oni by go zamowili jako model wystawowy tak jak pozostałe. Mi to zalezy aby spacerowka byla wzgledna,bo w gondoli zbyt dlugo sie nie wozi -
Cześć,Izabela może spróbuj się załatwić i zobaczysz czy ci ulzy..
U mnie noc też nie zaciekawa,budziłam się z milion razy.Nie czuje się dobrze,wczoraj temp. 38 dziś niby normalna, ale czuję się tak jak wczoraj.
I właśnie przygotowuję się do dentysty,mam nadzieje ze nie będzie zle. -
Fairuza ogolnie niby nie mam zaparc,ale ostatnio pojadlam i czuje ze cos mi gdzies w jelicie zaleglo,bo wlasnie dzisiaj mam problem w wc dodatkowo akurat chyba corcia siedzi gdzies tam przy w kącie i pewnie dodatkowo uciska to jelito i stąd problem... bo jak wstaje to czuje ze mala mocno gdzies w boku lezy i cisnie.
Trzymam kciuki za dentyste powodzenia -
nick nieaktualnyWitam się z rana,
Moja noc względna, ale znowu te kwasy wieczorem i zgaga, nie mogłam zasnąć, ciągle wstawała. Ale doszłam chyba do wniosku co to.. po umyciu zębów i płukaniu Meridolem momentalnie mnie piecze jak się położę, podchodzi i zwraca kwasy. Nie wiem czy to nie wina płynu, pasty..mieszka się z moimi kwasami (choć niby się nie połyka) i powoduje takie uczucie! Bo jak zasnę na filmie to nic mi nie jest, wstaje żeby uporządkować i się zaczyna Dzis spróbuję bez płynu..
Ja nie wiem jak miałabym spać, bo jedno dziecko po jednej, drugie po drugiej. Śpię na obu bokach, ale nad ranem na którym się nie położę to pukają i pukają jakby miała na "ich" boku nie leżeć.. więc czasem funduje sobie plecy, bo nie idzie inaczej.
Izabela, fakt spacerówka jest najważniejsza, gondole maks 6 mies. zależy od dzieci i tyle,więc ona generalnie jako dodatek. Niektórzy w ogóle nie kupują gondol, jak siedziska rozkładają się na płasko. Ja jednak kupiłam.
Fairuza, może nie powinnaś iść chora do dentysty? Może lepiej to przełożyć..
Ja dentystę mam jutro.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 08:40
-
nick nieaktualny
-
Pirelka właśnie dlatego bardzo nie przykladam wagi do wygladu gondoli ale ja koniecznie na pierwsze miesiace chce gondole bo takie malenstwa od razu do spacerowki to srednio mi sie widzi nawet jak sie rozkladaja.
Ewa trzymam kciuki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
i ja trzymam kciuki za ciebie Ewo.
Jakos przeżyłam tę wizytę u dentystki,choc czułam się naprawdę zle.Od razu to zauważyli i zapytali mnie czy nie chce przełożyć.Ale że już tam byłam,to powiedziałam że jednak spróbuje.W sumie zrobila mi 2plomby,a siedziałam tam godzinę i 15 min.W tym czasie syn kopał mi po tym bolącym miejscu,a córka wpychała się pod żebra.Oprócz tego miałam zgagę i nie mogłam nic z tym zrobić, buzie musiałam mieć otwartą ,ani za bardzo przełnąc śliny ani nic.Było mi tak duszno i słabo,że pot czułam już wszędzie,nawet pod oczami.Dentystka pare razy pytała mnie czy zle się czuję,ale nie zawsze mogłam odpowiedzieć mając w buzi te wszystkie sprzęty,dlatego pytała tez asystentki co ona na to.Jestem dość wytrzymała,ale w jednym momencie myślałam już ,że zemdleję.Mimo to umówiłąm się już na następny piątek.
Pirelka trzymam za ciebie kciuki za jutrzejsza wizytę.A co do zgagi,to może to wcale nie od tego płynu.Dzieci uciskają nam już na żołądek i inne narządy,i myśle ze to przez to.
Izabela,oby ci się wyjaśniła pozytywnie ta sprawa "jelitowa"