X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Właśnie też tak wg popularności szukałam :) jeszcze piankowe były na all chetnie kupowane, ale to może dla większych dzieci?
    Też myślałam o pianka-latex, ale koleżanka mówi że nie.. no i są droższe generalnie drugie tyle.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka: daj znać jak dojdzie do Ciebie paczka z allegro. Bo moja ma nadal status ze jest nadana. Będę pisala pewnie do sprzedawcy żeby sprawdził w up, bo nawet nie ma ze w tranzycie.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa, ja jeszcze żadnych informacji nie dostałam a propos wysyłki. Mam nadzieję, że będzie ok.
    Koniecznie napisz do sprzedającego co z wysyłką, powinien się dowiedzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 20:09

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka nie! :D każe wytrzymać z ciążą tyle. jeśli dotrwamy do 36/37 tydzień będziemy sie umawiać na cesarke.

ewa no bije sie z myślami z wózkiem, adbor mi się zawsze podobał, freestyle polecała koleżanka, za to przymierzałam sie na początku do dorjana ale na kilku forach wyczytałam że porażka...ja materacyk mam jeden od koleżanki kokos chyba z jakąś pianką a drugi leży u siostry, musze po niego pojechać :) a jutro jadę do siostry mojego męża ma 3 chłopców najmłodszy ma 6 lat ale mówi że ma 3 wory maleńkich ciuszków :) chyba bede co godzine przebierac :D ale ciesze sie że mam wsparcie pod tym względem od koleżanek, rodziny i dostaje lub odkupuje za grosze no i jeszcze moje kochane szmateksy :) lubicie łazić?

Fairuza widzę że takim samym typem jesteśmy. Ja nie umiem leżeć.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja też mam dylemat z materacem, ale chyba skuszę się na kokos-pianka-kokos. Coś do tej gryki nie jestem przekonana, choć są najpopularniejsze.
    Ja zarówno synkowi jak i córkom kupiłam materace lateksowe.

ewa84, gigsa lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea: ja miałam nadzieje pochodzić po szmateksach jak będę w ciąży, ale jak tylko cieplej się zrobiło kazali leżeć :/ przed ciążą miałam mało czasu bo dużo pracowałam a i dojazdy sporo zajmują. No i nigdy nie miałam cierpliwości, a moje znajome takie perełki potrafiły znaleźć...
    Raz weszłam wracając od lekarza i kupiłam dwa body po 2,5 każde w tym jedno z metkami i to tyle. Kupiłam też 2 paczki ubrań jedną od dziewczyny na bazarku i jedną od mamy bliźniaczek na olx i jestem zadowolona.
    Też się strasznie cieszę że brat z bratowa oddali nam trochę rzeczy no i z paczki którą siostra szykuje. Nawet mi trochę głupio że tak się rozszalala, ale bardzo miło mi z tego powodu.

A wózek bardzo mi się podoba gdybym miała możliwość trzymac go w mieszkaniu to bym brała chyba :p

Ten co Fairuza link z aukcja wklejala też był ładny bardzo, ale nie można było zwrócić ani jak obejrzeć nie miałam bo daleko :(

Pirelka sorry za perełkę heh mój słownik szalony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 21:44

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa, nie ma problemu :D

• gigsa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Ja zarówno synkowi jak i córkom kupiłam materace lateksowe.
    My tak jak Jenny, kupiliśmy lateksowe

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ależ miałam dzisiaj noc wrr. Tak mnie kulo i bolalo w prawym boku tak cisnelo jakby ze az sie balam,ale to cos od jelita chyba cos mi zaleglo... mam nadzieję że sie nie powtorzy juz ale to chyba efekt ze ostatnio wszystko jadlam :-/

Mi sie podoba wozek bebetto 42 ale musialabym na zywo zobaczym. Wczoraj kolezanka zamawiala wozek sobie i akurat byl ten model w sklepie,ale kobietka ze sklepu powiedziala ze gdybym upatrzyla jakies modele i chciala na zywo zobaczyc to oni mogliby je dla mnie sprowadzic,a jak kolezanka zapytala co jesli nie chcialabym kupic danego modelu to pani twierdzila ze to nic bo oni by go zamowili jako model wystawowy tak jak pozostałe. Mi to zalezy aby spacerowka byla wzgledna,bo w gondoli zbyt dlugo sie nie wozi

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,Izabela może spróbuj się załatwić i zobaczysz czy ci ulzy..
    U mnie noc też nie zaciekawa,budziłam się z milion razy.Nie czuje się dobrze,wczoraj temp. 38 dziś niby normalna, ale czuję się tak jak wczoraj.
    I właśnie przygotowuję się do dentysty,mam nadzieje ze nie będzie zle.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza ogolnie niby nie mam zaparc,ale ostatnio pojadlam i czuje ze cos mi gdzies w jelicie zaleglo,bo wlasnie dzisiaj mam problem w wc :-/ dodatkowo akurat chyba corcia siedzi gdzies tam przy w kącie i pewnie dodatkowo uciska to jelito i stąd problem... :-/ bo jak wstaje to czuje ze mala mocno gdzies w boku lezy i cisnie.

Trzymam kciuki za dentyste :) :) powodzenia

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe skad ci ta temperatura sie wzięła oby przeziebienie cie nie brało

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana,

Moja noc względna, ale znowu te kwasy wieczorem i zgaga, nie mogłam zasnąć, ciągle wstawała. Ale doszłam chyba do wniosku co to.. po umyciu zębów i płukaniu Meridolem momentalnie mnie piecze jak się położę, podchodzi i zwraca kwasy. Nie wiem czy to nie wina płynu, pasty..mieszka się z moimi kwasami (choć niby się nie połyka) i powoduje takie uczucie! Bo jak zasnę na filmie to nic mi nie jest, wstaje żeby uporządkować i się zaczyna :O Dzis spróbuję bez płynu..

Ja nie wiem jak miałabym spać, bo jedno dziecko po jednej, drugie po drugiej. Śpię na obu bokach, ale nad ranem na którym się nie położę to pukają i pukają jakby miała na "ich" boku nie leżeć.. więc czasem funduje sobie plecy, bo nie idzie inaczej.

Izabela, fakt spacerówka jest najważniejsza, gondole maks 6 mies. zależy od dzieci i tyle,więc ona generalnie jako dodatek. Niektórzy w ogóle nie kupują gondol, jak siedziska rozkładają się na płasko. Ja jednak kupiłam.

Fairuza, może nie powinnaś iść chora do dentysty? Może lepiej to przełożyć..
    Ja dentystę mam jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 08:40

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza może faktycznie warto odpuścić dentystę. Oby temp nie rosła już.

Izabela: może właśnie zalegac ci gdzieś wyżej w jelitach i wtedy nie odczuwasz zaparc.

Pirelka: ta zgaga faktycznie coraz bardziej uciążliwa :(

Ja dziś na usg jak co tydzień.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa trzymam kciuki :) widzę, że nie tylko ja chodzę co tydzień.. ja mam w piątek :D

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka właśnie dlatego bardzo nie przykladam wagi do wygladu gondoli ale ja koniecznie na pierwsze miesiace chce gondole bo takie malenstwa od razu do spacerowki to srednio mi sie widzi nawet jak sie rozkladaja.

Ewa trzymam kciuki :-)

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela ja też gondole chciałam bezwzględnie zwłaszcza, że dzieci będą w nich jeździć zimą.

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Izabela ja też gondole chciałam bezwzględnie zwłaszcza, że dzieci będą w nich jeździć zimą.
    Dokładnie tak :-)

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa, napisałaś w sprawie tego zamówienia do sprzedającego z allegro ?

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja trzymam kciuki za ciebie Ewo.

Jakos przeżyłam tę wizytę u dentystki,choc czułam się naprawdę zle.Od razu to zauważyli i zapytali mnie czy nie chce przełożyć.Ale że już tam byłam,to powiedziałam że jednak spróbuje.W sumie zrobila mi 2plomby,a siedziałam tam godzinę i 15 min.W tym czasie syn kopał mi po tym bolącym miejscu,a córka wpychała się pod żebra.Oprócz tego miałam zgagę i nie mogłam nic z tym zrobić, buzie musiałam mieć otwartą ,ani za bardzo przełnąc śliny ani nic.Było mi tak duszno i słabo,że pot czułam już wszędzie,nawet pod oczami.Dentystka pare razy pytała mnie czy zle się czuję,ale nie zawsze mogłam odpowiedzieć mając w buzi te wszystkie sprzęty,dlatego pytała tez asystentki co ona na to.Jestem dość wytrzymała,ale w jednym momencie myślałam już ,że zemdleję.Mimo to umówiłąm się już na następny piątek.

Pirelka trzymam za ciebie kciuki za jutrzejsza wizytę.A co do zgagi,to może to wcale nie od tego płynu.Dzieci uciskają nam już na żołądek i inne narządy,i myśle ze to przez to.

Izabela,oby ci się wyjaśniła pozytywnie ta sprawa "jelitowa" ;)

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ