X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa,dzięki ze pytasz :)No można powiedzieć ze już mnie nie boli,chociaż jeszcze czasem zakłuje i zaszczypie.Dlatego dziś pozwoliłam sobie na pójście do sklepu na małe zakupy.I chyba to nie był najlepszy pomysł.Niby niedaleko (ok.700m w 1 stronę),a czułam się jak słonica,ledwo szłam,a po drodze miałam parę skurczy.Jakoś strasznie mnie to zmęczyło.Poza tym w sklepie straszne kolejki,wystałam się jak w czasach komunizmu,a jeszcze musiałam pozcierac z podłogi deser czekoladowy,bo mi spadł z pasa :(
    U nas dziś bardzo ciepło,więc człowiek się meczy już nawet z tego względu.Chyba też przerzucę się całkowicie na zakupy online.

Co do fotelików,to ja miałam szczęście zakupić cały kpl z wózkiem i to w dobrej cenie,zobaczymy tylko jak potem się sprawdzą.

Ewa,3trymestr to już z górki,tylko ponoć najgorszy :/ Mnie zostało jeszcze jakieś 7tyg do 36,mam nadzieję że dzieciom nie będzie się spieszyć.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa, ja też zamawiałam od tego sprzedawcy :D też wybrałam pocztę polską.. więc zobaczymy.
    A dostałaś numer nadania?
    Najśmieszniejsze jest to, że My z mężem pochodzimy właśnie z tych rejonów :)
    Koniecznie daj znać jak dojdzie :D

Fairuza, Ty lepiej uważaj na siebie i nie chodź już na zakupy.. nie ma żartów, a lepiej siedzieć w domu niżeli w szpitalu przez jakieś głupie zakupy.

Kolejki faktycznie są duże, My też wróciliśmy i ostaliśmy na mięsnym, że szok :/ ale dużo kupiliśmy to nosić nie muszę w tyg. tyle :)
    Zaraz zabieram się za obiad i przygotowywanie, bo dzisiaj znajomi wpadają ! :)

U Nas też ładna pogoda, słonko i wiatr więc przyjemnie.

Co do fotelika, to jutro jedziemy go obejrzeć.

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na jakich stronach najczęściej robicie zakupy,allegro czy jakieś inne?

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mam numer nadania, paczka nadana w pn. Poczta polska tak działa niestety :/
    Właśnie mi znajoma z Rzeszowa mówiła o jakiejs hurtowni bo jej siostra rodziła kilka dni temu i może to nawet to muszę podpytac :)
    Narazie kontakt ze sprzedającym wzorowy, szybko dostałam zwrot za brakujące produkty - jak pisałam przez moje przeoczenie nie zdążyłam wybrać innych kolorów.

Izabela: ja zamawiam na allegro i w gemini, czasem na olx jakieś ciuszki używane.
    Teraz na smyka jeszcze poluje :) ale to na spokojnie bo to większe rozmiary raczej już 68
    Myślałam o kocykach minky do wózka choć drogie, ale kupiłam 2 zwykle w pepco i teraz siostra pisała ze zamówiła już po 3 komplety dla dziewczyn i przysle mi paczkę więc daruje sobie.

Byliśmy w Lidlu i mąż rozpętał gownoburze:p
    Pojechaliśmy w porze obiadowej ale i tak kolejki na kilometr no to mąż zapytał kasjerki czy możemy bez kolejki:p oczywiście afera musiała się zrobić. Jakis dziad ok 60 taki mówi ze on też może być w ciąży omg no to mój mu powiedział że jak będzie to on go przepuści:p i później jeszcze coś komentował na cały sklep, drugi coś tam pod nosem gadał i poczatkowo nie chciał mnie przepuścić z wózkiem. Masakra.
    Fakt jego żona o kuli była, no ale w tej sytuacji też powinien zadbać żeby ją przepuscili

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela, ja na razie tylko z allegro bo to Nasze pierwsze większe zamówienie.

Niestety w tych sklepach to taka masakra z kolejkami, ja to się nie kłócę nie pytam dopóki stoję i daję radę. Szkoda nerwów.. ludzi tacy są, a to sklep powinien o to zadbać. Inna sprawa jak wisi informacja, że kobiety w ciąży są obsługiwane poza kolejnością, wtedy można się upomnieć.

Ja się orobiłam i czekamy na znajomych. Przesunęliśmy meble, żeby to cholerne łóżko się zmieściło to salonu i istny armagedon teraz w pokoju! Wkurzyłam się.. ale jakoś do października musimy dać radę, a potem wypad z łóżkiem! Ja nie będę się obijać o meble z każdej strony..bo mieszkanie jest na to za małe..

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym tyg robilyscie usg polowkowe? Bo ja mam obecnie 18+6 (zle wskazuje suwaczek) i nie wiem w którym sie wybrac dokładnie. Muszę zadzwonić chyba do mojego giną czy on wykonuje czy musze sie do kogoś umówić

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • justa183 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Justa: jakie masz tsh?
    Ja miałam 1,13-1,36 przed ciaza i spadło do 0,23 i też nikt się tym nie przejął a wynik 3 lekarzy widziało, niby to normalne w ciąży tymbardziej wieloplodowej. Później Ok 20 tyg miałam 0,48

Ewa moje tsh sprzed ciąży to 0,6, a teraz miałam 0,005 :( Chodzę do 2 lekarzy, do tego co mi robił ivf i do prof., który oficjalnie prowadzi moją ciążę i obaj powiedzieli mi dokładnie to samo. Podobno od ok. 16 tc tsh ma wzrastać, także teraz nie kazali mi nawet robić ponownie wyników. Im więcej beta hcg w organiźmie tym większe prawdopodobieństwo takiej sytuacji.

Kochane, a ja dzisiaj była na wizycie u jednego z moich lekarzy ;) i mam nowiny. Moje trojaczki to będą 3 dziewczynki, a nie tak jak wcześniej podejrzewano chłopiec i nie wiadomo było jak z jednojajowymi :)
    Dzieci zdrowe i to jest najważniejsze ale nie ukrywam, że kamień spadł mi z serca, że to nie 3 chłopców ;)
    Szyjka ładna, bo 4 cm i to był jej pierwszy pomiar. Dziewczyny w sumie mają już 30 cm ale to pomiary od główki do pupy ;)No i ten ból pod żebrami, to oczywiście ciąża, także teraz to aż się boję co będzie później :/

ewa84, ewa84, Fairuza, gigsa, Dea28 lubią tę wiadomość

zem3tv7317jpvd05.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa : mialam napisac 0,023 pominelam jedno zero ;/ ale u Ciebie jeszcze nizsze no ale z nizszego wyniku spadlo

gratuluje coreczek :)

niestety moze byc ciezko aczkolwiek pamietam ze pragnaca_dzidziusia nie narzekała tak bardzo jak ja teraz:P

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa no super,same dziewczynki i zdrowe!Coś czułam,że to będą dziewczynki :)

ewa84 lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela, u mnie połówkowe było spontanicznie, bo akurat dzieci sie odpowiednio ułożyły i można było zbadać co trzeba, więc moja lekarka wykorzystała sytuację :)
    Miałam jakoś 18-19 tc.

justa, ale super :) świetnie, że wszystko dobrze !!

My już po gościach, było miło ale zmęczona jestem. Plecki bolą... także zaraz odpoczywam. Łóżko przesunięte więc na dniach można zabierać się za łóżeczka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    W końcu ciut lepiej spałam, choć nie obyło się bez pobudek. Bałam się, że dzisiaj będą boleć mnie plecy, ale na szczęście nie :)
    U Nas zrobiła się pogoda, a ja wstałam o 8, nastawiłam pranie, zrobiłam porządek z paznokciami u stóp, bo jestem taka zaniedbana, że głowa mała :P
    Dzisiaj jedziemy oglądać fotelik samochodowy, może uda się kupić drugi w fajnym stanie :)

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka.A i mnie dziś spało się lepiej i dłużej :) Tak sobie mysle ze jeszcze trochę a będę przesypiać cały dzień jak niedzwiedz,ale może tego potrzebuje teraz moje ciało.
    Trzymam kciuki,aby zakup fotelika się udał,tylko nie zapomnij Pirelko abyś potem choć trochę odpocznęła.
    Ciekawe co tam u Ewy,Izabeli,Dei,justy ,Nietupskiej i u innych dziewczyn..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nie mam innych planów, najwyżej spacer więc luzik :D

Fajnie, że i Ty śpisz coraz lepiej :) mi coraz ciężej spać.

Fairuza lubi tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka ja też lubiałam owoce i teraz jem jeszcze więcej i pije też wszystko co mi w rece wpadnie. Od dziś do środy mam detoks bo ide na krzywą cukrową i mówiła położna by ze 3 dni wcześniej nie jeść owoców, słodkości ani nie pić słodkich napojów, soków.

Fairuza no wczoraj wstałam o 10:17 :D rano nawet moge spać gorzej wieczorem mi zasnąć a dziś to w ogóle był kosmos, co chwile sie budziłam :/ zastanawiam sie czy to nie przez jedzonko z grilla bo wczoraj byłam u siostry

Ja myśle w lipcu kupić dla dzieciaków butelki, smoczki, podkłady no i środki higieniczne dla siebie i zostanie nam tylko albo az zakup wózka.

justa gratuluje! a nie będziesz potrzebować ubranek dla swoich laleczek? ja mam troche na dziewczynke bo kupowałam sobie gdzieś na szmatkach a u mnie na 90% dwóch chłopców, okaże sie za tydzień, gdybyś chciała to na meila moge Ci pare fotek przesłać i zdecydujesz i mogę za grosze odsprzedać :)

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, a ja słyszałam że powinno się jeść jak normalnie przed krzywą, bo może to wynik sfałszować. Ja jadłam owoce i słodkie normalnie przed, oczywiście nie na samą noc. Ale na kolację zawsze jem owoce i dużo truskawek! :)

Ja już jedną butelkę mam, powoli wszystko kupujemy, stopniowo ;) sporo drobnostek brakuje to się uzbiera.

Dea28 lubi tę wiadomość

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    justa gratuluje! a nie będziesz potrzebować ubranek dla swoich laleczek? ja mam troche na dziewczynke bo kupowałam sobie gdzieś na szmatkach a u mnie na 90% dwóch chłopców, okaże sie za tydzień, gdybyś chciała to na meila moge Ci pare fotek przesłać i zdecydujesz i mogę za grosze odsprzedać :)

No pewnie że będę zainteresowana, tylko proszę daj mi kilka dni a ogarnięcie tego co już mam. Muszę przejrzeć ile mi się nada dla dziewczynek ale fotki możesz już podsyłać :)

zem3tv7317jpvd05.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    Dea powodzenia na glukozie :-)
    Fairuza, u mnie póki co w porządku lezakujemy sobie. Jeden maluch aktywny drugi wcale (chyba,że nie wiem,że ona sie rusza akurat) ja chyba dzis wybiire sie na kilkuminutowy spacer co by kosci rozprostowac,bo od lezenia kregoslup daje mi w kość,a lekarz troszke pozwolił to wyjde na chwilkę :-)

Wy dzisiaj sobie pospalyscie a ja wczoraj mówiłam,że bede dzisiaj spała do południa i co? Obudziłam się przed 5 ;) ;) ciagle strasznie chce mi sie pic nawet w nocy musialam pić

Dea28 lubi tę wiadomość

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka hmmm spróbuje sie ograniczyć przynajmniej skoro mi tak mówiła ale wiem że na 100% nie wytrzymam 3 dni bez kawałka owocu czy szklanki soku.

justa spoko. ja mam nadzieje, że 27 czerwca na usg już sie dowiem na 100% kto tam mieszka i wtedy mogłabym Ci wszystko różowe wysłać :) podaj mi tylko swojego meila.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)
    Widze że udana noc za wami :)

Mnie wieczorem głowa rozbolala, w nocy brałam apap bo myślałam że mi oko wyskoczy, później niby spałam, ale obudziłam się nadal z lekkim bólem :/
    Cisnienie trochę wyższe ale bez szału no zobaczymy, tabletkę wzięłam.

Pirelka masz rację niby drobiazgi a się uzbiera.

Kupujecie smoczki? Ja mojej bratanicy że smoczkiem nigdy nie widziałam, ale ona na cycu w 100% chowana, nie wie co to mleko modyfikowane :p

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa ja po jednym smoczku kupie, wychodze z założenia że lepiej mieć niż nie mieć.

‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ