Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
kada24 wrote:nie wiem czy uda sie miec blizniaki bo w sumie bylam namonitoringu i tylko jedno jajeczko bylo w lewym bo w prawy nie funkcjonuje..
-
koral wrote:Gośśśka, ja również miałam od razu spory brzuch, ale nie tyje szczególnie, jestem w 23tc i na plusie mam 4-5kg, więc chyba ok
co do dziąseł to na razie jest już ok, ale owszem krwawią okropnie przy szczotkowaniu. dentysta powiedział mi, że krwawić będą i żeby tak czy inaczej je porządnie szczotkować, płukać jamę ustną dentoseptem i czekać na konic ciąży
moja kość łonowa już nie daje rady... nacisk okropny:( -
Darijka ale limuzyna nie sądziłam,ze dolna Gondola jest tak nisko- na zdjęciach wyglądało jakby wyżej no ale tam myśląc to byś nic nie widziała jakby były wyżej jak sie prowadzi?
A maluszki słodkie Antos jaki ma słodki podbródek
Karolcia daj zdjęcie twojej limuzyny -
Dołączam do was dziewczynki.Właśnie się przed wczoraj dowiedziałam,że będe miała blizniaki i jeszcze nie mogę dojść do siebie.Staralismy się o jedno dzieciątko a dostaliśmy w nagrode 2 Jesteśmy bardzo zaskoczeni,bo nie mamy raczej w rodzinie blizniakow i ja nie leczyłam się hormonalnie.
aiwlys lubi tę wiadomość
-
Maja witaj w klubie kochana ja do tej pory nie moge sie otrząsnąć a wiesz moze do której grupy sie zapiszesz- jedno czy dwu jajowe?
-
Ulala wrote:Maja witaj w klubie kochana ja do tej pory nie moge sie otrząsnąć a wiesz moze do której grupy sie zapiszesz- jedno czy dwu jajowe?
Jeszcze nic nie wiem w styczniu jestem umówiona to W norwegii na wizyte do szpitala i wtedy mi powiedza.
Ja to bym chciała 2 takich samych chłopaków.
Cieżko mi jeszcze się z tym oswoic,bo mam już 2 dzieci w domu ale na szczeście nie są już małe no i nie mam tu żadnej rodziny,tylko znajomych więc wszystko spadnie na moją głowe ale jakoś będe musiała dać rade.Odchowają się do roku a potem do przedszkola
Mój mąż jak na początku nie chciał trzeciego tak teraz już by chciał,żeby sie urodziły i szybciej się z tym oswoił niż ja -
maja ja nie mam innych dzieci ale rozumiem brak pomocy bo ja mieszkam w uk i tez tutaj nikogo nie mam. jak masz dzieci,które beda w stanie nakarmić butelką jedno z bliźniąt to dużo daje, bo ja tylko w tym znajduję problem- jak chca jeść jednocześnie a ja mam tylko 2 ręce....reszte idzie jakoś ogarniać- ale zobaczymy jak będzie późnej
2 chłopaków jednojajowych??? ojojoj a to miałaś już usg tak? bo u mnie było widać,że są osobno. -
Ulala wrote:maja ja nie mam innych dzieci ale rozumiem brak pomocy bo ja mieszkam w uk i tez tutaj nikogo nie mam. jak masz dzieci,które beda w stanie nakarmić butelką jedno z bliźniąt to dużo daje, bo ja tylko w tym znajduję problem- jak chca jeść jednocześnie a ja mam tylko 2 ręce....reszte idzie jakoś ogarniać- ale zobaczymy jak będzie późnej
2 chłopaków jednojajowych??? ojojoj a to miałaś już usg tak? bo u mnie było widać,że są osobno.
Jeszcze nie wiem jaka płec i czy jednojajowe czy dwujajowe ale chciałabym miec 2 identycznych chłopaków.Na Usg widać że są razem w jednym pęcherzyku ale zobaczymy jak to będzie.Wstyczniu dowiem się wszystkiego.
Jeśli chodzi o pomoc,to tyle dobrze,że mam duze córki,to mi trochę pomogą i może uda mi sie na pierwszy miesiąc ściągnąć babcie do pomocy.Najważniejsze teraz ,żeby wszystko było ok i żeby się udalo donosić a pózniej będe się martwicUlala lubi tę wiadomość
-
Koral ja mam wspólne bo w sumie tak myśląc po co je dzielić? Bedziesz pamietać które którego były? I tak ciuchy zakładajsz a potem idą do prania wiec nie sa noszone kilka razy....A dzieciom to nie zrobi wielkiej różnicy czy beda sie wymieniać ciuchami czy nie, Dla mnie osobiscie- szkoda zachodu. Poza tym osobne komody to tez miejsce....
Ja mam w jednej szufladzie body, w jednej pajacyki, w innej sukienki itp, i jak cos chche to otwieram szufladę i wyciągam ciuchy dla dziewczyn i ubieram
Maja no u mnie wlasnie jest mama do pomocy ale juz 30 wraca i zostanę całkiem sama bo maz na nockach pracuje wiec i w dzień i w nocy bede sama....jak na usg sa w jednym pęcherzyku to moga byc jednojajowe, u mnie od razu były dwa osobne pęcherzyki widac - a usg miałam w 6 tygodniu. No to czekamy!