X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mam jest z bliźniąt, w rodzinie mojego M dwie kuzynki maja bliźnięta, jego ciotki tez są z bliźniat a wszyscy sie smieją ze my bedziemy miec czworaczki:P zobaczymy co wyjdzie w piątkowym usg :)

MILA, pasia27, Gośśśka lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • ewela84 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie blizniacze mamusie i nie tylko ;)
    mam dla was nowine ;) po wczorajszym USG okazalo sie, ze nosze pod sercem corunie i synusia ;) bardzo sie cieszymy, bo do tej pory plec naszej panienki byla nieznana, taka z niej wstydnisia. a moja kobieca intuicja mowila mi ze beda dwa chlopaki i wez babo polegaj na niej ;D Maz sie upiera, ze wiedzial ze bedzie corka ;)wszystko dobrze z naszymi brzdacami, syn wazy "juz" 520g a corcia 480g

AISAK, KlaraM, MILA, darijka, pasia27, mychowe, Gośśśka, ;oniqa, Fairuza lubią tę wiadomość

ijpb20mmh57zc0cf.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela no to gratuluje! Mi mówili,ze bedzie larka, bo nie miałam żadnych zachcianek a okazały sie dwie baby ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2013, 12:02

MILA, pasia27 lubią tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• kada24 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jednak na usg pokazał się 1 zarodek :-) za 2 tyg idę znowu na usg żeby serce posłuchać :-)

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• darijka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela84 wrote:
    witam wszystkie blizniacze mamusie i nie tylko ;)
    mam dla was nowine ;) po wczorajszym USG okazalo sie, ze nosze pod sercem corunie i synusia ;) bardzo sie cieszymy, bo do tej pory plec naszej panienki byla nieznana, taka z niej wstydnisia. a moja kobieca intuicja mowila mi ze beda dwa chlopaki i wez babo polegaj na niej ;D Maz sie upiera, ze wiedzial ze bedzie corka ;)wszystko dobrze z naszymi brzdacami, syn wazy "juz" 520g a corcia 480g
    to tak jak u mnie. moja mala tez nie chciala sie nam pokazac. synus juz od 15 tyg. rozkraczyl swe nozki a mala caly czas posladkowo byla az w koncu w 20 tyg sie nam ujawnila. i tak samo jak u ciebie myslalam ze bede mial dwoch chlopakow. pozdrawiam i życze powodzewnia. bede miala dużo ciuszkow po moich maluchach. jakbys byla zainteresowana to daj znac bo bede sprzedawac.

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela84 gratuluje :)

A My już po badaniu prenatalnym :D Ufff co za ulga :) Widziałam moje dwa serduszka , mąż miał łzy w oczach, był bardzo wzruszony.. Widział jak się maleństwa ruszają, jedno ssało paluszka, drugie założyło nogę na nogę- luzaczek :D Mąż pierwszy raz usłyszał też bicie serduszek- lepszego prezentu na święta nie mógł sobie wymarzyć :)
    Dzieci zdrowe- to najważniejsze :) Są dwujajowe, każdy ma swoje łożysko :)
    Jedno maleństwo ma 52,6 mm, przyzierność karku 1,3 mm, serduszko 171 ud/min.
    Drugie maleństwo ma 49,7 mm, przyzierność karku 1,1 mm, serduszko 174 ud/min

Termin mi się zmienił na 8 lipca :)

Płeć aktualnie nieznana, lekarz powiedział, że albo to parka albo dwie dziewczynki :D

Wesołych, Rodzinnych Świąt wszystkim życzę !!! Aby spełniły się Wasze marzenia !!

Martynika, Gośśśka, ;oniqa lubią tę wiadomość

zem32n0a1hnazr6e.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej hej. no ostatnio cisza aj cisza.

na poczatku życze wam szczęęsliwego nowego roku!! niech bedzie lepszy od poprzedniego- o ile sie da! :D

mnie nie było bo w sumie dzieci ale i mnóstwo wizyt, wypraw i atrakcji. moja mama byla ze mna a przed świętami jezcze tato dojechał więc pełna chata. niestety 30 grusnia juz rodzice pojechali więc zostalismy sami bez pomocy....mąz wraca do pracy w niedziele i zaczną sie samotne noce i dnie bo on wychodzi o 19 a wraca o 5 rano.. dziewczyny mają się dobrze. niestety dopadły nas małe kolki- wzlaszcza Weronikę. pierdy takie wali a czasmi jak nie może wyjśc to aż piszczy z bólu...daje kropelki i herbatkę i czekam ąz przejdzie.

no u nas już strzeliło 6 tygodni...masakra. dziewczyny ostatnio wazyły juz 4 i 3,6 kg więc urosły że hoho. już czuć że bierze się coś w rękę :)a gdzie reszta bliźnaczych mamuś?

koral wóżek fajny :) mam bardzo podobny tylko mój stelaż nie chce sie tak fajnie płasko składać ;)

Gośśśka lubi tę wiadomość

201311191581.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ośmielam się prosić o przekazanie 1% podatku dla córci naszego przyjaciela Hani

Hania Bednarz mieszka w Kraśniku urodziła się 23 grudnia 2009roku w 29 tygodniu ciąży o 11 tyg za wcześnie z wagą 1020 gram. Hania ma siostrę bliźniaczkę Julke która jest w lepszej kondycji zdrowotnej lecz też potrzebuje rehabilitacji. Hania gdy przyszła na świat nie oddychała była reanimowana na sali operacyjnej dwukrotnie podano jej adrenalinę i tym sposobem uratowano jej życie. Niestety nastąpiło niedotlenienie mózgu. Pierwsze badania wykazały wylewy dokomorowe IV najwyższego stopnia przez co nie może rozwijać się teraz prawidłowo. Hania teraz walczy o to by być chociaż troszkę sprawna.
    Bartek tata dziewczynek a nasz przyjaciel od podstawówki zarówno mój jak i Czarka jest w trudnej sytuacji mama dziewczynek zostawiła je prawie 3 lata temu ma teraz nową rodzinę i nowe dziecko a dziewczynkami się nie interesuje. Tata dziewczynek z pomocą swoich rodziców stara się jak może ale to nadal za mało nie może podjąć pracy bo jeździ na turnusy rehabilitacyjne dla dziewzynek jest stałym bywalcem centrum zdrowia dziecka w Warszawie

Jeżeli tylko któraś z was może proszę o przekazanie 1% dla Hani będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc dla nich

Bartek, Hania i Julia – tata i dwie córeczki. Rodzina niezwykła i nad wiek doświadczona. Oswojona z niepełnosprawnością, ale prosząca o wsparcie. Bez niego trudno stawić czoła niełatwym dniom i nocom. I zadaniom, do których niezbędna jest determinacja i poświęcenie.

Młody tata jest pełen nadziei, że uda mu się pokonać przeszkody i zapewnić Hani jak najlepszą opiekę rehabilitacyjną. Ci, którzy chcieliby mu w tym pomóc mogą przekazać wsparcie na konto fundacji.

Fundacja Dzieciom „Zdążyć z pomocą” ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa nr KRS: 0000037904; cel szczegółowy 1% - „12169 Bednarz Hanna”.

a tutaj kilka linków na temat Hani

http://dzieciom.pl/film/hanna-bednarz

http://wczesniak.pl/kontakt/50

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash2/538604_512527638781710_1483026110_n.jpg zdjęcie Hani

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/992928_598606403507166_1928989673_n.jpg zdjęcie Julki z Bartkiem

20f3pmt.jpg

• ch0colate Debiutantka

Wysłany: 7 stycznia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, można dołączyć ? :))
    Jestem przyszłą mamusią dwóch maleństw, mam termin na 25 czerwca. :)

p19ukw7iq7rdmmjt.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurca ale mamusiek :)

a mnie panuje grypa...mała Hania chora...ale były dzisiaj warzone i Werka 4160 a Hania 3650 :)

201311191581.png

• ch0colate Debiutantka

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    ch0colate witamy!
    napisz coś więcej, jak przebiega ciąża, czy znasz już płeć, jak się czujesz, czy ciąża jest jedno czy dwu jajowa?
    ale Cię zasypałam pytaniami :)
    pisz koniecznie i często, bo zawsze weselej jak będzie nas więcej :)

a więć tak.. ciąża dwujajowa (liczę po ciuchu na parkę) :D moja pierwsza :) do jakiegos 9tc nie wiedziałam o ciąży :) zero dolegliwości cały czas sie dobrze czuję. :) miałam tylko jedną sytuacje stresową.. przed świętami lekkie krwawienie oczywiście pogotowie i od tego czasu raczej leże i nie wykonuje za dużo czyności, przyjmuje cały czas luteine ale już jest dobrze. :) płci jeszcze nie znam ale mam nadzieje ze na wizycie za tydz.coś juz się ujawni :)

p19ukw7iq7rdmmjt.png

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ch0colate :)

zem32n0a1hnazr6e.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona_kropeczka wrote:
    Ewela84 gratuluje :)

A My już po badaniu prenatalnym :D Ufff co za ulga :) Widziałam moje dwa serduszka , mąż miał łzy w oczach, był bardzo wzruszony.. Widział jak się maleństwa ruszają, jedno ssało paluszka, drugie założyło nogę na nogę- luzaczek :D Mąż pierwszy raz usłyszał też bicie serduszek- lepszego prezentu na święta nie mógł sobie wymarzyć :)
    Dzieci zdrowe- to najważniejsze :) Są dwujajowe, każdy ma swoje łożysko :)
    Jedno maleństwo ma 52,6 mm, przyzierność karku 1,3 mm, serduszko 171 ud/min.
    Drugie maleństwo ma 49,7 mm, przyzierność karku 1,1 mm, serduszko 174 ud/min

Termin mi się zmienił na 8 lipca :)

Płeć aktualnie nieznana, lekarz powiedział, że albo to parka albo dwie dziewczynki :D

Wesołych, Rodzinnych Świąt wszystkim życzę !!! Aby spełniły się Wasze marzenia !!
    słońce to tak jak u Nas dwójajowe dwukosmówkowe i dwuwodniowe :) też się ucieszyłam po tej wiadomości, ale co do płci to jeszcze nic nie wiem :/ następną wizyte mam 4 lutego więc może wtedy te dwa moje łobuzy ukażą co tam kryją hihiihi :D

;oniqa lubi tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    no tak, to ja nadal pozostaje sama z "jednojajową" :)
    ja też miałam niewielkie krwawienie w 6 i 12/13tc - bez żadnych konsekwencji, na szczęście. teraz jest wszystko ok, i po cichu liczę, że będzie tak dalej.
    cieszę się, że z nami jesteś :)
    Koral fakt jednojajowe niosą większe ryzyko ale szczęściara z Ciebie niesamowita wiesz że tylko 0,5 % dzieci na całym świecie to bliżniaki jednojajowe :)
    Polecam Ci filmy dokumentalne bliźniacza więź i drugi bliźniaki-po drugiej stronie lustra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 12:32

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane koleżanka która ma bliźniaki poleciła mi książke bliźniaki atakują jeszcze jej nie kupiłam ale podobno są w niej zawarte świetne rady dla mam bliźniaków które po porodzie ułatwiają życie :) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 12:31

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zauważyłam że pojawiam się tu raz na miesiąc ale jak się już rozpiszę to na całą stronę :P :D hehe
    P.S ewela 84 i darijka gratuluje parek, też marzę o tym, ale mam dziwne uczucie że będą to chłopaki, może przeczucie mnie zwiedzie :P :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 12:42

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    dzięki Gośśśka!
    chętnie obejrzę filmy. co do książek to po córki podchodzę sceptycznie do rad w nich zawartych, bo żadna się nie sprawdziła ;) musiałam sama sobie strategię opanować :D ale może się skuszę i przejrzę z ciekawości.

a co do jednojajowych to owszem, bardzo się cieszę, że jest jak jest. to na pewno będzie niesamowite przeżycie mieć klony w domu ;) byle w brzuchu wysiedzieli jak najdłużej.
    wysiedzą kochana na pewno bierz od II symestru witaminy DHA ta koleżanka co ma bliźniaki to też są jednojajowe i poleciła mi te witaminki fakt są drogie ale sama po swojej ciąży biorąc przez pierwszy trymestr jedynie pregna plus mam rewelacyjne wyniki a teraz zaczynam brać już te pregne DHA na głownej stronie założyłam temat witaminy DHA i opisałam tam wszystko na ich temat plus czytałam w inernecie opinie na ich temat nie licząc oczywiście tej koleżanki u której wszystko przebiegło bez problemów, lekarz specjalista od bliźniąt z Katowic polecił jej te wytaminki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 23:12

relgl6d8fxp9gav7.png

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś z was brała tabletki z buraka? mam początki anemii, a nie jestem w stanie wypić soków z buraka..

U mnie mdłości odpuściły, migreny niestety nadal mam, apetyt rośnie.. Co godzinę/ dwie jestem głodna- też tak macie/miałyście?

Gośka a ja kupiłam książkę bliźnięta Joanny Tkacz- dzisiaj przyszła pocztą, wciągnęła mnie bardzo i od razu przeczytałam 100 stron!
    Bardzo fajnie się książka zapowiada :)
    Książka jest napisana na bazie doświadczeń rodziców bliźniaków- tutaj forum stowarzyszenia Podwójny Uśmiech: http://www.blizniaki.net/kacik-porad,dc3.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 13:32

zem32n0a1hnazr6e.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona_kropeczka wrote:
    dziewczyny czy któraś z was brała tabletki z buraka? mam początki anemii, a nie jestem w stanie wypić soków z buraka..

U mnie mdłości odpuściły, migreny niestety nadal mam, apetyt rośnie.. Co godzinę/ dwie jestem głodna- też tak macie/miałyście?

Gośka a ja kupiłam książkę bliźnięta Joanny Tkacz- dzisiaj przyszła pocztą, wciągnęła mnie bardzo i od razu przeczytałam 100 stron!
    Bardzo fajnie się książka zapowiada :)
    Książka jest napisana na bazie doświadczeń rodziców bliźniaków- tutaj forum stowarzyszenia Podwójny Uśmiech: http://www.blizniaki.net/kacik-porad,dc3.html
    oj dziękuje bardzo :) wejdę na to forum na pewno :) kochana a co do anemii to najlepiej poradź się lekarza i powiedz mu że sok z buraków nie wchodzi w gre, w brzuszku masz dwóch łobuziaków :) i każdą taką decyzje lepiej jednak podejmować wraz z lekarzem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 15:13

relgl6d8fxp9gav7.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam na Usg i będe miała blizniaki jednojajowe i jednokosmówkowe.Oboje,żeyją w jednym domku i mają jedno łożysko.Nie zdaża się to często ale się zdaża więc muszę byc teraz pod stałą i częstą kontrolą,bo jest ryzyko,że jedno dziecko będzie zabierało krew drugiemu w skutek czego mogą też nie przeżyc.Narazie obydwoje rozwiją się dobrze fikaja koziołki i są takiej samej wielkości, więc jestem dobrej myśli i czuję się też bardzo dobrze.Pracować będe tylko do końca lutego a potem idę na zwolnienie.

Gośśśka, ;oniqa lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ