X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża bliźniacz
Odpowiedz

Ciąża bliźniacz

Oceń ten wątek:
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mam jest z bliźniąt, w rodzinie mojego M dwie kuzynki maja bliźnięta, jego ciotki tez są z bliźniat a wszyscy sie smieją ze my bedziemy miec czworaczki:P zobaczymy co wyjdzie w piątkowym usg :)

MILA, pasia27, Gośśśka lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • ewela84 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie blizniacze mamusie i nie tylko ;)
    mam dla was nowine ;) po wczorajszym USG okazalo sie, ze nosze pod sercem corunie i synusia ;) bardzo sie cieszymy, bo do tej pory plec naszej panienki byla nieznana, taka z niej wstydnisia. a moja kobieca intuicja mowila mi ze beda dwa chlopaki i wez babo polegaj na niej ;D Maz sie upiera, ze wiedzial ze bedzie corka ;)wszystko dobrze z naszymi brzdacami, syn wazy "juz" 520g a corcia 480g

AISAK, KlaraM, MILA, darijka, pasia27, mychowe, Gośśśka, ;oniqa, Fairuza lubią tę wiadomość

ijpb20mmh57zc0cf.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela no to gratuluje! Mi mówili,ze bedzie larka, bo nie miałam żadnych zachcianek a okazały sie dwie baby ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2013, 12:02

MILA, pasia27 lubią tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• kada24 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jednak na usg pokazał się 1 zarodek :-) za 2 tyg idę znowu na usg żeby serce posłuchać :-)

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• darijka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela84 wrote:
    witam wszystkie blizniacze mamusie i nie tylko ;)
    mam dla was nowine ;) po wczorajszym USG okazalo sie, ze nosze pod sercem corunie i synusia ;) bardzo sie cieszymy, bo do tej pory plec naszej panienki byla nieznana, taka z niej wstydnisia. a moja kobieca intuicja mowila mi ze beda dwa chlopaki i wez babo polegaj na niej ;D Maz sie upiera, ze wiedzial ze bedzie corka ;)wszystko dobrze z naszymi brzdacami, syn wazy "juz" 520g a corcia 480g
    to tak jak u mnie. moja mala tez nie chciala sie nam pokazac. synus juz od 15 tyg. rozkraczyl swe nozki a mala caly czas posladkowo byla az w koncu w 20 tyg sie nam ujawnila. i tak samo jak u ciebie myslalam ze bede mial dwoch chlopakow. pozdrawiam i życze powodzewnia. bede miala dużo ciuszkow po moich maluchach. jakbys byla zainteresowana to daj znac bo bede sprzedawac.

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela84 gratuluje :)

A My już po badaniu prenatalnym :D Ufff co za ulga :) Widziałam moje dwa serduszka , mąż miał łzy w oczach, był bardzo wzruszony.. Widział jak się maleństwa ruszają, jedno ssało paluszka, drugie założyło nogę na nogę- luzaczek :D Mąż pierwszy raz usłyszał też bicie serduszek- lepszego prezentu na święta nie mógł sobie wymarzyć :)
    Dzieci zdrowe- to najważniejsze :) Są dwujajowe, każdy ma swoje łożysko :)
    Jedno maleństwo ma 52,6 mm, przyzierność karku 1,3 mm, serduszko 171 ud/min.
    Drugie maleństwo ma 49,7 mm, przyzierność karku 1,1 mm, serduszko 174 ud/min

Termin mi się zmienił na 8 lipca :)

Płeć aktualnie nieznana, lekarz powiedział, że albo to parka albo dwie dziewczynki :D

Wesołych, Rodzinnych Świąt wszystkim życzę !!! Aby spełniły się Wasze marzenia !!

Martynika, Gośśśka, ;oniqa lubią tę wiadomość

zem32n0a1hnazr6e.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej hej. no ostatnio cisza aj cisza.

na poczatku życze wam szczęęsliwego nowego roku!! niech bedzie lepszy od poprzedniego- o ile sie da! :D

mnie nie było bo w sumie dzieci ale i mnóstwo wizyt, wypraw i atrakcji. moja mama byla ze mna a przed świętami jezcze tato dojechał więc pełna chata. niestety 30 grusnia juz rodzice pojechali więc zostalismy sami bez pomocy....mąz wraca do pracy w niedziele i zaczną sie samotne noce i dnie bo on wychodzi o 19 a wraca o 5 rano.. dziewczyny mają się dobrze. niestety dopadły nas małe kolki- wzlaszcza Weronikę. pierdy takie wali a czasmi jak nie może wyjśc to aż piszczy z bólu...daje kropelki i herbatkę i czekam ąz przejdzie.

no u nas już strzeliło 6 tygodni...masakra. dziewczyny ostatnio wazyły juz 4 i 3,6 kg więc urosły że hoho. już czuć że bierze się coś w rękę :)a gdzie reszta bliźnaczych mamuś?

koral wóżek fajny :) mam bardzo podobny tylko mój stelaż nie chce sie tak fajnie płasko składać ;)

Gośśśka lubi tę wiadomość

201311191581.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ośmielam się prosić o przekazanie 1% podatku dla córci naszego przyjaciela Hani

Hania Bednarz mieszka w Kraśniku urodziła się 23 grudnia 2009roku w 29 tygodniu ciąży o 11 tyg za wcześnie z wagą 1020 gram. Hania ma siostrę bliźniaczkę Julke która jest w lepszej kondycji zdrowotnej lecz też potrzebuje rehabilitacji. Hania gdy przyszła na świat nie oddychała była reanimowana na sali operacyjnej dwukrotnie podano jej adrenalinę i tym sposobem uratowano jej życie. Niestety nastąpiło niedotlenienie mózgu. Pierwsze badania wykazały wylewy dokomorowe IV najwyższego stopnia przez co nie może rozwijać się teraz prawidłowo. Hania teraz walczy o to by być chociaż troszkę sprawna.
    Bartek tata dziewczynek a nasz przyjaciel od podstawówki zarówno mój jak i Czarka jest w trudnej sytuacji mama dziewczynek zostawiła je prawie 3 lata temu ma teraz nową rodzinę i nowe dziecko a dziewczynkami się nie interesuje. Tata dziewczynek z pomocą swoich rodziców stara się jak może ale to nadal za mało nie może podjąć pracy bo jeździ na turnusy rehabilitacyjne dla dziewzynek jest stałym bywalcem centrum zdrowia dziecka w Warszawie

Jeżeli tylko któraś z was może proszę o przekazanie 1% dla Hani będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc dla nich

Bartek, Hania i Julia – tata i dwie córeczki. Rodzina niezwykła i nad wiek doświadczona. Oswojona z niepełnosprawnością, ale prosząca o wsparcie. Bez niego trudno stawić czoła niełatwym dniom i nocom. I zadaniom, do których niezbędna jest determinacja i poświęcenie.

Młody tata jest pełen nadziei, że uda mu się pokonać przeszkody i zapewnić Hani jak najlepszą opiekę rehabilitacyjną. Ci, którzy chcieliby mu w tym pomóc mogą przekazać wsparcie na konto fundacji.

Fundacja Dzieciom „Zdążyć z pomocą” ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa nr KRS: 0000037904; cel szczegółowy 1% - „12169 Bednarz Hanna”.

a tutaj kilka linków na temat Hani

http://dzieciom.pl/film/hanna-bednarz

http://wczesniak.pl/kontakt/50

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash2/538604_512527638781710_1483026110_n.jpg zdjęcie Hani

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/992928_598606403507166_1928989673_n.jpg zdjęcie Julki z Bartkiem

20f3pmt.jpg

• ch0colate Debiutantka

Wysłany: 7 stycznia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, można dołączyć ? :))
    Jestem przyszłą mamusią dwóch maleństw, mam termin na 25 czerwca. :)

p19ukw7iq7rdmmjt.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurca ale mamusiek :)

a mnie panuje grypa...mała Hania chora...ale były dzisiaj warzone i Werka 4160 a Hania 3650 :)

201311191581.png

• ch0colate Debiutantka

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    ch0colate witamy!
    napisz coś więcej, jak przebiega ciąża, czy znasz już płeć, jak się czujesz, czy ciąża jest jedno czy dwu jajowa?
    ale Cię zasypałam pytaniami :)
    pisz koniecznie i często, bo zawsze weselej jak będzie nas więcej :)

a więć tak.. ciąża dwujajowa (liczę po ciuchu na parkę) :D moja pierwsza :) do jakiegos 9tc nie wiedziałam o ciąży :) zero dolegliwości cały czas sie dobrze czuję. :) miałam tylko jedną sytuacje stresową.. przed świętami lekkie krwawienie oczywiście pogotowie i od tego czasu raczej leże i nie wykonuje za dużo czyności, przyjmuje cały czas luteine ale już jest dobrze. :) płci jeszcze nie znam ale mam nadzieje ze na wizycie za tydz.coś juz się ujawni :)

p19ukw7iq7rdmmjt.png

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ch0colate :)

zem32n0a1hnazr6e.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona_kropeczka wrote:
    Ewela84 gratuluje :)

A My już po badaniu prenatalnym :D Ufff co za ulga :) Widziałam moje dwa serduszka , mąż miał łzy w oczach, był bardzo wzruszony.. Widział jak się maleństwa ruszają, jedno ssało paluszka, drugie założyło nogę na nogę- luzaczek :D Mąż pierwszy raz usłyszał też bicie serduszek- lepszego prezentu na święta nie mógł sobie wymarzyć :)
    Dzieci zdrowe- to najważniejsze :) Są dwujajowe, każdy ma swoje łożysko :)
    Jedno maleństwo ma 52,6 mm, przyzierność karku 1,3 mm, serduszko 171 ud/min.
    Drugie maleństwo ma 49,7 mm, przyzierność karku 1,1 mm, serduszko 174 ud/min

Termin mi się zmienił na 8 lipca :)

Płeć aktualnie nieznana, lekarz powiedział, że albo to parka albo dwie dziewczynki :D

Wesołych, Rodzinnych Świąt wszystkim życzę !!! Aby spełniły się Wasze marzenia !!
    słońce to tak jak u Nas dwójajowe dwukosmówkowe i dwuwodniowe :) też się ucieszyłam po tej wiadomości, ale co do płci to jeszcze nic nie wiem :/ następną wizyte mam 4 lutego więc może wtedy te dwa moje łobuzy ukażą co tam kryją hihiihi :D

;oniqa lubi tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    no tak, to ja nadal pozostaje sama z "jednojajową" :)
    ja też miałam niewielkie krwawienie w 6 i 12/13tc - bez żadnych konsekwencji, na szczęście. teraz jest wszystko ok, i po cichu liczę, że będzie tak dalej.
    cieszę się, że z nami jesteś :)
    Koral fakt jednojajowe niosą większe ryzyko ale szczęściara z Ciebie niesamowita wiesz że tylko 0,5 % dzieci na całym świecie to bliżniaki jednojajowe :)
    Polecam Ci filmy dokumentalne bliźniacza więź i drugi bliźniaki-po drugiej stronie lustra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 12:32

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane koleżanka która ma bliźniaki poleciła mi książke bliźniaki atakują jeszcze jej nie kupiłam ale podobno są w niej zawarte świetne rady dla mam bliźniaków które po porodzie ułatwiają życie :) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 12:31

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zauważyłam że pojawiam się tu raz na miesiąc ale jak się już rozpiszę to na całą stronę :P :D hehe
    P.S ewela 84 i darijka gratuluje parek, też marzę o tym, ale mam dziwne uczucie że będą to chłopaki, może przeczucie mnie zwiedzie :P :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 12:42

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    dzięki Gośśśka!
    chętnie obejrzę filmy. co do książek to po córki podchodzę sceptycznie do rad w nich zawartych, bo żadna się nie sprawdziła ;) musiałam sama sobie strategię opanować :D ale może się skuszę i przejrzę z ciekawości.

a co do jednojajowych to owszem, bardzo się cieszę, że jest jak jest. to na pewno będzie niesamowite przeżycie mieć klony w domu ;) byle w brzuchu wysiedzieli jak najdłużej.
    wysiedzą kochana na pewno bierz od II symestru witaminy DHA ta koleżanka co ma bliźniaki to też są jednojajowe i poleciła mi te witaminki fakt są drogie ale sama po swojej ciąży biorąc przez pierwszy trymestr jedynie pregna plus mam rewelacyjne wyniki a teraz zaczynam brać już te pregne DHA na głownej stronie założyłam temat witaminy DHA i opisałam tam wszystko na ich temat plus czytałam w inernecie opinie na ich temat nie licząc oczywiście tej koleżanki u której wszystko przebiegło bez problemów, lekarz specjalista od bliźniąt z Katowic polecił jej te wytaminki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 23:12

relgl6d8fxp9gav7.png

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś z was brała tabletki z buraka? mam początki anemii, a nie jestem w stanie wypić soków z buraka..

U mnie mdłości odpuściły, migreny niestety nadal mam, apetyt rośnie.. Co godzinę/ dwie jestem głodna- też tak macie/miałyście?

Gośka a ja kupiłam książkę bliźnięta Joanny Tkacz- dzisiaj przyszła pocztą, wciągnęła mnie bardzo i od razu przeczytałam 100 stron!
    Bardzo fajnie się książka zapowiada :)
    Książka jest napisana na bazie doświadczeń rodziców bliźniaków- tutaj forum stowarzyszenia Podwójny Uśmiech: http://www.blizniaki.net/kacik-porad,dc3.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 13:32

zem32n0a1hnazr6e.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona_kropeczka wrote:
    dziewczyny czy któraś z was brała tabletki z buraka? mam początki anemii, a nie jestem w stanie wypić soków z buraka..

U mnie mdłości odpuściły, migreny niestety nadal mam, apetyt rośnie.. Co godzinę/ dwie jestem głodna- też tak macie/miałyście?

Gośka a ja kupiłam książkę bliźnięta Joanny Tkacz- dzisiaj przyszła pocztą, wciągnęła mnie bardzo i od razu przeczytałam 100 stron!
    Bardzo fajnie się książka zapowiada :)
    Książka jest napisana na bazie doświadczeń rodziców bliźniaków- tutaj forum stowarzyszenia Podwójny Uśmiech: http://www.blizniaki.net/kacik-porad,dc3.html
    oj dziękuje bardzo :) wejdę na to forum na pewno :) kochana a co do anemii to najlepiej poradź się lekarza i powiedz mu że sok z buraków nie wchodzi w gre, w brzuszku masz dwóch łobuziaków :) i każdą taką decyzje lepiej jednak podejmować wraz z lekarzem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 15:13

relgl6d8fxp9gav7.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam na Usg i będe miała blizniaki jednojajowe i jednokosmówkowe.Oboje,żeyją w jednym domku i mają jedno łożysko.Nie zdaża się to często ale się zdaża więc muszę byc teraz pod stałą i częstą kontrolą,bo jest ryzyko,że jedno dziecko będzie zabierało krew drugiemu w skutek czego mogą też nie przeżyc.Narazie obydwoje rozwiją się dobrze fikaja koziołki i są takiej samej wielkości, więc jestem dobrej myśli i czuję się też bardzo dobrze.Pracować będe tylko do końca lutego a potem idę na zwolnienie.

Gośśśka, ;oniqa lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ