Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze ucielo mi wpis.Moze sprobuj z innym mm,bo to moze ma w skladzie cos co powoduje u nich kolki i inne mleko sie lepiej przyjmie.Na pewno lada moment sytuacja sie unormuje i bedziesz mogla cieszyc sie w 100% z bycia mama.
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Klif - trzymam kciuki, żebyś jak najdłużej wytrzymała i za bezproblemowy poród. &&
Ja jestem na etapie kompletowania wyprawki. Wózek kupiony - peg perego duette, ubranka poprane i poprasowane leżą w komodzie i czekają, reszta wyprawki też zamówiona. Jak tylko dojdzie to pakuję już torbę, tak na wszelki wypadek... Za miesiąc będę już leżała w szpitalu, lekarz zapowiedział mi sylwester na oddziale i tak jestem już w takim stanie, że ledwo chodzę, więc za miesiąc tym bardziej nic bym nie użyła -
A co do początków... ja się mocno stresowałam, że znów jedno dzieciątko poronię. Chodziłam kilka razy na hcg i oczywiście nie przyrastała mi nawet w normach na jednego dzidziusia, a co mówić o dwójce... Ale wszystko potoczyło się dobrze, czułam się znacznie lepiej niż w pierwszej ciąży. Mdłości były, ale nie wymiotowałam. Do początku trzeciego trymestru czułam się znakomicie, teraz niestety ciąża daje mi w kość, a właściwie to kręgosłup odmawia mi posłuszeństwa
-
Dziewczyny tu pytanie do tych mam które już sprawdzają poprawność swojej wyprawki dla maluchów. Robiłyście taką listę? Jak dużo wszystkiego potrzebujemy żeby nie przesadzić ale też się nie zapracować na śmierć praniem i prasowaniem?
A i jeszcze pytanie czy orientujecie się czy wyprawka do szpitala dla mamy rodzącej cc jest taka sama jak przy sn? -
podłączam się`do pytania Ewelci u mnie akurat na topie. Znalazłam podpowiedź na multimama.pl
http://multimama.pl/index.php/wyprawka
ale chętnie posłucham rad bardziej doświadczonych mam, które listy skonfrontowały z rzeczywistością...
i co zapakowałyście do szpitala (ile czego)? -
Dziewczyny melduje ze w piatek o godz.23:45 i 23:46 przyszly ns swiat Zuzia 2120g 45cm i Martynka 2300g 46cm.Sa zdrowe i sliczne.Mialam cc bo zaczely plynac mi wody.Cc jak dla mnie masakra,bol po nim jak cholera.Nie wiedzialam ze to po wszystkim boli az tak.Mimo bolu radosc ogromna:)
Madlen222, Pocahontas, Ewelcia, Bea_tina, Misty87, MADZIAFB, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość
-
Klif wrote:Dziewczyny melduje ze w piatek o godz.23:45 i 23:46 przyszly ns swiat Zuzia 2120g 45cm i Martynka 2300g 46cm.Sa zdrowe i sliczne.Mialam cc bo zaczely plynac mi wody.Cc jak dla mnie masakra,bol po nim jak cholera.Nie wiedzialam ze to po wszystkim boli az tak.Mimo bolu radosc ogromna:)
dziewczynki spore:) gratuluję:)szybkiego powrotu do zdrówka i sił życzę -
Klif wrote:Dziewczyny melduje ze w piatek o godz.23:45 i 23:46 przyszly ns swiat Zuzia 2120g 45cm i Martynka 2300g 46cm.Sa zdrowe i sliczne.Mialam cc bo zaczely plynac mi wody.Cc jak dla mnie masakra,bol po nim jak cholera.Nie wiedzialam ze to po wszystkim boli az tak.Mimo bolu radosc ogromna:)
-
MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:podłączam się`do pytania Ewelci u mnie akurat na topie. Znalazłam podpowiedź na multimama.pl
http://multimama.pl/index.php/wyprawka
ale chętnie posłucham rad bardziej doświadczonych mam, które listy skonfrontowały z rzeczywistością...
i co zapakowałyście do szpitala (ile czego)? -
Cześć dziewczyny
Na początku gratuluję wszystkim mamom, które już urodziły i wspieram te które jeszcze czekają na tą niezwykłą chwilę.
Ja już jestem w domu z dziewczynkami. Jakbyście chciały zobaczyć zdjęcia to założyłam profil na facebook.
https://www.facebook.com/trojaczkibydgoszcz?fref=ts
Na razie tylko kilka fotek ze względu na brak czasu.
Madlen222, Ewelcia, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fairuza lubią tę wiadomość