Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelcia zmierzylam sie w pasie przez najbardziej wystajacy punkt brzuszka,czyli pepek i wyszlo mi 115cm.Nie wiem nawet czy to malo czy duzo;)Jutro zaczynam 34tc i dziewczynki od jutra maja ode mnie pozwolenie do PRZYGOTOWANIA sie do wyjscia.
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
Cichutko dołączam do grona jeśli można
Dzisiejsze usg potwierdziło ciążę bliźniaczą. Są dwa bijące serduszka
http://naforum.zapodaj.net/8b585b42cd26.jpg.htmlKlif, Ewelcia, Madlen222, olis88, Misty87, MistrzyniWKochamCieMisiu, Redhotka, Foto_Anna, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Ewelcia wygląda na to, że tak. Gin mówiła, że łożyska oddzielne i coś tam oddzielne, ale nazwy nie zapamiętałam, bo w szoku byłam. Na razie wszystko ok. Kolejna wizyta 10.12
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
gigsa witaj, gratuluję
a powiedz jak się czujesz, jak do tej pory znosisz ciążę? jej początki:)miałaś jakieś przeczucia, że będą to bliźniaki?
klif - ojejku 2 tygodnie????? szok, ale to zleciało, jak się czujesz?
mam pytanko do ciebie i innych mam, czy czułyście który maluch się rusza? bo ja nigdy do końca nie wiem, jeden jest ułożony główkowo drugi poprzecznie... -
gigsa wrote:Ewelcia wygląda na to, że tak. Gin mówiła, że łożyska oddzielne i coś tam oddzielne, ale nazwy nie zapamiętałam, bo w szoku byłam. Na razie wszystko ok. Kolejna wizyta 10.12
czyli tak jak u mnie "każdy maluch ma swój domek" najbezpieczniejsza opcja ciąży bliźniaczejEwelcia lubi tę wiadomość
-
U mnie obie sa glowkowo.Mam problem z rozpoznaniem,ktora sie rusza.Choc teraz jak one sa wieksze to czuje ich plecki i jak przyloze rece do jednych i drugich pleckow to wtedy rozpoznaje.U mnie jedna jest bardziej ruchliwa.Jak bylam w szpitalu to polozne kazaly mi liczyc ogolnie ruchy,ktore czuje bez podzialu na maluchy.
-
a ja sie z Wami kochane ciuchutko zegnam. Bylam w poniedzialek u lekarza i okazalo sie, ze zostalo tylko jedno dzieciatko, na szczescie zdrowe i silne Takze powodzenia Wam Dziewczynki zycze z Waszymi podwojnymi Szczesciami! duzo duzo zdrowka dla Was i Maluchow :*
-
olis88 wrote:a ja sie z Wami kochane ciuchutko zegnam. Bylam w poniedzialek u lekarza i okazalo sie, ze zostalo tylko jedno dzieciatko, na szczescie zdrowe i silne Takze powodzenia Wam Dziewczynki zycze z Waszymi podwojnymi Szczesciami! duzo duzo zdrowka dla Was i Maluchow :*
Bardzo mi przykro, ale życzę spokojnego macierzyństwa z jednym dzieciątkiem, niech rośnie zdrowe i silne. Jak się czujesz? Wszystko dobrze po tej smutnej wiadomości? -
Pocahontas wrote:czyli tak jak u mnie "każdy maluch ma swój domek" najbezpieczniejsza opcja ciąży bliźniaczej
-
Pocahontas wrote:gigsa witaj, gratuluję
a powiedz jak się czujesz, jak do tej pory znosisz ciążę? jej początki:)miałaś jakieś przeczucia, że będą to bliźniaki?
klif - ojejku 2 tygodnie????? szok, ale to zleciało, jak się czujesz?
mam pytanko do ciebie i innych mam, czy czułyście który maluch się rusza? bo ja nigdy do końca nie wiem, jeden jest ułożony główkowo drugi poprzecznie...
Czuję się dobrze. Na razie nawet nie mam mdłości Jedynie zawroty głowy mnie męczą i czasem brzuch pobolewa. Co do przeczuc to nigdy nawet przez sekundę mi przez myśl nie przeszlo, że będę miała bliźniaki Jak się dowiedziałam to byłam przerażona.
Mam do Was pytanie Czy któraś z Was ma niedoczynność tarczycy?
-
Olis podobno czesto sie zdarza,ze na poczatku ciazy blizniaczej jeden plod obumiera i sie wchlania.Przykro mi,ze nie bedziesz miala dwoch maluchow ale ciesze sie,ze ten jeden zwycieski jest zdrowy i silny.Dbaj o siebie i zycze Ci dalszej spokojnej ciazy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:39
-
gigsa wrote:Dziękuję
Czuję się dobrze. Na razie nawet nie mam mdłości Jedynie zawroty głowy mnie męczą i czasem brzuch pobolewa. Co do przeczuc to nigdy nawet przez sekundę mi przez myśl nie przeszlo, że będę miała bliźniaki Jak się dowiedziałam to byłam przerażona.
Mam do Was pytanie Czy któraś z Was ma niedoczynność tarczycy?
Ja mam zbyt wysokie tsh, chociaż nigdy mi nie przekroczyło normy 4,2.
Teraz w ciąży co miesiąc chodzę do endokrynologa, i kontroluję, mam zwiększoną dawkę od 2 miesięcy z najniższej 25 na 50. -
Olis strasznie mi przykro że jednak nie dwójka ale cieszę się że jest jedno silne i zdrowe :* Trzymaj się cieplutko.
Gigsa ja leczę się na niedoczynność. Jeśli masz to szybko skonsultuj się z endokrynologiem bo początki ciąży przy niedoczynności sa najbardziej niebezpieczne dla maluchów