Ciąża bliźniacz
-
WIADOMOŚĆ
-
Mialam gondole i 5 miesiecy uzywalam.dzieciaczki sa za male zeby odrazu je do spacerowki.zobaczysz jakie beda maluskie.moje dzieciaczki maja juz ponad rok i od 6 miesiaca jezdza w spacerowkach.3 w 1 to tak jak pisalas gondole spacerowki foteliki
-
Klif wrote:Moze zajrzy tu niebawem i da nam znac,bo z tego co pamietam miala miec cc w 32tc a z jej suwaczka wynika,ze dzis ma 31+5tc.Moze lada dzien urodzi,jesli juz nie urodzila.
-
Cześć dziewczyny
Długo nie pisałam ze względu na ciągłe złe samopoczucie i pobyt w szpitalu, w którym jestem już od ponad 2 tyg. Rozpoczęłam już 33 tc.
Poród najprawdopodobniej w nadchodzącym tygodniu. Jeszcze wczoraj przypałętało się przeziębienie i dzisiaj dostaję antybiotyk.
Prawdopodobnie po wyleczeniu będę mogła mieć CC.
Ostatnie ważenie miałam kilka dni temu i dziewczynki ważą
1900, 1410, 1650. Lekarze chcą abym wytrzymała jak najdłużej ale ja już nie daje rady. Z dnia na dzień jest coraz trudniej. -
zuza_3 wrote:Cześć dziewczyny
witaj zuza fajnie, że się odezwałaś, martwiłyśmy się co tam u Ciebie, kochana jesteś dzielna, zdrówka życzę dla Ciebie i twoich dziewczynek, sama sobie nie wyobrażam pobytu w szpitalu, zresztą mój mąż też się o to martwi, ale na razie o tym nie myślę, ściskam kciuki za Twoje szczęśliwe rozwiązanie i spokojne macierzyństwo:) niech dziewczynki szybko nabierają i się silne urodzą
-
Witajcie dziewczyny jestem jeszcze w bardzo wczesnej ciąży,dziś dopiero było widać pęcherzyki,ku mojemu zdziwieniu lekarz zobaczył dwa pęcherzyki płodowe (jeszcze nie ma zarodków) z tym że jeden jest mniejszy i lekarz odrazu zaznaczył że może być tak że ten drugi pęcherzyk wchłonie się...wszystko okaze się przy następnym usg,mój pierwszy pecherzyk ma 13mm i to jest 4tydz i 4dni drugi ma 10mm 4tydz i 1dzien a jak było u Was?? dziękuje za odpowiedzi pozdrawiam.
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Witaj, napisz nam coś więcej o sobie, moje pierwsze usg było kiepskiej jakości, ale lekarz powiedział, że widać dwa pęcherzyki identycznej wielkości, bardzo się martwiłam, że jeden się wchłonie, ale tak się nie stało. teraz rosną dwa chłopaki.
u mnie jest różnica około dnia - może być nawet tygodnia - pewnie to ciąża bliźniacza dwujajowa, tj u mnie.
-
My staraliśmy się dwa lata o dzidzie mam pcos (zespół policystycznych jajników) rok wcześniej miałam monitoring brałam clo na wzrost pęcherzyków (tabletki hormonalne) kilka takich cykli ale nie dało to skutku w październiku 2013 poszłam na hsg sprawdzić drożność jajowodów (wszystko ok) od nowego roku przestałam chodzić do lekarza,zaczęłam pić inofolic specyfik dla kobiet z pcos,brać witamine b6,magnez i witamine d udało mi się wyregulować cykle (31-32dni) tak było przez 6cykli,w 7cyklu miesiączka przyszła dwa dni wcześniej niż powinna być (powód-wyjazd nad morze) 8 cykl troszkę się opóźnił okres dostałam w 35d.c no i teraz czekałam na 9 cykl ale sie nie doczekałam zrobiłam test w 32d.c i już wyszedł pozytywny:) owulację miałam między 17-19d.c a dodam jeszcze ze biorę od ponad roku czasu eutyhyrox mam niedoczynność tarczycy.Na dzień dzisiejszy biorę trzy razy dziennie duphaston,femibion natal 1 i eutyhyrox