X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża c.d. ciężkie chwile długie starania
Odpowiedz

Ciąża c.d. ciężkie chwile długie starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa to jeszcze szczotki doczep do tych wrotek i będziesz miała przynajmniej pozamiatane 😅 hehe
    Ja też nie cierpię robić prezentów bo nigdy nie wiem co kupić. A siostrze może perfumy na ulubione np.

Ja się zastanawiałam czy nie kupić tego robota sprzątającego roomba czy zoomba jakoś tak. Ma któraś z Was może, warto?

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam tego robota moja siostra ma sobie sprawiła mówi że jest zadowolona ale tez dokładnie Ci nie wyczyści
    Jagodowa wszystko zależy w jakim wieku jest Twoja siostra ile chcesz wydać czym się interesuje;) ja ma prezent złożyłam się z druga siostra i kupiłam masażer i olejek do twarzy. Jesli chodzi o mnie to nie byłoby problemu bo cieszyłabym się zarówno z rzeczy kosmetyków itp jak i rzeczy do domu bo to się zawsze przydaje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 12:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głównie chodzi mi o sierść psa tylko nie wiem czy się nadaje bo nasza suczka ma raczej ostrą i krótką sierść jak igiełki której jest pełno zawsze na wiosnę i jesień jak zmienia i wtedy się sypie. Nawet w bieliźnie ją znajduje, ona strasznie koli i ciężko się jej pozbyć z ubrań a nie chce żeby malutka miała ją w ciuszkach. Suczka co prawda ma własne legowisko i nie przebywa na łóżkach ale na podłodze jest jej ful wtedy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspólczuje z siesrcia przerabiałam to z poprzednim psem teraz mam pieska co ma włosy minus taki ze szybko rosna i trzeba do fryzjera i jak jest pogoda tak nie fajna to szybko się budzi ostatnio wskoczył na fotel i cały byl brudny. Ale jeśli chodzi o śmierć to warto ;) od męża kuzyn ma owczarka w bloku i oni to aż w jedzeniu maja ta sierść ja juz bym nie chciała tak bo jestem tez alergikiem i ciągle kichałam i smarkałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety sierściowy problem jest i to wkurzające bo sierść krótka ale koli niemiłosiernie. My mamy pinczera miniaturkę i ciekawe czy tak drobną sierść ten robot ogarnie 🤔

• Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam mija niedziela? Młoda ma drzemkę to zrobię chociaż przedświąteczną listę rzeczy do zrobienia. Jestem ciekawa tegorocznych świąt, już widzę oczami wyobraźni choinkę przewróconą do góry nogami 😄 (na szczęście sztuczna choć nie lubię 😞). Ale mieliśmy kiedyś młodego kota - szogun niesamowity, zainwestowaliśmy wtedy w nietłukące ozdoby no i właśnie w sztuczne drzewko. A marzy mi się taka jak mieliśmy zawsze - żywa i wielka do samego sufitu. A jak u Was, dekorujecie już dom powoli?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niedawno wróciliśmy od dziadków z malutką. Teraz mąż ją usypia. Co do dekoracji to ja nic kompletnie nie mam zrobione nawet firanek zmienionych 🙈 wstyd ale od jutra biorę się za to bo musi byc świątecznie w domku choć nas nie będzie na święta. Odebraliśmy już zdjęcia z sesji świątecznej i będziemy mieli piękna pamiątkę 🙂

Choinka u nas będzie musowo w końcu rok temu 22 grudnia dostałam taki dar od Boga jakim jest moja córeczka ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko bardzo ładny ten kokon ;) ja tez planuje kupić bo dostawki nie planujemy kupować nie bardzo mamy na to miejsce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziękuję 🙂 uwielbiam czerwień i małej koniecznie musiałam kupić w czerwieni 😉 w wózku też mam gdzieniegdzie czerwony kolor i do wózka komplet mam podobny jak kokon tylko zamiast myszki Minnie jest w kotki 😁 Też myślałam nad dostawką bo to dobra sprawa i z jednej strony żałuję bo mała śpi ze mną w łóżku obok w kokonie a mąż sam w salonie 🙈 jakoś nie mogę się przełamać by ją do łóżeczka odłożyć tj chyba bardziej się boję a drugie to że musiałabym wstawać i ja wyciągać z tego łóżeczka na karmienie, czy chociażby smoka włożyć a tak wystarczy że wyciągnę rękę no i czuję się spokojna. Wiem że w końcu bd musiała ją do łóżeczka przyzwyczajać ale coś mi się wydaje że nie szybciej niż jak skończy pół roku 😄 Gdybym kupiła dostawkę by było podobnie jak z kokonem więc trochę żałuję choć chyba do pół roku właśnie ona jest bo dziecko się nie mieści później ale teraz juz po ptokach

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my taka decyzje juz podjęliśmy kurcze tez dużo tych gadżetów wiem ze niektóre ułatwiają życie ale co później zrobić z nimi jak się nie sprzedadzą. Wiec może dobrze że jej nie kupowałaś chyba ze planujecie drugie dziecko ;)
    Twoja córeczka jest cwana z tym smokiem do butelki moja siostra w ogóle nie karmiła z butelki i teraz ma problem bo chciałaby przestawić a mala ma rok i jak pije na przykład jakieś soki to ze szklanki :D

Dzisiaj upiekłam pierniki trochę tego wyszło
    Jutro mam w planach zrobić uszka musze sobie jakoś to podzielić jakbym wszystko miała od razu zrobić to braknie mi siły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Zosiu dzieci są cwańsze niż nam się wydaje 😄 co do 2giego dziecka to mamy to na uwadze ale jeszcze nie tak szybko 😉 A dostawkę zawsze można było kupić używaną zawsze taniej. Trochę żałuję choć tak jak pisałam ona na krótko jest.

Oj ja też miałam te Pierniczki zrobić kurcze zawsze z głowy wyleci. Teraz się rozglądam za prezentami a jutro mam wychodne jupiii. Trzeba jakieś gacie i legginsy z wyższym stanem kupić na ten mój bebzol 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zrobiłam uszka i teraz pukam się po głowie bo mam robit a wcześniej ugniatałem ciasto rękami:D a tu 11 minut i ciasto takie ugniecione ze az szok :D tak to można robć;)
    Prezenty juz mam tylko zimy nie ma cały zestaw czapka szalik rękawiczki:D
    Żeby nie było kolorowo oczywiście maz musiał mnie dzisiaj zdenerwować prosiłam aby pomalował tylko pokój a ten sobie wymyślił cegłę i wierci w ścianie aby profil przymocować i przewiercił rurę z centralnego no ostatnio dużo tych rzeczy u niego mnie denerwuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to szybko Ci poszło, fajnie mieć pomocnika kuchennego 😉

A faceci to potrafią byle czym zdenerwować i przeważnie na przekór robią 😒

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co tam słychać meldujcie się jak tam sampoczucie ;)
    Iskierko jak tam wychowywanie córci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 21:39

• adu Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam o tym temacie 😅😅😅

U mnie już coraz dalej. Czekam teraz na ruchy ;) mam nazgeone usg 10 lutego, zapisałam się dodatkowo, bo w medicover ide według tych NFZ, czyli raptem trzy.. zobaczymy, czy mój lokator pokaże kim jest :) teraz niby lekarz powiedział, że jemu wygląda na dziewczynę, ale nie chciało dać się ładnie pomierzyć, więc nie biorę na razie tego jako sugestie. :)

👧 07.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2021, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu a macie jakieś preferencje co do płci ? Jak się czujesz masz jakieś dolegliwości?
    Ja coś nie mogę spać jestem o krok od obrony dzisiaj pisałam ostatnia prace na zaliczenie :) ale obrona nie wiadomo ze względu na ciążę nie wiem czy mała się nie pospieszy wolałabym żeby nie :/ ale niczego w życiu nie można zaplanować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 23:58

• adu Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, chcielibyśmy dziewczynkę, ale jeśli chodzi o przeczucia, to u mnie totalny brak przeczuć kto to może siedzieć w brzuchu :) Ja ciążę znoszę super, dziękuję. W zasadzie żadnych dolegliwości, prócz bezsennosci i wrażliwych piersi. Na pierwszy trymestr odstawiłam warzywa bo mi nie przechodzimy przez gardło, ale od dwóch tygodni jest już lepiej. 😊
    Oooo, obrona w czasie ciąży jest dobra, bo szybciej puszczają i tak nie dopytują:D bronisz lic czy mgr? Jaki kierunek?

👧 07.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgr bronie To juz 2 :D;) ale nie wiem kiedy zależy od dziecka narazie nie jest za dobrze rośnie ale mało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 19:59

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, melduję się u Was tak jak obiecałam! ❤️

Mam pytanko, jak wkleić ten suwaczek? Weszłam na stronę z suwaczkami, stworzyłam go, skopiowałam link z bbcodem url w podpisie i wychodzi mi jakieś zdjęcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 14:57

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • adu Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, a no to piekne, brawo! Na pewno wszystko pójdzie dobrze!

Turkusowa, witaj 🥰🥰🥰 jak dobrze Cie tu widzieć! Co do suwaczka to ja kopiuje ten pierwszy link i działa:D

👧 07.2021
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ