X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Dziewczyny zdarza wam sie miec klujace pobolewanie brzucha? Ja tak dzisiaj mam. Nie jest jakies silne. Teraz za to mnie wzial taki jakby nerwobol (lapie i pyszcza) w okolicy jajnika choc nie wiem czy to jajnik czy brzuch. Zazwyczaj mam bole w stylu @ ale di nich to juz jestem przyzwyczajona
    Mam to czasami i właśnie w okolicy prawego jajnika.Poza tym strasznie mi duszno...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka to dobrze ze cosnienie spadlo :)

Panda no u mnie to chyba nie byl jajnik tylko tak brzuch w srodku ale juz przeszlo. Moze za duzo siedzialam w pracy w tej samej pozycji.

Jestesmy w pizzerii, jestem glodna jak wilk! ..jestesmy glodne jak wilk ;)

Mam kupe spodni ciazowych i spodniczke od siostry mojego :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Dziewczyny zdarza wam sie miec klujace pobolewanie brzucha? Ja tak dzisiaj mam. Nie jest jakies silne. Teraz za to mnie wzial taki jakby nerwobol (lapie i pyszcza) w okolicy jajnika choc nie wiem czy to jajnik czy brzuch. Zazwyczaj mam bole w stylu @ ale di nich to juz jestem przyzwyczajona

Tak, też mam takie bóle. Gin mówi, że to normalne

nowatorka lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam od ok tygodnia bóle dziwne nad brzuchem, ale tylko rano, cos jak zakwasy :/ W pierwszej ciąży nie mialam czegos takiego. Miałyście tak lub macie?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEjka u mnie nie za fajnie ciśnienie mega wariuje
    właśnie dzwoniłam do mego lekarza bo ciśninie podskoczyło ponad 140 :/
    okropny bół głowy i krecenie się w głowie..mroczki...

Kazał wziąść nastepną tabletke od razu + Apap ....i po godzinie zmierzyć -jeśli nie spadnie mam przyjechac na odział

zmierzyłam cisnienie spadło do 137/81 ...

Ollaala lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka to dobrze ze spadlo ale kurcze to strasznie stresujace ze musisz tak mierzyc co chwile :/

Ja dzisiaj fajny dzien spedzilam. Dostalam tez po siostrze mojego taka poduszke dla ciezarnych i do karmienia taka dluga i w ksztalcie weza ;) fajna i wygodna nie tylko w ciazy :P

Magda34 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny
    Kamenkaa przykro mi bardzo, że masz takie problemy z ciśnieniem, trzymam kciuki, żeby Ci się unormowało...
    Ja odebrałam dzisiaj wyniki biopsji i okazało się, że to ropień i zmian groźniejszych nie ma :) Nadal jestem spuchnięta i obolała ale dostrzegam światełko w tunelu, chociaż zabieg ściągnięcia ropy chyba trzeba będzie powtórzyć... Za to byliśmy z mężem w ikei i zakupiliśmy łóżeczko i materac dla Malutkiej :) Od razu humor mi się poprawił....

nowatorka, Est, kamenkaa, Magda34 lubią tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda czyli zdrówko zaczyna powoli wracać do normy :) to fantastycznie.

Kamenkaa obawiam się że z tym ciśnieniem tak całą ciążę może już być, więc pozostaje uzbroić się w cierpliwość, dużo odpoczywać i mało stresować - trzymam kciuki za poprawę.

U mnie ostatnio wieczorami króluje zgaga i zniecierpliwienie oczekiwaniem na jakiekolwiek oznaki porodu. Za oknem słonko i nieco mroziku - idę na spacerek - miłego dnia :)

panda80, Est lubią tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda, właśnie o Tobie myślałam, ale widzę, że wszystko ok. Najważniejsze, że to nic groźnego i zaraz się wyleczysz :-)

Mnie brzuch nie boli i nigdy nie bolal, za to bolą mnie od jakiegoś czasu biodra, ale tylko w nocy, nie jest to jakis wielki ból, tylko coś jakbym miała zakwasy.

Mój mały waży już prawie 2 kg :-) Już prawie wszystko mamy dla niego przygotowane, mąż ma nawet fotelik w samochodzie :-). Zostało nam kupić pieluchy, i kosmetyki- ale z tym czekam do zajęć w Szkole Rodzenia na temat pielęgnacji noworodka :-)

panda80, grosz_ek lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek właśnie spojrzalam na wagę Twojego Karolka. Duży chłopak Ci się zapowiada :-), mój jest malutki przy Twoim.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• panda80 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek jesteś już na wylocie :) Mnie na razie przeraża perspektywa porodu...
    Dzisiaj mam wizytę u gina i zajrzymy do Małej...
    Est Twój synek ma jeszcze czas żeby nadrobić ;)

Est lubi tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah dziewczyny oby sie poprawilo zobacze co powwie mi jutro lekarz ide na 11 do niego trzymajcie kciuki by bylo dobrze...

Ollaala lubi tę wiadomość

• panda80 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa Trzymamy zaciśnięte kciuki u rąk i u nóg też ;)

Est, kamenkaa, Ollaala lubią tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMENKAA kochana będzie dobrze, zobaczysz :)
    PANDA całe szczęście, że to ropień tylko a nie cos innego...
    Jak dzisiejsza wizyta?
    EST spory chłopczyk, super :)

Est, panda80 lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Kamenka powodzenia na wizycie. Daj znac potem.
    Dziewczyny smarujecie sie na rozstepy? Jak tak to gdzie? Brzuch, cycole, uda? Ile razy dziennie? Ja staram sie raz dziennie i glownie brzuch smaruje i masuje no i troche piersi ale ud to juz mi sie nie chce :P

panda80, kamenkaa lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki
    Wczoraj wieczorem miałam wizytę i podejrzałam Małą- waży już 1400 i lekarz powiedział, że według usg jest starsza o całe 7 dni :)
    Niestety szyjka mi się trochę skróciła i znowu muszę brać luteinę i dodatkowo no-spę 2 razy dziennie...
    Nowatorka smaruję się tylko raz dziennie brzuch, piersi , uda... Ale niestety zdarza mi się pominąć tę czynność... Mam nadzieję, że to się na ,mnie nie zemści ;)

zem39vvjscbr7v2w.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Groszek właśnie spojrzalam na wagę Twojego Karolka. Duży chłopak Ci się zapowiada :-), mój jest malutki przy Twoim.

to prawda - spory, ale zawsze jest granica błędu +/-500g
    Est, Twój maluch ma prawidłową wagę - ciesz się, bo mniejsze maleństwo to powinien być poród lżejszy :) jeżeli zamierzasz rodzić sn
    panda80 wrote:
    Groszek jesteś już na wylocie :) Mnie na razie przeraża perspektywa porodu...

mnie też - ale już bym chciała mieć to za sobą, bo to oczekiwanie na końcówce jest strasznie męczące.

panda80, Est lubią tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Dzien dobry.
    Kamenka powodzenia na wizycie. Daj znac potem.
    Dziewczyny smarujecie sie na rozstepy? Jak tak to gdzie? Brzuch, cycole, uda? Ile razy dziennie? Ja staram sie raz dziennie i glownie brzuch smaruje i masuje no i troche piersi ale ud to juz mi sie nie chce :P

Ja dwa razy dziennie, oliwka, potem balsam. Brzuch, plecy, piersi, uda. Na całą resztę zwykly balsam.
    I, odpukac, nie mam ani jednego rozstepu

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziekuje Wam kochane za Kciukasy :*

Jak jechałam na wizyte cisnienie mi podskoczylo na 150 ;/
    U lekarza co najdziwniejsze miałam 117 /75 wiec bardzo dobre...

Badania mi wyszly tez ok tylko mam leukocyty w moczu i na to dostalam antybiotyk.
    Ogolnie wszystko dobrze ..
    NA usg potwierdzil na 100% dziewczynke :)

a to moja panienka

7bc6025b37837a60med.jpg

Est, panda80, grosz_ek, Magda34, nowatorka, Ollaala lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek, tak wiem, dzieci są różne, nie stresuje mnie waga mojego syna :-), jest troszkę poniżej tego srodkowego centyla ale tylko trochę :-)

kamenkaa, grosz_ek lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ