Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nowatorka wrote:Dziewczyny zdarza wam sie miec klujace pobolewanie brzucha? Ja tak dzisiaj mam. Nie jest jakies silne. Teraz za to mnie wzial taki jakby nerwobol (lapie i pyszcza) w okolicy jajnika choc nie wiem czy to jajnik czy brzuch. Zazwyczaj mam bole w stylu @ ale di nich to juz jestem przyzwyczajona
-
Kamenka to dobrze ze cosnienie spadlo
Panda no u mnie to chyba nie byl jajnik tylko tak brzuch w srodku ale juz przeszlo. Moze za duzo siedzialam w pracy w tej samej pozycji.
Jestesmy w pizzerii, jestem glodna jak wilk! ..jestesmy glodne jak wilk
Mam kupe spodni ciazowych i spodniczke od siostry mojego
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
nowatorka wrote:Dziewczyny zdarza wam sie miec klujace pobolewanie brzucha? Ja tak dzisiaj mam. Nie jest jakies silne. Teraz za to mnie wzial taki jakby nerwobol (lapie i pyszcza) w okolicy jajnika choc nie wiem czy to jajnik czy brzuch. Zazwyczaj mam bole w stylu @ ale di nich to juz jestem przyzwyczajona
Tak, też mam takie bóle. Gin mówi, że to normalnenowatorka lubi tę wiadomość
Magda34
-
HEjka u mnie nie za fajnie ciśnienie mega wariuje
właśnie dzwoniłam do mego lekarza bo ciśninie podskoczyło ponad 140
okropny bół głowy i krecenie się w głowie..mroczki...
Kazał wziąść nastepną tabletke od razu + Apap ....i po godzinie zmierzyć -jeśli nie spadnie mam przyjechac na odział
zmierzyłam cisnienie spadło do 137/81 ...
Ollaala lubi tę wiadomość
-
Kamenka to dobrze ze spadlo ale kurcze to strasznie stresujace ze musisz tak mierzyc co chwile
Ja dzisiaj fajny dzien spedzilam. Dostalam tez po siostrze mojego taka poduszke dla ciezarnych i do karmienia taka dluga i w ksztalcie weza fajna i wygodna nie tylko w ciazyMagda34 lubi tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczyny
Kamenkaa przykro mi bardzo, że masz takie problemy z ciśnieniem, trzymam kciuki, żeby Ci się unormowało...
Ja odebrałam dzisiaj wyniki biopsji i okazało się, że to ropień i zmian groźniejszych nie ma Nadal jestem spuchnięta i obolała ale dostrzegam światełko w tunelu, chociaż zabieg ściągnięcia ropy chyba trzeba będzie powtórzyć... Za to byliśmy z mężem w ikei i zakupiliśmy łóżeczko i materac dla Malutkiej Od razu humor mi się poprawił....nowatorka, Est, kamenkaa, Magda34 lubią tę wiadomość
-
Panda czyli zdrówko zaczyna powoli wracać do normy to fantastycznie.
Kamenkaa obawiam się że z tym ciśnieniem tak całą ciążę może już być, więc pozostaje uzbroić się w cierpliwość, dużo odpoczywać i mało stresować - trzymam kciuki za poprawę.
U mnie ostatnio wieczorami króluje zgaga i zniecierpliwienie oczekiwaniem na jakiekolwiek oznaki porodu. Za oknem słonko i nieco mroziku - idę na spacerek - miłego dnia
panda80, Est lubią tę wiadomość
-
Panda, właśnie o Tobie myślałam, ale widzę, że wszystko ok. Najważniejsze, że to nic groźnego i zaraz się wyleczysz
Mnie brzuch nie boli i nigdy nie bolal, za to bolą mnie od jakiegoś czasu biodra, ale tylko w nocy, nie jest to jakis wielki ból, tylko coś jakbym miała zakwasy.
Mój mały waży już prawie 2 kg Już prawie wszystko mamy dla niego przygotowane, mąż ma nawet fotelik w samochodzie . Zostało nam kupić pieluchy, i kosmetyki- ale z tym czekam do zajęć w Szkole Rodzenia na temat pielęgnacji noworodkapanda80, grosz_ek lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry.
Kamenka powodzenia na wizycie. Daj znac potem.
Dziewczyny smarujecie sie na rozstepy? Jak tak to gdzie? Brzuch, cycole, uda? Ile razy dziennie? Ja staram sie raz dziennie i glownie brzuch smaruje i masuje no i troche piersi ale ud to juz mi sie nie chcepanda80, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczynki
Wczoraj wieczorem miałam wizytę i podejrzałam Małą- waży już 1400 i lekarz powiedział, że według usg jest starsza o całe 7 dni
Niestety szyjka mi się trochę skróciła i znowu muszę brać luteinę i dodatkowo no-spę 2 razy dziennie...
Nowatorka smaruję się tylko raz dziennie brzuch, piersi , uda... Ale niestety zdarza mi się pominąć tę czynność... Mam nadzieję, że to się na ,mnie nie zemści -
Est wrote:Groszek właśnie spojrzalam na wagę Twojego Karolka. Duży chłopak Ci się zapowiada , mój jest malutki przy Twoim.
to prawda - spory, ale zawsze jest granica błędu +/-500g
Est, Twój maluch ma prawidłową wagę - ciesz się, bo mniejsze maleństwo to powinien być poród lżejszy jeżeli zamierzasz rodzić sn
panda80 wrote:Groszek jesteś już na wylocie Mnie na razie przeraża perspektywa porodu...
mnie też - ale już bym chciała mieć to za sobą, bo to oczekiwanie na końcówce jest strasznie męczące.
panda80, Est lubią tę wiadomość
-
nowatorka wrote:Dzien dobry.
Kamenka powodzenia na wizycie. Daj znac potem.
Dziewczyny smarujecie sie na rozstepy? Jak tak to gdzie? Brzuch, cycole, uda? Ile razy dziennie? Ja staram sie raz dziennie i glownie brzuch smaruje i masuje no i troche piersi ale ud to juz mi sie nie chce
Ja dwa razy dziennie, oliwka, potem balsam. Brzuch, plecy, piersi, uda. Na całą resztę zwykly balsam.
I, odpukac, nie mam ani jednego rozstepu
-
Hejka dziekuje Wam kochane za Kciukasy :*
Jak jechałam na wizyte cisnienie mi podskoczylo na 150 ;/
U lekarza co najdziwniejsze miałam 117 /75 wiec bardzo dobre...
Badania mi wyszly tez ok tylko mam leukocyty w moczu i na to dostalam antybiotyk.
Ogolnie wszystko dobrze ..
NA usg potwierdzil na 100% dziewczynke
a to moja panienka
Est, panda80, grosz_ek, Magda34, nowatorka, Ollaala lubią tę wiadomość