X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    Fairuza mam suwaczek synkowy już od narodzin....tylko pod córeczką moją ;-)

ale u mnie wyswietla się tylko nawias z odnośnikiem do linku..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj Mikołaj jest chrzescijaninem :-). Pięknie było, choć trochę hardkorowo, bo mróz -20 stopni i chrzestna matka z poczatkami grypy. Trzymala się z dala od maluszka, ale i tak mam obsesję mierzenia my dziś temperatury i obserwacji pod każdym względem.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai,fajnie macie że już po chrzcie.Też bym chciała już to ogarnąć ale mam problem z chrzestnym bo się wycofał i musimy poszukać innego i narazie kandydata brak.Matkę chrzestną mamy wybraną gorzej z ojcem.Trzeba będzie wziąć kogokolwiek :(

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jeszcze większy problem ,bo potrzebuję obydwóch chrzestnych x2 a jak na razie chętnych brak :/ Chciałabym się wyrobić ze chrzcinami przynajmniej do roku..

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jeszcze przed chrzcinami, planujemy na wiosnę ale jak narazie się za to nie wzięliśmy. Mamy jedynie wybranych rodziców chrzestnych, mój brat i siostra męża, na szczęście już się zgodzili więc teraz zostało zorganizowanie wszystkiego.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chrzestni byli wybrani, jak jeszcze w ciąży byłam. Ucieszyli się. Nie rozumiem, dlaczego niektórzy nie zgadzają się na pełnienie tej funkcji. To wielki zaszczyt i radość!

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę,że ludzi odstrasza jak zwykle kwestia finansowa czyli koszt prezentów ale przecież nie o to w tym wszystkim chodzi.U nas chrzestną matką będzie moja siostrzenica,młodziutka dziewczyna która się jeszcze uczy i na niewiele ją stać i nic pod tym względem od niej nie oczekujemy.Za to nadaje się świetnie do tej roli i wiem,że szczerze się cieszy.
    Ja sama trzykrotnie zostałam matką chrzestną,zawsze był to dla mnie zaszczyt i nadal nie odmówiłabym nikmu.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Znalazłam dziś chwilę więc wpadłam na forum. Dziękuję wszystkim za gratulacje. Hania rośnie zdrowo. Jutro jedziemy do położnych na ważenie. Nadal walczę z laktacją. Bardzo chciałabym karmić wyłącznie piersią, ale jak na razie mam za mało mleka i muszę małą dokarmiać butelką :( To i tak jest już sukces bo w poprzedniej ciąży w ogóle nie miałam pokarmu.
    Poród poszedł szybko, chociaż ból był ogromny.Do szpitala pojechałam o godzinie 13 nie było rozwarcia, tylko skrócona szyjka. Skurcze były co 7 minut. O 18 skurcze były co 5 minut a później zaczęły robić się coraz rzadsze i mniej bolesne. Lekarz dyżurujący stwierdził, że dopiero się wszystko rozkręca i pewnie urodzę dopiero następnego dnia. O 23 odeszły mi wody i wtedy dopiero się zaczęło. Skurcze były niemal cały czas. Na koniec podali mi oksytocynę bo zaczęły się parte, a rozwarcie zatrzymało się na 8 cm. O 00:25 przyszła na świat moja kochana Hania :)

Milcia, marta258 lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Kai Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko, fajnie, że Hania jest już z Wami. Laktakcja się rozkręci, zobaczysz, tylko się nie poddawaj i jak najczęściej dostawiaj "małego ssaka" do piersi, nawet co godzinę. Dziewczyna, która leżała ze mną na sali odciagala laktatorem 20 ml w pół godziny, a po trzech czy czterech tygodniach karmila już wyłącznie piersią.

mus.zka lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Muszko, fajnie, że Hania jest już z Wami. Laktakcja się rozkręci, zobaczysz, tylko się nie poddawaj i jak najczęściej dostawiaj "małego ssaka" do piersi, nawet co godzinę. Dziewczyna, która leżała ze mną na sali odciagala laktatorem 20 ml w pół godziny, a po trzech czy czterech tygodniach karmila już wyłącznie piersią.
    Może ja też spróbuję odciągać między karmieniami ? Jak myślisz?

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to teraz cierpię na nadprodukcję mleka... Mała w dzień z cyca nie chce pić i muszę odciągać laktatorem i jej podawać z butelki. To jakoś od tygodnia trwa. Ma wprowadzone dwa stałe posiłki o 12,30 obiadek i o 18 kaszka z owocem. W nocy je normalnie, więc nie wiem, o co chodzi. Może to kolejny skok. A dziś kończymy 29 tygodni :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na początku też miałam tyle mleka, że mogłabym dwóch Antosiów wykarmić ;)
    jak wyszliśmy ze szpitala to czasami odciągałam laktatorem bo piersi strasznie mnie bolały a pokarm wylewałam ;/ teraz staram się nie odciągać, zresztą Antoś je już więcej ;) a jak mam nabrzmiałe piersi to robię okłady z białej kapusty ;) pomaga ;)
    nie chcę za bardzo odciągać nadmiaru bo to zamknięte koło, jak odciągnę to organizm zaczyna produkować jeszcze więcej ;)
    no i cieszę się że synek nie wisi mi na cycu cały czas tylko konkretnie zje i już, no lubi sobie na cycu pospać, dosłownie ;) kończy jeść podnosi policzek tak by cyc "opadł" i kładzie policzek na cycu ;) i tak mu dobrze, nawet się uśmiechnie czasami ;)

Muszka dobrze że wszystko dobrze się skończyło i córeczka zdrowa ;) jakbym mogła to bym Ci oddała mój nadmiar pokarmu ;)

a co do porodu to cieszę się, że moim lekarzem prowadzącym był ordynator bo to on zdecydował o cc, tylko szkoda, że tak późno bo ten tydzień przed porodem co byłam w szpitalu on był na urlopie ;/ i żaden inny lekarz nie chciał podjąć decyzji, a doktor, do którego kiedyś chodziłam zapowiedział mi, że będą mi wywoływać, mimo braku jakiegokolwiek rozwarcia, braku regularnych skurczy ;/ dobrze, że ordynator wrócił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 16:20

• marta258 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mus.zka, najważniejsze że Hania jest już z Tobą. A o laktację się nie martw tylko jak najczęściej przystawiaj córkę do piersi, wtedy wszystko się rozkręci i będziesz miała więcej pokarmu :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Wojtuś ulewa.....a wasze skarby???? :-(

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoś uleje tylko wtedy gdy go na czas nie wezmę do odbicia ale zdarza się to rzadko bo zazwyczaj jak chce odbić to puszcza pierś i się pręży a później jest już spokojny i je dalej.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza wrote:
    ale u mnie wyswietla się tylko nawias z odnośnikiem do linku..
    Poprawiłam trochę;-)

Fairuza lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko, ja rozkrecilam laktacje bez laktatora, przystawiajac malego ssaka jak najczesciej do piersi. Mosesz też użyć laktatora, najlepiej zaraz po karmieniu poodciagaj przez kilka minut każdą pierś. Nie jest istotne, czy cos wyciagniesz, ale by poersi stymulowac. Jesli cokolwiek Ci się uda odciągnąć, możesz to podać dziecku butelka po nastepnym karmieniu.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam i czekam na tego Lucka a jemu chyba wygodnie w brzuszku u mamy...;)

kataloza lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmito, będziesz pierwsza na naszej liscie, ktora przenosi. :-)
    Mikołaj mi kaszle od wczoraj. Zamówiłam mu wizytę domową. Może panikuje, ale on jest jeszcze taki malutki,boję się infekcji.

Allmita lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    A ja czekam i czekam na tego Lucka a jemu chyba wygodnie w brzuszku u mamy...;)
    Moja córka przetrzymała mnie do 42 tygodnia.....czułam wtedy że ta ciąża to niekończąca się opowieść:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 14:05

Allmita, Fairuza lubią tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ