X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie diety mam karmiących piersią, w ogole stosowalyscie takową? Wiem ze każde dziecko jest inne ale zastanawiam się czy Wy też nie jadlyscie np smazonego?ograniczalyscie cukier? Czy jestem przewrazliwiona? bo mój mąż to nawet herbatę by mi zakazał slodzic ; (

• marta258 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na samym początku jadłam wszystko bo niby nie ma diety mamy karmiącej i zalecają odstawić jakiś produkt dopiero jak dziecku zaszkodzi. No i od początku Antoś miał problemy brzuszkowe prawie po wszystkim tzn smażone, surowe warzywa, owoce, nawet jabłko, tylko banany mogłam jeść spokojnie a mięso tylko ugotowane lub na parze. Tak samo z zupami, mogłam tylko rosół i krupnik, po pomidorówce znowu bolący brzuszek. No i żadnej kapusty, brokuła czy kalafiora. Teraz jest już zdecydowanie lepiej, jem więcej produktów ale wprowadzam nowe pojedynczo. W święta jadłam już smażone ryby i ogólnie prawie wszystko oprócz grzybów i kapusty i było wszystko ok.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pierwszą córką stosowałam, a teraz przy drugiej jem wszystko. Żadnej diety od początku nie stosowałam. Jedynie co to ograniczyłam na początku czekoladę i cytrusy. Ale nie na długo. I chyba reguły nie ma, bo za pierwszym razem dieta była i straszne kolki, a za drugim razem żadnej diety i kolek też nie było.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to z tym miałam dobrze,bo moje normalne jedzenie jest prawie jak w diecie.Smazonego jem bardzo mało,kapuste i inne wydymające tez mało,ograniczyłam cytrusy.Z kawy zrezygnowałam już w ciąży,choc teraz raz na jakiś czas mi się zdarza.Nie mogłam jedynie zrezygnować z mojej ulubionej czekolady i czasami mieli przez to problem z kupkami.Jeśli mieli kolkę lub bóle brzucha,to przeszli to raczej delikatnie.

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;) to ja chyba sie jeszcze wstrzymam kilka tygodni i powoli zacznę wprowadzać, chociaż takie niesmazone dałoby same plusy, kwestia przyzwyczajenia :)

• Kai Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niby dlaczego cukru nie? Chyba żeby nie utyc. ;-) Ja też ograniczam różne produkty, ale szczerze mówiąc, nie widzę związku między swoim jedzeniem a reakcjami dziecka. Mam lekkie podejrzenia co do nabiału (szczególnie sera żółtego) i orzechów.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, jak tam Allmita...

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzmo, Atagato, Davado, a jak tam u Was? Termin w przyszłym tygodniu... :-)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słodkiego nie ograniczyłam, a wręcz przeciwnie ;) Zauważyłam, że nie mogę jeść bardzo razowego chleba. Smażone jadłam i było ok, mak też jest w porządku u mojej małej, nie wiem jeszcze jak kapusta, ale brokuły mogę jeść.

ŻonaAnia, jedz wszystko co do tej pory, jak zauważysz że Antoś źle reaguje, to na jakiś czas odstawisz dany produkt :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to jak wychodzilam ze szpitala dostałam kartkę z wytycznymi odnośnie diety matki karmiącej i tam jest zeby ograniczyć cukry, smażone po trzecim miesiącu dopiero, czekolada i orzechy mogą uczulac,podane jest jakich warzyw unikać itd.
    Niestety mój mości hrabia nie toleruje wszystkiego :( wczoraj zjadłam na kolację troszke podsmazanych ziemniaków dosłownie kilka kesow i niestety mały męczył się w nocy, miał problemy z puszczaniem bąków ze o kupie nie wspomnę :/ któregoś razu, jakos zaraz po świętach zjadłam moje ulubione ciasto 3bit i niestety też było nieciekawie. Mój syn należy chyba do tych wrazliwcow :/

• Kai Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesteś pewna, że to po Twoim jedzeniu? Maluszki w tym wieku często boli brzuszek, bo mają niedojrzaly uklad pokarmowy. Ja jem praktycznie caly czas tak samo, a reakcje rozne. Najgorzej było chyba między trzecim a ósmym tygodniem.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai,cudny chłopaczek i mamusia uśmiechnięta.Mój też ma takie pełne pucułki na buźce. :)

Kai lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai ale masz przystojniaka w domu ;)

Kai wrote:
    A jesteś pewna, że to po Twoim jedzeniu? Maluszki w tym wieku często boli brzuszek, bo mają niedojrzaly uklad pokarmowy. Ja jem praktycznie caly czas tak samo, a reakcje rozne. Najgorzej było chyba między trzecim a ósmym tygodniem.

być może macie rację, nie wiem sama, wczoraj nic takiego nie jadłam a w nocy problemy z brzuszkiem znowu były ;/
    czyli jeszcze jakieś 4 tygodnie?? podobno macierzyństwo można porównać z ćwiczeniami jakie przechodzą komandosi ;) mała ilość snu, stres itd :)

u nas sezon odwiedzin uważam za otwarty ;) rodzina i znajomi upominają się już i chcą poznać najmłodszego członka rodziny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 12:38

kataloza lubi tę wiadomość

• kataloza Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai.....oboje wyglądacie rewelacyjnie!!!!!:-) Aż miło Was oglądać!!!!:-)

Kai lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, ślicznie wyglądacie a Mikołaj cudowny :)

U nas dzisiaj małe święto, Antoś skończył 4 miesiące :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 22:09

Kai, Fairuza, Scorpiolenka, żonaAnia, kataloza, Izieth lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai i Marta,słodziaki z tych waszych synków,super focie :)

A my też dziś mamy małe święto-kończymy 5mies,i również pochwalimy się fotkami
    Oto moje łobuzy,które nie dały spać w nocy,a w dzień usnęli dopiero po 14.00!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60fafebee49c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9fb9927997f7.jpg

marta258, Kai, Scorpiolenka, żonaAnia, kataloza, rybka33, Izieth lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, cudowne bliźniaki, są przesłodcy :)

Fairuza lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne maluchy,fajnie się z rana ogląda zdjęcia szczęśliwych dzieciaczków a do tego własny mały szkrab u boku i odrazu dzień lepszy mimo zmęczenia po kiepskiej nocy :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie dzieciaczki cudne :)
    U nas dzisiaj 30 tygodni mija :) Zęby idą i noce są straszne :/ Dziś mamy szczepienie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza....MArta śliczne dzieciaki!!! :-)

marta258, Fairuza lubią tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ