Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny a ja mam pytanie odnośnie diety mam karmiących piersią, w ogole stosowalyscie takową? Wiem ze każde dziecko jest inne ale zastanawiam się czy Wy też nie jadlyscie np smazonego?ograniczalyscie cukier? Czy jestem przewrazliwiona? bo mój mąż to nawet herbatę by mi zakazał slodzic ; (
-
Ja na samym początku jadłam wszystko bo niby nie ma diety mamy karmiącej i zalecają odstawić jakiś produkt dopiero jak dziecku zaszkodzi. No i od początku Antoś miał problemy brzuszkowe prawie po wszystkim tzn smażone, surowe warzywa, owoce, nawet jabłko, tylko banany mogłam jeść spokojnie a mięso tylko ugotowane lub na parze. Tak samo z zupami, mogłam tylko rosół i krupnik, po pomidorówce znowu bolący brzuszek. No i żadnej kapusty, brokuła czy kalafiora. Teraz jest już zdecydowanie lepiej, jem więcej produktów ale wprowadzam nowe pojedynczo. W święta jadłam już smażone ryby i ogólnie prawie wszystko oprócz grzybów i kapusty i było wszystko ok.
-
Z pierwszą córką stosowałam, a teraz przy drugiej jem wszystko. Żadnej diety od początku nie stosowałam. Jedynie co to ograniczyłam na początku czekoladę i cytrusy. Ale nie na długo. I chyba reguły nie ma, bo za pierwszym razem dieta była i straszne kolki, a za drugim razem żadnej diety i kolek też nie było.
-
Ja to z tym miałam dobrze,bo moje normalne jedzenie jest prawie jak w diecie.Smazonego jem bardzo mało,kapuste i inne wydymające tez mało,ograniczyłam cytrusy.Z kawy zrezygnowałam już w ciąży,choc teraz raz na jakiś czas mi się zdarza.Nie mogłam jedynie zrezygnować z mojej ulubionej czekolady i czasami mieli przez to problem z kupkami.Jeśli mieli kolkę lub bóle brzucha,to przeszli to raczej delikatnie.
-
nick nieaktualny
-
Ja słodkiego nie ograniczyłam, a wręcz przeciwnie Zauważyłam, że nie mogę jeść bardzo razowego chleba. Smażone jadłam i było ok, mak też jest w porządku u mojej małej, nie wiem jeszcze jak kapusta, ale brokuły mogę jeść.
ŻonaAnia, jedz wszystko co do tej pory, jak zauważysz że Antoś źle reaguje, to na jakiś czas odstawisz dany produkt
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
nick nieaktualnyTak w ogóle to jak wychodzilam ze szpitala dostałam kartkę z wytycznymi odnośnie diety matki karmiącej i tam jest zeby ograniczyć cukry, smażone po trzecim miesiącu dopiero, czekolada i orzechy mogą uczulac,podane jest jakich warzyw unikać itd.
Niestety mój mości hrabia nie toleruje wszystkiego wczoraj zjadłam na kolację troszke podsmazanych ziemniaków dosłownie kilka kesow i niestety mały męczył się w nocy, miał problemy z puszczaniem bąków ze o kupie nie wspomnę któregoś razu, jakos zaraz po świętach zjadłam moje ulubione ciasto 3bit i niestety też było nieciekawie. Mój syn należy chyba do tych wrazliwcow -
nick nieaktualnyKai ale masz przystojniaka w domu
Kai wrote:A jesteś pewna, że to po Twoim jedzeniu? Maluszki w tym wieku często boli brzuszek, bo mają niedojrzaly uklad pokarmowy. Ja jem praktycznie caly czas tak samo, a reakcje rozne. Najgorzej było chyba między trzecim a ósmym tygodniem.
być może macie rację, nie wiem sama, wczoraj nic takiego nie jadłam a w nocy problemy z brzuszkiem znowu były ;/
czyli jeszcze jakieś 4 tygodnie?? podobno macierzyństwo można porównać z ćwiczeniami jakie przechodzą komandosi mała ilość snu, stres itd
u nas sezon odwiedzin uważam za otwarty rodzina i znajomi upominają się już i chcą poznać najmłodszego członka rodzinyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 12:38
kataloza lubi tę wiadomość
-
Kai i Marta,słodziaki z tych waszych synków,super focie
A my też dziś mamy małe święto-kończymy 5mies,i również pochwalimy się fotkami
Oto moje łobuzy,które nie dały spać w nocy,a w dzień usnęli dopiero po 14.00!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60fafebee49c.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9fb9927997f7.jpgmarta258, Kai, Scorpiolenka, żonaAnia, kataloza, rybka33, Izieth lubią tę wiadomość