X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Witaj, jak widac takich "pierwiastek" jest nas tutaj wiecej :-) ja to Wam powiem, ze ja w ogole sie nie czuje jakbym za pozno zaszla w ciaze. Zreszta za maz wyszlam w wieku 30 lat wiec tez nie bylam jakas mloda panna mloda a mimo to czulam i nadal czuje sie mlodo. A teraz bede mloda mamusia wiec dzieki temu wszystkiemu moja mlodosc sie wydluzyla :-)

O właśnie! :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

witaj Nanatasza i na tym watku :)

Jak fajnie ze watek odzywa :)

Wiecie co ja nie wiem jak w polsce to wyglada ale we wloszech gdzie ja mieszkam to malo dziewczyn decyduje sie na ciaze przed 30stka. z moich znajomych to jedna urodzila 32, druga 36, inna 38, ostatnio nasza kolezanka z pracy urodzila co prawda drugie dziecko w wieku 40. mam tez taka dobra kumpele ktora ma 34 lata, chce miec 2 dzieci a wciaz odklada bo to bo tamto. takze np ja w wieku 31 lat to jestem jak na tutejsze standardy jak najbardziej w normie ;) Poza tym to dla mnie idealny czas na ciaze. dopiero co mnie zatrudnili na stale, a przede wszystkim dopiero teraz pojawil sie u mnie instynkt maciezynski i przechodze to wszystko z usmiechem na twarzy. kilka lat temu to nie bylam gotowa psychicznie. kazdy jest inny, jeden od razu chce w wieku 18 lat a drugi dojrzewa do tego troche pozniej a trzeci wogole. a teraz jak wiemy nawet 60tki rodza wiec my to mlodziaki ;)

Est, krysiak, Nanatasza, Fairuza lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam 31 lat - urodzę mając 32 lata. żeby wszystko tylko było dobrze!!!

Est, nowatorka, krysiak lubią tę wiadomość

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za przyjecie :)
    pewnie, że bedzie dobrze, będziemy piękne, młode i świadome mamusie :D

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    dzięki za przyjecie :)
    pewnie, że bedzie dobrze, będziemy piękne, młode i świadome mamusie :D

Dokładnie:-) Ja to jeszcze weselej będę miała z półtorarocznym labradorem i córką w 1 klasie. Haha wesoło będzie :-)

Est lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Hej dziewczyny, tez jestem po 30 (w styczniu będzie 32), jestem z majowek 2016 i czekam na dzidziusia. To mój drugi,pierwsza jest cudna córcia, ma 6 lat i jeszcze nie wie ze będzie miała rodzeństwo ☺ Muszę Was poczytać co tu wcześniej pisalyscie, chociaż wszystkiego pewnie nie dam rady.

Mało się chyba odzywasz na majóweczkach ?A ja w lutym 33.Fajnie też mam córę w tym wieku.Nasza dowiedziała się pierwsza najpierw powiedziała, że ma to gdzieś a teraz przytula się do brzunia, całuje i mówi mój Kochany braciszek :-)

Est, krysiak lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniuleczka na majowkach tak dziewczyny produkują ze nie można za nimi nadążyć, he he,ale od czasu do czasu się odzywam☺Znasz już płeć? Mi się marzy chłopczyk, ale co będzie to zobaczymy...

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Aniuleczka na majowkach tak dziewczyny produkują ze nie można za nimi nadążyć, he he,ale od czasu do czasu się odzywam☺Znasz już płeć? Mi się marzy chłopczyk, ale co będzie to zobaczymy...
    a mi sie marzy dziewczynka ale cos czuje ze bedzie chlopak :P

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A córka to taka cudna gadula jest,dlatego jeszcze nie wie,nawet w sklepie albo na spacerze obcym różne ciekawostki z naszego życia opowiada☺ Wizytę mam za 10 dni i po niej pewnie się dowie. Juz brzuchol mam więc będzie mogła rozpowiadac ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    a mi sie marzy dziewczynka ale cos czuje ze bedzie chlopak :P
    Mnie tez sie marzy dziewczynka, ale maz od poczatku wychodzi z zalozenia ze chlopczyk, wiec ktos z nas napewno trafi :-)

Est lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    A córka to taka cudna gadula jest,dlatego jeszcze nie wie,nawet w sklepie albo na spacerze obcym różne ciekawostki z naszego życia opowiada☺ Wizytę mam za 10 dni i po niej pewnie się dowie. Juz brzuchol mam więc będzie mogła rozpowiadac ☺

O to macie jak w banku, że się zaraz wszyscy dowiedzą o ciąży:-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• maimama Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha właśnie dlatego jeszcze nie wie, ale jak się dowie to pewnie się ucieszy,tylko że jak ja podpytywalam to chciałaby siostrzyczke w swoim wieku albo starsza☺

• maimama Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est widzę ze jesteś po 20 tc, czy na polowkowym robi się też jakieś testy jako prenatalne oprócz usg?

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Ha ha właśnie dlatego jeszcze nie wie, ale jak się dowie to pewnie się ucieszy,tylko że jak ja podpytywalam to chciałaby siostrzyczke w swoim wieku albo starsza☺

hehe no i po co pytalas ? :P

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    hahah, ale sie ubawilam. Dzieci sa super :-)

• maimama Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa dzieci są super, niewazne w jakim wieku się je rodzi,ważne żeby były przez nas kochane☺ Szczerze Wam powiem ze moja Majeczka jest dla mnie wszystkim i może to głupie, ale boję się czy tak samo będę potrafila kochać drugie dziecko, oczywiście chciane i planowane.

Est, Nanatasza lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Est widzę ze jesteś po 20 tc, czy na polowkowym robi się też jakieś testy jako prenatalne oprócz usg?

Nie, już teraz to elegancko wszystko widac na usg, kazdy narząd.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Taaa dzieci są super, niewazne w jakim wieku się je rodzi,ważne żeby były przez nas kochane☺ Szczerze Wam powiem ze moja Majeczka jest dla mnie wszystkim i może to głupie, ale boję się czy tak samo będę potrafila kochać drugie dziecko, oczywiście chciane i planowane.

Wydaje mi się, że w dniu, w którym zobaczysz swoje drugie maleństwo, nie będziesz już miała wątpliwości :-)

krysiak, nowatorka lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Edka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam 33 lata, w styczniu 34 :) i to moja druga ciąża, pierwsza w tamtym roku- bezzarodkowa :( Na początku stycznia miałam zabieg.... ale żyjemy tym co jest a nie tym co było ;) Tym razem będzie wszystko oki ;)

Est, Aniu_leczka, krysiak lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:

Wiem, tyle drukują, że czasem trudno nadążyć.Jeszcze nie, ale mam przeczucie na chłopca :-)W sobotę może się dowiem bo prenatalne mam :-)

relg3e5e9ky1omot.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ