X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak będzie większy trochę, jak bierzesz szczeniaka to musisz liczyć się z tym, że na początku jest tak samo jak nie bardziej absorbujący niż dziecko:-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam maltanczyka i szczerze to teraz w życiu bym się nie zdecydowała na psa. Głównie ze względu na spacery. Bez względu na pogodę, na zdrowie małej musimy wyjść z psica raz a najczęściej dwa razy dziennie. Moje dziecko się urodziło w kwietniu wiec na początku nie było gorąco a my z takim 10 dniowym noworodkiem musiałysmy dwa razy dziennie zaliczyć spacer. Teraz mnie przeraża zima, sezon chorób i temperatury... a my będziemy 2 razy dziennie wychodzić bez względu na to czy mała będzie zdrowa czy nie b9 pies sikać musi.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja mam maltanczyka i szczerze to teraz w życiu bym się nie zdecydowała na psa. Głównie ze względu na spacery. Bez względu na pogodę, na zdrowie małej musimy wyjść z psica raz a najczęściej dwa razy dziennie. Moje dziecko się urodziło w kwietniu wiec na początku nie było gorąco a my z takim 10 dniowym noworodkiem musiałysmy dwa razy dziennie zaliczyć spacer. Teraz mnie przeraża zima, sezon chorób i temperatury... a my będziemy 2 razy dziennie wychodzić bez względu na to czy mała będzie zdrowa czy nie b9 pies sikać musi.

Ja teraz też bym nie chciała, ale już jest i trzeba się nim zająć.Przecież go nie oddamy.Moja córa ma 6 lat tak więc nie jest źle,ale alergiczka po cięciu migdałów i drenażu uszu.Już sobie wyobrażam dwójkę dzieci i psa na spacerze.Będzie wesoło:-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Ja teraz też bym nie chciała, ale już jest i trzeba się nim zająć.Przecież go nie oddamy.Moja córa ma 6 lat tak więc nie jest źle,ale alergiczka po cięciu migdałów i drenażu uszu.Już sobie wyobrażam dwójkę dzieci i psa na spacerze.Będzie wesoło:-)
    No ja też swojego nie oddam :) ale widzę ile mniej czasu jej poświęcam przy 6 miesięcznej córce :( i chcę się starać za chwilę o drugie dziecko i to będzie dopiero wyzwanie :D

Aniu_leczka lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    No ja też swojego nie oddam :) ale widzę ile mniej czasu jej poświęcam przy 6 miesięcznej córce :( i chcę się starać za chwilę o drugie dziecko i to będzie dopiero wyzwanie :D

Samo życie.Ja tylko spacerki,a mąż jak wróci to się trochę z nim pobawi bo dużo też nie może przez dysplazję stawów biodrowych.Jak zdrowie córy się trochę uspokoiło to ładowaliśmy w psa ale tak to jest nie narzekam.Śmiejemy się że jak się dzidziuś urodzi to będę miała 4 dzieci:dwoje urodzonych, pies i mąż :-)

Est lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam 34 lata i to moja druga ciąża. Corka ma już 7lat:) Teraz marzy mi sie chłopczyk, ale...:)

Est, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam 31 lat i to moja 1 ciaza :) przyjmiecie do grona?

Est, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Mapciunia Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka - przyjmiemy ale warunkowo ;-) bo ty młoda jeszcze jesteś, w wieku poborowym, nie to co my starsze panie ;-)

Est, nowatorka lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mapciunia wrote:
    nowatorka - przyjmiemy ale warunkowo ;-) bo ty młoda jeszcze jesteś, w wieku poborowym, nie to co my starsze panie ;-)

:-D

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mapciunia wrote:
    o dzieki za komplement :D najczesciej slysze ze to juz czas bo lata leca ;) a wy ile macie i ktore to wasze baby?

ps. widze ze tu nie za czesto sie udzielacie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 14:14

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, forum nam trochę przymiera ale mam nadzieję, że to się zmieni :-)
    Ja mam 34 lata i to moje pierwsze, wyczekane dziecko.

nowatorka lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 32 i to będzie moje drugie dziecię.szkoda, że mało piszecie.Ja więcej siedzę na majóweczkach 2016 no tam to dziewczyny drukują, że ho ho .Witam nowe mamuśki

nowatorka, Est lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    szkoda, że mało piszecie.
    no to sie moze zmienic przeciez. jestesmy juz 3 chetne do reanimowania watku :) jak tam wasze ciaze? moja chyba jest najmlodsza ze wszystkich

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei jestem na marcówkach ale fajnie by bylo reaktywowac ten watek :-)

Ciąża na razie przebiega spokojnie i oby tak dalej było, chociaż już zaczynam odliczać tygodnie do porodu :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:

Ciąża na razie przebiega spokojnie i oby tak dalej było, chociaż już zaczynam odliczać tygodnie do porodu :-)
    no tobie juz mniej niz wiecej brakuje :) a ja odliczam dni do 1 wizyty. pracujecie? ja tak i do swiat nic nie mowie w pracy.
    u mnie ok, dbam o siebie, biore kwas foliowy, tylko 1 rzecz mnie troche meczy. do 2 tygodni po owulacji psikalam spraj do nosa (z nafazolina) ktorego nie powinnam. jakos nie pomyslalam wogole ze spraj do nosa moze cos zaszkodzic. potem szybko przestalam go uzywac. mam nadzieje ze nic nie zaszkodzilo fasolce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 15:22

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:

Fajnie pewnie popisać jak się czują ciężarówki po 30 :-)

U mnie niby też ok, ale stres przed sobotą,prenatalne będą.Ostatnio w 10w 6d lekarka zmierzyła nt i było 2,4 stresa dostałam.

Ja w domu siedzę bo nikt nam nie pomaga a musiałam się córką zajmować(chorowała dużo)i nie wiem do kiedy tak będę siedzieć, bo teraz jeszcze pies i później bąbel :-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie "zabrzuchowane 30+" :-) Jesli przyjmiecie to chetnie sie dolacze :-) Mam 33 lata, choc juz 34 mocno do mnie macha :-) ale to dopiero w marcu :-)

Est, nowatorka lubią tę wiadomość

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :-)Bardzo chętnie przyjmujemy by reaktywować to nasze forum:-)Ja w marcu 33.Twoje pierwsze dziecię?

Est, krysiak lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka , na pewno nie zaszkodzias! Maleństwo na początku jest pod ochroną i nie ma styczności z Twoim krwiobiegiem. Wszystko będzie dobrze :-), a Kiedy pierwsza wizyta?
    Ja jestem na L4 gdzieś od 16-go tygodnia.
    W I trymestrze czułam się super, teraz trochę gorzej, szybko opadam z sił:-)

Aniuleczka trzymam kciuki za badania prenatalne!

Krysia , witaj!

krysiak, nowatorka lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ