X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Hej Dziewczyny, zaglada tu ktos jeszcze?
    pewnie że zagląda hehehe

Est lubi tę wiadomość

• Mapciunia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaglądam :) W naszym wieku problemy są inne i podejście też zupełnie inne. Mając 35 lat ma się inny świat niż mając 20. Czasem ciężko się dyskutuje z młodymi dziewczynami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 32 lata, to moja pierwsza ciąża, w którą zaszłam po 6 latach starań. Teraz modle się żeby było wszystko dobrze i żebym w końcu została szczęśliwą mamuśką ;)

Est, Malenq, kafabi, tasha lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mapciunia wrote:
    ja zaglądam :) W naszym wieku problemy są inne i podejście też zupełnie inne. Mając 35 lat ma się inny świat niż mając 20. Czasem ciężko się dyskutuje z młodymi dziewczynami.

Oj tak, to prawda :-) Tak się trochę tu wprosilam ale mam nadzieję, że wątek ożyje :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lila!

Mapciunia, to Twoje pierwsze dziecko?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Mapciunia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pierwsze. Podobnie jak ktoś tutaj wcześniej już pisał, nie czuję się jeszcze matką Polką i żyję prawie tak jak dotychczas, tzn pracuję zawodowo bez taryfy ulgowej, nie rozczulam sie nad sobą i wkurzają mnie takie posty na forum, pisane zwłaszcza przez młode dziewczyny - czyli o małym doświadczeniu życiowym (i zawodowym), że praca to jest w ciąży szkodliwa, komputer to wysyła fale a telefon to jeszcze większe, więc najlepiej iść od razu na L4. Nie cierpię roszczeniowej postawy, leniwych bab, które z ciąży zrobiły sobie sposób na życie. Potem to właśnie ich dzieciaki uprzykszają życie wszystkim dookoła.

Est lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym jesteś tygodniu?
    Ja też nie czuję się matką Polką i chyba nigdy nie poczuje ale teraz myślę, ze to przychodzi z wiekiem :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Mapciunia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19/20. mam nadzieję, że odpowiednie hormony zrobią swoje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nie czuje się Matka Polką, mimo że będę z małą w domku aż nie pójdzie do przedszkola...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 21:08

• Est Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plan siedzieć z dzieckiem rok a potem pewnie opiekunka.

Jak się czujecie Dziewczyny? Ja mam duży problem z zawrotami głowy.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Mapciunia Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany, ja też bym chciała posiedzieć, ale praca mi nie da. Będę na macierzyńskim tylko formalnie ... własna DG. Samopoczucie u mnie OK. Idę w czwartek do lekarza na połówkowe i się przy okazji zapytam dlaczego od tygodnia czuję jakbym miała bardzo nisko w brzuchu, właściwie niżej niż spojenie łonowe przyczepione obciążniki na linkach. Takie dziwne uczucie, może ktoś wie co to może być.

• Est Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie wiem dlaczego tak może być ale daj znać jak po wizycie.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Mapciunia Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem :) to nic groźnego , po prostu jestem w ciąży jak mnie oświecił mój gin :-D bolą przeciążone mięśnie i wiązadła. Bałam sie ze to może szyjka sie skróciła, ale szyjka jest OK.

Est lubi tę wiadomość

• Mapciunia Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , czy jesteście zameldowane w miejscu gdzie będziecie rodziły? Ja sie zastanawiam czy sie nie zameldować ,a le w sumie do czego mi to potrzebne , tylko cała kupa innych dokumentów do zmiany. Podobno obowiązek meldunkowy jednak ma być znowu przedłużony, czy macie starsze dzieci i meldunek był wam do czegoś potrzebny ?

• Karolina30 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 31lat i to moje pierwsze dziecko-urodzę w wieku 32.czuje sie dobrze.na poczatku tylko mdlosci

Est lubi tę wiadomość

74di4z17q2rryrdy.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mapciunia, to dobrze, ze wszystko ok :-)
    Ja nie jestem zameldowana i nie zamierzam. Możesz Kochana rodzic w całym kraju gdzie dusza zapragnie :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Karolina :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Mapciunia Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, wiem Est, tylko się zastanawiam czy od tego zameldowania zależy coś więcej teraz lub na przyszłość jeżeli chodzi o dziecko. `np. w Warszawie jeżeli ma się meldunek, to szkoła rodzenia jest za free, a jak nie to za 600 zł. `to taki przykład na początek, ale może jest więcej takich przykładów, o których nie wiem? Koleżanka mi mówiła, że pokazywała pierwszą stronę `pita ze płaci podatki w Wawie i przedszkole publiczne bylo bez problemu, ale to dotyczy okresu 4 lata temu, moze do teraz sie pozmieniało? Zreszta może to jest temat na inny wątek ...

• Mapciunia Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracając do tematu ciąży po 30-ce, to wydaje mi sie ze człowiek w tym wieku jest mniej drobiazgowy i ma bardziej niezalezne myslenie, mniej politycznie poprawne na rozne tematy i to oddziaływuje na postrzeganie macierzyństwa. Ale moze mówię o sobie

Est lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mapciunia wrote:
    wiem, wiem Est, tylko się zastanawiam czy od tego zameldowania zależy coś więcej teraz lub na przyszłość jeżeli chodzi o dziecko. `np. w Warszawie jeżeli ma się meldunek, to szkoła rodzenia jest za free, a jak nie to za 600 zł. `to taki przykład na początek, ale może jest więcej takich przykładów, o których nie wiem? Koleżanka mi mówiła, że pokazywała pierwszą stronę `pita ze płaci podatki w Wawie i przedszkole publiczne bylo bez problemu, ale to dotyczy okresu 4 lata temu, moze do teraz sie pozmieniało? Zreszta może to jest temat na inny wątek ...

To możliwe. Nie wiem. Ja nie jestem zameldowana w mieście, w ktorym mieszkam będę rodzić.
    A mój mąż ma nowy dowód i tam w ogóle nie ma adresu zameldowania.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ