X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Hej Dziewczyny, zaglada tu ktos jeszcze?
    pewnie że zagląda hehehe

Est lubi tę wiadomość

• Mapciunia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaglądam :) W naszym wieku problemy są inne i podejście też zupełnie inne. Mając 35 lat ma się inny świat niż mając 20. Czasem ciężko się dyskutuje z młodymi dziewczynami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 32 lata, to moja pierwsza ciąża, w którą zaszłam po 6 latach starań. Teraz modle się żeby było wszystko dobrze i żebym w końcu została szczęśliwą mamuśką ;)

Est, Malenq, kafabi, tasha lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mapciunia wrote:
    ja zaglądam :) W naszym wieku problemy są inne i podejście też zupełnie inne. Mając 35 lat ma się inny świat niż mając 20. Czasem ciężko się dyskutuje z młodymi dziewczynami.

Oj tak, to prawda :-) Tak się trochę tu wprosilam ale mam nadzieję, że wątek ożyje :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lila!

Mapciunia, to Twoje pierwsze dziecko?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Mapciunia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pierwsze. Podobnie jak ktoś tutaj wcześniej już pisał, nie czuję się jeszcze matką Polką i żyję prawie tak jak dotychczas, tzn pracuję zawodowo bez taryfy ulgowej, nie rozczulam sie nad sobą i wkurzają mnie takie posty na forum, pisane zwłaszcza przez młode dziewczyny - czyli o małym doświadczeniu życiowym (i zawodowym), że praca to jest w ciąży szkodliwa, komputer to wysyła fale a telefon to jeszcze większe, więc najlepiej iść od razu na L4. Nie cierpię roszczeniowej postawy, leniwych bab, które z ciąży zrobiły sobie sposób na życie. Potem to właśnie ich dzieciaki uprzykszają życie wszystkim dookoła.

Est lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym jesteś tygodniu?
    Ja też nie czuję się matką Polką i chyba nigdy nie poczuje ale teraz myślę, ze to przychodzi z wiekiem :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Mapciunia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19/20. mam nadzieję, że odpowiednie hormony zrobią swoje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nie czuje się Matka Polką, mimo że będę z małą w domku aż nie pójdzie do przedszkola...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 21:08

• Est Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plan siedzieć z dzieckiem rok a potem pewnie opiekunka.

Jak się czujecie Dziewczyny? Ja mam duży problem z zawrotami głowy.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Mapciunia Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany, ja też bym chciała posiedzieć, ale praca mi nie da. Będę na macierzyńskim tylko formalnie ... własna DG. Samopoczucie u mnie OK. Idę w czwartek do lekarza na połówkowe i się przy okazji zapytam dlaczego od tygodnia czuję jakbym miała bardzo nisko w brzuchu, właściwie niżej niż spojenie łonowe przyczepione obciążniki na linkach. Takie dziwne uczucie, może ktoś wie co to może być.

• Est Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie wiem dlaczego tak może być ale daj znać jak po wizycie.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Mapciunia Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem :) to nic groźnego , po prostu jestem w ciąży jak mnie oświecił mój gin :-D bolą przeciążone mięśnie i wiązadła. Bałam sie ze to może szyjka sie skróciła, ale szyjka jest OK.

Est lubi tę wiadomość

• Mapciunia Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , czy jesteście zameldowane w miejscu gdzie będziecie rodziły? Ja sie zastanawiam czy sie nie zameldować ,a le w sumie do czego mi to potrzebne , tylko cała kupa innych dokumentów do zmiany. Podobno obowiązek meldunkowy jednak ma być znowu przedłużony, czy macie starsze dzieci i meldunek był wam do czegoś potrzebny ?

• Karolina30 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 31lat i to moje pierwsze dziecko-urodzę w wieku 32.czuje sie dobrze.na poczatku tylko mdlosci

Est lubi tę wiadomość

74di4z17q2rryrdy.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mapciunia, to dobrze, ze wszystko ok :-)
    Ja nie jestem zameldowana i nie zamierzam. Możesz Kochana rodzic w całym kraju gdzie dusza zapragnie :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Karolina :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Mapciunia Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, wiem Est, tylko się zastanawiam czy od tego zameldowania zależy coś więcej teraz lub na przyszłość jeżeli chodzi o dziecko. `np. w Warszawie jeżeli ma się meldunek, to szkoła rodzenia jest za free, a jak nie to za 600 zł. `to taki przykład na początek, ale może jest więcej takich przykładów, o których nie wiem? Koleżanka mi mówiła, że pokazywała pierwszą stronę `pita ze płaci podatki w Wawie i przedszkole publiczne bylo bez problemu, ale to dotyczy okresu 4 lata temu, moze do teraz sie pozmieniało? Zreszta może to jest temat na inny wątek ...

• Mapciunia Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracając do tematu ciąży po 30-ce, to wydaje mi sie ze człowiek w tym wieku jest mniej drobiazgowy i ma bardziej niezalezne myslenie, mniej politycznie poprawne na rozne tematy i to oddziaływuje na postrzeganie macierzyństwa. Ale moze mówię o sobie

Est lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mapciunia wrote:
    wiem, wiem Est, tylko się zastanawiam czy od tego zameldowania zależy coś więcej teraz lub na przyszłość jeżeli chodzi o dziecko. `np. w Warszawie jeżeli ma się meldunek, to szkoła rodzenia jest za free, a jak nie to za 600 zł. `to taki przykład na początek, ale może jest więcej takich przykładów, o których nie wiem? Koleżanka mi mówiła, że pokazywała pierwszą stronę `pita ze płaci podatki w Wawie i przedszkole publiczne bylo bez problemu, ale to dotyczy okresu 4 lata temu, moze do teraz sie pozmieniało? Zreszta może to jest temat na inny wątek ...

To możliwe. Nie wiem. Ja nie jestem zameldowana w mieście, w ktorym mieszkam będę rodzić.
    A mój mąż ma nowy dowód i tam w ogóle nie ma adresu zameldowania.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ