X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smutna35 wrote:
    Gratuluję Anuśka, ja to tylko będe siedzieć plakać i użalać sie nad sobą... za późno sie we mnie obudził instynkt, tak nagle dopiero teraz. Źle mi strasznie:(

Moja droga, a cóż to jest te 35 lat! :)))
    Ja tez mam 35 ;), w zeszlym roku urodziła się Alka, a w kolejnym, mam nadzieję, drugie dziecko jak uda się zajść szybko w ciąże. No i tym samym bede miała 36 jak pojawi się na świecie :)
    Pomyśl ze skoro teraz się odezwał, to jesteś świadomą, dojrzała przyszłą mamuśka! Będzie dobrze, zobaczysz!

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi hi ja też mam taki plan z dziećmi. Termin porodu mam na 31.12.2015 :) później rok macierzyńskiego i następny szkrab będzie produkowany :D Muszę jednak przyznać że badania prenatalne ze wskazaniem "wiek powyżej 35lat" wyglądają dość paskudnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Groszku nie marudź heheh ja długo czekałam na swoja 30stkę, za niedługo 31... A moja starsza SIS 42 i jak patrzę na nią to mi się cholernie ten wiek podoba..
    Wiec cieszył się swoja kobiecością, ciążą i cycki do góry i banan na buźce:-D

WSZYSTKIEGP NAJ NAJ MAMUSIE :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 12:16

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja mam 38, w listopadzie 39
    Jest to moja 3cia ciąża, 3cia córka - mial być synek,nie udało się :), a może i dobrze.

Mimo wieku jak na razie ciąże znoszę b.dobrze, miałam problem z niskim łożyskiem ,ale to przerabiam 3x, wiec jestem spokojna. Dwie pierwsze ciąże w wieku dwudziestu paru lat , mam wrażenie że mialam więcej dolegliwości. Teraz pracowałam do 16tyg, a do 14 nawet w pracy nie wiedzieli :)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• Jakucja Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mogę się dołączyć? Pod koniec tego roku skończę 35 lat, to moja pierwsza ciąża.

wrogi śluz
    2016 - synuś
    010i9n73j0e5nmga.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam Wszystkie mamusie po 30.Ja rocznik 1977.Dwójka dzieci 11 lat prawie i 9 MC drugi syncio Myślimy jeszcze o trzecim dziecko.Chcielibyśmy córeczkę,może się uda.Jestem po CC,wiec trochę czasu musi upłynąć, żeby o kolejnym pomyśleć, .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 00:15

binka76 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2qdc3ep.jpg
    2e0n59l.jpg
    15i918h.jpg
    10mu1j7.jpg
    11kf96e.jpg
    2uo465v.jpg
    dcvaqb.jpg
    2q179t3.jpg
    n6aivb.jpg
    Damianek z bratem i tatusiem

am, Malenq, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti ale masz słodziaki :)
    Ja też mam 11latkę w domu i 18latka, który rozwija skrzydełka i niebawem zniknie więc trzeba zapełnić gniazdo ;)
    Doti a ile czasu musi upłynąć po CC żeby się spokojnie starać o następne?

binka76 lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello laski ja mam w tym roku 35 lat i uzalac sie będę nad tym jak nie zajde w ciążę ;-) nie ma się nad czym i kim uzalac zawsze jest czas i miejsce na ciążę byle byla chciana :-) a reszta sie ułoży !!!!!!

Anuśka lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy tworzyć drugiego cudaka od wrzesnia i oby było łatwiej i szybciej niż za 1 razem :-)

Doti ,ale masz super dzieciaki tylko Gratulowac!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Cynnia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to, że jestem najstarsza:) w kwietniu stuknęło mi 39. W domu 18-letnia córka. O dzidzię staraliśmy się ostatnie 4 lata. Jestem przeszczęśliwa a jednocześnie wszystkim sie martwię

kwiatakacji, Miuu lubią tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka ja mam w planach rok poczekać a wcześniej skonsultuję się z ginekologiem,bo jestem po 2 poronieniach już.Jak da mu zielone światło to startujemy.Pozdrawiam.Cynnia dasz radę.

Cynnia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti cudne dzieciaczki:-D

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Hello laski ja mam w tym roku 35 lat i uzalac sie będę nad tym jak nie zajde w ciążę ;-) nie ma się nad czym i kim uzalac zawsze jest czas i miejsce na ciążę byle byla chciana :-) a reszta sie ułoży !!!!!!
    Masz rację :) Dzieci i szklanek nigdy dość :D

doti77, Cassie, Gosiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staraliśmy się 2wa lata, ale to nie bylo na zasadzie :musi być , raczej świadomego nieuważania i kochania sie kiedy mamy na to ochotę ,a jak będzie to będzie cudnie i tak po 2latach jest cudnie:)
    Starsza ma 16 lat we wrześniu zaczyna Technikum, a młodsza 12 lat od września Gimnazjum, no i będzie maleństwo. Pani przedszkolanka (super kobieta, do tej pory pamięta :swoje dzieci" do której chodziły moje starsze dziewczyny powiedziała że już czeka na następne :)

doti77, Madlene84 lubią tę wiadomość

• doti77 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.Jak tam Wasze samopoczucie?U nas pogoda dopisuje,a ja mam @ i ciężko ze mną wytrzymać ostatnio,taka jestem rozdrażniona.Biedny mąż,bo to jemu się najczęściej obrywa.Starszy syn w szkole.Ostatnio żyje wycieczką do Sandomierza,a nie nauką,a tu mają zdawać egzamin na kartę rowerową.Młodszy pojedzony śpi.Pozdrawiam

Est lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) i ja jestem mamuska po 30stce ;) W czerwcu stuknie mi 32.
    Mam dwoje synow 8 i 6 lat i teraz oczekujemy uwaga trzeciego syna :D
    Poltora roku staran.
    Po 30stce jakos trudniej zajsc w ciaze. Dwa poprzednie razy praktycznie od razu.
    Mam wrazenie ze mimo doswiadczenia jestem teraz jakas taka doroslejsza.
    Nie ma nic piekniejszego niz swiadome macierzynstwo.

Pozdrawiam Was

doti77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie - coś w tym jest, ja też inaczej podchodzę do "nowego" macierzyństwa, tak spokojniej to raz ,a dwa no nie jest to taki szczeniacki zwariowany czas pełen euforii, tylko świadoma radość widząca wszystkie aspekty i jakoś tak bardziej przygotowana

Cassie lubi tę wiadomość

• tasha Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale ciąża po 30 nie jest cięższa. U mnie wszystko ok poza delikatną anemią, z którą sobie już poradziliśmy. Nawet mój gin powiedział, że ja to się na nic nie skarżę. Ja na to że nie mam na co to się nie skarżę.
    Tylko ludzie chyba myślą, że za stara jestem i przez to mi się udziela.
    We wrześniu skończę 35 lat

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Gratuluje pięknych maleństw tym które już swoje cuda mają na świecie i tym które dopiero czekają na ich przyjście! A tym które jeszcze liczą płodne/ niepłodne życzę rychłego zafasolkowania!

Skończone 34 lata i w grudniu będziemy mieć drugiego bąbla. Starsza córka na dniach skończy 4 lata, a z drugim a właściwie trzecim (bo z drugim niestety nam się nie udało) jeszcze czas poznanie płci ;)

Fajnie macie te które mogą doświadczyć wczesnego i dojrzalszego macierzyństwa, mnie było dane tylko to późne ;) co absolutnie nie oznacza, że żałuję ;)

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ