X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mapciunia wrote:
    wracając do tematu ciąży po 30-ce, to wydaje mi sie ze człowiek w tym wieku jest mniej drobiazgowy i ma bardziej niezalezne myslenie, mniej politycznie poprawne na rozne tematy i to oddziaływuje na postrzeganie macierzyństwa. Ale moze mówię o sobie

Ja też tak uważam.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mapciunia wrote:
    wiem, wiem Est, tylko się zastanawiam czy od tego zameldowania zależy coś więcej teraz lub na przyszłość jeżeli chodzi o dziecko. `np. w Warszawie jeżeli ma się meldunek, to szkoła rodzenia jest za free, a jak nie to za 600 zł. `to taki przykład na początek, ale może jest więcej takich przykładów, o których nie wiem? Koleżanka mi mówiła, że pokazywała pierwszą stronę `pita ze płaci podatki w Wawie i przedszkole publiczne bylo bez problemu, ale to dotyczy okresu 4 lata temu, moze do teraz sie pozmieniało? Zreszta może to jest temat na inny wątek ...
    wystarczy tez pit jako dowód na to ze rozliczać się z podatków w tym mieście w którym rodzisz i
    Szkoła rodzenia tez jest za darmo ;)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki :-)
    Chciałabym do Was dołączyć.Mam 32 lata, właśnie zaczął mi się 8 tydz ciąży.Słyszałam już serduszko, cudne uczucie.Mam już 6 letnią córę.Powiedzcie czy Wy też macie ciągłe obawy czy wszystko ok?Bo ja nie mogę przestać myśleć o tym.

Est lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, obawy są cały czas. Przed kazdym usg podnosi mi się ciśnienie :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję.Na pierwszym usg byłam z córą tak się cieszyła jak zobaczyła kijankę i serducho.W pierwszej ciąży miałam trochę problemów i chyba dlatego tak się boję teraz.Jeszcze na dodatek kilka miesięcy temu w rodzinie było poronienie.Oby do przodu

relg3e5e9ky1omot.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno wszystko będzie dobrze, zobaczysz :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobiety. Mogę się przyłączyć? Wlasnie zaczęłam 9tydzien ciąży. Dwa dni temu skonczylam 31 lat. To maja 2 ciaza niestety pierwsza poronilam.
    obaw mam bardzo dużo i bardzo się boję a im blizej kolejnej wizyty tym większy przechodzę stres.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Czesc kobiety. Mogę się przyłączyć? Wlasnie zaczęłam 9tydzien ciąży. Dwa dni temu skonczylam 31 lat. To maja 2 ciaza niestety pierwsza poronilam.
    obaw mam bardzo dużo i bardzo się boję a im blizej kolejnej wizyty tym większy przechodzę stres.

Doskonale Cię rozumiem.Ja byłam na wizycie i wszystko książkowo się zgadza, ale cały czas taki niepokój we mnie jest.Jeszcze wczoraj piersi przestały boleć, mniejsze mdłości i już sobie wkręcam.Kolejna wizyta 05.11 tak więc daleko, nie wiem jak dotrwam.Powiedz czy masz wybranego lekarza?Ja byłam 2 razy na wizycie u jednego i mam mieszane uczucia co do niego.Nie do końca odpowiada na pytania, a ja lubię o wszystko wypytać jak idę na wizytę, a nie słyszeć jeszcze za wcześnie, później się będziemy martwić.Takie gadanie t mi nerwy podnosi.Ale się rozpisałam.Musimy być silne i reagować jak coś się dzieje

relg3e5e9ky1omot.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to Cie pocieszy ale ja mdłości nie mialam prawie wcale a tak ok. 8-10 tygodnia też mnie przestały boleć piersi i wszystko jest ok.
    Te typowe objawy ciążowe są przereklamowane :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Nie wiem czy to Cie pocieszy ale ja mdłości nie mialam prawie wcale a tak ok. 8-10 tygodnia też mnie przestały boleć piersi i wszystko jest ok.
    Te typowe objawy ciążowe są przereklamowane :-)

Bardzo Cieszy.Sama nie wiem czemu tak świruję.Nie za bardzo mam się komu wygadać.Dla męża śmieszne te moje obawy.

relg3e5e9ky1omot.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo braku objawów,to się doigrałam taką miałam ochotę na jajecznicę, a cała wylądowała wiecie gdzie.no i moja dzidzia powiedziała kawce papa dziś.No może przynajmniej nie przytyję 20 kg jak w poprzedniej ciąży

relg3e5e9ky1omot.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz, na pewno wszystko jest ok :-)

Aniu_leczka lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    No widzisz, na pewno wszystko jest ok :-)

mam nadzieję:-)

Też macie takiego nerwa jak ktoś Was stuknie w sklepie koszykiem, albo rozpycha łokciami i nawet przepraszam nie powie?Dziś to mało Babie oczu nie wydrapałam, święte krowy

Foto_Anna lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Doskonale Cię rozumiem.Ja byłam na wizycie i wszystko książkowo się zgadza, ale cały czas taki niepokój we mnie jest.Jeszcze wczoraj piersi przestały boleć, mniejsze mdłości i już sobie wkręcam.Kolejna wizyta 05.11 tak więc daleko, nie wiem jak dotrwam.Powiedz czy masz wybranego lekarza?Ja byłam 2 razy na wizycie u jednego i mam mieszane uczucia co do niego.Nie do końca odpowiada na pytania, a ja lubię o wszystko wypytać jak idę na wizytę, a nie słyszeć jeszcze za wcześnie, później się będziemy martwić.Takie gadanie t mi nerwy podnosi.Ale się rozpisałam.Musimy być silne i reagować jak coś się dzieje
    tak, wybrałam lekarza. Narazie jestem zadowolona i mam nadzieję że tak zostanie. Jest rzeczowy i też nie bardzo rozgadany ale w sumie nawet mi to odpowiada. Na pytania udziela informacji tak więc myślę że będzie dobrze choć mój mąż nalega żeby jeszcze gdzieś się wybrać- ma jakąś ginekolog z polecenia ale ja nie czuję takiej potrzeby narazie. Mam nadzieję że ta ciąża będzie przbiegała prawidłowo i rodzę zdrowe dzieciątko :-D

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:

Też macie takiego nerwa jak ktoś Was stuknie w sklepie koszykiem, albo rozpycha łokciami i nawet przepraszam nie powie?Dziś to mało Babie oczu nie wydrapałam, święte krowy
    o tak, zawsze mnie wkur... baby wpierdzielające się w kolejkę gdzieś bo jej się śpieszy a potem stoi i debatuje z sąsiadką 2 godziny. Może jestem podła ale nigdy nie ustępuję tym starym krowom... No chyba że widzę że naprawdę ktoś potrzebuje pierwszeństwa.
    Kiedyś kobietę w ciąży puściłam pierwszą a inna w miarę młoda skomentowała to cyt:" jak ja byłam w ciąży to takich głupot nie było tylko się stało w kolejkach"
    wredna baba

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• Est Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:

Tak, ja staram się na siebie uwazac. Mimo, ze brzuch mi juz trochę widać to nie liczę na to, że ludzie będą ostrożni wobec mnie, sama uwazam.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropne są te ,,starsze Panie,, Boże uchowaj bym nie była takim moherem.Ja też uważam i to bardzo.Jakiś czas temu byłam na spacerze z psem i córą i jakiemuś dziadowi brakowało chodnika do jazdy na rowerze i mnie tak z bara pociągnął,i jeszcze miał pretensje że mu miejsca więcej nie zrobiłyśmy.Ścieżki rowerowej na nim nie było.Całe szczęście wtedy było tuż przed ciążą, bo teraz to nie wiem co by się stało.Od tamtego czasu uważam na wszystko i na wszystkich dosłownie.I jeszcze jak chodzę z pieskiem a waży on ze 36 kg i lubi się z każdym witać, nie dociera jak mówię nie cmokać nie głaskać tylko te łapy wyciągają a on mnie wtedy tak wyszarpie że szok, ostatnio mało mi serce nie stanęło

relg3e5e9ky1omot.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo super, a jakiego masz psa? Ja tez bym chciała ale mąż się nie zgadza.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Ooo super, a jakiego masz psa? Ja tez bym chciała ale mąż się nie zgadza.

Mam labradora 9 miesięcy, takie adhd że szok,ale bardzo Kochany.U mnie też nie chciał,ale mu mówięże dziecko lepiej się chowa i tak mu głowę zawróciłam, że sam wyskoczył z nim.Był też kot którego nie chciał ale niestety pies sąsiada go dorwał i było dużo płaczu.Kochana na każdego faceta jest sposób tylko musisz go znaleźć:-)My kobiety potrafimy:-)

Podobno lepiej mieć najpierw dziecko potem psa żeby hierarchię zachować.Ja wcześniej miałam psa potem dziecko, było ok sunia kochała Darię jak swoje dziecko ale była już wiekowa.Teraz jak zaczynaliśmy 6 mcy temu od szczeniaka to dopiero było ciężko bo labki to takie kochane szajbusy dość długo

relg3e5e9ky1omot.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :-) No może spróbuję go namówić ale teraz to juz chyba jak się mały urodzi :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ