X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po CLO- komu się udało???
Odpowiedz

Ciąża po CLO- komu się udało???

Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mnie pocieszylyscie, widzę że dużo jest dziewczyn którym udało się za pierwszym razem z clo. Ja we wrześniu mialam robione hsg, pozniej nowy cykl zaczęłam z clo + pregnyl na pęknięcie podwójna dawka. Po hsg okazało się ze lewy jajowod jest drozny a prawy nie na szczęście to z lewego miewam owulacje i tak też było przy stosowaniu clo teraz czekam na termin @ który jest w niedziele i mam nadzieje ze nie przyjdzie i zobaczę upragnione dwie kreski... Biorę tez duphaston tzn dziś była ostatnia tabletka

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy cykl z clo+pregnyl miałam w sierpniu, we wrześniu nie byłam stymulowana, bo mój gin nie chciał mnie przestymulować i zrobił miesiąc przerwy. Ja mam swoje owulacje, a clo brałam dla wspomożenia, bo mieliśmy drobny problem z ruchem i budową nasienia. W październiku, znów stymulowany cykl, przy 23 mm pęcherzyku, dostałam pregnyl i się udało. Ja brałam clo 1x1 3-7 dc

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z ruchliwoscia jest mały problem bo jest poniżej normy ale lekarz powiedział ze nic nie trzeba robić bo ilość jest bardzo dobra i budowa również. A za pierwszym razem ile miał twój dominujacy pecherzyk? Mam nadzieje ze i u mnie tak będzie

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po roku starań, w ostatnim cyklu z clo (było ich 6) udało nam się i będą bliźnięta :) Clo od 5-9 dnia cyklu 3 tabletki + podwójny pregnyl na pęknięcie. Oczywiście duphaston. Z tym że dupka brałam do momentu wykluczenia ciąży we wcześniejszych cyklach. W cyklu udanym lekarz podwyższył mi dawkę po potwierdzeniu ciąży. Dodam, że moje cykle były totalnie bezowulacyjne przed leczeniem, a mimo to się udało :)

Edka, Płatek szkarłatny, Foto_Anna lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi również udało się w pierwszym cyklu z CLO. I to bez pregnylu ;)

bobo_frut, Foto_Anna lubią tę wiadomość

• Edka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    U nas z ruchliwoscia jest mały problem bo jest poniżej normy ale lekarz powiedział ze nic nie trzeba robić bo ilość jest bardzo dobra i budowa również. A za pierwszym razem ile miał twój dominujacy pecherzyk? Mam nadzieje ze i u mnie tak będzie
    za pierwszym razem cos sie powaliło, na monicie byłam i miał 16 mm, i tego samego dnia najprawdopodobniej dostał szalonego wzrostu i pęknął, bo czułam, więc ten pierwszy raz to totalny niewypał.

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też nadrabiamy ilością ;)

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregnyl dostałam, by mieć pewność, że pęknie, chociaż i tak by sam pęknął. Ale po clo warto podać ten pregnyl, by zapobiec torbielom.

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy może któraś z Was ma do odsprzedaży Clo?
    Potrzebuję do trzeciego cyklu (oby udanego)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 16:17

• agania Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika*** wrote:
    Hej dziewczyny, czy może któraś z Was ma do odsprzedaży Clo?
    Potrzebuję do trzeciego cyklu (oby udanego)

Ja mam.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Pola1111 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny
    jestem na tym forum pierwszy raz i pierwszy miesiac biore Clo:-)
    Brałam od 2 dc do 6dc po 1 tabletce i od 6 dnia wlasciwie do teraz czuje jajniki dzis 9 dc, chociaz najbardziej czułam nastepnego dnia po ostatniej tabletce. Czytałam rowniez na forach ze duzo dziewczyn zaszło w ciaze wlasnie nastepnego dnia po ostatniej tabletce, jak było u Was?

Ja mam cykle 26 dniowe i 11dc ide na usg ale mam wrazenie ze juz moze byc po ovu....

Agness27 lubi tę wiadomość

Pola
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola1111 wrote:
    Witajcie dziewczyny
    jestem na tym forum pierwszy raz i pierwszy miesiac biore Clo:-)
    Brałam od 2 dc do 6dc po 1 tabletce i od 6 dnia wlasciwie do teraz czuje jajniki dzis 9 dc, chociaz najbardziej czułam nastepnego dnia po ostatniej tabletce. Czytałam rowniez na forach ze duzo dziewczyn zaszło w ciaze wlasnie nastepnego dnia po ostatniej tabletce, jak było u Was?

Ja mam cykle 26 dniowe i 11dc ide na usg ale mam wrazenie ze juz moze byc po ovu....

Czesc
    Moja przyjaciółka brala clo po 1 tan od 5 dnia i w pierwszym cyklu sie udalo:) Teraz jest juz 2 mies Mama bliźniaków dwojajowych- chłopców:)
    Oddala mi ale mi sie z nimi nie udalo i dopiero w następnym zaszlam w ciążę ale bez żadnych wspomagaczy:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Koni Debiutantka

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie jakie były wasze pierwsze objawy ciąż?

Już dołączam
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koni wrote:
    Moje drogie jakie były wasze pierwsze objawy ciąż?

Witaj.
    My z Mężem staraliśmy sie o drugie dziecko 7 mies i co miesiąc szukalam objawów ale niestety mimo ze byly przychodzila @ ..
    W cyklu w ktorym sie udalo nie miałam w ogóle objawów i pierwsza zauwazyla u Mnie ciążę corka bo przed @ zaczela mi się tak tulić do brzucha i całować a nigdy tego nie robila i 4 dni przed @ wyszedł mi pozytywny test:)).Z kolei przy córce zaczelam na poczatku czuc duza senność a potem doszly poranne mdlosci:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mogę polecić Clo :) Miałam lekki PCOS i rozregulowane, skrócone cykle, prawdopodobnie nieraz bezowulacyjne. Clo brałam bodajże w 2-6 dc, już nie pamiętam, w jakiej dawce, chyba 1 tabletka dziennie. Poszłam na monitoring, była ładna stymulacja, nie za silna i nie za słaba. Kilkanaście dni po monitoringu pojawiły się dwie kreski, udało się w pierwszym cyklu z Clo :)

9ewns65gxjq3gces.png
  • gabryśka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wróciłam wł od gin, 14dc... (@ co 28 dni) i brak pecherzyka dominującego, brak owulacji.... już mi się ryczeć zachciało.... ale weszłam tutaj i humor mi sie poprawił :) .... dostałam duphaston i CLO..... // mam nadzieje że leki pomogą :)

❤ 2008r. - 👧
    ❤2016r.- 👧
    ❤2023r. -👧
  • agania Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabryśka wrote:
    dziewczyny wróciłam wł od gin, 14dc... (@ co 28 dni) i brak pecherzyka dominującego, brak owulacji.... już mi się ryczeć zachciało.... ale weszłam tutaj i humor mi sie poprawił :) .... dostałam duphaston i CLO..... // mam nadzieje że leki pomogą :)

Na pewno pomogą, z tym, że może się tak zdarzyć, że nie od razu w pierwszym cyklu :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Mi również udało się w pierwszym cyklu z CLO. I to bez pregnylu ;)
    przepraszam, dopiero później zobaczyłam... :( [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam;)
    U mnie podobnie jak u" fairy_tale"stwierdzono PCOS, po rocznym staraniu o dzidzię bez żadnych wspomagaczy. Zmieniłam lekarza, który po badaniach stwierdził właśnie PCOS i podjął leczenie. Dostałam Duphaston i Clo i udało nam się w pierwszym cyklu z clo:)
    Dzis zrobiłam bete i cieszymy się razem z mężem:)

Foto_Anna lubi tę wiadomość

‹‹ 2 3 4 5 6
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ