Ciąża po CLO- komu się udało???
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo mnie pocieszylyscie, widzę że dużo jest dziewczyn którym udało się za pierwszym razem z clo. Ja we wrześniu mialam robione hsg, pozniej nowy cykl zaczęłam z clo + pregnyl na pęknięcie podwójna dawka. Po hsg okazało się ze lewy jajowod jest drozny a prawy nie na szczęście to z lewego miewam owulacje i tak też było przy stosowaniu clo teraz czekam na termin @ który jest w niedziele i mam nadzieje ze nie przyjdzie i zobaczę upragnione dwie kreski... Biorę tez duphaston tzn dziś była ostatnia tabletka[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Pierwszy cykl z clo+pregnyl miałam w sierpniu, we wrześniu nie byłam stymulowana, bo mój gin nie chciał mnie przestymulować i zrobił miesiąc przerwy. Ja mam swoje owulacje, a clo brałam dla wspomożenia, bo mieliśmy drobny problem z ruchem i budową nasienia. W październiku, znów stymulowany cykl, przy 23 mm pęcherzyku, dostałam pregnyl i się udało. Ja brałam clo 1x1 3-7 dc
-
U nas z ruchliwoscia jest mały problem bo jest poniżej normy ale lekarz powiedział ze nic nie trzeba robić bo ilość jest bardzo dobra i budowa również. A za pierwszym razem ile miał twój dominujacy pecherzyk? Mam nadzieje ze i u mnie tak będzie[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Po roku starań, w ostatnim cyklu z clo (było ich 6) udało nam się i będą bliźnięta Clo od 5-9 dnia cyklu 3 tabletki + podwójny pregnyl na pęknięcie. Oczywiście duphaston. Z tym że dupka brałam do momentu wykluczenia ciąży we wcześniejszych cyklach. W cyklu udanym lekarz podwyższył mi dawkę po potwierdzeniu ciąży. Dodam, że moje cykle były totalnie bezowulacyjne przed leczeniem, a mimo to się udało
Edka, Płatek szkarłatny, Foto_Anna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Girl25 wrote:U nas z ruchliwoscia jest mały problem bo jest poniżej normy ale lekarz powiedział ze nic nie trzeba robić bo ilość jest bardzo dobra i budowa również. A za pierwszym razem ile miał twój dominujacy pecherzyk? Mam nadzieje ze i u mnie tak będzie
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny
jestem na tym forum pierwszy raz i pierwszy miesiac biore Clo:-)
Brałam od 2 dc do 6dc po 1 tabletce i od 6 dnia wlasciwie do teraz czuje jajniki dzis 9 dc, chociaz najbardziej czułam nastepnego dnia po ostatniej tabletce. Czytałam rowniez na forach ze duzo dziewczyn zaszło w ciaze wlasnie nastepnego dnia po ostatniej tabletce, jak było u Was?
Ja mam cykle 26 dniowe i 11dc ide na usg ale mam wrazenie ze juz moze byc po ovu....Agness27 lubi tę wiadomość
Pola -
Pola1111 wrote:Witajcie dziewczyny
jestem na tym forum pierwszy raz i pierwszy miesiac biore Clo:-)
Brałam od 2 dc do 6dc po 1 tabletce i od 6 dnia wlasciwie do teraz czuje jajniki dzis 9 dc, chociaz najbardziej czułam nastepnego dnia po ostatniej tabletce. Czytałam rowniez na forach ze duzo dziewczyn zaszło w ciaze wlasnie nastepnego dnia po ostatniej tabletce, jak było u Was?
Ja mam cykle 26 dniowe i 11dc ide na usg ale mam wrazenie ze juz moze byc po ovu....
Czesc
Moja przyjaciółka brala clo po 1 tan od 5 dnia i w pierwszym cyklu sie udalo:) Teraz jest juz 2 mies Mama bliźniaków dwojajowych- chłopców:)
Oddala mi ale mi sie z nimi nie udalo i dopiero w następnym zaszlam w ciążę ale bez żadnych wspomagaczy:)
-
Koni wrote:Moje drogie jakie były wasze pierwsze objawy ciąż?
Witaj.
My z Mężem staraliśmy sie o drugie dziecko 7 mies i co miesiąc szukalam objawów ale niestety mimo ze byly przychodzila @ ..
W cyklu w ktorym sie udalo nie miałam w ogóle objawów i pierwsza zauwazyla u Mnie ciążę corka bo przed @ zaczela mi się tak tulić do brzucha i całować a nigdy tego nie robila i 4 dni przed @ wyszedł mi pozytywny test:)).Z kolei przy córce zaczelam na poczatku czuc duza senność a potem doszly poranne mdlosci:)
-
Ja też mogę polecić Clo Miałam lekki PCOS i rozregulowane, skrócone cykle, prawdopodobnie nieraz bezowulacyjne. Clo brałam bodajże w 2-6 dc, już nie pamiętam, w jakiej dawce, chyba 1 tabletka dziennie. Poszłam na monitoring, była ładna stymulacja, nie za silna i nie za słaba. Kilkanaście dni po monitoringu pojawiły się dwie kreski, udało się w pierwszym cyklu z Clo
-
dziewczyny wróciłam wł od gin, 14dc... (@ co 28 dni) i brak pecherzyka dominującego, brak owulacji.... już mi się ryczeć zachciało.... ale weszłam tutaj i humor mi sie poprawił .... dostałam duphaston i CLO..... // mam nadzieje że leki pomogą❤ 2008r. - 👧
❤2016r.- 👧
❤2023r. -👧 -
gabryśka wrote:dziewczyny wróciłam wł od gin, 14dc... (@ co 28 dni) i brak pecherzyka dominującego, brak owulacji.... już mi się ryczeć zachciało.... ale weszłam tutaj i humor mi sie poprawił .... dostałam duphaston i CLO..... // mam nadzieje że leki pomogą
Na pewno pomogą, z tym, że może się tak zdarzyć, że nie od razu w pierwszym cyklu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam;)
U mnie podobnie jak u" fairy_tale"stwierdzono PCOS, po rocznym staraniu o dzidzię bez żadnych wspomagaczy. Zmieniłam lekarza, który po badaniach stwierdził właśnie PCOS i podjął leczenie. Dostałam Duphaston i Clo i udało nam się w pierwszym cyklu z clo:)
Dzis zrobiłam bete i cieszymy się razem z mężem:)
Foto_Anna lubi tę wiadomość