Ciaza w Belgii
-
WIADOMOŚĆ
-
Lepiej żeby Pani osobiście do nich pojechała i wyjaśniła sprawę bo moim zdaniem coś za długo nie płacą. Ja również jestem od dzisiaj na zwolnieniu ale tylko na razie do końca następnego tygodnia. Życzę dużo zdrówka Pani i maleństwuMagdalena1403
-
nick nieaktualnyHalo kochane!!
Temat bardzo ciekawy, tylko czy ktos tu jeszcze zaglada?? Dzis zrobilam test i jest pozytywny. Planowalismy, wiec mysle ,ze 4-5 tydz. Z lekarzem jeszcze poczekam, ale jak z kwasem foliowym? Musi przepisac lekarz?? Jesli mozna kupic w aptece to jak sie nazywa?mieszkam w Aalst. Pozdrawiam wszystkie mamusie przyszle -
Sanderka kwas foliowy ja kupowałam sama bez żadnej recepty. Są tu takie tabletki jak folavit. Proszę kupić w aptece opakowanie na 3miesiące bardziej się opłaca. Ja zaczełam brać przed planowaną ciążą 3miesiące. Potem twój lekarz przepisze ci omnimbionta +dha.Magdalena1403
-
nick nieaktualnyDziekuje bardzo za informacje! Dzis lece do apteki:) a jak tutaj z macierzynskim? Cos tam sie orientuje, ale kazdy mowi co onnego.. pracuje od lipca na umowe o prace, wczesniej pracowalam w tym samym moejscu ,tyle ze przez agencje. Czego moge sie spodziewac?? I co przy komplikacjach? Np jak nie bede mogla pracowac ze wzgledow zdrowotnych? Pracuje jako sprzataczka w hotelu i na restauracji na zmywakach. Bywa ciezko..
-
Ja również pracuje jako sprzątaczka w titres services. Termin mam na połowę maja i za tydzien ide na zwolnienie z tego wzgledu ze robi sie coraz ciezej. Co do macierzynskiego to jak piszesz kazdy mowi cos innego:) Jeśli idzie się wcześniej przed terminem rozwiazania na zwolnienie miesiąc,dwa czy jeszcze wiecej to niestety ale odliczaja kilka tygodni macierzynskiego:( no cóż trudno ale ja nie zamierzam pracowac aż do samego końca aby miec ten miesiac do przodu. To już myślę że jest indywidualna sprawa. Niktóre dziewczyny całe ciąże siedza w domu bo im "ciężko" niektóre pracują do końca.Ja postanowiłam 2 miesiace wcześniej akurat miesiąc przygotuję wszystko dla maluszka póki mam siły:) a ostatni będę już spokojnie siedziałaMagdalena1403
-
A jeszcze dodam że moi klienci sami wyganiaja mnie już na zwolnienie z tego względu że nie chcą aby cos się stało mi w pracy. Wiadomo że nie jestem juz tak wydajna jak wcześniej:) nie umyję okien itp za tydzien mam wizyte i biore zwolnienie:)Magdalena1403
-
nick nieaktualnyOczywiscie! Szkoda sie szarpac za ten miesiac.. a z drugiej strony jakos tu dziwnie jest zorganizowane. Potem takiego maluszka najlepiej do zlobka i sru do pracy.. ja chce pracowac jak najdluzej,bo mysle, ze tak bez przyczyny siedziec w domu to po prostu bym kota dostala:) bardzo dobrze sobie to zaplanowalas, 2 miesiace na załatwienie wszystkiego i przygotowanie sie:) jesli chodzi o pierwszą ciaze to czułam sie wspaniale i do 8 mca pracowalam. Tyle, ze nie fizycznie. Trzeba po prostu sluchac siebie i na biezaco decydowac co jest dobre. A szpital juz masz wybrany?? Ile wczesniej trzeba to zrobic?? Chodzisz do polskiego lekarza,czy do belga, jesli moge spytac?
-
Hej, pytanie do pani ktora napisala post z 3marca! Napisaas, ze Jestes z Aalst, ja tez jestem z Aalst i jestem w 3miesiach ciazy, moze wymienimy sie informacjami??? Ja mam peno pytan zapewne tak samo jak Ty!
Pytanie tez do reszty, jak wyglada zwolnienie w ciazy? Z tego co wiem jest macierzyński 15tyg ktory mozna zacząć Max 6tyg przed porodem, większość dziewczyn jednak kończy prace w 6miesiacu ciszy jak to wówczas jest wypłacane? Jaki to urlop???Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 11:45
-