X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Belgii
Odpowiedz

Ciaza w Belgii

Oceń ten wątek:
  • Marciocha Nowa

Wysłany: 13 października 2016, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy któraś z pan ma jakaś wiedzę na temat ubezpieczenia w Belgii? Jestem na zwolnieniu od początku ciąży czyli już 3 miesiąc leci a nie dostałam jeszcze ani grosza z Mutuelle?

• Marciocha Nowa

Wysłany: 13 października 2016, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ze pracuje legalnie od 5 lat i płace wszystkie składki wiec nie wiem o co chodzi? Co więcej nie mogę pracować do końca ciąży czyli do kwietnia

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a byłaś u nich że zwolnieniem od gin? Jaka masz ubezpieczalnie

7u22s65gmika7d3f.png
  • Marciocha Nowa

Wysłany: 13 października 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wysłałam poczta bo tak trzeba pierwsze zwolnieniektore miałam do15 października a ostatnio wysłałam przedłużenie zwolnienia do 14 kwietnia. Mutuelle Chretienne, Saint Michele MC

• Magdalena1403 Debiutantka

Wysłany: 14 października 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej żeby Pani osobiście do nich pojechała i wyjaśniła sprawę bo moim zdaniem coś za długo nie płacą. Ja również jestem od dzisiaj na zwolnieniu :( ale tylko na razie do końca następnego tygodnia. Życzę dużo zdrówka Pani i maleństwu :)

Magdalena1403
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej proszę do nich podejść bo normalnie czeka się ok mc

7u22s65gmika7d3f.png
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,czy jest tu jeszcze ktoś??
    Ja jestem w 7 tyg, jestem z Limburg :)

w4sqskjorh0yfkun.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo kochane!!
    Temat bardzo ciekawy, tylko czy ktos tu jeszcze zaglada?? Dzis zrobilam test i jest pozytywny. Planowalismy, wiec mysle ,ze 4-5 tydz. Z lekarzem jeszcze poczekam, ale jak z kwasem foliowym? Musi przepisac lekarz?? Jesli mozna kupic w aptece to jak sie nazywa?mieszkam w Aalst. Pozdrawiam wszystkie mamusie przyszle

Wysłany: 4 marca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanderka kwas foliowy ja kupowałam sama bez żadnej recepty. Są tu takie tabletki jak folavit. Proszę kupić w aptece opakowanie na 3miesiące bardziej się opłaca. Ja zaczełam brać przed planowaną ciążą 3miesiące. Potem twój lekarz przepisze ci omnimbionta +dha.

Magdalena1403
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje bardzo za informacje! Dzis lece do apteki:) a jak tutaj z macierzynskim? Cos tam sie orientuje, ale kazdy mowi co onnego.. pracuje od lipca na umowe o prace, wczesniej pracowalam w tym samym moejscu ,tyle ze przez agencje. Czego moge sie spodziewac?? I co przy komplikacjach? Np jak nie bede mogla pracowac ze wzgledow zdrowotnych? Pracuje jako sprzataczka w hotelu i na restauracji na zmywakach. Bywa ciezko..

Wysłany: 5 marca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również pracuje jako sprzątaczka w titres services. Termin mam na połowę maja i za tydzien ide na zwolnienie z tego wzgledu ze robi sie coraz ciezej. Co do macierzynskiego to jak piszesz kazdy mowi cos innego:) Jeśli idzie się wcześniej przed terminem rozwiazania na zwolnienie miesiąc,dwa czy jeszcze wiecej to niestety ale odliczaja kilka tygodni macierzynskiego:( no cóż trudno ale ja nie zamierzam pracowac aż do samego końca aby miec ten miesiac do przodu. To już myślę że jest indywidualna sprawa. Niktóre dziewczyny całe ciąże siedza w domu bo im "ciężko" niektóre pracują do końca.Ja postanowiłam 2 miesiace wcześniej akurat miesiąc przygotuję wszystko dla maluszka póki mam siły:) a ostatni będę już spokojnie siedziała :)

Magdalena1403

Wysłany: 5 marca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze dodam że moi klienci sami wyganiaja mnie już na zwolnienie z tego względu że nie chcą aby cos się stało mi w pracy. Wiadomo że nie jestem juz tak wydajna jak wcześniej:) nie umyję okien itp za tydzien mam wizyte i biore zwolnienie:)

Magdalena1403
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie! Szkoda sie szarpac za ten miesiac.. a z drugiej strony jakos tu dziwnie jest zorganizowane. Potem takiego maluszka najlepiej do zlobka i sru do pracy.. ja chce pracowac jak najdluzej,bo mysle, ze tak bez przyczyny siedziec w domu to po prostu bym kota dostala:) bardzo dobrze sobie to zaplanowalas, 2 miesiace na załatwienie wszystkiego i przygotowanie sie:) jesli chodzi o pierwszą ciaze to czułam sie wspaniale i do 8 mca pracowalam. Tyle, ze nie fizycznie. Trzeba po prostu sluchac siebie i na biezaco decydowac co jest dobre. A szpital juz masz wybrany?? Ile wczesniej trzeba to zrobic?? Chodzisz do polskiego lekarza,czy do belga, jesli moge spytac?

• JustynaSm Nowa

Wysłany: 8 maja 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, pytanie do pani ktora napisala post z 3marca! Napisaas, ze Jestes z Aalst, ja tez jestem z Aalst i jestem w 3miesiach ciazy, moze wymienimy sie informacjami??? Ja mam peno pytan zapewne tak samo jak Ty!
    Pytanie tez do reszty, jak wyglada zwolnienie w ciazy? Z tego co wiem jest macierzyński 15tyg ktory mozna zacząć Max 6tyg przed porodem, większość dziewczyn jednak kończy prace w 6miesiacu ciszy jak to wówczas jest wypłacane? Jaki to urlop???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 11:45

• asiq Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy są tu jakieś nowe przyszłe mamusie? Jestem w 3 miesiącu ciąży, chętnie bym się wymieniła doświadczeniami

• Kajoinka Znajoma

Wysłany: 14 maja 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruksela się kłania :) są na forum ...jakieś przyszłe mamusie z okolicy??? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 16:11

Aniołek 7tc (*) 27.08.2017

201901047252.png
‹‹ 21 22 23 24 25
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ